Şimdi Ara

GOOGLE (ASUS) New Nexus 7 (2013) ***ANA KONU*** (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.864
Cevap
36
Favori
72.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ugur59

1. Arkadaşlar yatay kullanımda tuş takımını ortadan bölerek yanlara yakınlaştırma nasıl yapılır, iPad mini de vardı küçük eller için kolay yazım sağlıyor.

2. Birde USB ye otg kablo ile USB stick bağlamak için illakl root yapmak mı gerek

1. Swiftkey tablet
    2. root ile tüm usbye windowsdaki gibi ulaşabiliyorsunuz, root olamadan nexus media importer programı ile multimedia dosyalarınıza ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macellanus -- 2 Eylül 2013; 12:59:12 >
  • Bu arada Türkiye'den herhangi bir kılıfa ulaşamadım. Dx-box.com'dan nillkin kılıf siparşi verdim. Bugün postaya vermişler, bakalım gelince görüşlerimi yazarım.
    Kılıf:http://dx-box.com/nillkin-ultra-slim-smart-shell-stand-case-for-google-nexus-7-fhd-2013-2nd-gen.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: macellanus

quote:

1. Arkadaşlar yatay kullanımda tuş takımını ortadan bölerek yanlara yakınlaştırma nasıl yapılır, iPad mini de vardı küçük eller için kolay yazım sağlıyor.

2. Birde USB ye otg kablo ile USB stick bağlamak için illakl root yapmak mı gerek

1. Swiftkey tablet
    2. root ile tüm usbye windowsdaki gibi ulaşabiliyorsunuz, root olamadan nexus media importer programı ile multimedia dosyalarınıza ulaşabilirsiniz.

Root yaptıktan sonra hangi işlemleri yapmak gerektiğini yani Kernel v.s. yüklemek gerekiyor mu, gerekiyorsa hangi Kernel, herhangi bir uygulama yüklemek gerekiyor mu v.s gibi şeyleri yazabilirseniz 1. sayfaya ekleyeyim.

• çok çok muh terem i b firmasında 32 gb lik versiyonları 11 gün sonra stoklarda diye ön ödemeli satışa girmiştir. ilgililere duyurulur. Ben sorun yaşamama rağmen alacağım .
  • quote:

Bu arada Türkiye'den herhangi bir kılıfa ulaşamadım. Dx-box.com'dan nillkin kılıf siparşi verdim. Bugün postaya vermişler, bakalım gelince görüşlerimi yazarım.
    Kılıf:http://dx-box.com/nillkin-ultra-slim-smart-shell-stand-case-for-google-nexus-7-fhd-2013-2nd-gen.html

dediklerin bana matıklı geldi 16 gb ile ilgili kardeş tam alıyordum para iadesi aldıktan sonra alamsamda bu ürüne çevirtecektim. 32 lik girecek dendi stokları gönlüm kaydı ona gene aldım :)

• Hayırlısıyla bekleyenler olarak şu cihazı alsak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nasıl bir ülkede yaşıyoruz arkadaş ya dünya bizden 3-5 ay önde gidiyor nexus yönünden
  • quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

quote:

1. Swiftkey tablet

Root yaptıktan sonra hangi işlemleri yapmak gerektiğini yani Kernel v.s. yüklemek gerekiyor mu, gerekiyorsa hangi Kernel, herhangi bir uygulama yüklemek gerekiyor mu v.s gibi şeyleri yazabilirseniz 1. sayfaya ekleyeyim.

USB otg host sistem dosyasında modifiye gerektiği için sadece cihazın sadece root edilmesi ve Chainfire'ın Stickmount Google Play Link yüklenmesi yeterli. Yapılacaklar ilgili video burada var:http://www.youtube.com/watch?v=F89Suu4Eeho

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macellanus -- 2 Eylül 2013; 15:13:30 >

• quote:

USB otg host sistem dosyasında modifiye gerektiği için sadece cihazın sadece root edilmesi ve Chainfire'ın Stickmount Google Play Link yüklenmesi yeterli. Yapılacaklar ilgili video burada var:http://www.youtube.com/watch?v=F89Suu4Eeho

Teşekkürler. 1. Sayfaya biraz daha düzenleyerek ekleyeceğim.

• Arkadaşlar tablet yaklaşık 1 Haftaya gelecek.. Kafamda birkaç soru var bunları şimdiden sorayım dedim ;

1- Tabletin Türkçe seçeneği var değil mi? Biliyorum komik bir soru ama yine de hiçbir yerde bilgi bulamadım :) Telefonlardan bildiğime göre her stok rom'da dil seçenekleri oluyordu.. Olmazsa da çok sorun değil ama yinede olmasını tercih ederim.

2- Şu factory image denen olay sanırım telefonlarda factory reset gibi birşey. Ama biraz daha gelişmişi gibi sanki.. Biraz karışık geldi ama hallederim heralde. Telefonlardan biraz tecrübem var. Fakat burada asıl sormak istediğim şey bunun gerekli olduğu mu ? Elbette ileride gerekli olacaktır ama tableti ilk aldığımda yapayım mı ?

Şimdilik bunlar aklıma takıldı. Şimdiden kafamdaki soru işaretleri azaltırsam iyi olacak. Sonra okullar açılınca bu kadar zaman bulamayacağım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Diclonius

Arkadaşlar tablet yaklaşık 1 Haftaya gelecek.. Kafamda birkaç soru var bunları şimdiden sorayım dedim ;

1- Tabletin Türkçe seçeneği var değil mi? Biliyorum komik bir soru ama yine de hiçbir yerde bilgi bulamadım :) Telefonlardan bildiğime göre her stok rom'da dil seçenekleri oluyordu.. Olmazsa da çok sorun değil ama yinede olmasını tercih ederim.

2- Şu factory image denen olay sanırım telefonlarda factory reset gibi birşey. Ama biraz daha gelişmişi gibi sanki.. Biraz karışık geldi ama hallederim heralde. Telefonlardan biraz tecrübem var. Fakat burada asıl sormak istediğim şey bunun gerekli olduğu mu ? Elbette ileride gerekli olacaktır ama tableti ilk aldığımda yapayım mı ?

Şimdilik bunlar aklıma takıldı. Şimdiden kafamdaki soru işaretleri azaltırsam iyi olacak. Sonra okullar açılınca bu kadar zaman bulamayacağım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar

1. Evet Türkçe dil seçeneği var. Ayarlarından Dil ve Giriş seçeneklerinden ayarlanabiliyor.
    2. Tam olarak öyle denemez. Bu işlemin amacı şudur. Cihaza custom rom falan yüklediniz. Daha sonra da geri Google'ın Rom'una dönmek istiyorsunuz. Asıl amacı bu geri dönüşü sağlamaktır. Herhangi bir Rom yükleme programı olmadığı için Saf Android'in komutlarıyla yüklenirler. Bu da Fastboot komutudur. Telefonu komple sıfırlayarak istediğiniz Factory Image Rom'u yükleyebilirsiniz. Videoyu izlerseniz çok ta karışık olmadığını göreceksiniz. Temelde sadece 1 işlem yapıyorsunuz: Flash-all.bat dosyasını çalıştırmak. Herşeyi kendisi yapıyor zaten.
    Bundan önce yapılan hazırlıklar genelde tek seferlik işlemler oluyor. Mesela Bootloader kilidini açtıktan sonra yapacağınız Factory Image yüklemelerinde, bunu tekrar kapatıp açmanız gerekmiyor. Zaten açıksa direk olarak işleme geçiyorsunuz. USB Debug Mod yine öyle. Rom'unuzu yükledikten sonra bunu aktif ettiyseniz, bir dahaki yüklemede tekrar aktif etmeniz gerekmiyor. Kısaca diğer işlemler zaten ortak olan daha önce de yapılabilen işlemler. Daha fazla ayrıntı yazmıyorum. Kafanız daha fazla karışmasın.

Factory reset farklı birşey. Bu sadece telefondaki data ve cache partisyonlarını formatlar. Bu da cihazı açtığınız andan itibaren yaptığınız tüm ayar ve yüklediğiniz uygulamaların silinmesi demektir. Bunu ister ayarlar menüsünden, isterseniz recovery ekranındaki wipe işlemlerinden yapabilirsiniz. Bu Rom yüklemek değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 2 Eylül 2013; 17:28:11 >

• @chatin_62

Hocam 2. yazıyı tekrar tekrar okudum ama göremedim. Şimdi ilk aldığımda gerekiyor mu gerekmiyor mu
    Öğrenirim onu yapmayı o ayrı mesele zaten genelde karışık gibi görünür ama basittir.

Birde şimdi birşey aklıma geldi. Bende s3 var. O normal Mause ve Flash Bellek okuyor OTG'den. Ama harddisk okumuyordu. Bu cihaz yapabilir mi ? Birde ayrıca bir OTG almam gerekir mi ? Belki destekler ?
    Eğer harddisk okursa çok iyi olur :)
  • quote:

@chatin_62

Hocam 2. yazıyı tekrar tekrar okudum ama göremedim. Şimdi ilk aldığımda gerekiyor mu gerekmiyor mu
    Öğrenirim onu yapmayı o ayrı mesele zaten genelde karışık gibi görünür ama basittir.

Birde şimdi birşey aklıma geldi. Bende s3 var. O normal Mause ve Flash Bellek okuyor OTG'den. Ama harddisk okumuyordu. Bu cihaz yapabilir mi ? Birde ayrıca bir OTG almam gerekir mi ? Belki destekler ?

Zaten güncellemelerinizi OTA üzerinden yani cihaz üzerinden yapabiliyorsunuz. Muhtemelen cihazınız elinize geçip açtığınızda size sistem güncellemeleri var yükleyeyimmi diye soracaktır. Siz de evet güncelle dediğinizde JSS15Q versiyonuna güncellenecek. Yani Update'ler için bu işleme gerek yok.

Factory Image yükleme, sadece anormal bir durum olduğunda sistemi komple formatlayıp Google'ın kendi Rom'unu yüklemek için gereklidir. Normal şartlarda gereken bir işlem değil.

Mesela siz tutup Cyanogen'in Rom'unu yada Paranoid Rom'u yüklediniz. Sonra da sıkılıp eski haline dönmek istediniz. Yada JSS15Q'yu sevmediniz, illaki JWR66Y yüklemek istiyorsunuz. İşte bu zaman bu işlem gerekli.

Yada çok meraklısınız, system partisyonuyla oynayıp Rom'un anasını ağlattınız. Eski haline de alamıyorsunuz. İşte bu zaman bu işlem gerekli.

• quote:

quote:

@chatin_62

Zaten güncellemelerinizi OTA üzerinden yani cihaz üzerinden yapabiliyorsunuz. Muhtemelen cihazınız elinize geçip açtığınızda size sistem güncellemeleri var yükleyeyimmi diye soracaktır. Siz de evet güncelle dediğinizde JSS15Q versiyonuna güncellenecek. Yani Update'ler için bu işleme gerek yok.

Factory Image yükleme, sadece anormal bir durum olduğunda sistemi komple formatlayıp Google'ın kendi Rom'unu yüklemek için gereklidir. Normal şartlarda gereken bir işlem değil.

Mesela siz tutup Cyanogen'in Rom'unu yada Paranoid Rom'u yüklediniz. Sonra da sıkılıp eski haline dönmek istediniz. Yada JSS15Q'yu sevmediniz, illaki JWR66Y yüklemek istiyorsunuz. İşte bu zaman bu işlem gerekli.

Yada çok meraklısınız, system partisyonuyla oynayıp Rom'un anasını ağlattınız. Eski haline de alamıyorsunuz. İşte bu zaman bu işlem gerekli.

Anladım.. Yani sistemde kararsızlık veya takılma (lag) lar meydana geldiğinde falan gerekiyor. O zaman bana gerekmez. Çünkü ben S3 te çok rom denedim ama stok rom en stabiliydi..

Hocam birde son olarak şu harddisk olayına cevap verir misiniz bilginiz varsa ? Sanırım ona cevap vermeyi unuttunuz :)

• adamlar androidçe konuşuyo ya :D sırf şu işlere girmek için nexus alıcam
  • quote:

quote:

quote:

@chatin_62

Anladım.. Yani sistemde kararsızlık veya takılma (lag) lar meydana geldiğinde falan gerekiyor. O zaman bana gerekmez. Çünkü ben S3 te çok rom denedim ama stok rom en stabiliydi..

Hocam birde son olarak şu harddisk olayına cevap verir misiniz bilginiz varsa ? Sanırım ona cevap vermeyi unuttunuz :)

Birkaç mesaj önce yazmıştım. Hatta 1. sayfaya koyacağımı da.

• @chatin_62

Hocam gördüm yorumlara falan baktım hatta oradaki video'yu da izledim ama harddisk konusunda bir açıklama yok. Neyse tablet gelsin de kendi kendime çözerim ben , rahatsız verdiysek affola

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9EC7358F0 -- 2 Eylül 2013; 18:12:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Desikator

Hayırlısıyla bekleyenler olarak şu cihazı alsak

aynen. alternatifleride varda sırf android googlenin nexusta googlenin olduğu için bu kadar katlanıyorum :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MURATSPLAT

quote:

Orijinalden alıntı: Bunela?

quote:

Orijinalden alıntı: TEKLER

Bu Ürünün Garanti Durumu Nedir ? , Türkiyede Bir Sorun Olduğu Zaman Servis Sağlanıyor mu ?

istanbul bilişimden aldım, görevli istanbul bilişim garantisi var Asus Türkiye ilgilenmez dedi. Tabi bu durum ülkeye henüz Asus Türkiye tarafından n7 getirilmediğinden kaynaklanıyor

Dua edin de cihazınız bozulmasın. Yoksa garantiye yolladığınızda 1 ay yedek parça beklersiniz. Eski nexusda bir çok kişi bu sorunu yaşamıştı. Ben de dahil. Yeni çıkan ve türkiye'de satılmayan ürünlerde sorun çıkar.

Tüketici haklarına göre böyle aylarca bekletme diye bir durum söz konusu olamaz. Cihazınızın kaç gün serviste kalabileceği bellidir. Bu süreyi aşarsa ya yeni cihaz vermek yada cihazı geri almak zorundalar. Bu sadece İstanbul Bilişim ile de ilgili değil. Tüm servisleri bağlar.

uluslararası garantili ürünlerinde hiçbir şey talep edemezsiniz. Eğer Türkiye'den almışsanız hak hukuk meselesi dediğiniz gibi olur. Ama o kadar sıkıntıya girmek ister misiniz? Valla ilk nexuslar gibi üretim hatalarıyla dolu ise bir daha düşünmek gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MURATSPLAT -- 2 Eylül 2013; 22:25:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• nexus 7 32 gb kullanıyorum normalde pc ye usb den bağladığımda sorunsuz okuyor idi bugün bağlantı kurduğumda tablete bi ayar menüsü geldi okumadan işaretleyip yolladım daldınlıgıma geldi artık pc tableti görmüyor jarz oluyor fakat tableti görmüyor ayarlardan bulmaya çalıştım bulamadım ztn ayarlar menüsünde hiçbirşey yok uyuz olmuş durumdayım şu anda yardımlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHBSC55 -- 2 Eylül 2013; 20:35:21 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.