Şimdi Ara

Golf6 havalandırma fanı-torpido boşluğu!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nisan 2010 tarihinde satın almış olduğum VW GOLF 1.4 TSI aracımın havalandırma sistemi çalışmadığı için 21.06.2011 tarihinde Doğuş Oto Etimesgut-Ankara yetkili servisine götürdüm. Servis tarafından yapılan tetkik sonucu torpido bölmesinde bulunan “çok amaçlı mini pense” el aletinin torpido bölmesindeki bir boşluktan geçerek havalandırma fanına düştüğü, fan motorunun pervanesini kırarak sistemi kullanılamaz hale getirdiği söylenmiştir. Olay sebebi servis tarafından tamamen “dış etken” olarak yorumlanıp, arızanın garanti kapsamı dışında kaldığı, yaklaşık 800.00TL tutar karşılığı yeni motor takılarak çalışır hale getirileceği söylenmiştir.
    Araçların torpido bölmelerinde kalem, el feneri, maket bıçağı, ruj, anahtar, küçük el aletleri vb. eşyaların bulunması günümüzde olağan karşılanmalıdır ve yetkili servisin açıkladığı şekilde aynı olayın meydana gelerek havalandırma sistemine hasar verme olasılığı yukarıda sayılan objeler için de geçerlidir. Aracın havalandırma motoruyla torpido bölmesi arasında bulunan ve arada herhangi bir koruyucu perde olmayan bu boşluk bir güvenlik açığıdır. Bu durumda kusur araç sahibinde değil, üretici firmanın gerekli tedbiri almayarak aracı tasarlayıp satışa sunmasıdır. Ayrıca Doğuş Oto Müşteri Hizmetleri Yetkilisinin açıklamasına göre, aracın satışıyla beraber müşteriye verilen kullanım kitapçığı incelendiğinde, bu konu hakkında herhangi bir açıklayıcı bilgi veya uyarı yer almamaktadır.(sayfa 144-147)
    Olayın meydana geliş sebebi aracın torpido bölmesinin tasarımındaki bir eksikliktir.
    Sevgili arkadaşlar, torpido bölmesinin soğutucu özelliği bulunan VW kullanıcıları lütfen bu konuya dikkat etsinler. Her an sizin başınıza da gelebilir. VW servisine gittiğimde aynı vakayı başka araçta da gördüm, başka iki ayrı yaşanmış olayı da teknisen arkadaşlar söyledi. Bu olayla ilgili Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruyorum. Sonuçlanınca sizleri de bilgilendireceğim.

• Takip ediyorum.İnşallah lehinize bir karar çıkar.Ki yüksek ihtimalle lehinize çıkacaktır.
  • Ben de 2011 Temmuz ayında VW GOLF 1.4 TSI aldım ve aynı olay başıma geldi. Havalandırması çalışmadığı için Bursa'daki servise götürdüğümde torpido boşluğundan tükenmez kalem girdiğini ve havalandırma sisteminin pervanesini kırarak sistemi çalışamaz hale getirdiğini söylediler ve yaklaşık 800.00 TL masraf çıkardılar. Sizin suçunuz yok dediler ve verdikleri rapora da istek dışı olmuştur diye yazdılar. Kullanım kitapçığında ise 1 cümle ile torpidoya boşluktan dolayı ufak eşyalar koymamak gerekir yazıyor ama listesini yapmamışlar :) Ayrıca servis yetkilileri bana da "dış etken" savunmasını yaptılar ve garanti kapsamında olmadığını söylediler. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurunca sonuç alabildiniz mi? Ben de başvurmayı düşünüyorum.

• Arkadaşlar bence herhangi bir hak iddia edemezsiniz çünkü kitapçıkta açıkça küçük eşyalar koymayın yazıyor. İyi günler...
  • Tüketici sorunları Hakem Heyeti bu dava için benim lehime karar verdi, ancak Doğuş Oto Ankara 2.Tüketici Mahkemesine
    itiraz etti. İlk duruşmada Doğuş Oto bilirkişi keşfi istedi. Adliye otoparkındaki keşiften sonraki ikinci duruşmada da
    mahkemenin tayin ettiği bilirkişi benim lehime karar verdi, ancak Doğuş Oto hırsından vazgeçmeyerek
    karara tekrar itiraz etti. Bu ay sonunda 3. duruşma var, göreceğiz...
  • Ben de Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum. Takip ediyorum. Bence iki defa lehinize karar çıktıysa bu dava lehinize sonuçlanır ve bize de örnek bir karar olur. Doğuş Oto hırsından vazgeçmiyor ama arkadan bir dava daha geliyor. İlerleyen zamanda göreceğiz...
  • Sonuc ne oldu, eger lehinize ise bu karar emsal olarak kullanilabilri. Tabi kesinlesmesi gerek. Temyize gidildi mi? Gidildi ise sonuc ne oldu? Gidilmedi ise zaten kesinlesmistir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mahkeme ne durumda? Karar çıktı mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.