|
Google Arama sil baştan tasarlanıyor ve her şey değişiyor
-
-
G*tü başı dağıtacaklar galiba bu gidişle, güle güle.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Google'ın eli ayağına dolaştı.
-
Bu video arama tahmin ettiğim gibi çalışırsa çok işe yarayabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
SEO konusu baya tehlikeye girdi şirketler adına.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şu haber sitelerinden kurtulalım da. Sivilce nasıl patlatılır bile yazsan; hürriyet, milliyet çıkıyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Open AI çok büyük gol attı. Deli divane duyuru yapıyor Google. Her gün yeni bir haber okuyoruz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Doğru söylemissin, sahsım adına, Google'dan nefret ediyorum fakat en cok chatgpt'den..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Mayıs 2024; 8:45:10 > -
Bu sitenin bile google'dan aldıgı hit düser
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Mayıs 2024; 8:48:38 > -
Microsoft Bing ile bunları yaklaşık 1 yıldır yapıyor ve oldukça da başarılı. Yeni uyandılar sanırım ama AI çağında geri kaldılar.
-
Ne güzel çalışan sistemin var işte, ne diye kurcalarsın, bize "kendimi şanslı hissediyorum" bile yeterken ne diye farklı arayışlara girersin. Her geçen gün kapanan bir servis haberini okuyoruz, en azından bu arama işini hiç etme.
Sayfa geçmişini kaldırdın kolay erişemiyoruz artık, sırf ondan dolayı yandex kullanıyorum. Umarım bozmazlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -OFLU- -- 16 Mayıs 2024; 13:50:54 > -
Sizin acınızdan sorun yok en fazla sge'siz sacmalıksız bir arama motoru bulup kullanırsınız, milletin hit ve site adsense gelirleri fena düsecek.. Bir sürü sıfır tıklamalı gösterim alacaklar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Mayıs 2024; 18:58:47 > -
O iş sıkıntı ya, site işleriyle bir dönem uğraştım, para harcamazsan google tarafında bir hiçsin.
Ama ona göre birşey düzenlemiştir. Çok para bağlayan var bu listeleme işine.
-
Para vermeden de kazanabilirsin fakat niche alanda değilsen, link olusturmak bayağı ameleliktir ve ücretsiz linkler, ücretliler gibi olmaz tabii ki.. Ya da direkt google'a reklam vereceksin.. Neyse ben, orjinal icerik ingilizce makalelerimden, para vermeden de bayagı para kazandım, siteler hala yayında ve hicbir sey yapmadıgım halde hala ödeme alıyorum fakat uzun süredir icerikle ugrasmıyorum..
Benimki biraz da hobi amaclıydı, salt para kazanmaya yönelik degildi. Cünkü esas isim o degil..
Simdi Yapay zeka olayında, atlıkarınca'ya, artık sadece en büyükler cıkacak ve en büyükler bile tıklanmayacak.. Oraya cıkmanın, tıklanma garantisi kalmayacak..
Orada zaten hatırladıgım kadarıyla 3 sitelik yer var gerisi classic 10 link fakat 3 sitelik yer önemli olacak, 3 sitelik yere cıksan bile, kullanıcı bilgiyi gemini'den alıyorsa senin siteye neden ugrasın?
Yani para vermek de cogu siteyi kurtarmayacak.. Sıfır tıklama alacaklar.. hahaha..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Mayıs 2024; 20:47:20 >
-
O işide duydum ama hiç bulaşmak gelmedi içimden. Herkes yapsa o kadar para gelmezdi zaten. Sen ekmeğini yemişsin ne güzel.
-
Google bunu kendi lehine çevirmek için çok fazla uğraş verecek ve veriyor da. Siteler ne kadar az ziyaret alırsa, Adwords reklam gösterimleri o kadar düşecek. Zaten şuanda sadece Amerika'da yayınlara başladılar. Ülkemize gelmesi daha sürer. Ancak bu durum en çok bilgi amaçlı siteleri riske sokar. Gene de tahmin edilen ve söylenenler kadar sorun olacağını kesinlikle düşünmüyorum.
-
Google'ın reklam göstermek ve kazanmak icin yayıncıya ihtiyacı yok. Reklamı kendi SGE cevaplarına entegre ettigi zaman, reklamlar zaten google anasayfasından kullanıcıya gösterilecek, burada google reklam gösteriminin düsmesinden falan etkilenmiyor aksine yayıncıya yani site sahiplerine, sitelerinde adsense yayınladıkları icin yüzde vermeden reklamı kendi anasayfasında gösteriyor ve tüm para kendisine kalıyor zaten.. Google basitce reklamı alacak, kendi anasayfasında SGE cevaplarında gösterecek ondan sonra diyelim donanımhaber'de adsense olsa ne yazar olmasa ne yazar? Kullanıcı zaten google SGE'de, reklam verenin reklamını görecek ve SGE'den o reklama tıklayacak.. Bu modelde sitelerin reklam göstermesine gerek kalmıyor ve Google malı kendisi götürüyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 19 Mayıs 2024; 18:7:46 > -
Abi ben gemini ile arama yaptığımızda veya direkt gemini'de reklam çıkarsa ne olacak onu düşünüyorum. Şey mi diyecek: Ben bi araç almak istiyom 2milyon tl var bende. “bu parayla kişilerin tercihi Mercedes olur fakat; doğa dostu, cep dostu ve uzun menzilli tesla model s ile hayatınızı yaşayabilirsiniz!” anlayacağınız üzere reklam veren tesla…
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X