Şimdi Ara

Google, Bing vs Tarzı bir arama motoru yapmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
15.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • fikrin çok değerli ise, neden arama motoru vs gibi şeyler peşinde koşuyorsun? projenin patenti alınabiliyorsa al, sonra google a falan git, projeni sun, beğenirlerse al paranı veya hisseni.
  • Bu işte normal veritabanı farklı yerlerde kullanılıyor asıl iş yuku NoSql üzerinde durur ve milyonlarcası ortak çalışır.Bu bile bu işin ancak fikir duzeyinde olucağının işaretidir.
  • Kardeşler TÜRKİYE nin her şeyden önce bir adet Google bir adet ise Apple gibi bir şirkete ihtiyacı var. Eğer siz girmeye çekinirseniz ben girmeye çekinirsem bu işe kimse girmez ve olduğumuz yerde web sitesi yapar dururuz.Youtube'nin gelişim aşamasını bir araştırın isterseniz birde şimdiki konumuma bakın .GEREKEN TEK ŞEY AZİM VE ÇOK ÇALIŞMAK. Konuyu açan kardeşim yaşın büyük ihtimalle gençtir bu iş adam aramakla olmaz temelde Google nin yaptığı gibi farklı bir algoritma kuracaksın özgün bir alt yapın olacak be sürekli kimse kullanmasa bile geliştireceksin ve sonucunda emeğinin karşılığını alacaksın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1m sayfayı taramak zor değil. Bellek çok olmalı. Bir kez hdd den belleğe bilgiler alındı mı gelen aramalar 0.01 saniye sürede sonuçlanır. Sıralamayı düzgün yapamazsan da olsa olsa 0.1 saniye. Arama için fpga veya gpu kullanmadın diyelim, tek çekirdekte 3-5 saniyeyi geçmez sonuç almak. Çok çekirdekli aratırsın gene azalır süre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 22 Mart 2016; 18:12:24 >
  • Arama motoru yapmak zor degil, optimize etmek cok zor. Yeterince donanim varsa, 100 site için yaptiğini 1000000 için yapacaksin işte.
    Internetin başindan beri çalişan bir arama motoru hep olmuştur zaten.
    Ama işin içine string searchler, hash algoritmalari, image processing , custom filesystem gibi şeyler girmek zorunda bu işi optimize hale getirmek için. Işte orasi kasar biraz.

• ozweb kullanıcısına yanıt
     Google, Bing vs Tarzı bir arama motoru yapmak
    istersen beraber çalışabiliriz üstteki resimde şuan yapmakta oldugum bir arama motorunu yapıyorum şuan yapılmaktadır.
  • Muhammed Unat M kullanıcısına yanıt
    Tasarım yapmakla arama motoru yapmak çok başka şeyler dostum. Tavsiyem sen daha çok araştırma yap.
    Bağımsız bir arama motoru yapabilmen için kendine ait bot yazılımların ve çok sağlam sunucuların olması gerekir.
  • Naptın dostum?
  • Proje halen fikir aşamasında. Olay çok saptı beyler sıfırdan arama motoru yapacağım Google'yi gömeceğim olayı değil benim fikrim.

Arama motoru kategorisinde çok özgün bir fikre sahibim mesele sadece bu ve istediğim bu fikri gösterebileceğim kadar hazırlamam gerekirse kendi localhost'umda gereken alt siteleri kurarak arama motorunun benim fikrimle çalışmasını sağlamak. Sonrada bu fikri geliştirip gerekirse Google'ye satmak gerekirse yatırımcı bulup bu fikri hayata geçirmek.

Yoksa sıfırdan aynı kafada ve istikamette bir arama motoru kodlamak ve Google'yle yarıştırmak tabi ki de saçmalıktan öte değil.

Fikrin Googlenin yanında nasıl durduğunu size bir örnekle açıklayayım.

Nokia - Samsung düşünün bu iki markayı bir zamanlar Nokia nın şöhretini

Samsung Nokia yı kalitesiyle yenmedi daha iyi bir işletim sistemine sahip telefonlar üretti ve Nokia battı!

Benim fikrimde Googleden kaliteli bir arama motoru yapmak değil Googleden daha farklı ve iyi bir sistem var aklımda sadece bu.

• Kardeş ne oldu arama motoru yapabildin mı?

• Biraz get ama, arkadaslarin hepsi prototip ile urunu birbirine karistirmis. Soruyu soran arkadas firkrini test etmek istiyor. 10 sayfalik ufak bir makaleyi alip, her sayfasini ayri bir web sitesi gibi dusunup, orda bile arama yapilabilir.(Her sorgu icin her kelimeyi teker teker tarayarak). Sonucta onemli olan fikrin calisip calismadigini test etmek. Scale etmesi vs. uretim sorunu, innovasyon asamasindaki sorun degil.
  • Baya basit bir şey lazımsa benim yaptığım şuydu:
    1- Html okuyacak parse edecek bir exe yazarım.
    2- Exe içinden linkleri toplayacak kodu yazarım ki bize kaynak sağlasın.
    3- Exe için bir Message Queue yaparım exe orayı dinler ve html geldikçe parse edip elastic Search e atar.
    4- Bunları Title,Description ve kalanları text ve html olarak saklarım. Nereye: Elastic Search e.
    5- Yapacağaım web site ile elastic search üzerindeki verilerimi sorgularım ve ekrana basarım.

Alın size prototip. Mis gibi de çalışır. Gayet elastic search de size bir anlamlı ve sıralanmış data getirir. Sonra cok merak ediyorsanız elastic search open source onu kurcalarsınız.

Sonra da CumhurBaşkanım Motor (Mili motor) yaptık 24 milyon harcadık falan dersiniz mis. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 11 Mayıs 2017; 14:44:49 >
  • Fikir noldu hayata geçti mi ne aşamada merak ediyoruz

• 5 yıl geçmiş olayın üstünden. Konuyu başlatan arkadaşta son mesajını 2 yıl önce atmış. Acaba proje neydi? para kazandırdı mı? Öğrenemeyeceğiz sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.