Şimdi Ara

Goodyear Efficientgrip Performance vs. Michelin Primacy 3 İNCELEME !! OKUYUN KONUYU !! 205 55 16 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
9.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim megane 2 de 205 55 16 bridgestone turanza er 300 kullanıyorum çok memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayi terbiyecisi

arkadaşım 13.000 km de lastik çatladı vs diyorsun da fotoğraf var mı? bir de biz görelim.
    yani michelin kaka goodyear süper falan hani delilin derler adama?

not: michelin, goodyear, pirelli ve continental'ın orta sınıf araçlar için lastiklerini kullandım. birbirlerini aratacak bir performansları vs yoktu hiçbirinin.

Yarın fotoları atacagım.
  • Evet en sonunda lastikleri aldım.
    Yeni ayakkabı nasıl ayak sağlığı için iyi ise
    Yeni lastikte araç için iyi.bu zamana kadar kullandığım lastiklerin hepsi güzeldi hermarkanın kaliteli bir ürünü var.
    Goodyear efficientgrip perfomance kalitesini ayrı bir şekilde ortaya sermiş .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 66 bin km'de 7 mm diş derinliğine sahip primacy hp modelinin treadwear değerini merak ettim.620 gibi yüksek bir treadwear değerine sahip nokian i3 modeli 30 bin km'de 5 mm'ye düştü.Bazı modellerin treadwear değerleri.Conti pc5 280,goodyear efficientgrip 340,dunlop spsport01 280

• Kusura bakmayın bende birşeyler ekliyeyim; Benim mütevazı aracımın (Hyundai) oluyor, mütevazi jant ölçüsü olan 13 de michellin energy lastiklerim 3 yıl ve yaklaşık olarak 33000 km de gözle görülür şekilde çatlama, ve yıpranma oluştu, Ayrıca ıslak yol tutuşu da gerçekten berbattı, ama sırf sessiz lastik olduğu için Michellin tercih etmiştim. Bir kaç gün önce yaptığım araştırma sonucu Bende Goodyear efficientgrip marka lastiklerden aldım, ilk olarak yağmurlu havada denedim ve performansını beğendim, ikinci olarak yol tutuşunu beğendim, ama daha önemlisi sessizlik olarak Michellinden daha iyi bunu etiket değerinde de görebiliriz, bundan dolayı çok ama çok memnunum tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: 07 note

66 bin km'de 7 mm diş derinliğine sahip primacy hp modelinin treadwear değerini merak ettim.620 gibi yüksek bir treadwear değerine sahip nokian i3 modeli 30 bin km'de 5 mm'ye düştü.Bazı modellerin treadwear değerleri.Conti pc5 280,goodyear efficientgrip 340,dunlop spsport01 280

Sanırım burda olabilir:
    http://www.tirerack.com/images/pdf/warranty/MI1212.pdf
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

Michelin Primacy HP kullanıyorum, 3.5 senelik, 66.000km yol yaptım. Hala diş derinliği 7mm. Çatlama patlama kopma vs yok...

Bence aracınızın süspansiyon dengesi bozuk, offsetli jant, kesik yay nedeniyle sürüş dinamiklerine karşı tepki farklı..

Katiliyorum. Önceki aracimizda 80k Michelin Energy kullanmistik. Dahada giderdi. Yeni aracimda ise Michelin primacy var. 30000 oldu sorunsuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 15 Mayıs 2014; 19:36:11 >
  • Egp bilemem ama mp 3 icin yakiti artirdigini,lastiklerin enden dar gozuktugunu dusuk hizlarda cok sessiz ancak yuksek hizlarda yol sesi degil ama garip bir ugultu yaptigini yanaklarinin sanilanin aksine saglam oldugunu surekli esp ye dusurdugunu hafif sert frende abs yi devreye soktugunu vurajlarda guven vermedigini islakta kurudan az daha iyi oldugunu soyleyebilirim henuz 10k km kullandigim icin asinma yok desenide hic guzel degil sahsi fikrim olumsuz

• 11 bin km geçti primacy 3 kullanıyorum ve bahsettiğiniz sıkıntıların hiç birisi yok bende.Bence bu kullanımınızla alakalı.2 ay sonra Goodyearlarda parçalanabilir.(205-55-16 v)
  • Michelin kesinlikle bozdu kaliteyi bende katiliyorum.Eylul ayinda Mercedes S350'ye Michelin PilotSport 3 lastik taktirdim, araba kisin garajda yatti lastiklerle, arabayi babam kullanir ve sakin bi sofordur devirli hizlandirir oyle patinaj falan olmaz ama arka lastiklerin disleri simdiden silinmis durumda.Eskiden hep michelin lastik almamiza ragmen artik continentale dogru kaydik bizde.

• Bugün itibari ile sıfır almış olduğum 2011 octavidaki Conti lastikleri eg Performance ile değiştirdim. 40000km yapmıştım 3 yıl oldu. Aslında çok kötü değildi ama lastikçi arkadaşım ömrünü doldurduğunu özelliğini yitirdiğini söyleyip ikna etti.Araştırmalar sonucu eg Performance aldım. Çok fazla test edemedim ama ettiğim kadarı ile herkesin dediği gibi çok sessiz ve konforlu. Fakat tedirgin eden bir durum var. Ani manevralarda araç contideki gibi çok çabuk toplamıyor sendeliyor bu durum çok hoşuma gitmedi açıkçası contideki tepki çok güven verici. Ama tam bir konfor lastiği üstüne yok. Adrenalin aramıyorsanız yada yüksek hız (170 üzeri)sever değilseniz biçilmiş kaftan. Bu mesajı telden yazıyorum bunaldım bilgisayarda daha sonra detayıyla devam edeceğim.

• Arkadaşlar devam ediyorum. Aracımın önceki lastiği conti sport contact 2. Olumsuz bir durumdan bahsetmiştim ani manevralardaki hemen toplayamaması ile ilgili. Şunu söylemeliyim daha öncede dediğim gibi tam bir konfor lastiği bu durum zaten sizi sakin kullanmaya teşvik ediyor çünkü gerçekten keyif aldım bu konuda. Olumsuz durumunu gölgede bıraktı benim için. Tekrar alırmısın derseniz kesinlikle evet. Hatta sıfır araç alırsam lastiğimi bu modelle değiştirebilirim o derece. Çünkü araçta zamanla meydana gelen iç tıkırtı vs gibi sesler çok ama çok azaldı arkadaşlar. Bu, aracın çok uzun süre sessiz kalmasını sağlayacak önemli bir şey. Aracı çok daha sakin kullanmaya ve daha keyifli kullanmaya başladım. Bir kaç gün sonra yaklaşık 1000km yol yapacağım. Daha detaylı değerlendirmeyi o zaman paylaşırım.
  • ugur_yavuz kullanıcısına yanıt
    İyi şoförsünüz galiba lastikleri hırpalamadığınıza göre.
  • Michelin PS3 kullanıyorum. Lastiklerin patinaj eğiliminin yüksek olduğunu söyleyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

İyi şoförsünüz galiba lastikleri hırpalamadığınıza göre.

İyi şöför olmak konusunda bir iddiam yok ama, sakin kullanırım, az fren kullanırım, lastik basınçlarına ve rot/balans ayarlarına dikkat ederim..

Edit: Ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur_yavuz -- 15 Temmuz 2014; 14:17:51 >
  • 205 lastiğe 8.5 ofset jant aşırı olmuş,en fazla 7.5 ofset öneriliyor.Hatta en ideali 7 ofset.
  • benim lastiklerde 5 yıllık 50 bindeydi muayeneden de rahat gecti ama kütük gibi oldular. diş derinliği bence kıstas değil. gittim goodyear aldım tanesi
    215 liraya arabanın gidisi bile degisti baya sessiz bir lastik. cp5 de 225 dedi lastikci.
  • Aynı hataya bende düşmüştüm hatta 1 kere değil 2 kez düştüm aynı hataya.. Şöyle ki ;

1. si 4 tane İtalya üretimi Michelin Primacy 3 almakla başladı.. 5 bin km kullandıktan sonra aracımın çok fazla patinaja düşmesi,fren mesafesinin yetersiz olması gibi sebeplerle götürdüm ve lastikçime iade ettim.. Bu kadar rezil bir lastik görmedim. Daha sonra 2. hatam mecburen almış aldığım Michelin alpin a4 leri kullanmakla oldu.. Ki geçen hafta bu salak lastikler yüzünden kaza yaptım.

Her zaman Maddi imkanlarım elverdikçe herşeyin en kalitelisini en iyisini almaya çalışırım. Özellikle araba konusunda çok titizimdir sert kullanırım, hızlı kullanırım. virajlara sert girerim. O yüzden aracımı yolda tutan lastiklerinde iyi olması gerekir can güvenliğim adına..

Neyse Michelin Primacy3 leri iade ettikten sonra aracıma Goodyear EagleF1 Asymmetric2 almıştım ve 10 bin km kullanıp inanılmaz memnun kalmıştım.. Daha sonra aracımı sattım. Ama şunu söyleyebilrimki gerçekten LASTİK kalitesi çok fark ediyor.. ne var ki diyip rastgele bir lastikte alıp takabiirm ki daha öncede PETLAS almak gibi bir hata düşmüştüm. Ancak şunu gördüm ki gerçekten kaliteli lastik aracın tüm sürüş ve yol tutuş karakteristiğini değiştiriyor.

Birdaha Michelin mi ? ASLA... Param olduğu sürece tek alacağım lastik Goodyeardır.. 2 gün önce 235/40/18 XL lastik ihtiyacım oluştu. Yeteri kadar param olmadığından 250 TL ye Kumho Ku39 aldım. Aynı ebat Goodyear Asymetric2 450TL idi.. arada totalde 800 Tl fark vardı. Şuan bu farkı karşılayabilecek imkanım olsaydı kesinlikle gözüm kapalı goodyearları alırdım. Açık ve net söylüyorum aradaki 800tl farka da değerdi.

Eğerki benim gibi lastik konusunda takıntılı biriyseniz Michelin almayın.. Hele ki son zamanlarda çok görüyorum petlas falan filan alanları inanamıyorum açıkçası nasıl insanlar bu paraları böyle uyduruk lastiklere verip çöpe atıyor. Ben yapmam 2. el goodyear alırım petlas jinyu zart zurt yine almam..

• Pilot primacy vardi civic vtec2de.. 7bin kmde araci aldigimda uzerindeydi, 19bin e kadar kullandim.tek kelimeyle igrencti, yanagindaki yazilari silse birisi, sawa falan sanirdim.. abs cift vardiya calisiyordu, 4 ileri tam otomatik bile cayir cayir patinaj cekiyordu.. cok ovulen bagiksiz arka suspansiyonla bile spin attim bir kez, birkac defa da viraj icindeki dalgalanmalardan dolayi arkayi bırakmaya basladi.. cacık gibi lastik Velhasılı kelam..
    Arkadasa gyear eg performance aldirdim; öve öve bitiremiyor, hatta viraja dalarcasina girdik esp bile çalışmadı focus 2.5te..

• Yillardir michelin energy saver kullaniyorum memnunum lastigin kalitesinde de bir degisim olmadi bence ama diger serilerini bilmiyorum.

Her markanin her modeli iyi olacak diye bir sey yok aslinda. Lastik isi cok degisken aslinda surekli sehir ici ve sehir disi kullanima gore degisir.

Su an arabamin uzerindeki arka lastikler 50 bin km den fazla yol yapti yarisindan fazlasi duruyor dislerin herhangibir catlak kopma vs. de yok surekli sehirler arasi kullaniyorum. Ama bazen cok hizli cukurlara dustugum oluyor ancak hicbir sorun yok lastiklerde...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.