Şimdi Ara

Golf 7 1.6 tdi bluemotion highline dsg yakit tüketim degerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oncelikle herkese iyi haftasonlari diliyorum. 2014 model 1.6 105 beygir otomatik vites volkswagen golf kullanicisiyim araci 12bin km de aldim ilk zamanlari otomatigin verdiği rahatlikla ve yaz sicaklarindan dolayi full klima ve tam gaz kullaniyordum karma tuketimin 7 litrelerdeydi bu sira kafayi taktim ve fabrika tuketimine ne kadar yaklasabilirim diye calismaya basladim daha sakin bir kullanim ve daha duzenli ve az sekilde klimayi kullanmaya basladim karma tuketimim suanda 5.5 litreye kadar dustu size sorum fabrika verilerinde sehirdisi yakit tuketimi 3.5 litre bunu yakalamak icin sehirdisindaki kullanimimda araci kac km ye sabitleyip gitmeliyim bunun bir standartimi var yoksa bu hiz her arac icin farklimi farkliysa benim aracim icin bu hiz nedir bilen arkadaslar aydinlatirsa cok sevinirim iyi gunler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenanzz -- 11 Ekim 2015; 15:03:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Başta VW olmak üzere Japon arabalarının birkaçı hariç (Honda ve Mazda (Amerika'daki verilere göre) tüketimi tuttaramıyor. Koltuklar sökülüyor, 65 kg'lık bir sürücü kullanılıyor. Hatta bazen alternatör bile sökülüyor, bırak klimayı. VW'nin 0-100 verileri bile tutarsız gerçek karşısında, forumu kurcalarsan göreceksin.
  • Ben zaten bu gune kadar fabrika verilerini tutturan bir arac gormedim ben ne kadar yaklasabilirim dusuncesindeyim yoksa testlerin dumduz yolda minimum rüzgar da falan oldugunu duymustum fakat kullandigim aracta yazan 0.100 hizlanmasini ayni surede bizzat kendim test ettim tek hatam 20 30 salise yanilmis olabilirim :) sorumu şöyle sorayim istersen 105 beygir otomatik 1.6 dizel arabada minimum yakit tuketimi için hızı kaca sabitlemek gerekir

• 1.6 invite paket Mitsibhisi Asx aracimin şehir dışı verisi 4.7 lt/100 km benzin idi.

Bursa Balıkesir arası 150 km lik gerçekçi bir etapta 4.5lt/100 km gibi bir değer yakaladım. 90 km hız sabitleyici kullandım. Klima değil ama fan açıktı, klima gerektirecek havada yoktu zaten

• Yukarı Eğim ve trafik olmazsa aşağıdaki verileri bile yakalayabilirsin.
    Ama uzun süreli o verileri yakalamak zor.
     Golf 7 1.6 tdi bluemotion highline dsg yakit tüketim degerleri Golf 7 1.6 tdi bluemotion highline dsg yakit tüketim degerleri

• Şehir dışı 3.5lt için aracı 85-90kmye sabitleyip klimasız sürmen lazım.Belki yakalayabilirsin
  • Teker basınçlarını maksimum a çıkarın. Araç 5. viteste iken aracı titretmeyecek kadar yavaş gidip o hıza aracınızı sabitleyin. ( Devir saati 10-15 civarı) Klima ve camlar kapalı olacak. Fanı açabilirsiniz. Aracınızda pek yük yoksa ancak bu şekilde yakalarsınız fabrika verisini.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Golf 1.6 tdi dsg yakıt tüketimi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aracınız dsg olduğu için 7.viteste 1.500 devirin altına düşürmeden, 1750 deviri de geçirmeden 80 km ile 95 km arasına sabitleyin, o hızdayken başlangıçtan itibaren olan tüketim değerini sıfırlayın, klimanız kapalı ve araçta tek kişiyseniz, 3.5 ile 4.0 litre arası bir rakam elde edeceksiniz, yolun durumuna göre bu rakam artabilir veya azalabilir, rekorum 2.9 litre, 1.6 tdi octavia ile Eğimsiz yolda, kısa mesafe hiç ışığa yakalanmadan.

• Hocam merhaba, uzun yolda 90-95km hizla giderek 3.6 civarlarina indirmek mumkun. Arkadasimin polosunda 90km ile 2.9 litreyi gormustuk ortalama olarak ankara-bursa yolunda.

Sehir ici sakin kullanimlarda 5.5 civarindan assagiya pek inmez, biraz seri isterseniz de 7 civarinda gezer golf.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A3 sedan tdi kullaniyorum. Araci hiz sabitleme kullanmadan cam ve klima acik, tek basima (100 kilo) tekirdag silivri git gel 3.8 litre ortalamayi yakalamistim.

Yani anlayacaginiz fabrika verilerini tutturmak insanlarin dedigi gibi cok da zor degil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.