Şimdi Ara

Google Earth Açılmıyor [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
14.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sabahtan beri açmaya çalışıyorum ama bir türlü açılmıyor. Programı yeniden kurdum ve DNS ayarlarını kurcaladım, olmadı. Programda sadece boş bir siyah sayfa açılıyor ve harita gelmiyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zatax -- 28 Haziran 2013; 0:05:52 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Google Earth Açılmıyor: Sorun Giderme [Çözüldü]

Google Earth'ün açılmamasıyla ilgili sorun mu yaşıyorsun? İşte yaygın nedenleri ve bunları giderme adımları:

Nedenleri:

• İnternet Bağlantısı Sorunları: Google Earth'ün açılması için kararlı bir internet bağlantısı gerekir.
    • Güncel Olmayan Yazılım: Yazılımınız güncel değilse, giriş sunucusuyla bağlantı sorunları yaşayabilirsiniz.
    • Güvenlik Yazılımı Engellemesi: Bazı güvenlik yazılımları Google Earth'ün açılmasını engelleyebilir.
    • Başlatma Değerleri Getirilemedi: Google Earth'ün açılması için gerekli başlatma değerleri getirilemiyorsa, "Başlatma değerleri getirilemedi" hatasıyla karşılaşabilirsiniz.
    • Uygun Olmayan Donanım: Google Earth'ü çalıştırmak için bilgisayarınızın minimum sistem gereksinimlerini karşılaması gerekir.

Giderme Adımları:

1. İnternet Bağlantınızı Kontrol Edin: İnternet bağlantınızın aktif olup olmadığını kontrol edin ve gerekirse yeniden başlatın.
    2. Google Earth'ü Güncelleyin: Google Earth'ün en son sürümünü yüklediğinizden emin olun.
    3. Güvenlik Yazılımını Devre Dışı Bırakın: Geçici olarak güvenlik yazılımınızı devre dışı bırakın ve Google Earth'ün açılıp açılmadığını kontrol edin.
    4. Başlatma Değerlerini Sıfırlayın: Google Earth'ü kapatın ve aşağıdaki klasörleri silin:
    5. Windows: %LOCALAPPDATA%\Google\GoogleEarth
    6. Mac: ~/Library/Application Support/Google Earth
    7. Sistem Gereksinimlerini Kontrol Edin: Bilgisayarınızın Google Earth'ü çalıştırmak için gereken minimum sistem gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını kontrol edin.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra Google Earth hala açılmıyorsa, Google Earth Destek Forumu'nu ziyaret ederek daha fazla yardım alabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Format atıp tekrar dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet Kral

Format atıp tekrar dene.

Hocam, bunun için format atamam. Bilgisayarda başka sorun yok zaten. Virüs taraması da yaptım, tertemiz bilgisayar.
  • 1) Bu dosyayı indirinhttp://hotfile.com/dl/57797887/9bc188f/Hosts.rar.html

2) İndirdiğiniz klasördeki hosts dosyasını kopyalayın ve c:\windows\system32\drivers\
    etc klasörü içerisine yapıştırın.(Eğer hosts dosyası zaten var değiştirilsin mi sorusu gelirse evet deyin)

3) Ardından DNS ayarlarınızı değiştiriniz...DNS Ayarlarının Değiştirilmesi İçin Klsör içindeki resimli anlatımı da kullanabilirsiniz;

Denetim Masası -> Ağ Bağlantıları -> Yerel Ağ Bağlantısına Sağ Tıkla -> Özellikler Tıkla -> Bu bağlantı aşağıdaki öğeleri kullanır yazısının altındaki seçeneklerden "İnternet İletişim Kuralları (TCP/IP)" 2 defa tıkla -> Aşağıdaki DNS Sunucu Adreslerini Kullan'a Tıkla -> şu kodları sırayla gir

Yeğlenen DNS Sunucusu: 8-8-8-8
    Diğer DNS Sunucusu: 8-8-4-4

4) Google Earth programını güvenlik duvarınızın engellemediğne emin olun ve her ihtimale karşı Denetim Masası -> Windows Güvenlik Duvarı -> Özel Durumlar -> Bağlantı Noktası Ekle' -> Bağ.No. İsmine EARTH ve Bağ. No.sına 80 yazın tamam deyin...

5) En son test aşaması kaldıhttp://earth.google.com/getest.html bu adrese girerek serverlerınızın açık olup olmadığını test edin...

Eğer Succesfull yazısı görüyorsanız artık google hizmetlerini kullanabilirsiniz....

• Ahmet Kral A kullanıcısına yanıt
    Emeğinize sağlık, ama maalesef bunlar da işe yaramadı.
  • Sorun çözüldü, sorunu şöyle çözebildim. Programın kurulum dosyalarından birinde bozuk olan dosyalar vardı. Program kaldırtılsa bile yine de bozuk olan dosyalar silinmiyordu. Mecburen diski gözden geçirerek hallettim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.