Şimdi Ara

★★GOOGLE GALAXY NEXUS KULLANICILAR KLÜBÜ (JB 4.3) (SSS)(334 ÜYE)(İLK SAYFAYI OKUYUP-SORUNUZ)★★ (1016. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20.910
Cevap
87
Favori
699.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10141015101610171018
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: agritux

bu arada bugün kardeşime 629 TL ye moto g siparişi geçtim internetten. meraklısı varsa almayı düşünen varsa inceleme değerlendirme yaparım.

Bizde şirket çalışanlarımız için 5 adet birden sipariş verdik bugün gelicek heyecanla bekliyoruz bakalım.
  • agritux kullanıcısına yanıt
    Eyvallah:) sonic dash veya sonic racing olabilir, bir tanede counter tarzi bisey olsa iyi olur. Bugun aksam ben yuklerim. Hayal kirikligi olan hangisi ise soylerim:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi dileklerin için teşekkür ederim. Mesajın arada kaynamış fark edemedim :)
  • Arkadaşlar, cmde de vardı, karbona geçtim yine oluyor. Kamera ile video kaydederken kaydet diyorum, videoyu çekip sonlandırıyorum. Sonra yeni bir video kaydına başlıyorum. Sonlandırınca uygulama hata verip kapanıyor ve videoyu kaydetmiyor. Uygulamayı açıyorum tekrar, ilk videoyu kaydediyor ikinciyi kaydetmiyor.

Cmde de, az önceye kadar karbonda da 4.4.3 gapps kullanıyordum ve google'ın yeni kamera apk sını kurmuştum. Yeni 4.4.4 gapps indirip flaşladım, orjinal kamera kayboldu, sadece benim kurduğum apk kaldı ve aynı hatayı veriyor.

Sizde de oluyor mu ve bunun bir çaresi var mı? Video özelliğini çok kullanıyorum ve elimde gitar varken ikide bir kamerayı yeniden başlatmakla uğraşamıyorum. Yardımları bekliyorum

• 9 Temmuz Vanir Kurdum. Okadar mesudum ki

brhndrn bende öyle bir sorun yok. Peş peşe defalarca video çekebiliyorum.

Düzenleme: bende de varmış öyle bir sorun :) Ama ilkini düzgün kaydediyor. Kapatıp geri açınca sorun olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agritux -- 11 Temmuz 2014; 13:36:52 >
  • Bende final(final derken çıkan son sürüm) paranoid kullaniyorum. Cm tema manager gelmiş. Dirty v sr kernel ve nephilims un ayaklarıyla beraber çok iyi. 400mb free RAM kalıyor. Gram takılma olmuyor. Batarya da 1gun. Tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcz -- 11 Temmuz 2014; 14:32:18 >
  • brhndrn kullanıcısına yanıt
    Aynı hata bende de oluyormuş yeni fark ettim.
  • @agritux Vanir için kernele ihtiyaç varmı? Bende akşam denerim.

@emrecan96 Sanırım bu hafta Paronid deneyeceğim. Tek bilmediğim şey kernel yükleme onu ancak hafta içinde çözerim.
  • sancos S kullanıcısına yanıt
    Kernel yuklemek cok basit. Direkt olarak cwm den flashliyorsun bitti gitti:) paranoidin kernele ihtiyaci yok bence ama illa yuklicem diyen varsa dirty v en iyi secim simdilik.

• A2dp desteklemeyen bir bluetooth arac kit im var. Yapmak istedigim sey navigasyonun sesini araba hoperlorlerinden almak. Navigon da bluetooth ayari var ancak navigasyonun ilk talimatindan itibaren radyo sesi kesiliyor, talimat bitince geri gelmiyor. Bir cok ayar denedim programlar denedim ama nafile. Konu hakkinda bilgisi olan varsa yardimci olabilormi?

• quote:

9 Temmuz Vanir Kurdum. Okadar mesudum ki

brhndrn bende öyle bir sorun yok. Peş peşe defalarca video çekebiliyorum.

Düzenleme: bende de varmış öyle bir sorun :) Ama ilkini düzgün kaydediyor. Kapatıp geri açınca sorun olmuyor.

Merhaba vanir rom CM11 e kıyasla sizce nasıl? Özelleştirmesi baya bol sanırım CMye göre. Vanir de navbar daki tuşların renklerini özelleştirebiliyor muyuz?
    Birde sürekli rom değiştirdiğinize şahit oluyorum:) Kurulu hesaplarınızı,Programlarınızı ve o programların ayarlarını nasıl aktarıyorsunuz? Yedek alıyorsunuzdur da muhtemelen benim merak ettiğim başka bir romda aldığınız yedek diğer romlarda aynen çalışıyor mu sıkıntısız?Yedek almayı nasıl yaptığınızı, hangi programı kullandığınızı biraz bahsedebilir misin?

Son olarak hangi romu kurarsak kuralım stock kernel haricinde kernel yükleyebiliyoruz değil mi?
    Bu kernel yükleme de yine rom kurar gibin aynı işlemle kuruluyor değil mi?
    Kernel arayüz değişimi felan yapmıyorsa tam olarak ne işe yarıyor?
    Franco kernel adını sıkça duyardım önceden gerçekten bu kerneller şarj süresinde elle tutulur derecede bir fark yaratıyor mu?
    Cevaplarsanız sevinirim:)

iyi günler.

• sancos S kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı duygulardan bende de var.

Ekran ışığını full açınca cidden hoş oluyo :) Neticede gölgelerin telefonu :D

Ben Shiny Rom yükledim stock android gibi 4.4.4. Çok stabil ve sorunsuz tavsiye ederim. telefona yeniden ısındım bu romdan sonra
  • Arkadaşlar pek tecrübem olmadığı için bilmiyorum da Mesela custom ROMlarda da OTA güncellemesi alabiliyomuyuz?

Mesela ben de Shiny ROM var 4.4.4 Diyelim ki 4.4.5 çıktı. PC den Rom indirip yeniden flashlamam mı gerekir?

Yoksa telefon OTA dan kendi kendine günceller mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: suvari25

Arkadaşlar pek tecrübem olmadığı için bilmiyorum da Mesela custom ROMlarda da OTA güncellemesi alabiliyomuyuz?

Mesela ben de Shiny ROM var 4.4.4 Diyelim ki 4.4.5 çıktı. PC den Rom indirip yeniden flashlamam mı gerekir?

Yoksa telefon OTA dan kendi kendine günceller mi?

Bende CM11 yüklü.Yeni bir sürüm gelince kendisi hemen uyarıyor.OTA dan yani kablosuz bağlantı ile kendisi dosyayı indirip kuruyor.5 defa güncellemişimdir şimdiye kadar hiçbirinde bir fark göremedim orası da ayrı tabi:) Ben şimdiye kadar başka bir rom kurmadım.Ama sanırım diğer romlarda öyledir.Başka romları kullanan arkadaşlar daha fazla aydınlatabilir.
  • Ota konusunu ele alalım. Ota gökten inen bir özellik değil. Bahsi geçen hangi rom ise, o romu geliştiren kişi ya da grup tarafından sağlanması gerekir. Shiny rom örneği verilmiş. Shiny romu geliştiren kişi OTA desteği veriyor sanırım. O halde OTA ile güncellenebilir. Carbon şu an OTA güncellemelerini sağlayamıyor yani OTA ile güncellenemez yani. OTA ile güncelleme alabilmek için illa yeni bir android sürümü çıkmış olmasına gerek yok. Geliştirici bugfix ya da yeni özellik merge edip yeni bir sürüm çıkarmış da olabilir.

Vanire gelelim. Vanir çok fazla özelleştirmeye sahip bir rom. CM den kat kat fazla. Hatta Carbon'dan bile fazla olduğunu söyleyebilirim. Ama nekadar çok özellik olursa okadar stabiliteden uzaklaşıyorsun. Çünkü özellikleri farklı romlardan alıyorsun ve bunlar arasında çakışmalar vs olabiliyor. Basitçe anlatacak olursam, systemui içerisine merge edilen a ve b özellikleri ayrı özellikler olabilir. Birbirinden bağımsız da olabilir. Ama bu özellikler framework u ortak kullandığı için çok iyi anlayıp optimize etmek gerekiyor vs. Vanir de sorun olmadığı dile getirilmişti (9 temmuz sürümü) o yüzden kurdum. Gerçekten de sorun yok gibiydi. Hız olarak Carbondan iyi idi. Denenebilir.

Uygulama ayarları vs gelince. Titanium backup pro aldım. Onunla yedekleyip kolayca yedeklerimi geri alıyorum. Hatta android id mi bile geri alıyorum. Önceden normal sürümü kullanıyordum ama baya bir uğraştırıyordu doğrusu. Şimdi çok kolay. Tek tık ile herşey iki dakikada telefonda.

Kernel olayına gelince. İnsan vücudunda beyin ne ise, romda da kernel odur. O derece ki geliştiricinin yanlış yaptığı bir ayar ya da kullanıcının (trickster mod gibi programlar ile) yanlış yaptığı bir ayar donanımsal arızalara sebep olabilir. Misal olarak (tamamen uyduruyorum) bir kernel vardır ki adam sıcaklık sensörünü koymamıştır ya da çalışmaz biçimde hatalı koymuştur, işlemciniz ya da grafik ara biriminiz uçar vs.

Kerneller arası farka gelince, android 4.3 zamanında çok fazla çeşit vardı. Çok iyi geliştiriciler vardı. Ama şimdi pek kalmadı. Boype arada sırada girip bakabiliyor. Daha bugün r51 sürümünü yayınladı f2fs desteği ile. Onun dışında Dirty kernel var. Başka da bildiğim sağlam güvenilir bir kernel yok. Dirty e bile ben güven ile bakmıyorum. Android 4.3 zamanında çeşit ve rekabet çok olduğundan dolayı şarj ömrü hız vs kernelden kernele değişiyordu evet. Ama artık bizim telefon biraz gözden düştü. Geliştiriciler uzaklaştı vs. Ben çok fark göremiyorum. Öneri olarak Fancy i verebilirim ama.

Son olarak artık OMNİ ROM için bir geliştiricimiz var. Kullanmalı mı diyen arkadaşlar artık kullanabilir. Fix leri dün merge edildi ve bir nightly çıktı. Hayırlı olsun.

• Bugün aranıza veda ediyorum sanırım.
  • Hayırdır hocam?

• Dostum sende bırakırsan bu telefonu değiştirme zamanı gelmiş demektir.

• quote:

Ota konusunu ele alalım. Ota gökten inen bir özellik değil. Bahsi geçen hangi rom ise, o romu geliştiren kişi ya da grup tarafından sağlanması gerekir. Shiny rom örneği verilmiş. Shiny romu geliştiren kişi OTA desteği veriyor sanırım. O halde OTA ile güncellenebilir. Carbon şu an OTA güncellemelerini sağlayamıyor yani OTA ile güncellenemez yani. OTA ile güncelleme alabilmek için illa yeni bir android sürümü çıkmış olmasına gerek yok. Geliştirici bugfix ya da yeni özellik merge edip yeni bir sürüm çıkarmış da olabilir.

Vanire gelelim. Vanir çok fazla özelleştirmeye sahip bir rom. CM den kat kat fazla. Hatta Carbon'dan bile fazla olduğunu söyleyebilirim. Ama nekadar çok özellik olursa okadar stabiliteden uzaklaşıyorsun. Çünkü özellikleri farklı romlardan alıyorsun ve bunlar arasında çakışmalar vs olabiliyor. Basitçe anlatacak olursam, systemui içerisine merge edilen a ve b özellikleri ayrı özellikler olabilir. Birbirinden bağımsız da olabilir. Ama bu özellikler framework u ortak kullandığı için çok iyi anlayıp optimize etmek gerekiyor vs. Vanir de sorun olmadığı dile getirilmişti (9 temmuz sürümü) o yüzden kurdum. Gerçekten de sorun yok gibiydi. Hız olarak Carbondan iyi idi. Denenebilir.

Uygulama ayarları vs gelince. Titanium backup pro aldım. Onunla yedekleyip kolayca yedeklerimi geri alıyorum. Hatta android id mi bile geri alıyorum. Önceden normal sürümü kullanıyordum ama baya bir uğraştırıyordu doğrusu. Şimdi çok kolay. Tek tık ile herşey iki dakikada telefonda.

Kernel olayına gelince. İnsan vücudunda beyin ne ise, romda da kernel odur. O derece ki geliştiricinin yanlış yaptığı bir ayar ya da kullanıcının (trickster mod gibi programlar ile) yanlış yaptığı bir ayar donanımsal arızalara sebep olabilir. Misal olarak (tamamen uyduruyorum) bir kernel vardır ki adam sıcaklık sensörünü koymamıştır ya da çalışmaz biçimde hatalı koymuştur, işlemciniz ya da grafik ara biriminiz uçar vs.

Kerneller arası farka gelince, android 4.3 zamanında çok fazla çeşit vardı. Çok iyi geliştiriciler vardı. Ama şimdi pek kalmadı. Boype arada sırada girip bakabiliyor. Daha bugün r51 sürümünü yayınladı f2fs desteği ile. Onun dışında Dirty kernel var. Başka da bildiğim sağlam güvenilir bir kernel yok. Dirty e bile ben güven ile bakmıyorum. Android 4.3 zamanında çeşit ve rekabet çok olduğundan dolayı şarj ömrü hız vs kernelden kernele değişiyordu evet. Ama artık bizim telefon biraz gözden düştü. Geliştiriciler uzaklaştı vs. Ben çok fark göremiyorum. Öneri olarak Fancy i verebilirim ama.

Son olarak artık OMNİ ROM için bir geliştiricimiz var. Kullanmalı mı diyen arkadaşlar artık kullanabilir. Fix leri dün merge edildi ve bir nightly çıktı. Hayırlı olsun.

Teşekkür ederim verdiğin bilgilerden ötürü yalnız " Vanir de sorun olmadığı dile getirilmişti (9 temmuz sürümü) o yüzden kurdum. Gerçekten de sorun yok gibiydi. Hız olarak Carbondan iyi idi. Denenebilir." cümleni tam çözemedim.Sanki çoktan onun yerine başka bir rom kurdum der gibi bir anlam sezinledim:)
    Günlük hayatta kullanırken sorun çıkarmıyor demi?Donma,takılma,ses gitmeme,google play e bağlanmama vs gibi.

Birde böyle iyiydik nereye ayrılıyorsun hemen

• serter33 S kullanıcısına yanıt
    Yaş kemale erdi. Askere gideceğim ağustosta. Ağustosa kadar da u9200 kullanacağım. Askerden dönünce de yeni bir telefon almak gibi bir planım var.
    Evet. Şu an u9200 e geçtim. Bu konudaki herkese çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 10141015101610171018
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.