Şimdi Ara

Golf7 highline sıfır vs bmw 1 ikinci el (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
2
Favori
3.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hfguler

Evet tabi ki bmw daha pahalı ama...
    benim kastetiğim burada 2 model kıyaslanıyor.. 1,4 tsi act dsg highline ve bmw 1.18i standart donanımlı olanı.... iki aracın fiyatları ortada...Açın bakın almanya sitesini golf 1000 euro pahalı... bu iki modelde... Türkiye de ise bmw daha pahalı... fiyat listeleri ortada... Bmw Türkiye'ye 1 serisini daha mı kaliteli yolluyor.. yada ağzına kadar dolu araç mı yolluyor da daha pahalıya satıyor... Benim anlatmak istediğim bu... Daha iyi kıyas için aynı motor ve şanzımana sahip audi a3 baz haliyle 27750 euro almanya'da; yani golften sadece 500 euro pahalı... Türkiye de ise fark 15000 tl... Premium diye abarttıkça fiyatları da abartıldı 3 markanın... Tekrar söylüyorum, Almanya da 27250 euro olan golf Türkiye'de 94000 tl fiyata sahipse; ALmanya'da 26250 euro ya satılan 1.18 Türkiye de 90000 tl den başlamalıdır net.... Ciddi anlamda pahalıya satılıyor bu araçlar... Başlatsınlar gerçekçi fiyatlardan o zaman zaten herkes ihtiyacı olanı alır... Konuyu dağıtmaya gerek yok, tek kişi kullanacak olsam ve gerçek fiyatlarıyla satsalar bende bmw yi seçerim. Ama göz göre göre kazık yemek gibi geliyor bana bu markalar...

gerçi aşağıda arkadaş gayet detaylı cevap vermiş ama kıyaslanıyor diye donanım farkı olan araçların fiyatları karşılaştırılmaz, konuyu daha fazla uzatmanın anlamı yok ama temelde şuna bakmak lazım, bmw marka olarak nerededir vw marka olarak nerededir, hepimiz biliyoruz ki bmw premium bir marka vw ise bizde aşırı şişirilse de halk arabasıdır, alt segment arabalarda yakın fiyatlara sahip olsalar da üst segmentlere çıktıkça fiyat farkı açılır, bu yüzden bence bmw marka bir araca daha düşük fiyata binebilmek avantajdır, vw marka aracın dolusuna daha pahalıya binmek değil

ve en önemlisi bir arabaya korka korka binilmez, sadece dsg şanzımanı bile vw grubu herhangi bir araç tercih etmemek için başlıca nedendir, iş düz vites olsa neyse ki ben de düz vites bir vw grubu araca sahibim ama mevzu otomatik vitese gelirse bu riske girmenin manası yok

• quote:

Evet tabi ki bmw daha pahalı ama...
    benim kastetiğim burada 2 model kıyaslanıyor.. 1,4 tsi act dsg highline ve bmw 1.18i standart donanımlı olanı.... iki aracın fiyatları ortada...Açın bakın almanya sitesini golf 1000 euro pahalı... bu iki modelde... Türkiye de ise bmw daha pahalı... fiyat listeleri ortada... Bmw Türkiye'ye 1 serisini daha mı kaliteli yolluyor.. yada ağzına kadar dolu araç mı yolluyor da daha pahalıya satıyor... Benim anlatmak istediğim bu... Daha iyi kıyas için aynı motor ve şanzımana sahip audi a3 baz haliyle 27750 euro almanya'da; yani golften sadece 500 euro pahalı... Türkiye de ise fark 15000 tl... Premium diye abarttıkça fiyatları da abartıldı 3 markanın... Tekrar söylüyorum, Almanya da 27250 euro olan golf Türkiye'de 94000 tl fiyata sahipse; ALmanya'da 26250 euro ya satılan 1.18 Türkiye de 90000 tl den başlamalıdır net.... Ciddi anlamda pahalıya satılıyor bu araçlar... Başlatsınlar gerçekçi fiyatlardan o zaman zaten herkes ihtiyacı olanı alır... Konuyu dağıtmaya gerek yok, tek kişi kullanacak olsam ve gerçek fiyatlarıyla satsalar bende bmw yi seçerim. Ama göz göre göre kazık yemek gibi geliyor bana bu markalar...

Hocam size noktalama isaretlerinde sadece 3 noktayi mi ogrettiler ? Onunda kullanimini yanlis ogretmisler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Daha önce de bu konuyu açıklamıştım.Almanya'da arabanın bismillahına,yani giriş fiyatına bakılır,ona göre araç alınır.1.4 tsi ile 118i değil giriş fiyatlarını kıyaslamak lazım.Ha Türkiye'de fiyatlar fahiş değil mi?evet.
    Mesela dizel otomatik passatla insignia arasında almanya da kaç para fark var?Türkiye'de kaç para fark var?Üstüne insignia 136hp sorunsuz şanzıman kullanıyor?
    Millete kazıkçı derken önce fanboyluğunu yaptığınız markaya bakacaksınız.Vw bu ülkede kendi segmentinde en yüksek fiyatlara sahip araç değil mi acaba?
    Haa gerçi doğru,verelim fazladan 20 25 bin tl,satarken zarar ettirmiyor nasılsa değil mi
    Ama siz kalkıp golfle bmw 1 in versiyonlarını koyup buraya golf daha pahali muhabbeti yaparsanız gülerler adama.Almanya'da en çok satılan araçlar giriş modeli araçlardır.Onun için kapak jant manuel 0 donanım arabaları bol bol görürsünüz trafikte.Allah aşkına Türkiye'de cevap veremediğiniz şey için almanyayı karıştırmayın bari.
    Bu forumda golfle bmw 1 serisini kıyaslayan adam açık ve net fanboydur kardeşim.O 1.2 tsi sahibi kardeşime de selam gönderiyorum arabasını dürüstçe eleştirebildiği için.
    Arabanın şanzımanı sorunlu dedim diğer bir konuda,burada golfle 1 serisini karşılaştırırım diyen vatandaş orada 360 derece dönüp yaa abi bende biliyorum 1 serisi üstün dsg sorunlu bıdı bıdı yapmaya başladı.arabanın en hayati organı sorunlu ,daha neyi konuşuyorsunuz?Alın size link,milleti nasıl perişan etmişler görün.Çıkarın oradan bir eft ya da ikame araç,adamın meselesini çözün golfle premium kompakt arabayı kıyaslayana kadar.1 aydır serviste yatıyor adamın arabası.Diğerine 5 bin tl kesmişler.Hanginiz çıkıp 1 kelime laf edebildiniz?@beyinsis@linqs
    http://forum.donanimhaber.com/m_114087931/mpage_5/f_//tm.htm#114817012
    garanti bitince kakalayacak enayi arıyom atasözünü çıkartanlar şimdi gelmiş burda golfle 1 serisi kıyaslıyor
    Dünyanın kabul ettiği şeyi siz de kabul edin:
    Compact cars: golf focus i30 astra auris
    Premium compact cars: v40 a3 giulietta bmw 1 series mercedes A CLA
    zaten burada gereken cevaplar verilmiş fazlasıyla,zorlamanın alemi yok.
    Lafımın aynen arkasındayım:
    1 serisinin rakibi a3tür,ve 1 serisi golfün içinden geçer.
    Varsa itirazı olan üyemiz açsın Golf 1 serisinden daha iyidir diye konu,dsg sorunsuzdur desin,üstüne bir de anket eklesin,görelim bakalım kim kimi neyle kıyaslıyor
    Son olarak:
    O bütün dünya kıyaslıyor diyen üyemiz ,sizi bu konuda da göremedik?Yoksa siz de dsg nin sorunlu olduğu açıklamasını yapan vw iletişim direktörüne sahtekar diyen vatandaş gibi bu haber yalandır adac böyle bir şey yapmamıştır mı diyeceksiniz?
    http://forum.donanimhaber.com/m_86781258/tm.htm @linqs

360" döndüyse hala aynı yerde demektir. Bmw 1 dediği. Gariban bmwsi. Golften paZar kapmak için çıkarılmış bişey. Alfayı da golften yukarı koydun ya. bilmesek kullanmasak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Orda neyi kastettigimi bilen uyemiz zaten tikanip kalmis,savunmaya geldiniz herhalde.eft yi yaptınız mi,ikame arac ayyarladiniz mi?once isi yapin,sonra vidi vidiya devam ederiz.ibani adresi vereyimmi
    Ac konusunu gariban bmw si golf daha iyi diye laf kalabaligi yapana kadar adamim,harcanma buralarda.
    Sizin gibi dunyayi vw plazasindan ibaret zannedenler giu falan kullanamaz

• Legolas246 kullanıcısına yanıt
    Ben araba almaya niyetlenmiş ve bu konuda araştırma yapmaya çalışan biriyim. Bu forumdan bu zamana kadar çok bilgi aldım. Yardıma ihtiyacım var diye üye oldum ve konu açtım. Bu konunun ne kadar açıldığına dair bir fikrim yoktu. Forumu tekrar tekrar aynı konulara maruz bıraktıysam da özür dilerim. Troll amacım yoktu. Değerli zamanınızı aldıysam özür dilerim.
  • bilgexx kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma da saçma konuşma değil, bunlar her 2 markanın resmi sitesinin verileri...
    Hal böyle olunca hala BMW ile sizi geçerim demek ya hayalperestliktir ya da fanatiktik. 👍

• Yaw bu "içinden geçer" cileri anlamıyorum

Aşağıda veriler var üstelik golf 10 bin daha ucuz.

100 golf 8,2 BMW 8,7
    Maks hız golf 216 BMW 210
    Yakıt ortalama golf 4,7 BMW 5,1
    Motor gücü golf 150 hp BMW 136 hp

Arkadaşlar o kadar kuru laf yapıyorlar ama veriye gelince suspus.

• Anlayamazsıniz cunku golfe 500hp lik v8 taksan 1 serisinin rakibi a3tur bu gercegi hazmedemiyorsunuz,aynen 240hp motor awd takinca passati m3 zannedecek kadar kendinizden gectiginiz gibi
    1serisi almasanız da olur ucuza performans istiyorsaniz,giulietta tct var icinden değil her yerinden gecer golfun fiyat da uygun.
    Sanzimanda 1.sinif oyle yöneticisine İftiraci sahtekar deme zorunlulugunuzda yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 28 Şubat 2016; 21:14:33 >
  • Arkadan itişli bir arabayla önden çekişli bir arabayı kıyaslıyosun üstelik birisi zf kullanırken öteki dsg kullanıyor. Sanırım başka söze gerek yok.

• Merhabalar. 116d lerin yeni kasa otomatik zfsini sürdüm. araba yoldan ses mes almıyor. golfden sessiz ve golfden sürüşü daha iyi. performans icin yok azicik yakit icin falan golf alacagim diyorsan hic alma bence. golf ici güzel ama bmw de kötü degil. şanzıman sıkıntısından zaten golften vazgecebilirsiniz.

sunrooflu beyaz bir 116d bile işinizi görür diye düsünüyorum. dar araba ona diyecegim yok ama zaten 1 kasa alıyorsunuz sürekli 5 kişi binilmesi icin araba almıyorsunuz. bunu da göz önüne almak lazım.

bmw zaten kalite vs bakımından tabiki golften üstündür. bunu da düsünmek lazım. benim bindigim arabalarda geri görüs kamerası vardı. sadece cruise yoktu. o da sonradan ekleniyordu 1250 tl ye. onun disinda bir eksigi yoktu. malzemesi falan güzeldi arabanın.

golf de kötüdür demiyorum tabi. en son kasa golf ici döşemesi falan cezbetti. arkadan itiş olsun yol tutus olsun sesi iceri alması olsun ne bileyim kalitesi olsun bmw benim birinci tercihimdir.

• shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Sayın hocam ben golf ile bmw 1 serisini bütün olarak kıyaslamıyorum ki; Burada arkadaş bir şey sormuş; demiş ki golf 1.4 tsi act dsg higline vs bmw 1.18i. Burada yanlışlık var mı? Ben de bu iki aracın Almanya fiyatlarını koydum. bu iki araçtan bmw olanı 26250 euro; vw olanı 27250 euro. Bakın burada bi yanlışlık var mı. Vw ucuz dediğim yer neresi onu da anlamadım ama tekrar yazayım; Almanya'da fiyatlar böyle iken Türkiye' de benzer olmalıydı... Zaten ucuz otomobil var mı koreliler dışında. Bütün markalar pahalı. Ama premium diye satılan compact araçlar ederinden 15-20000 pahalıya satılıyor. compact sınıf için konuşursak; arada kalite farkı yok demiyorum o kanıya nereden vardınız bilmiyorum. diğer compact sınıf araçlardan bir tık daha kaliteli bu araçlar. Ama Türkiye'de nedense bu markalara rolls royce muamelesi yapılıyor. Zaten yurt dışı fiyatları da belli. Herşey belirli. İsteyen daha donanımlı, yürütme maliyeti daha düşük olanı alır; isteyen biraz daha kaliteli daha az donanımlısını. İsteyen gitsin istediğini alsın. Neye istinaden fan oldum onu da anlamadım. Tamam bi önceki aracım skoda yeti idi ama ondan önce yine ford focus vardı. Olsam olsam ford fanı olurum:) Ben bakarım ihtiyacımı güvenlikten ödün vermeden, en konforlu en ekonomik hangisi sağlıyor onu alırım. Ama bu demek değil ki bir gün bmw almayacağım. Almanların içinde belki de en beğendiğim markadır. Bu bazı modellerinin olması gerekenden pahalıya satıldığı gerçeğini değiştirmiyor.

• quote:

Ama premium diye satılan compact araçlar
    Neye istinaden fan oldum onu da anlamadım.

şu iki cümle zaten fan olduğunuzun aleni kanıtı.Premium diye satılan compact araçlar diye bir şey yok,premium compact araçlar var.
    Ayrıca 1 serisinin golften 10 tık daha kaliteli bir araç olduğu gerçeği de ortada,basite indirgememelisiniz.
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    görüşünüze saygı duyarım. Daha önce de söyledim. Benim gözümde audi a3 ve mercedes a serisi; golf, astra ve focus'tan 1 tık daha kaliteli; bmw 1 serisi(sizin güzel hatırınız ve arkadan itiş:)) ve v40 ise 2 tık daha kalitelidir. Bu da benim görüşümdür. Tamam adı da premium olsun bu araçların. Sizi kıracak değiliz. Ama Mesela mercedes a serisi ile opel astra yada focus arasında da 10 tık kalite farkı var mı size göre merak ettim.
  • Bu araçların adı premium olsun diye bir nokta yok dostum.Bu araçların segmenti Premium C dir.Bunu ben söylemiyorum üretenler ve otoriteler söylüyor.Kafasından yorum yapan ben değilim sizsiniz yani.
    A serisinin iç mekanıyla ilgili bir mercedes fanı arkadaşıyla halen tartışmaktayım,fakat iç mekanı kalitesiz veya işçilik kusurları var diye A serisinin prestij olsun şanzıman motor uyumu olsun yolda gidiş olsun focus veya astrayla kıyaslanabileceği sonucunu çıkaramayız.Örneklemek gerekirse golf belki de alt kompakt segmentin en iyi aracıdır,Ama A serisine bindiğiniz anda golf biter orda.Resimlerini koysam şuraya zaten bittiğini görürsünüz.Ki astra demişiniz,yeni kasa astrayla a serisini yan yana koyun,veya focusu,orada sırıttıklarını göreceksiniz.
    Premium C segmentine göre zayıf bir araç bu kısım doğru,fakat astra focus bakan adamın zaten A serisiyle işi olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: trust06

Kusura bakma da saçma konuşma değil, bunlar her 2 markanın resmi sitesinin verileri...
    Hal böyle olunca hala BMW ile sizi geçerim demek ya hayalperestliktir ya da fanatiktik. 👍

Canım benim sen al golfünü gel yanıma caddebostanda oturuyorum tamam mı ? Sonra senle bi kalkalım 2 boyu yiyince anlarsın aracın olmadan yazılarla konuşma tamam mi canım benim
  • Geçen 0-100 değeri aynı, torku fazla olan bir insignia otobanda kapışmak istedi de benim 318i ile sonucu yazmıyorum. Gerçek hayatta kağıt üzerindeki veriler öyle olmuyor yani, sahip olmayan gitsin test sürüşü yapsın aradaki farkı anlar. Ayrıca sanki hepimiz drag yarışlarına katılıyoruz ya, ona bakarak araç alacağız.. Bir yanda zf bir yanda dsg, başka kıstasa gerek bile yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: armany

Geçen 0-100 değeri aynı, torku fazla olan bir insignia otobanda kapışmak istedi de benim 318i ile sonucu yazmıyorum. Gerçek hayatta kağıt üzerindeki veriler öyle olmuyor yani, sahip olmayan gitsin test sürüşü yapsın aradaki farkı anlar. Ayrıca sanki hepimiz drag yarışlarına katılıyoruz ya, ona bakarak araç alacağız.. Bir yanda zf bir yanda dsg, başka kıstasa gerek bile yok..

Ağzına sağlık abim :) Anlamıyolar aracı kullanan benim denemişimki konuşuyorum forumdan millete şekil yapmamanın kimseye faydası olduğunu düşünmüyorum 150 actsini alsın gelsin 160dan sonra 2 boyu yiyince konuşuruz diyorum inanmıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgexx

quote:

Canım benim sen al golfünü gel yanıma caddebostanda oturuyorum tamam mı ? Sonra senle bi kalkalım 2 boyu yiyince anlarsın aracın olmadan yazılarla konuşma tamam mi canım benim

Dediklerinin Konusunu actiramiyoruz,drag mi yapacak.arabayi da sorunsuz dsg diyerek alir plazada artik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 29 Şubat 2016; 22:32:29 >

• quote:

Yaw bu "içinden geçer" cileri anlamıyorum

Aşağıda veriler var üstelik golf 10 bin daha ucuz.

100 golf 8,2 BMW 8,7
    Maks hız golf 216 BMW 210
    Yakıt ortalama golf 4,7 BMW 5,1
    Motor gücü golf 150 hp BMW 136 hp

Arkadaşlar o kadar kuru laf yapıyorlar ama veriye gelince suspus.

Hiç unutmam top gear de m1 ile golf r kapışıyordu yanılmıyorsam..m1 190 la giderken arkayı bıraktı. Golf reis ise hiçbişey olmamış gibi devam etmişti. Şanzıman farkıyla m1 daha çabuk hızlansada araya başka faktörlerde giriyor. Sunucu golfü tercih etmişti..bizim millette kasıtlı bi şekilde golf e sallama var. Birisi 40 yıldır üretilen vw nin amiral aracı,diğeri pazarda yer alayım bi şekilde pay koparırım diyen bmw nin 2004 te bilmem ne arabasından kasasını ithal edip üzerine koyduğu bir araç derim bende. Nasıl olsa forumda aşağılama serbest.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.