Şimdi Ara

Golf mu Talisman mı alırdınız Fiyat 115.000 TL (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
4.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Talisman buyuk sehiricinde yavas yavas gidersin

Golf ise daha ideal boyutlarda sehirici disi heryerde rahat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spinattimyalnizliga kullanıcısına yanıt
    cc belirli bir zaman aralığında üretilmiş ilham kaynağı passat olan ve Halen de tutulan bir volswagen modeli golf ise ilk olarak 1974yılında üretilmeye başlanmış ve Halen de üretimi devam eden ve volswagen firmasının en fazla satan modeli bilmem anlatabildim mi.

• Talisman alirdim, sonra da 2,3 adet eski model ucuzundan golf alip talismanin koltuklarına koyup gezdirirdim

• iki araç arasında kaldığınızda tek kriteriniz fiyat olmasın aynı fiyata sahip çok farklı segmentlerde araçlar ne yazık ki kıyaslanabiliyor

bu başlık talismana biraz hakaret olmuş

ikinci el kaygınız varsa kuş serisi alın sürekli değer kazanıyor ve anında satılıyor

yada ihtiyaçlarınıza göre bir araç belirleyin ve satın alın

dayanıklı tüketim malı satın alıyorsunuz ve değer kaybı her türlü kaçınılmaz , segment yükseldikçe değer kaybı o denli artıyor
  • Tercih basit.

İkinci el kaygınız ve elden hemen çıkarma derdiniz varsa golf.

Diğer konuların hepsinde talisman.

• Elma ile armut kıyaslamak olmuş biraz.

Araba ihtiyaca göre alınır.

Golf gibi C segmenti HB bir araca ihtiyacı olanın Talisman gibi bir arabayla işi olmaz.

Talisman gibi D segmenti Sedan bir araca ihtiyacı olan adam Golf e dönüp bakmaz bile.

Bir araca alacaksanız ihtiyacınıza göre seçmelisiniz.

İlla ikisi arasında tercih yapmak zorunlu ise de tabiki Talisman.

• 2-3 ay oncesine kadar 2017 talismanlar gelmemisti, 2016 modeller de piyasaya gore uygun fiyata satılıyordu. Hala aynı durum geçerli ise sinif farki icin talisman alinir ikisi arasinda.

• aslinda fsrkli segment araçlar ama kullanim surene bagli

kisa surede golf uzun surede talisman. golf daha az kaybettirir satarken.

• latutude zanedersem 3-5 yil satti sonradan satisi durdu

renoda malesef clio ve magene harici bir arac devamliligi yok megandaki edc varsa talismanda da inan o vitesle arac kullanirken pek haz almazsin

ayni kararsizlikda bende kaldim jettayi birakip egea aldim muhtemelen jetta ikinci elde daha rahat satilir fakat 1.2 tsi trend alana kadar egea 1.6 dizel urban aldim ve cok cok memnunum

icine sinmeyen hic bir seyi alma

• Akbil alırdım

115 bin lirayla arsa alıp, evladımın 25 sene sonra satması adına yatırım yapardım

• illa 2 sinden biri olacaksa talisman ..
  • 115bine talisman yok. 2 ay once reno bayisine gittigimde tum turkiyede 2016 model sadece icon paket arac vardi onlar da 140dan basliyor. o fiyatlar sadece bayiye adam cekmek icin oradan kaldirilmiyor. o yuzden konuya yazilan tum yorumlar boş.

• Tabii ki talisman alırım

golf alıp dsg ne zaman bozulacak diye kafayı yemem hemde üst segment arabaya binerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aléister Crowley

quote:

Orijinalden alıntı: ukubat

Bu ülkedeki araba alma mantığını anlamıyorum.
    Herkes "satarken daha kolay elden çıkartırsın" diye Golf'ü öneriyor.
    Segment farkı ve kalite... gibi konuları geçtim, sizler aldığınız arabayı hep "nasıl olsa satacağım" diyemi alıyorsunuz.?
    Aldığım araba varsın donanımsız, kalitesiz, içime sinmeyen ve beğenmediğim araba olsun ama satarken kolay satılsın. İnsan yıllarca kullanacağı arabasını sevip, beğenmeli ve içine sinen araba almalı ve kullanmalı.
    Yoksa istemediği kızla zorla evlendirilen erkekten bir farkımız kalmaz...

Burasi Türkiye kardeş ne bekliyon demek isterim.

Araba fiyatlari almis basini gidiyor ulkede para kazanmakta kolay degil kazanilan parayla araba almakta hic kolay degil bu nedenlede kimse kolay kolay riske girmek istemiyor

O zaman "nasıl olsa satacağız" diye kütük gibi arabalara binmeye devam...

• quote:

Orijinalden alıntı: cnyttt

Hocam ben 10 sene çalışıp bi araba kendime bi araba devlete alıcam onuda gidip reno gibi 3-5 senede bi model değiştiren istikrarsız firmanın aracınımı alayım kusura bakmasın kimse alnımızın teriyle para kazanıyoruz sokağa atacak paramız yok. Kendi modeline güvenmeyen firmanın aracını tartışmaya da gerek yok

Bu olayın arabanın kalitesiyle ne alakası var.
    Şu açıdan baksanız birde "Ülkemizde hiç bir yatırım yapmadan, Almanyadan ithal edilip onca paraya araba alacağınıza , 40 yıldır bu ülke için yatırım yapan bir markanın arabasını alsanız daha iyi olmazmı?"
    Kaldıki Reno'nun modelleri motor, donanım,marka algısı ve kalite olarak "bana göre" VW'den daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sistemli adam

segment farkı var doğrudur.

ama kullanılan malzeme kalitesi olarak golf talismandan daha iyidir.

Megane bile malzeme kalitesi olarak Golf ile aynı hatta daha iyidir.
    Bir Golf sahibi olarak düşüncem budur.
  • quote:

quote:

Kardeş eğri oturup doğru konuşmak lazım. Megandan dci motoru çıkar en çok yerilen araç olur. Ülkede yakıt pahalı maalesef bundan dolayı dci motoru eşşeğe taksan satar. Kalite mevzusunda megan olayına hiç girmeyelim

• quote:

Orijinalden alıntı: orhan1461

quote:

quote:

Kardeş eğri oturup doğru konuşmak lazım. Megandan dci motoru çıkar en çok yerilen araç olur. Ülkede yakıt pahalı maalesef bundan dolayı dci motoru eşşeğe taksan satar. Kalite mevzusunda megan olayına hiç girmeyelim

Hep önyargılar ve kahve muhabbetlerindeki amcaların efsane bakış açıları...
    Benim arabam Golf o yüzden kıyaslamayı iyi yapabiliyorum. Kaliteden anlayışınız içerideki plastiğin yumuşaklığı ise tüm markalar artık yumuşak.
    Geriye Tasarım, motor, tüketim, servis, donanım, teknoloji, performans kalıyor. Hangisinde Golf Megane'dan ileride?
    Dediğim gidi Golf sahibiyim; tasarım sıradan, motor ve performans 130 bg lik Renonun gerisinde, donanım 10 yıl önceki araçlarda var,teknoloji hiç yok, servis Renodan pahalı...
    Neden aldın dersen arabadan anlamayan milletin gazına geldim. Arabada ruh yok, sıkıcılık ve sıradanlık diz boyu... Bir daha araba alırsam aşık olduğum ve içime sinen bir araba alacağım. Görücü usulü zorla evlenmiş gibiyim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: orhan1461

quote:

quote:

Hep önyargılar ve kahve muhabbetlerindeki amcaların efsane bakış açıları...
    Benim arabam Golf o yüzden kıyaslamayı iyi yapabiliyorum. Kaliteden anlayışınız içerideki plastiğin yumuşaklığı ise tüm markalar artık yumuşak.
    Geriye Tasarım, motor, tüketim, servis, donanım, teknoloji, performans kalıyor. Hangisinde Golf Megane'dan ileride?
    Dediğim gidi Golf sahibiyim; tasarım sıradan, motor ve performans 130 bg lik Renonun gerisinde, donanım 10 yıl önceki araçlarda var,teknoloji hiç yok, servis Renodan pahalı...
    Neden aldın dersen arabadan anlamayan milletin gazına geldim. Arabada ruh yok, sıkıcılık ve sıradanlık diz boyu... Bir daha araba alırsam aşık olduğum ve içime sinen bir araba alacağım. Görücü usulü zorla evlenmiş gibiyim.

Bakın yaptığınız itiraftaki hatayı ben yapmadım ve milletin istediğini değil , gönlümün ve aklımın buluştuğu noktadaki aracı tercih ettim. Bu nedenle sizden ricam bana kahvehanedeki muhabbetler diye şeklinde dönüş yapmamanızdır. Emin olun megan bildiğin eski megan kasa dizaynı dışında 1 cm ilerleme yok. Nedenlerini bir çok kez ortaya döktüm ve bu nedenlere hergeçen gün yeni sorunlar eklenerek te devam etmekte. Şuan bunları buraya tekrardan yazmayacağım çünkü yakın geçmişte bunlardan çokça bahsettim , birçok parametre ortaya koydum , herpostta bu tartışmalara tekrar tekrar girmek istemiyorum. Meg4 ü yolda görenler ve test sürüşü yapanlardan ziyade iyi tanıyanlar dışında beni kimse anlamaz.

Hayırlı günler kardeşim ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 25 Eylül 2017; 9:55:19 >

• quote:

quote:

Güzel espriydi.

Megane malzeme kalitesi golf den daha iyi.
    İki arabayı bilmesem inanacağım neredeyse.
    Öyle diyorsanız öyle olsun.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.