Şimdi Ara

google chrome açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sabah 1-2 saat açık duran chrome daha sonra tekrar açılmıyor. bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra ancak tekrar açılıyor. kaldırmak istediğimde program açık olduğu için kaldırılamıyor diyor. ayrıca kaldırıp yeniden kurduğumda kayıtlı şifreler tekrar yüklenir mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayarda Google Chrome Açılmıyor: Sorun Giderme Kılavuzu

Bilgisayarında Google Chrome açılmıyorsa, sorunu çözmene yardımcı olabilecek birkaç adım mevcuttur.

1. Tarayıcı Önemini Kapat:

• Görev Yöneticisi'ni aç (Ctrl + Shift + Esc).
    • "Chrome" işlemini bul ve sağ tıkla.
    • "Görevi Sonlandır"ı seç.

2. Cache ve Çerezleri Temizle:

• Chrome'u aç.
    • Sağ üst köşedeki üç noktaya tıkla.
    • "Diğer Araçlar" > "Tarama Verilerini Temizle"ye tıkla.
    • "Geçmiş" ve "Çerezler ve Diğer Site Verileri" seçeneklerini işaretle.
    • "Verileri Temizle"ye tıkla.

3. Uzantıları Devre Dışı Bırak:

• Chrome'u yeni bir pencerede gizli modda aç (Ctrl + Shift + N).
    • Uzantıların yüklenmesini bekleyin.
    • Chrome?? açılırsa, bir uzantı soruna neden olabilir.
    • Uzantıları tek tek devre dışı bırakarak soruna neden olanı belirle.

4. Kötü Amaçlı Yazılımları Tara:

• Bilgisayarında kötü amaçlı yazılım olup olmadığını kontrol et.
    • Güvenilir bir antivirüs yazılımı kullan.
    • Kötü amaçlı yazılım taraması yap.

5. Tarayıcıyı Sıfırla:

• Chrome'u aç.
    • Sağ üst köşedeki üç noktaya tıkla.
    • "Ayarlar"a tıkla.
    • Sayfanın en altındaki "Gelişmiş"e tıkla.
    • "Sıfırla ve Temizle"nin altındaki "Ayarları Orijinal Varsayılanlarına Sıfırla"ya tıkla.
    • "Ayarları Sıfırla"yı tıkla.

6. Chrome'u Yeniden Yükle:

• Chrome'u bilgisayarından kaldır.
    • Google'ın resmi web sitesinden Chrome'un en son sürümünü indir ve yükle.

Bu adımları takip ederek bilgisayarında Google Chrome açılmama sorununu çözebilirsin. Sorun devam ederse, teknik destek için Google ile iletişime geçmeni öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Edit: Şimdi tekrar okudum sorunun çözümü basit. Chrome nin ayarlarından gelişmişten sistem ayarları altından, sürekli arkaplanda çalış seçeneğini kapatınız bu sayede chrome yi kapattığınızda tamamen kapanacak açtığınızda da açılacaktır. Alttaki satırları belki başka birinin işine yarar diye saklıyorum.

Görev yöneticisi üzerinde detaylar bölümünü tıklayarak google chrome u sonlandırıp tekrar açmayı deneyebilirsiniz. Açtıktan sonra son 1 gündeki tüm geçmişi ayrıntılardan temizleyebilirsiniz. Sonrasında google chrome eklentilerini kontrol etmelisiniz eğer son günlerde bir eklenti kurdu iseniz onu silin. Ayrıca masaüstündeki google chrome i kullanmak yerine program files içinden exe sine tıklayarak açmayı denemek te çözüm olabilir. Bazı zararlı uygulamalar kısayolun dosya yolunun sonuna çeşitli eklemeler yapabiliyor. Eğer chrome başlangıçta açılacak şekilde ayarlı ise görev yöneticisinden başlangıçta açılmamasını sağlayabilirsiniz. Hiçbiri olmaz ise appdata ilerisinde chroma ait ne kadar config ve profil dosyası varsa hepsini el ile manuel olarak temizleyebilir ardından ise regeditten kayıtları yine el ile silebilrsin. Bunu yaparsan eskiden girdiğin bütün kayıtlı şifrelerin ve aktif oturumların gidecektir. yani bütün sitelerde yeniden oturum açman ve şifrelerini kaydediyorsan eğer kaydetmen gerekecektir.

Ancak hepsinden önce bilgisayarı kapatıp açmak değil de yeniden başlatmayı denemelisin . Windows 10 da özellikle bilgisayarı yeniden başlatmak ile kapatıp açmak arasında dağlar kadar fark var. Windows 10 hızlı başlatma seçeneği sebebi ile bazı dosyaları ram e hızlı yüklemek amacı ile disk yüzeyine yedekliyor ve tekrar açıldığında bütün dosyaları yeniden işleyip ram a aktarmak yerine diske yedeklediği ram dosyalarını direk ram e aktararak zaman kazanıyor. Bu durumda ram den diske yedeklenmiş bu dosyalar herhangi bir sebeple bozulmuşsa yada ramdaki uygulamardan biri hata vermiş ise hata aynı şekilde devam ediyor. Bi yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz. Yeniden başlayınca düzelmiyorsa bütün bu işlemlerin yanında bir virüs taraması gerçekleştirmenizi de tavsiye ederim .Eğer sorununuz virüs kaynaklı ise virüs sorununu çözmeden sitelerde oturum açmanız şifrelerinizin çalınmasına sebep olabilir.

Biraz ilaç prokpektüsü gibi bir yazı olmakla beraber umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir. Kolay Gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipnoa -- 22 Ekim 2020; 1:19:21 >

• teşekkür ederim geçmişi sildim sürekli arka planı çalıştır ı kapattım düzeldi.

• Şu Chrome bilgisayara format attırdı şimdi tekrar aynı sorun var..nasıl bir programı bu chrome ne bilgisayardan kalkıyor ne açılıyor insanı sinir ediyor

Bunun çaresi nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hdg52 kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/chrome-acilmiyor--145548903#145548903

Hatta şöyle konu açmışım aynı sorun şu an yine var..bunun çözümü nedir

• quote:

Orijinalden alıntı: canyash

https://forum.donanimhaber.com/chrome-acilmiyor--145548903#145548903

Hatta şöyle konu açmışım aynı sorun şu an yine var..bunun çözümü nedir

Your uninstaller ile tamamen kaldırıp google chrome'un eski sürüm kurulumu yapın. sonrasında pc kendi kendine son sürüme güncelleyecektir bu durumda sorun çözülmüş olur

• Japonya kullanıcısına yanıt

İnan onu da yaptım..ben iobit uninstaller kullanıyorum.gerçi programın kendi uninstaller özelliği aktif olmuyor..hani her programı kaldırırken kendi içindeki uninstaller ile kendini kaldırıyor sonra iobit kalan çöpleri buluyor..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

İnan onu da yaptım..ben iobit uninstaller kullanıyorum.gerçi programın kendi uninstaller özelliği aktif olmuyor..hani her programı kaldırırken kendi içindeki uninstaller ile kendini kaldırıyor sonra iobit kalan çöpleri buluyor..

Hocam bu durumda aklıma hiç bir şey gelmiyor. Muhtemelen çakışma yapıyor bir programla. Msconfigten bütün Windows hizmetlerini kapatıp Google chrome u açmayı dener misin
  • Japonya kullanıcısına yanıt

Denerim teşekkür ederim..bende google ın edgesine takılıyorum bu durumda ona da şans vereyim dedim şimdilik iş görüyor chrome bile kurmadım..daha önce chrome dan bütün kayıtlı şifreleri,sık kullanılan siteleri senkron etmiştim.o da zaten chromium tabanlı olduğu için google Chrome u aratmıyor şimdilik..tamamen alışkanlık olayı..

• quote:

Denerim teşekkür ederim..bende google ın edgesine takılıyorum bu durumda ona da şans vereyim dedim şimdilik iş görüyor chrome bile kurmadım..daha önce chrome dan bütün kayıtlı şifreleri,sık kullanılan siteleri senkron etmiştim.o da zaten chromium tabanlı olduğu için google Chrome u aratmıyor şimdilik..tamamen alışkanlık olayı..

Geçen günlerde edge kullanmak zorunda kaldım. Bir baktım sağ üstte hesaba giriş yazıyor. Gmail hesabımla girince tüm kayıtlı şifreler geldi. Edge bu durumda işlevsel bir tarayıcı bence. Görüntüsü ve soft geçişleri chromedan çok daha iyi hatta

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.