< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daswagen -- 15 Ocak 2022; 23:9:5 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Golf 8 ile donduk - Rezalet multimedya ekranı (6. sayfa)
-
-
Bu saydığınız özellikler golf 8 de standart. Hatta çoğu araçta standart artık. Hatta birçok yerde zorunlu. Sadece Türkiye’de standart değil.
Eğer ekonomi daha iyi olsaydı, araç güvenliğine hem devlet olarak hem bireysel olarak daha çok önem verseydik bu özellikler yurtdışında olduğu gibi bizde de standart olurdu.
anlamadığınız ve anlayamayacağınız nokta araca konan her standart özellik etiket fiyatını arttırdığı. Yani bu özellikler Avrupa’daki gibi standart olsa belki aracın fiyatı 20-30 bin daha artacaktı. Şimdi bu paraya isteyen alabiliyor.
bu söylediklerimin en güzel kanıtı egea dır. İlk gelen partilerde orta donanımda bile acc standart iken, ilk parti sonrası kaldırılmıştır.
ha şunu diyebilirsiniz, bazı Uzakdoğu araçlarında bu özellikler standart ve vw ile aynı para. Onda da vw dünyanın hiçbir yerinde ucuz bir marka değil. İşçiliği pahalı ve kalitesi muadillerine göre iyi. Türkiye gibi gelirin düşük olduğu bir ülkede daha ucuz markalar ile rekabet edebilmek için birşeylerin kısılması lazım. Bunuda o ülkede müşteri profili belirliyor. Yani paragraf 1 ve paragraf 2.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sizin de anlayamadığınız nokta şudur, VW yıllardır 3 donanımlı paket getirir, boş, orta ve dolu. Dolu r-line, highline ne diyorsanız artık o pakete tüm güvenlik donanımlarını ekler getirirsiniz bütçesi düşük olan yine orta ve alt donanıma yönlenir.
Peki bu donanımları 2022 senesinde hiç bir modelde getirmemek de neyin nesidir?
İşçiliğinin pahalı olmasının kullanıcılara faydası nedir, yıllarca almanya yerine meksikadan araç kitlediler bu ülkeye, hangi işçilikten söz ediyorsunuz?
Kalite mi dediniz bu arada? Lütfen konunun ilk mesajına tekrar bakın:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-52FA4E8AC -- 16 Ocak 2022; 23:5:38 > -
Bahsettiğiniz aktif güvenlik özellikleri olmadan aracın fiyatı yaklaşık 650 bin. Bu özellikleri istediğinizde 25 bin gibi bir para ödersiniz. Aracın fiyatı 675 bin olur.
Bahsettiğiniz özellikler standart donanıma eklendi diyelim ve aracın fiyatı direk 675 bin oldu.
ne fark etti? Bir özellik standart donanım listesinde gözüktü diye bedava olduğunu sanıyorsunuz. Pazarlama stratejilerine kanmayı seviyorsunuz sanırım.
Bu şekilde doğuş oto müşterilere seçenek sunmuş.
sizin vw almamanızdaki tek etken buysa bayiye gidip bu opsiyonları ekleyerek sipariş geçebilirsiniz. İkinci el istiyorsanız da bu opsiyonlara sahip golfleri tercih edebilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2021 model caddy kullanıyorum şirket aracı olarak. golf 8' deki problemlerin bir çoğu bu araçta da mevcut ve servis ısrarla reddediyor.
ekran donması,
ekranın hiç açılmaması,
acil durum sos hatası (bazen veriyor, araç stop edip tekrar çalıştırınca genellikle gidiyor.)
front asist hatası (bazen veriyor, araç stop edip tekrar çalıştırınca genellikle gidiyor.)
şerit takip asistanı şerit silik olduğu durumlarda bazen sapıtıp bariyere doğru aracı atması
ve en önemlisi 16bin' de arac 5. kez yağ uyarısı verdi ve toplamda 4litreye yakın yağ eklendi. servis incelemeye almasına rağmen her 1000km' de 200ml yağ yakmanın normal olduğunu söylüyor ve araca her hangi bir müdahale de bulunmuyor. sanırım sonunda bizde davalık olacağız.
-
Sos meseleleri filan mk4 leonda da var.demek tum vag grubunda kronik..ee peki mk3 leonlarin 7 golflerin serit takibinde filan sikinti varmiymis?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çip krizi ya da yurtdışında fa gorulmus olan sos hatalari serit takip hatalari mi acaba? Ekrandiz arac gelemeyeceği icin onu getiriyorlar..herkes de isyan ediyor haliyle.. çok yaşa eski tip klima kumandali yeni tip vag arabalari
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sadece carplay dondu diye komple arabayı karalamışsınız
-
Herseyi anladım da TSI lar benzin uretiyor nedir?
-
Üstün Alaman teknolojili TSI motorlar 120 km hızdan sonra benzin yakmayı bırakıp sadece havayla ilerliyor. O yüzden TSI lar benzin üretiyor deniyor.
-
10 aydır bu aracı kullanıyoruz. Aldığımdan beri ara ara geri görüş kamerası donuyordu. 3 hafta önce karlı soğuk havada gene siyah ekran oldu sonra görğntü geldi bu sefer dondu önceden kendilinden düzelirdi 40 dk yolculuktan sonra düzeldi. Neyse vw servise götürdüm yok kamera yok yazılım vs vs dediler gene tekrar etti donma sorunu. Götürdüm tekrar bu sefer multimedia ekranı ve yönelim paneli mi ne arızalıymış bugün garanti kapsamında değişti. Masraf 41000 tl tutmuş bereket garanti kapsamında yapıldı.yalnız çıkarken servis danışmanı hocam yerinde olsam 20bin verip 2 yıl garantiyi uzatırdım deyince korkmaya başladım.
41.000₺ nasıl bir multimedya ekranıymış hocam? Kokpitin içine 3 tane 12.9 inç iPad Pro falan mı gizlemişler acaba? Pes.
+2 yıl garanti parası da çok fazlaymış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 25 Şubat 2022; 21:24:30 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Garanti uzatma nasıl 20 bin mi
https://binekarac.vw.com.tr/idhub/content/dam/onehub_pkw/importers/tr/finansal-hizmetler/pdf/vw_garanti_plus_tablo_yeni.pdf
Bir bilsem 8 inçlik ekran altı üstü. Önce kamera dediler sonra kamera sağlam multimedia ile entegre yönetim paneli mi ne varmış, üretici değişsin demişte öyle değiştiler. +2 için dedi 14 ay daha var kendi garantisinin bitimi için ama vermem tabi ki o parayı.
Servis sorumlusunun dediği buydu detayını yaptırmayacağım için sormadım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X