Şimdi Ara

Golf7 highline sıfır vs bmw 1 ikinci el (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
2
Favori
3.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Dayı stilo forumuna giriyorsun Golf diyorsun, Passat forumuna giriyorsun Golf diyorsun, 308 forumuna girip Golf diyorsun, Egea konusu açılıyor Golf diyorsun. Nasıl bi tepki bekliyorsun ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • baba0392 kullanıcısına yanıt
    Allah'ta seni güldürsün :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • icemy kullanıcısına yanıt
    Hepimizi hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum benim tanidigim 21yasinda parayla oynayan bir suru genc var,ailesi zengin olanmi dersin ticarette pismis mi dersin sen masal anlatmayı birakta ac bir konu 21yasinda kimse bmw alamaz diye sonra c4 fransi ustasi bulunmaz yaz bmw mezar gibi golf varken alinmaz yaz cok konuşurlarsa ben stiloya usta bulamadim yaz,bak adam sana ölceyim boyumu kilomu sureyim arabayı diyor ozur dileyemem fanboyum yaz,yani bir konu acsan herkes anlayacak senin bu degerli düşüncelerini neden nazlaniyorsun

• Hocam Golf'ü anladık Eywallah 1 serisinin rakibi olamaz.A3 nasıl olurda 1 serisinin rakibi olamıyor açıklarmısın ?
  • Rakibi olamiyor derken 1serisi a3ten daha ustun bir model onu kastettim.a3te dsg belasi ve vw altyapısı Varken bmw 1 3serisinin hatch versiyonu gibi.
    Yoksa a3te 1serisi de premium c segment araçlar

• shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Aileden kalma evi olan yada ailesiyle kalıp kendi işi olan 21 yaşındaki kişi bırak 1 serisini 3 serisi bile alır.Herşey iş kurmaya ve tutturmaya bakar.Bu konuda ciddiyim.
    1 serisi denilen aracı 2014 ekim ayında 87500 e aldım.Golf tsi highline a sunrof geri görüş ekle çok yakın fiyata geliyordu.Aracı alma zamanını akıllıca seçersen normal c segment fiyatına yakın alabilirsin.
    Örneğin Audi a3 yılsonu golf highlıne fiyatına satıldı.

• Abi yazmayın böyle forumda kanı kaynayan gençler okulu bırakıp al sat işine girme hevesine soyunacak sonra 😁 Memleketin başındaki belaların çoğu kolay yoldan zengin olma hevesinden değil mi zaten.

Söylediğiniz 20 yaşında zengin olanlar bi elin parmağı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baba0392 -- 2 Mart 2016; 18:03:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: icemy

Aileden kalma evi olan yada ailesiyle kalıp kendi işi olan 21 yaşındaki kişi bırak 1 serisini 3 serisi bile alır.Herşey iş kurmaya ve tutturmaya bakar.Bu konuda ciddiyim.
    1 serisi denilen aracı 2014 ekim ayında 87500 e aldım.Golf tsi highline a sunrof geri görüş ekle çok yakın fiyata geliyordu.Aracı alma zamanını akıllıca seçersen normal c segment fiyatına yakın alabilirsin.
    Örneğin Audi a3 yılsonu golf highlıne fiyatına satıldı.

Ama uyemiz olmaz oyle sey diyor,fransizinda ustasi yokmus,golf varken a3 bmw 1 neymis mezar bunlar,gerci c4le ilgili o konuda halen cevabini bekliyoruz bisey yazamadi henuzdegilmi dostum @beyinsis ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 2 Mart 2016; 18:04:33 >

• Konfor olarak biraz daha iyi bir araçtır Golf Bmw 1 serisine göre.Geriye kalan bütün konularda BMW 1 serisi alır götürür.
    Tasarım olsun,sürüş keyfi veya yol tutuşunun gerçekten zevkli bir karakteri olması gibi artıları var.Ve adı üstünde o bir Bmw yani tartışmaya gerek yok.Golf gayet güzel bir araba ama 1 serisinden iyi bir otomobil değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Orijinalden alıntı: A380

Ayni ozelliklerdeki Sifir golf ile sifir Bmw 1 serisi ayni fiyata satilsa Vw fanboylari gidip golf alir mi?

içi çocuk mezarı kadar olduktan sonra 7 serisi kalitesi olsa ne yazar. kaldı ki o kadar bir kalite de yok. küçük-ucuz bmw yaptık demek için, o pazardan pay kapmak için yapılmış bir bmwcik. 3 serisinden aşağısına bmw, c serisinden aşağısına da mercedes demem ben.

Mercedesin c serisinden bmwnin 3 serisinden basladigi yerde vw hicbiryerden baslayamaz. Mubarek sanki bentleye biniyor. Mercedes a ile bmw 1 serisini begenmeyeer poloya golfe biniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: allstar34

Bir haftadır 2014 model 1.2tsi comfortline golf sahibiyim. O kadar abartiliyorki araç yok premium compact mis suymuş buymuş.

Araç daha 33bin km de ne övgüler dizilidiği kadar sessiz nede iyi bir yol tutuşa sahip. Benzinli motor ama bir dizel kadar sesli yalitim siradan araçlarla aynı. Tsi ile sehir ici 5 litre yakanlarda gelsin bana bir anlatsin hele nasil yakiyorlarmiş. 900 km yol 60 km ortalam hiz ve normal kullanim şuan 8.2 litre ayrica 530i sahibiyim istanbulda 17 litre yakiyor ve sert kullanimla, golfü bu sekilde kullansam en az 10-12 litre yakar.

Benim kanaatim 90-100bin verilecek araç degil 50-60bin tl arasi modellerine binilir gerisi israf.

Ayrıca bir çok donanim ve ergonomik sorunu var benim gördüğum. Şöför tarafindaki cam kumanda paneli geride kaliyor, ayna ayar düğmesini yeri cok saçma kullanissiz, araç çok cabuk arkasini birakiyor sanki arkadan itiş Geri vites lambalarınin kendine hayrı yok. Tuhaf ama park sensörü bile yok. Dokunmatik denilen ekran bildigin basmatik algilaması bu sekilde bile kötü. Bmw 1 serisi golfün içinden yara yara geçer.

Adamların mabedine, kutsalına taş atıp camı çerçeveyi indirmişsin abi

8.2'den sonra yol bilgisayarını sıfırlayınca ortalama tüketim 11 litreye çıktı onu da hatırlatalım.

Golf veya Passat alıp da "Lord" olanlar kulübüne hoşgeldin tekrar, arkadaşlar üye kaydı alıp fanlığın, marka seviciliğin, yeri geldi mi yöneticileri dahi reddedip markayı savunmanın inceliklerini öğretsinler

Uslu bir VW fanı olursan sen de şehir içi 5 litre ile gezebilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

quote:

Orijinalden alıntı: allstar34

Bir haftadır 2014 model 1.2tsi comfortline golf sahibiyim. O kadar abartiliyorki araç yok premium compact mis suymuş buymuş.

Araç daha 33bin km de ne övgüler dizilidiği kadar sessiz nede iyi bir yol tutuşa sahip. Benzinli motor ama bir dizel kadar sesli yalitim siradan araçlarla aynı. Tsi ile sehir ici 5 litre yakanlarda gelsin bana bir anlatsin hele nasil yakiyorlarmiş. 900 km yol 60 km ortalam hiz ve normal kullanim şuan 8.2 litre ayrica 530i sahibiyim istanbulda 17 litre yakiyor ve sert kullanimla, golfü bu sekilde kullansam en az 10-12 litre yakar.

Benim kanaatim 90-100bin verilecek araç degil 50-60bin tl arasi modellerine binilir gerisi israf.

Ayrıca bir çok donanim ve ergonomik sorunu var benim gördüğum. Şöför tarafindaki cam kumanda paneli geride kaliyor, ayna ayar düğmesini yeri cok saçma kullanissiz, araç çok cabuk arkasini birakiyor sanki arkadan itiş Geri vites lambalarınin kendine hayrı yok. Tuhaf ama park sensörü bile yok. Dokunmatik denilen ekran bildigin basmatik algilaması bu sekilde bile kötü. Bmw 1 serisi golfün içinden yara yara geçer.

Adamların mabedine, kutsalına taş atıp camı çerçeveyi indirmişsin abi

8.2'den sonra yol bilgisayarını sıfırlayınca ortalama tüketim 11 litreye çıktı onu da hatırlatalım.

Golf veya Passat alıp da "Lord" olanlar kulübüne hoşgeldin tekrar, arkadaşlar üye kaydı alıp fanlığın, marka seviciliğin, yeri geldi mi yöneticileri dahi reddedip markayı savunmanın inceliklerini öğretsinler

Uslu bir VW fanı olursan sen de şehir içi 5 litre ile gezebilirsin

Emrecim bizde neyse o biliyorsun, hayır anlamıyorum inanmıyorlar da ya arabada bir şey vardır ya sen basıyorsundur diyorlar Adam Tem de E5 te trafiğe takılmadan gidiyor yada Ankara gibi trafiğin sakin olduğu şehirde kullanıp şehir içi verisi diye söylüyor.

Ortalama hız 15 km, gidilen yol 30 km, ortalama yakıt 10,8 litre. Tsi az yakıyor panpa.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Golf7 highline sıfır vs bmw 1 ikinci el

• allstar34 kullanıcısına yanıt
    Benimde almayı düşündüğüm bir araç.Senesonunda test sürüşünde 9,1 tüketti araç.Aracı aldığımda 10 lt idi.
    Sizin tüketim değerini görünce 6 lt ile İstanbul ş.i. dolaşmak hayal ürünü

• quote:

Orijinalden alıntı: icemy

Benimde almayı düşündüğüm bir araç.Senesonunda test sürüşünde 9,1 tüketti araç.Aracı aldığımda 10 lt idi.
    Sizin tüketim değerini görünce 6 lt ile İstanbul ş.i. dolaşmak hayal ürünü

Yok hocam 6 litre ancak uzun yolda oda tüketim kasarsan, bende 530i de var golfle aynı güzergahta agresif kullanım 17 litre benzin tüketimim var. 1650kg ağırlık eski nesil 5 ileri tork konvertörlü şanzıman 2,5 tane 1,2 tsi motoru çıkan 3,0 atmosferik motoru düşünürsek Bmw az bile yakıyor bunun karşısında

Golf ün akıcı yoğun trafikte normal kullanımda göreceği en düşük değer 9 litre gerisi hayal dünyası.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bilgexx

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Sorunumuz da o zaten,bilmedikleri arabayi iki tane yandas mecmua testi seyredip ust segmente rakip gosteriyorlar.
    Golf nere 1 serisi nere ya,ama vw iletişim direktorune sahtekar diyen bir mantığa bunlari anlatmak imkansiz

Sadece şu fark bile yeter m paket koltuklarının oturuş pozisyonu ve rahatlığı der susarım sanarsın ferrari sürüyo hissi veriyo

m paket koltuk öyle bir his mi veriyor? o daracık iç hacmi sihirle birden geniş filan mı yapıyor?

Ben aracıma en fazla 2 kişi biniyor paşam benim Ön yaşam alanı yayla gibi aracın tabi nerden biliceksin golfteki koltuklar gibi sanıyosun :D

oturduk arkadaşım. gördük ne olduğunu. ayrıca senin arabana 2 kişi binmesinin bana faydası yok. benim arabama 4 kişi biniyor. bu sebeple bana uymaz. kaldı ki ön de yeterince dar. sanırım kısa boylu ufak tefek birisin. yayla gibi geldiğine göre.

1.84 boyum var 80 kiloyum aslanım ben sana içi geniş demedim önceki yorumlara bak ön yaşam alanı gayet geniş ve koltuklar çok sportif dedim.Ordan atlıyosun herşeye.Golf en iyisi tamam hadi yol al

zaten canım ülkemde 1.80'den aşşa kimse yok. bak sana bir askerlik anımı anlatayım. boyun bir daha ölçtürürsün belki ondan sonra:
    çavuş herkesi boy sırasına göre diziyor. 1.80-1.85'ler dedi ve ben gittim. yanımdakiler nerdeyse omzuma gelecek. 1.70 civarında adamlar. 25-30.sırada filanım. çavuş dedi. ne işin var burda. benim boyum 1.83 dedim. gel sen bi dedi ve beni 4. sıraya yerleştirdi.
    yani demem o ki senin o boyda olman ihtimal dahilinde diycem ama o arabada rahatım diyorsan kusura bakma o boyda olamazsın. buna anlat sen onu:

Ya koçum sen nasıl bir fanboysun Sana yalan borcummu var.Ben burda ne bmw fanboyluğu yapıyorum ne golf ne mercedes.2 aracıda kullanan biri olarak tarafsız konuşuyorum.Evet golf iç hacim olarak bmwden 5 gömlek üstün.Fakat ön hacim cidden rahat koltuğu en arkaya çekip yata yata kullanıyorum ben evet önde olunca ayağım konsola çarpıyor ve rahatsız edici.Golfteyken böyle bi sorunum yokta demek istediğim koltukların aldığı sürüş pozisyonu direksyon ergonomi mükemmel bmwde.Arkaya 1 kişi anca oturur bmw 1.16ide 4 olunca koltuğumu çekmek zorunda kalıyorum falan filan rahatsız oluyorum.Golf wvnin amiral gemisi asla kötü bir araç değildir.Kötüde demedim sadece sürüş dinamikleri iç premium havası sportliği yol tutuşu ıvır zıvır bence golften daha iyi.Golf daha çok aile aracı gibi.Bmw sportif bir araç.Ama sen nedense inatla benle laf dalaşına giriyosun yazık

koltuğu en arkaya çek, yata yata kullan. ve de hala rahat ettiğini söylüyorsun...

Ya senin gibi direksyona yapışıpmı kullanıyım aslanım sen ne laftan anlamaz bi çocuk çıktın ya

keşke böyle söylediğinde kompleks yapıp sinirlenecek yaşlarda olaydım şu an.

direksiyona yapışma mevzuuna gelince de. çok iyi bir sürücü olduğumu iddia edemem. normal trafik sürücüsüyüm ancak colin mcrae ile yapılan bir röportajı okumuştum zamanında. direksiyona olabildiğince yakın olun diyordu. o diyorsa vardır bi bildiği.

Sen öyle kullan ozaman yapış direksyona Yaş olayıda 21 yaşındayım ama senin gibi bağnaz at gözlüklü değilim.Little fanboy

şimdi anlaşıldı herşey. 21 yaşındaki bir çocuk 2 metre boyunda da olsa babasının aldığı bmw'ye binecem diye iki büklüm oturur, biner...

Sanane aslanım para var aldım istediğim gibi otururum sen golfüne otur :D

• Yakıt tüketimi tamamen sizin kullanım tarzına, güzergaha ve yolcu sayısına bağlı. Şu şehiriçi mevsusuna bir anlamadım. e5 olmaz, tem olmaz, sahilyolu olmaz. O zaman şehiriçi(istanbul) değil semt içi trafik oluyor zaten.

Ben kıyaslamalı veri veriyim. Aynı güzergah, aynı kullanım tarzı ile fluence 1.5dci edc 110 araç ile 7.5 litre uzun süre verim, golf 1.4tsi+dsg ile 8.5le litre uzun süreli verim. Fluence'da kış lastiği, golf'te 18 jant var hadi oradan fluence'i 0.5-1 litre daha düşürelim maksimum 2 litre fark var arada.

Şenirçi verisi olarak 5-6 litre ne kadar ekstrem bir değerse 11-12 litrede o kadar ekstrem bir değer. Yakılır mı yakılır benim 13-14 litre orlamalarımda var ama her viraj öncesi kuvvetli fren, her viraj çıkışı dip gaz ile. 14tsi için kasmadan orta sert kullanımda şehirçi 8-9 normal değerler bence. 1.2'yi bilmiyorum.

TSI motorlara dizel muamelesi yapmak yersiz. Benzer güçlerdeki atmosferik motorlu benzinli araçlarla kıyaslamak lazım. Onlara nazaran daha az yakıyor bunun da temel sebebi alt devirlerin canlı olması bana göre.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• tybozkurt T kullanıcısına yanıt
    Bu paraya ben olsam passat alırım.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.