Şimdi Ara

Golf mü yoksa Yeni Polo mu alsaydım-Golf 7.5 -Polo MK6 karşılaştırma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Son zam ile Polo'nun liste fiyatı 109'dan başlıyor 179'a kadar gidiyor .

Golf'te ise 160 civarından 210 üstüne kadar gidiyor.

Şu anda 1.0 TSi DSG Polo Highline fiyatına baz donanım Golf satıyorlar aynı şekilde Comfortline Polo/Golf Midline Plus arasında 20-25 bin lira civarı para oynuyor Polo'nun büyüyen boyutları ve yeni nesil VW'lere kısaca değinerek incelemek istedim özellikle Golf & Polo konusunda çok soru oluyor.

Karşılaştırmaya fiyatlardan daha önemli bir kıstas ile başlayayım , iki aracında boyutları :

Golf 7/7.5 Yeni Polo'dan 15 santim daha uzun,4 santim daha yüksek ve 4 santim daha geniş karosere sahip bagaj hacmi 29 litre daha büyük dingil mesafesine gelince 6 santimlik bir büyüklük söz konusu.

Yani Golf hem geniş,hem havadar hemde uzunken Polo yine küçük Polo'mu ,Golf varken Polo alanlar ufacık bir araca 100-150 bin lira mı veriyor dersek ;

Tabii ki de hayır arkadaşlar Golf karoserdeki genişliği içeriye yansıtma konusunda Polo'dan çok daha zayıf durumda Polo'nun ön baş mesafesi Golf'ten daha iyi ,arkada ise aynı hatta karoserden 4 santim daha geniş olmasına rağmen arka omuz mesafesinde Golf Polo'dan sadece 2 santim geniş peki Golf arkada bir Clio,Fiesta'dan kaç santim geniş dersek 14 santim gibi çok önemli bir fark ortaya çıkıyor yani 1-2 karış daha geniş diyebiliriz fakat Polo'nun bu konuda segmentinin en büyük aracı olması onun rekabet etmesini sağlıyor hatta Polo'nun bagajı 5.nesil Golf'ten daha büyük karoser genişliği ise aynı.

Mesela bir Megane HB ve Megane Sedan yada Polo fiyatlarına alabileceğiniz Focus,Corolla,Auris gibi ikinci el epey C segment araç var onlardaki durumda Polo'dan çok iyi değil.

Megane Sedan'ın ön/arka baş mesafesi 84/85 santim,HB ise 88/86 santim,Polo ise 101/96 santim ile önde 15 arkada 10 santim daha yüksek baş mesafesi sunuyor ve karoser yükseklikleri aynı arabalar hatta dış genişlikte Megane 6 santim daha genişken içeride durum böyle değil, arkada 3 santim dar,önde ise sadece 2 santim geniş.

Megane'ı referans aldım,yanlış anlaşılma olmasın omuz/baş mesafesinde Auris/Corolla,Focus,1 serisi veya Egea gibi araçlardan da geniş durumda ,Polo'yu bu araçlarla karşılaştırmak istemiyorum aynı segmentte değiller fakat Polo onlardan daha iyi yaşam alanı sunabiliyor zaten dingil mesafesi 2 metre 44 santimden 2 metre 56 santime çıkmış,içeriye ise çok daha iyi şekilde yansıtılmış arka diz mesafesi eski araçlarımdan Golf 6 ve (C4 dahil)daha iyi durumda .

Yani Megane,Focus,Auris'e ve hatta Golf'e sığan biri veya bir aile rahatlıkla Polo'dan memnun kalacaktır tek eksisi dingil mesafesi olsada diz mesafesi çok başarılı.

( Koltuk sırtlığı B sütununu geçmiş.)

Polo'nun eski Polo'ya nazaran en büyük iyileşmesi şasi,Golf 7 çıktığında sıralama PQ,MQB,MLB,MSB diye gidiyordu artık Polo'da MQB mevcut hatta parça kodlarına yanlış bakmadıysam Polo'nun ön koltuk rayları Golf ile aynı parça yani Golf'teki ideal sürüş pozisyonunuzu Polo'da rahatlıkla bulabilirsiniz.Polo'nun boyutları Golf'le rekabet edecek duruma gelmiş diyebiliyoruz 100 litrelik bagaj farkı 29 litreye inmiş durumda peki baz veya orta donanım bir Golf yerine tercih edebileceğiniz Comfortline ve Highline bir Polo'nun Golf'e nazaran artırları eksileri dersek ortaya ilginç durumlar çıkıyor.

Polo'da far sensörü ve buna bağlı olarak araca geliş&gidişlerde far&stop/iç lambaları yakma standart,bir üstte ise silecek sensörü,kararmalı dikiz aynası var,bu saydıklarım hiç biri Golf Midline Plus ve Comfortline'da yok ek olarak tampon sensörleri Comf. Polo'da var teker teker yazmaya gerek yok diye düşünüyorum aradaki fiyat farkı bazı donanımlarda 40 bin lira oluyor.

Polo'nun yakıt ekonomisi ise Golf'ten gerek motor gerek ağırlık ile hissedilir derecede iyi durumda 1.0 TSi ile uzun yolda 3 litre görmek mümkün.

Peki kalite konusunda Polo ne sunuyor dersek iki aracında üstün yönleri var Golf'te0l kapı cepleri ve torpido gözü halı kaplıyken kol dayama içi halı kaplı değil Polo'da kol dayamanın içini kaplamışlar Golf'te kapı üstleri yumuşak plastik,tüm kapılarda kolonlar dahil döşeme var ama özellikle kasislerde,araç esnedikçe çıtırtı halinde çıkan seslerin oluştuğu alt kısımlar sert plastik.Polo'da klima çıkışları,kapıların konsolla temas noktaları ve direkisyonun alt kısmı /konsolun oturduğu bölüm yumuşak plastikle kaplanmış bunun faydasını görüyorsunuz araçta stabilize yol dahil sessizlik hakim ek olarak Polo'da lastik sesi için dış kısımlar köpük kaplı yani izolasyon olarak Polo'nun kesinlikle handikapı yok hatta artısı var kendi adıma ön camın olduğu kısıma kadar her iki araçta tamamen Buna kauçuğu ile kaplı Opel Astra,Renault Megane,Ford Focus gibi araçlardakinden daha iyi bir malzeme diyebilirim konsolun alt kısmının yumuşak olması Polo için aslında Premium esintisi oluşmasına sebep olmuş benim içinse en çok görünümü önemliydi diyebilirim.

PQ-MQB konusunda eski Polo'ya nazaran yeni kasa süspansiyon konforu,yol tutuş hissi ve iç hacim olarak mukayese dahi edilemez ben aynı gün içinde iki aracıda kullandım özellikle araca inip binerken kafes,kabin olarak tabir edilen kısımdan farkı anlayabilirsiniz MK6 Polo genel ölçüler ile Golf 4'ten büyük bir araba,kısmen Golf 5'in boyutlarıyla aynı diyebiliriz.

Toparlıyor ve bitiriyorum eski Polo varken insanlar Comfortline Polo alana kadar Midline Golf alıyordu . eski Comfortline Polo'da donanım olarak saydıklarımın hiç biri yoktu ve boyut olarak 20 santim civarı daha dar diz mesafesi ve 100 litre bagaj farkı vardı en önemlisi Polo PQ34 Golf MQB idi, ama şu an aradaki fiyat farkı on binlerce lirayı aştı ve Yeni Polo'nun yabana atılmayacak artıları var bence aracı kullananların yorumlarını dikkate alın Golf forumlarında bile Golf yerine Yeni Polo alırım diyenler var ben ikinci el olarakta Polo'nun elinin daha güçlü olduğu kannatindeyim araç büyük ,küçük değil bu yüzden talep yarı yarıya SuperMini ve Kompakt HB bakanlardan oluşuyor ek olarak ben Polo'yu alırken ben paketli aldım ona da dikkat edebilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 4 mü? Kadjar mı?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.