Şimdi Ara

Goodyear Efficientgrip Performance vs. Michelin Primacy 3 İNCELEME !! OKUYUN KONUYU !! 205 55 16

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
9.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Donanımhaber kullanıcıları size Hem michelin hem goodyear tecrübemi yazmak istiyorum..

25 Mayıs 2013 Tarihinde Megane 2 Sedan marka Aracıma Lastikcinin Israrla Goodyear Effencipgrip Performance takalım Daha iyi Primacy 3'ten Demesine Rağmen Kabul etmedim ve 205 55 16 Ebatında 91V Hız Kodunda Almanya Mart 2013 üretimi Michelin Primacy 3 Marka lastik taktırdım.. Hatta Forumda Konumda Mevcuttur. Tanesini 180 TL'den almıştım. İlk taktırdıgım zamanlar Harika bi lastikti Ne ses ne seda Ne hiç bişey yoktu.. Aracımda Spor yay takılı Oldugu Halde İnanılmaz Konforluydu araba.

Son zamanlarda Lastiklerden pek Memnun degildim, Kolayca patinaja düşüyordu, Sertleşmişti Eski konforu yoktu 2 Hafta Önce Lastikleri genel bi kontrol ediyim dedim Toplam 13.500 km Yaptığım Lastiklerimin Tabanlarında Büyük küçük yarıklar, Yanaklarında yarıklar, Dişlerinde Aşırı bi kopma gördüm Tahminen Dişleri 5 5.5 mm Felan ya kalmıstır ya kalmamıstır. Daha 13.000 km'lik 1 senelik lastikte nasıl böyle şeyler olabilir diye düşünürken Dedimki Bu Böyle Olmayacak lastikler yarılmadan Satıyım ben bunları lastikleri Mahalleden bi abime cok düşük bi fiyata sattım.

Ama sunuda söyliyim Lastiklere 8.5 Ofsetli BBS Jant takılı Bununda ufaktan etkisi var tabiki..

Lastikleri Bi Abime Satınca Bi Arkadasımın Deposunda Bosta Duran 15.000 km Kullanılmıs Goodyear Efficientgrip Performance Marka lastikleri Kendisinden Aldım Ve aracıma taktırdım..

Görüşüm Söyle ;

Lastik Harika bi lastik Aşırı Sessiz Konforlu Zaten AB Etiketindede Michelinden Daha İyi Oldugu Kesindi. 2 Haftadır Lastikleri Kullanıyorum Spor yay olmasına rağmen Aracımda Konfor Harika. Araba Sallanmıyor. Benim Aracanın Motorunda Yazılım Oldugu için Ufaktan düşüyor Maalesef Patinaja. Onun Haricinde Yanakları Aşırı Yumusak Bu Bi yonden iyi Bi Yonden Kotu Konfor Harika fakat Sert Badal ve Çukurlarda Dikkat etmeniz gerekir Yanak Yarılma ihtimali Yüksek Maalesef.

Son Olarak Michelin Primacy 3'le Bu Lastigi Yan yana getirdim Bariz Olarak İki Lastikte 205 55 16 Olmasına rağmen Goodyear'ların Tabanı Michelinden 1 Cm Felan Daha genişti İsteyen karsılastırsın İki lastigi Görecektir Bunu Neden böyle Anlamadım valla. Arabamda Dedigim gibi Ofsetli Jant var ve arabanın lastikler Yaklasık 1 Cm Daha dışarı taştı Tam istedigim gibi Oldu..

Kesinlikle Bundan sonra Lastik Alırsam Goodyear Effiencipgrip Performance Alacam. Okudugunuz için teşekkürler.

• Forumda konusu vardı, Michelin'in berbat bir lastik olduğuyla ilgili. Çok aşırı şikayet var. Kaliteyi bozdu demek ki.
  • Michelin Primacy HP kullanıyorum, 3.5 senelik, 66.000km yol yaptım. Hala diş derinliği 7mm. Çatlama patlama kopma vs yok...

Bence aracınızın süspansiyon dengesi bozuk, offsetli jant, kesik yay nedeniyle sürüş dinamiklerine karşı tepki farklı..
  • quote:

66.000km yol yaptım. Hala diş derinliği 7mm.

66.000km yol yapmış bir lastik ve dis derinliği 7mm .
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

quote:

Bizde 35 binde lastik değiştiriyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 66000 7 mm olma imkani yok zaten mubarek 8 mm

• 5 aydan fazla süredir Michelin Primacy 3 kullanıyorum. Ne konforunda ne sağlamlığında ne de yol tutuşunda en ufak bir problem yok şu an. Yazınızdan anladığım kadarıyla patinaj yapıyorsunuz. Hatta yanlama da yapmış olmanız büyük ihtimal. Ben diğer lastiğe kötü demiyorum çünkü kullanmadım. Ancak iki lastiği de aynı şekilde kullanmadan biri diğerinden daha iyi demek mantıklı gelmiyor. Bu arada benim lastiklerin boyutu 225/45/17.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Muayene raporu ve servis kaydını gösterebilirim. 60binde iken kayıtlara göre 7mm.
  • 66.000 km'de ve michelin marka lastik asla 7 mm olamaz. Zaten sıfırı 8mm yalan solemeyin bosuna.

Aracıma asla patinaj yanlama vs. gibi şeyler yaptırmam. Cukurlardan spor yay takılı oldugundan kaçarım. Ama gelin görünki 4 lastigin 4 ündede tabanda yarılmalar mevcut. Simdiki taktıgım goodyearlarda Megane 2 de ofsetli jantta takılıydı. Hiç birinde en ufak bişey yok. Yani ofsetli jantla felan alakası yok bu işin.

Hadi onu geçtim Sertleşmesine ne demeli İlk taktırdıgımda pamuk gibi olan lastik simdi bridgestone'dan dahada sert oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

quote:

quote:

Muayene raporu ve servis kaydını gösterebilirim. 60binde iken kayıtlara göre 7mm.

Lastikler organik ve durduğu yerde dişleri boy atıyorsa neden olmasın.
  • 60.000'de 7 mm olduysa o lastik 300.000 daha gider, o halde dahi muayeneden gecer. Biraz ufak sallayalım. Emin olmadıgımız konularda kesin konuşmayalım..

• İsterseniz bu karşılaştırmaya birde cpc5 i ekleyin .
  • Bizim 85bin kilometre yapmış Michelin Primacy Pilot HP lastiklerimizin diş derinliği de 6,4mm idi.
  • Lastik ne olursa olsun bu kadar az kmde o kadar hasar almasi anormal.

Siz öncelikle rot ayari yaptirin. Spor yay takildiginda sonrasinda düzgün rot ayari yapilmazsa tüm acilar bozuluyor.

Trafikte iki santim kisa yay takip yol tutusu iyilesti sananlar oldukca cok.

Eger siz yaylari kisaltip sonrasinda düzgün ayar yaptirmadiysaniz asiri asinma o yüzden olabilir.

Bir takim lastigi daha hasat etmeden bunu deneyin.
  • EfficientGrip mükemmel bir lastik, sessiz ve benim aracımda Rft olmasına rağmen konforu mükemmel.
    demekki bir de rft olmasa ballı kaymak olacak dememkkki

• Valla ben bridgestone'dan şaşmam.

Geçen yıl mayısta michelin primacy 3 225/45/17 91W aldım. İlk takıldığı günden beri sessizlik konusunda beni hiç tatmin etmedi. Belki de beklentim çok fazlaydı ancak ondan önce 5 yıllık bridgestone adrenalin re001 kullanıyordum gayet sert bir lastik olmasına rağmen sessizlikte hemen hemen hiç fark yoktu.
    Onun dışında yol tutuş olarak adrenalin tek kelimeyle çok daha iyiydi, lastik 5. yılında bile patinaj neredeyse yoktu ancak şu an p3 patinaja düşebiliyor arada sırada.
    Şunu da belirteyim önceki lastikler 205/55/16 91W idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muss@ -- 9 Mayıs 2014; 17:53:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

60.000'de 7 mm olduysa o lastik 300.000 daha gider, o halde dahi muayeneden gecer. Biraz ufak sallayalım. Emin olmadıgımız konularda kesin konuşmayalım..

Elimde ölçüm raporu var dememe rağmen, ufak sallayalım, atmayalım, imkansız vs diye zırvalayan arkadaşlar için Tüvtürk raporu ve lastiğin resmi:

Araç Ekim 2010 da trafiğe çıktı. 3 sene sonra 60.000 km de muayenesi yapıldı, diş derinliği 7,1 mm.

Michelin Primacy HP, Focus 2

Goodyear Efficientgrip Performance vs. Michelin Primacy 3 İNCELEME !! OKUYUN KONUYU !! 205 55 16 Goodyear Efficientgrip Performance vs. Michelin Primacy 3 İNCELEME !! OKUYUN KONUYU !! 205 55 16

• quote:

Orijinalden alıntı: Muss@

Valla ben bridgestone'dan şaşmam.

Geçen yıl mayısta michelin primacy 3 225/45/17 91W aldım. İlk takıldığı günden beri sessizlik konusunda beni hiç tatmin etmedi. Belki de beklentim çok fazlaydı ancak ondan önce 5 yıllık bridgestone adrenalin re001 kullanıyordum gayet sert bir lastik olmasına rağmen sessizlikte hemen hemen hiç fark yoktu.
    Onun dışında yol tutuş olarak adrenalin tek kelimeyle çok daha iyiydi, lastik 5. yılında bile patinaj neredeyse yoktu ancak şu an p3 patinaja düşebiliyor arada sırada.
    Şunu da belirteyim önceki lastikler 205/55/16 91W idi.

bu yoruma katılıyorum,yol tutuş konusunda bridgestone u tek geçerim,,,,,good year e.g perf. takılı, sessiz ve yumuşak ama yol tutuş konusunda yüksek süratlerde tedirginlik yaratıyor,, 170 i geçmem diyorsan good year 10 numara 5 yıldız , geçerim diyorsan eskiden olduğu gibi bundan sonrada bridgestone

• Goodyear Eff.performance modeli çok konforlu ve yol tutuşu çok iyi zaten etiket değerlerinden anlaşılacağı gibi michelin den daha iyi. Michelin yumuşak ve konforlu ama lastikte yarılma çok oluyor.
  • arkadaşım 13.000 km de lastik çatladı vs diyorsun da fotoğraf var mı? bir de biz görelim.
    yani michelin kaka goodyear süper falan hani delilin derler adama?

not: michelin, goodyear, pirelli ve continental'ın orta sınıf araçlar için lastiklerini kullandım. birbirlerini aratacak bir performansları vs yoktu hiçbirinin.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.