Şimdi Ara

Golf 7 2013 1.4TSi Highline - Kış Lastiği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • GÜNCELLEME: Lastiklerimi aldım, Nokian WR D4'te karar kıldım. tanesi 350TL'den 1400 TL'ye takma falan her şey dahil halletiler.

İlk yorumlarım: çok sessiz, öyle böyle değil çok çok sessiz, cinturato P7 yaz lastiğimden daha sessiz. frenleme ve kalkışta yol tutuşu muazzam; ancak ıslak yolda 10 derecelik rampada pedala biraz asıldığınız zaman patinaj yapıyor. ıslak ve kuru frenlemesi çok çok iyi, aracı daha iyi kontrol edebildiğinizi hissettiren bir lastik. lastiğin bileşimi ve yumuşaklığı hakkında yorum yapamayacağım; bu konularda yeterince bilgi sahibi değilim. yük serisinin ve XL olmasının konfor eksisi kesinlikle yok. mevcut lastiğim XL değildi ve aşağı yukarı aynı konforda seyahat ediyorum. bi de lastik aşırı sessiz demiş miydim :D. kısacası memnunum. continentalin aşağı yukarı aynı notlara sahip modeli TS850'den %40 daha ucuza alınan, oldukça tatmin edici ıslak performansı olan, çok sessiz ve konforlu bir lastik. kışın ilerleyen dönemlerinde karda ve buzdaki performansı hakkındaki düşüncelerimi de eklerim (malum kış lastiği) :)

katkıda bulunan herkese teşekkürler. kış lastiği almayı düşünenlere bu fiyattan şiddetle tavsiye ediyorum.

ESKİ MESAJ:

Arkadaşlar merhaba,

aracıma ilk defa kış lastiği alacağım. boyutları bildiğiniz gibi 225/45 R17 91H
    hepsiburada'da bazı yerlerde ciddi indirimler görünce bu janta indirimsiz lastik almak mümkün olmadığından arayışa girdim.
    çok ayrıntılı araştırmalar yaptım, hem eu label hem avrupa testleri, hem kullanıcı puanlamaları vb faktörleri toptan ele aldım.

değerlendirdiğim lastikler:
    petlas 651
    lassa snoways era
    conti 850 ve 830
    bridgestone LM25 ve LM32
    pirelli sottozero serie 3
    michelin alpin 5
    yokohama (modelini unuttum)
    nexxen (yine unuttum)
    nokian WR D4
    bu ebatlarda fiyatların topluca uçuk olması nedeniyle indirimde olan markalı bir model almak daha çok aklıma yattı. buradan 3 lastiğe indirdim seçeneklerimi: sottozero 3/petlas 651/conti 850... işte asıl sıkıntı bu noktada kullanıcı yorumlarına ve lastikçi tavsiyelerine dalmamla başladı; petlasın beğeni oranı %50 diyebilirim, pirelli kış lastiği yorumu türkiyede çok az, lastikçiler de eu label denen şeyi sadece kendileri anlıyormuş gibi "abi B sınıfı dediğine bakma, pirelliden kış lastiği olmaz" diyorlar. adama nokian diyorum, "türkiyede yok, sana şu predest', 300e vereyim" diyo... neyse onları geçelim... kullanıcı yorumlarında en çok aklımı kurcalayan şey birinin "suda harika" dediğine diğerinin "suda kötü ama karda süper" demesi vb şeyler oldu. daha sonra anladığım şu oldu, kullanıcı yorumu gerçekten aşırı subjektif.

bu farkındalıktan sonra "parası neyse verelim" düşüncesiyle bi conti 850 diye hislere kapıldım ama gerçekten anlamsız bir fiyat etiketi var.
    daha ayrıntılı incelediğimde nokian wr d4'e odaklandım. hem test sonuçları iyi hem indirimli bulunabiliyor hem de kalite marka.

tam alacaktım ki satış sayfasında: 225/45 R17 94H XL yazıyor...
    91 ve 94 arasında çok fark olmayacağı için kafama takılmıyor ancak jip olmayan bir araca XL lastik almak bile bile "her çukur batsın istiyorum, her taşta hoplayayım istiyorum" demek olmaz mı. ve uyum sorunu olur mu? bu iki soruma doyurucu cevap alabilirsem lastiklerimi seçip alacağım veşu kardeşinizi 15 gündür yaşadığı analiz sıkıntısından kurtaracaksınız.. :)

şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedobeR -- 23 Ekim 2015; 23:32:11 >

• 1. Goodyear ug9 al test 1.si ve kullanici yorumlari super islak ve karli zeminde goodyear basarili
    2. Hem 94 hem xl, ben almam. Xl extra yuk demk . 94 : 3 daha fazla yuk indeksi demek , yani yere zor basar senin golf. alma.
    Bu ara sikinti var farkindayim 5 arkadas lastik aldik 2 ayda, elde kalan lstikler hep xl.
    Iyi arastir 91 indeksli bul

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bravedead -- 11 Ekim 2015; 23:50:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bravedead

1. Goodyear ug9 al test 1.si ve kullanici yorumlari super islak ve karli zeminde goodyear basarili

incelemek isteyip de yeterince inceleme imkanım olmayan lastiklerden biri bunun ana sebebi de 225/45 R17'sinin olmamasıydı ama? araştırdığım kadarıyla türkiyede yok? bu sebeple ayrıntılı inceleyemedim ama zaten sadece eu label notu nedeniyle vazgeçmiştim çunkü petlas 651 ile aynı nota sahip. ikisi de C sınıfına giriyor. eu labelin çok kaliteli bir derecelendirme olmadığının farkındayım ama dediğim gibi lastiğin ebatı yok zaten (en azından şimdilik).
  • Ug8 varmış senin ebat onu al
  • quote:

Ug8 varmış senin ebat onu al
    başka fikri olan varsa lütfen belirtsin, kafam oldukça karışık. şimdi de forumdan bilgili bir arkadaş 205/50 R17 lastik almalısın, jantınla uyumlu dedi. buna ek yorum getirebilecek kimse var mı?
    fiyat konusunda çok farkı yok iki ebatın da
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedobeR

başka fikri olan varsa lütfen belirtsin, kafam oldukça karışık. şimdi de forumdan bilgili bir arkadaş 205/50 R17 lastik almalısın, jantınla uyumlu dedi. buna ek yorum getirebilecek kimse var mı?

Alıntıları Göster
    güncel
  • quote:

Alıntıları Göster
    ben 2 yıldır kumho kw27 225/45/17 kullanıyorum çok memnunum ömrü bitene kadar kullanacağım. goodyear ug9, continental ts850 güzel lastikler ama pahalı sayılır. hepsiburada'da kampanyada olan nokian lastikelri gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. 2014-2015 üretim bir lastik sizi memnun edecektir.

aşağıdaki linkte karşılaştırmalı test mevcut.

www.tyrereviews.co.uk
    2014 Auto Express Winter Tyre Test - Tyre Tests and Reviews @ Tyre Reviews
    http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2014-Auto-Express-Winter-Tyre-Test.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: budak_1903

ben 2 yıldır kumho kw27 225/45/17 kullanıyorum çok memnunum ömrü bitene kadar kullanacağım. goodyear ug9, continental ts850 güzel lastikler ama pahalı sayılır. hepsiburada'da kampanyada olan nokian lastikelri gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. 2014-2015 üretim bir lastik sizi memnun edecektir.

aşağıdaki linkte karşılaştırmalı test mevcut.

www.tyrereviews.co.uk
    2014 Auto Express Winter Tyre Test - Tyre Tests and Reviews @ Tyre Reviews
    http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2014-Auto-Express-Winter-Tyre-Test.htm

çok teşekkürler, bahsettiğiniz testi incelemiştim, wr d3 de oldukça iyi, umarım wr d4 de fiyat farkına değer.
    tavsiyeniz olan lastiğe de baktım, fiyat benim düşündüğüm sınırı aştı. sanırım nokian wr d4'ün siparişini vereceğim bi kaç saate. tekrar teşekkür ediyorum.

• quote:

205 50 17 takarsan konforunda artar. Kis lastigi olarakda mantikli
    , buzda daha az kayar 205( kaymasada daha iyi tutar)
  • Kumho'nun kış lastikleri iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: N KUL

Kumho'nun kış lastikleri iyidir.

Hmmm tamam
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: N KUL

Kumho'nun kış lastikleri iyidir.

Hmmm tamam

Alıntıları Göster
    güncellendi...
  • quote:

güncellendi...

Aldinmi haci
  • quote:

GÜNCELLEME: Lastiklerimi aldım, Nokian WR D4'te karar kıldım. tanesi 350TL'den 1400 TL'ye takma falan her şey dahil halletiler.

İlk yorumlarım: çok sessiz, öyle böyle değil çok çok sessiz, cinturato P7 yaz lastiğimden daha sessiz. frenleme ve kalkışta yol tutuşu muazzam; ancak ıslak yolda 10 derecelik rampada pedala biraz asıldığınız zaman patinaj yapıyor. ıslak ve kuru frenlemesi çok çok iyi, aracı daha iyi kontrol edebildiğinizi hissettiren bir lastik. lastiğin bileşimi ve yumuşaklığı hakkında yorum yapamayacağım; bu konularda yeterince bilgi sahibi değilim. yük serisinin ve XL olmasının konfor eksisi kesinlikle yok. mevcut lastiğim XL değildi ve aşağı yukarı aynı konforda seyahat ediyorum. bi de lastik aşırı sessiz demiş miydim :D. kısacası memnunum. continentalin aşağı yukarı aynı notlara sahip modeli TS850'den %40 daha ucuza alınan, oldukça tatmin edici ıslak performansı olan, çok sessiz ve konforlu bir lastik. kışın ilerleyen dönemlerinde karda ve buzdaki performansı hakkındaki düşüncelerimi de eklerim (malum kış lastiği) :)

katkıda bulunan herkese teşekkürler. kış lastiği almayı düşünenlere bu fiyattan şiddetle tavsiye ediyorum.

Aldım hocam, XL dışında bu ebat üretimi yokmuş WR D4'ün, bu nedenle XL olanını aldım ama memnunum hocam sıkıntı olmadı şimdilik :) tekrar teşekkürler

• Aracin patinaj yapmasi XL olmasindan ileri gelir. Ben sana alma demistim.
    Senin lastik, xl olmayan lastige gore buzda ve karda daha fazla patinaja kalir, haliyle yol tutusun azalacak. Cok yuk atiyosan tolere eder..
  • 1.4 tsi motora lpg uyumlumu arkadaşlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkhnmr

1.4 tsi motora lpg uyumlumu arkadaşlar ?
    Bende 1.6 tdi highline golfe bu lastikten alsam mı diyorum 1 aydır ama hala alamadık gitti :)
  • Golf gibi arabaya
    1.goodyear
    2.continental
    3. Michelin baska birsey takilmaz.
  • Kış lastiğinin ucuz olanı iyidir. Aynı işi görür. Kar üstünde bıraktığı desenler çok önemli değil bence
  • 205/50/17 Winguard (Nexen Uretimi) kullaniyorum cok memnunum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.