Şimdi Ara

Google Haritalar'ın sokak ve uydu görüntüleri daha kaliteli hale geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Google Haritalar'ın sokak ve uydu görüntüleri daha kaliteli hale geliyor
    Google, Haritalar uygulamasındaki Street View (Sokak Görünümü) ve uydu görüntülerini daha kaliteli görüntülerle güncellemeye başladığını duyurdu.

Street View ve uydu görüntüleri yenileniyor

Arama devi, Avustralya, Brezilya,Fransa, Danimarka, Japonya, Filipinler, Meksika, İspanya, Sırbistan, İsviçre ve Güney Afrika dahil yaklaşık 80 ülkedeki Street View görüntülerini güncelliyor. Ayrıca Street View'i Bosna-Hersek, Namibya, Lihtenştayn ve Paraguay'a getiriyor. Google, 2022'de piyasaya sürülen daha taşınabilir Street View kamerasının gelecekte daha da fazla yerin görüntülerini sunmaya yardımcı olacağını söylüyor.

Ayrıca Google, bulutları, gölgeleri, pusları ve sisleri ortadan kaldıran yapay zeka aracı sayesinde Google Haritalar ve Google Earth'de daha keskin uydu görüntülerinin kullanılmaya başlanacağını açıkladı. Malesef ülkemizde Google Haritalar'ın uydu görüntüleri yıllardır bulanık olduğu için bu gelişmeden yakın zamanda faydalanamayacağız.

Ayrıca Bkz.Apple'ın iOS 18'indeki gizli uygulamalar tamamen görünmez anlamına gelmiyor

Son olarak Google Earth'ün web sürümünde ve mobil uygulamasında artık eski görüntülere erişilebileceği açıklandı. Bu özelliğe daha önce yalnızca Google Earth Pro masaüstü uygulamasından erişilebiliyordu.

Kaynak:https://blog.google/products/earth/3-imagery-updates-to-google-earth-and-maps/

• Kendi ülkesinin uydu görüntüsünü, sadece kendi ülkesinden bulanık görünmesini sağlayan aşırı zeki ülkeler hariç.

• Vpn ile kendinizi Yunanistana bağlarsanız Türkiyeyi net bir şekilde görebilirsiniz.Ama Türkiyeden bakmak isterseniz bumbulanık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luzumsuzdur -- 25 Eylül 2024; 16:32:28 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ayarlardan türkiye hariç herhangi bir üçüncü dünya ülkesini seçince cam gibi görebiliyorsun.

• luzumsuzdur L kullanıcısına yanıt

neden yunanistan? almanya olmaz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Zambiya’da olur Antarktika’da.

• nasil peki google earth zoomlayinca sokaklari cok net gosteriyor mu

• Evet kullanıp parise gidiniz sonrasında istanbula bakınız

bakacagim bayim bir vpn kullanacagim simdi denemeye gidiyorum ankara emek mahallesine bir bakayim nostalji yapayim yine

• Google Maps'teki uydu görüntülerinin piksel piksel gözükmesinin tek sebebinin Türkiye'deki mevcut hükümet olduğunu bilmek gerçekten akıl almaz bir olay.

• nForcer N kullanıcısına yanıt
    Tüm dünyadan erişilmesine engel olamıyoruz, bari ülke içerisinden engelleyelim:

"Ne kadar çok kişiyi güvende hissettirirsek o kadar iyidir"

kafasıyla bu saçmalığa girişmiş olabilirler diye düşünmüştüm.

İşin komik tarafı Google Earth'ün Street View bileşeni ile cadde ve sokaklarda ne var ne yok herşey görülebilmekte.

Yeter ki yol olsun. Memleketin 4 1 yanı arşivlenmiş. Acaba bu arşivleyiciler kimler?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Beleş vpn var mı telefona.
    Keşke sadece vpn deil kendimizde gidebilseydik yunanistana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 25 Eylül 2024; 19:25:7 >
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Bence saçma. Zaten devletler kendileri Google dan bulanıklaştırma veya komple kaldırma seçenekleri de vardır.

Bireysel de başvurusu yapılabiliyor yani şahsi mahremiyet ihlali tespit edilirse de aynı şekilde sansürleniyor ...

Başka bir iş var bence ...

• Çıkan her haberde vay ülkemin haline demek zorunda mıyız ya?

• Arkadaşlar ülke ayarından amerikayı da seçseniz bir noktaya kadar daha net görüntü alıyorsunuz. Yabancı bir sitede embedlenmiş google haritasında gezerseniz çok daha net, daha yakın görüntü alabilirsiniz. Yurtdışı emlak sitelerine bakın örneğin.

• Epirus kullanıcısına yanıt

Ben bunu cimere yazdım. Sizler de yazın topluca bir isyan oluşturun. Yıllardır google'a da yazıyorum. Tek kişi mücadele edince olmuyor. Cimerden bugün cevap geldi. Ama sorunun ana fikrine bir gram cevap dahi verememişler. Engelliyoruz ya da google engelliyor diyememişler. Google Haritalar'ın sokak ve uydu görüntüleri daha kaliteli hale geliyor 

Ben cimerden önce google'a da yazdım en son yazdığımda yetkili kişi cevap verdi. Cimere sorarsanız haber verin bize de bizim de harita işleri var bize de engel oluyor bu durum dedi resmen.

Google dışında bütün harita programları çalışrıken google bulanık. Alpine quest çok iyiydi arazide kullanırdık offroad falan yaparken onun da veri çekme sistemi değişmiş leş gibi olmuş görüntü. VPN ile ancak düzeliyor.

Şimdi aklı başında olan biri şunu sorar. Terörist saldırılar cart curt böyle vatan millet sakarya diye konuya girecekler için diyorum. Bir terörist ya da eylem hazırlığında birisi böyle bir engellemede ne yapar? Biz bile vpn ile açabiliyorsak, offline harita indirebiliyorsak, ulan en basitinden SS alırsın bölgeden. Yani adamlar zaten terörist yani her boku delmek vatana iahanet etmek için çabalıyor. Sen bari kendi vatandaşını mutlu et kardeşim.

Bazen uydu görüntüsü o kadar lazım oluyor ki. Ralli için bazı yollara giriyorduk normal haritaya bakıyorsun yol yok orada ama biz orman yolundan gidiyoruz nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Uydu görütüsüne geçip bakacaksın leş gibi boktan bir görüntü üstelik çoğu yer eski görüntü veriyor şu anda.

Uydu görüntülerinin bulanık olup sokak görünümünün ise engelsiz olması da ayrı bir saçmalık.

Neyse dediğim gibi, güzel mantıklı bir dille herkes cimere yazsın ve vatandaşın artık tepkili olduğunu görsünler.

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Böylesi ümitsiz durumlarda; kimi "kime şikayet ediyorsun" diye bir söz var ki cuk diye oturuyor. Samimiyetsiz/Ciddiyetsiz olanlardan medet ummak boşa çaba.

Aslında ben bu durumu uzun yıllardır bilmekteyim. Yeri geldi, bilmeyen varsa çıtlarayım babında yazmıştım.

Tesadüfe bakın ki harita uygulaması olarak ben de AlpineQuest kullanmaktayım ama sizin gibi aktivite amaçlı değil. Olsa tabi ki harika olurdu.

Yanlış hatırlamıyorsam 3 ay kadar önce, Google duruma müdahale etti ve uydu görüntüsü kullanımımızın da içine edilmiş oldu. Bing, Esri ve Yandex'in uydu görüntüleri ise biraz güdük kalıyor.

Ben Google Earth'ün modlanmış versiyonunu kullanıyorum. Kendiliğinden silinme durumu yok. Satellite Maps yoksa Earth var. 3D desteği de bonus

• Epirus kullanıcısına yanıt

modlu uygulamalara güvenemiyorum ya hocam bütün finans işlerini mobilden yapıyoruz artık. Eskiden pc ye yüklemezdim de artık telefona yükleyemiyorum :D Çok zorda kalırsam samsung da servis moduna alıyorum oraya kuruyorum da o da aç kapa zor oluyor. Direkt aynı anda çalışan bir Virtual box tarzı bir şey gömülü gelse keşke arayüzde.

Alpine questi de ne zamandır kullanmıyordum geçen işte eskişehir rallisi için lazım oldu paralısını alayım bari dedim 55tl iken almamıştım 300 oldu, en azından haritalar iyi çıkıyor diye alacaktım fiyat 500 olmuş ve veri çektikleri servis değişmiş muhtemelen. Bir çok harita programı denedim leş gibiydi alpine de bu kervana katıldı artık. VPN açınca cam gibi görüntü kapatınca leş ötesi :D

Gümüz arazide geçmiyor tabi ama ayda yılda bir lazım oluyor onda da çöp oluyor bütün her şey :/ 11 12 sene oldu sanırım bu durum konusu bile var forumda ama unutuldu gitti o da. O zamanlar yine iyiydi git gide iyice boku çıktı bombok oldu yhiç yakınlaşmıyor artık görüntü. Uydu görüntüsü servisini tamamen kapatın anasını satayım daha iyi. Google'ın ise bu konuda tamamen sessiz kalmadı ayrı bir saçmalık zaten. ORaya da mı adamlarını yerleştirdiler ne yaptılar Google Haritalar'ın sokak ve uydu görüntüleri daha kaliteli hale geliyor  Onloarın yerinde ben olsam açıklama yapar sorun bizde değil sizin ülkenizde diye sürekli banner şeklinde karşısına çıkartırım kullanıcının.

Gelişmeleri BTK üzerinden takip edin diye mesaj attılar. Ben direkt ulaştırma bakanlığına yazmıştım onlar btk ya attı topu :D Bence yılmadan mesaj atmak gerekiyor ki onları yıldıralım :D

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    AlpineQuest'de güncel durum şöyle:

(Yakınlaştırma)
    * Level 15'e kadar normal
    * Level 16-18 arası yükleme yapılamıyor
    * Level 19-20 ekstradan zıçış katmanı

Ben Karma Firewall uygulamasını kullanıyorum, dahili VPN üzerinden. Bu nedenle normal VPN şimdilik yok. Tarayıcı olarak Opera kullandığım için lazım olduğunda, entegre VPN arayüzü iş görüyor.

Yine uzun yıllardır üyesi olduğum 4PDA sitesi iş görmekte. Bende reklam tahammülsüzlüğü var. Oradaki Rusyalı, Ukraynalı vd. ile benzer kafadayız.

• Yav niye türkiyede harita bulanık 2025 yılına giricez bi tane mantıklı açıklama göremedim kaldırın şu bulanıklığı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.