Şimdi Ara

Golf mü Qashqai mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar araç alımına iyice yaklaştık ama şu an büyük bir çelişkide kaldık

Golf 6 TDI Highline 2011 Model 40.000 km
    Qashqai DCI Platinum 2011 Model 80.000 km.

Qashqai yaklaşık 2 bin lira daha pahalı. Bir yanda Golf'ün kalitesi var. (ilk arabamız golf mk1 idi) Bir yandan da yerden yüksek her yere tırmanacak ve bose müzik sistemli (en ilgimi çeken şey), panaromik cam tavanlı, kotuk ısıtmalı, anahtarsız giriş sistemli (vs.) bir Qashqai var. İkinci elde kar zarar eder miyiz kaygımız yok çünkü aracı en az 6 yıl kullanacağız.
    Ayrıca Qashqai'nin iç kalitesi Golf kadar iyi değil ama şu zamana kadar şirkette palio, symbol, fiorino, doblo kullandık. 12 yıldır o kadar alışığız ki bu tip araçlara Qashqai'nin iç mekanına binince şok olacağımız bir durum yoktur diye düşünüyorum. Bunu söylememin amacı kıyas yaparken iç mekanın görüntüsü değil de motor, konfor, işçilik, uzun ömür, kullanım kolaylığına göre kıyas yapmanızı istememdir.

İyi forumlar herkese.

Edit: Golf 7 1.2 TSI Comfortline da eklendi. Hem de qashqai'den 9 bin lira daha ucuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigblacklion -- 15 Nisan 2014; 22:06:27 >

• bigblacklion kullanıcısına yanıt
    bence qq ikisi yanyana durduğunda herkes qq bakar bence. İç mekan kalitesi golf kadar değil orası kesin ama platinum en azından koltuklardan kurtarıyor. Teknalarda bildiğin metresi 1 liralık naylon bez kullanmışlar. Neyse kısaca qq derim.
  • Motor olarak ikisi de kendini kanıtlamış üniteler.
    Konfor olarak yakındırlar, QQ'nin arka baş mesafesi biraz sıkıntılıydı.
    Yalıtım olarak Golf daha iyidir, malzeme kalitesini de yazmışsınız zaten.

DSG olmayan Golf 6'larda ESP yoktu diye hatırlıyorum. Ayrıca QQ'nin başka donanımsal artıları da mevcut.
    Platinum donanım QQ tasarım olarak da oldukça hoş.

Sonuç olarak kararı biraz da kendiniz vermelisiniz. QQ daha heybetli, daha donanımlı olduğu için ona biraz daha yakınsınızdır diye tahmin ediyorum.
  • Teşekkürler AntiFANBOY.

Golf ile başladık araştırmaya. Önce Golf 5 FSI sonra Golf 5 TSI sonra Golf 7 1.2 TSI şimdi de Golf 6 TDI. 30 a bakalım derken 60 lara çıktık. Golf bizim için bir tutku. Ama doblo tourneo gibi araçlardan gelen yüksek araba keyfi ve dediğiniz gibi donanım olayı kafamızı karıştırıyor. Bir de bagajının büyük olması tabii ki. Symbol kullandıktan sonra dci motoru çok sevdim. Yalıtım ise bose ses sistemi olunca pek rahatsız etmez (biz ne yalıtımlar gördük symbol ile) Bir de ESP avantajı var Qashqai'nin. Dediğiniz gibi biraz bize kalıyor iş. Zor bir karar.

• quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

Motor olarak ikisi de kendini kanıtlamış üniteler.
    Konfor olarak yakındırlar, QQ'nin arka baş mesafesi biraz sıkıntılıydı.
    Yalıtım olarak Golf daha iyidir, malzeme kalitesini de yazmışsınız zaten.

DSG olmayan Golf 6'larda ESP yoktu diye hatırlıyorum. Ayrıca QQ'nin başka donanımsal artıları da mevcut.
    Platinum donanım QQ tasarım olarak da oldukça hoş.

Sonuç olarak kararı biraz da kendiniz vermelisiniz. QQ daha heybetli, daha donanımlı olduğu için ona biraz daha yakınsınızdır diye tahmin ediyorum.

Benim asıl korkum Qashqai'den bir süre sonra tıkırtı gibi seslerin gelebileceği ihtimali
  • tartışmasız qq :D
  • Ülkemizde VW'ye karşı olumsuz bir önyargı var.
    Eğer böyle şeylere takılmıyorsanız ve fiyatıda uygunsa Golf alın.
    Yoksa her türlü QQ. Sonuçta biri VW diğeri Nissan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    C4 mü Auris mi?
    5 yıl önce açıldı
    Qashqai mi corolla mı?
    6 yıl önce açıldı
    Qashqai mi Sportage mi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Golf 1.2 tsi daha mantıklı bu 3 araç içinde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 sene binecekseniz , düşük KM li olan, daha diri olan ve daha yıpranmayacak olanı alın derim. Nissanda uzun ömürlüdür ancak , golf 5 FSI ile 500 bin KM yapan arkadaşımın babası var, araç gayet diriydi en son, senede 120 bin yapıyor bu arada..
  • Golf 7 1.2tsi comfortline alınıp geçilir bence.

QQ kasa değiştirdi.

Golf 6'da eski kasa

Bence Golf 7 alınır.
  • 2. el 15 bin km civarı Golf 7 1.2 TSI Comfortline almaya karar verdik, çok sağolun ilginiz için. Bakalım bu hafta netleşecek her şey.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.