Şimdi Ara

Google Huawei'nin Android lisansını iptal etti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
406
Cevap
6
Favori
38.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: onder.t

Google'ın Trump'ın baskısına boyun eğip böyle bir açıklama yapması rezilliktir. Bundan sonra benim Android işletim sistemim açık kaynaktır diye dolanmaya yüzü kalmamıştır bence. Buna diğer Uzakdoğulu telefon üreticilerinin de büyük tepki göstermesi lazım, bu olaydan sonra aynı şeyin onların da başına gelmeyeceğinin garantisi yok. Hele hele Android'i oluşturan telefonların hemen hepsinin Uzakdoğulu üreticilerden olduğu bir ortamda umarım ki Google bundan çok büyük yara alır.
    Trump'ın baskısına boyun eğmek nedemek yahu. Adam yasa çıkardı Google'da uymak zorunda. Ne olmasını bekliyordunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • filojistoN kullanıcısına yanıt
    Burda iki ihtimal var.
    1. Google servislerini koymadan telefonları satmaya devam ederler. AOSP rom'larda olduğu gibi (ve diğer bazı çin telefonlarda olduğu gibi) Google servislerini apk ile kurar kullanıcılar.
    2. Google servislerini Huwei için komple bloklar (telefon modeli bazında mesela), bu durumda ya rootla telefonu başka modelmiş gibi gösterilip yine apk ile kurulur servisler. Veya root ve çözüm yöntemi bulunmazsa o zaman işte Huawei yurtdışı piyasasında bitmiştir.
  • Huwaei bitmiştir

• Yeni savaş yöntemleri. Eski yöntemler bitti, Kılıç, silah, bomba yerine teknoloji yapay zeka ile daha yıkıcı hale geldi. Bizde hala İBB ye başkan seçelim. Off off

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ShortcutsMaster kullanıcısına yanıt
    Iki yöntem de illegal yöntemler. Bunları yapmaz koca şirket. Şu an bitti görünüyor.

Google Huawei'nin Android lisansını iptal etti

Huawei için peki gelecekte neler olacak sizce ? Bence ihtimallerden birisi yeni bir işletim sistemi ile piyasaya girip başarıyı yakalayabilir diye düşünüyorum. Ama Google un teknoloji deki yerini tartışmaya bile gerek yok. Bunlar olmadan ne derece gelişebilir ki.. Açıkçası üzücü bir durum bekleyip göreceğiz.

• İlginç olmuş ama beklenen bir durumdu. Bunu kademe kademe artırıp Çinli cihazları yönetmek isteyebilirler.

Ama bence de Google boyun eğmiş durumda.
  • Zaten başlamıştı, yeni yazılıma ama ne zaman tamamlar göreceğiz

Zaten bunu Huawei yapmayacak. Telefonu alıp da bir şekilde çalışır duruma getirmek isteyen kullanıcılar yapacaktır.
  • Kolay değil bir eko sistemden kovulup ayakta kalmaya çalışmak.
  • Kendi işletim sistemini piyasaya sürseler ne olacak? Google Play ayarında bir uygulama marketi olmadıktan sonra, Symbian'dan bir farkı olmayacak böyle bir sitemin.
    AppGallrey boşunamı geliştirildi yapıldı 😄😄😄

• Kendi işletim sistemlerini çıkarmak zorundalar, bir şekilde Android uygulamalarını atıyorum mesela Huawei Store a klonlayip insanlar oradan hiçbir şey olmamış gibi indirmeye devam edecek, böyle bir şey mümkün mü bilmiyorum ama yapılamazsa şirketler Android ve IOS yanında Huawei için uygulama üretmez. Hele ki Dünyanın en çok kullanılan uygulamaları Amerika merkezli.

Peki şimdi Huawei ne olacaktır ? Sanırsam bitti.. Piyasadaki cihazları işlevsiz durumda kalacaktır tahminimce. Yıkım resmen.

• Ey Huawei,al sana çözüm= microG + yalp store.

Veya Nokia ile anlaşırsa birlikte Sailfish OS'a geçilebilir fakat Huawei istemez çünkü Çin hükümeti gibi kısıtlamacı bir marka.
  • aziztopcu kullanıcısına yanıt
    Ilk defa senden duydum bunu Çinde kullandıkları yöntemi Avrupaya yayacaklarini düşünüyordum bende. Ama ne olursa olsun bu saatten onra satışları düşecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D7B950238

Peki şimdi Huawei ne olacaktır ? Sanırsam bitti.. Piyasadaki cihazları işlevsiz durumda kalacaktır tahminimce. Yıkım resmen.
    Güncelleme yayınlayarak Google servislerini kaldırıp ayrı bir mağaza koyarak yoluna devam eder tıpkı Çin'de Xiaomi ve kendilerinin yaptığı gibi. Bu durumda piyasada yükselen markalar Çinliler olduğu için Google kendi topuğuna sıkmış oluyor.

Veya şu tür açık kaynaklı bir projeyle yoluna devam eder :https://microg.org/ ,

Sonuçta açık kaynaklı bir şey Google müdahale edemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 20 Mayıs 2019; 0:52:59 >

• oktay1910 kullanıcısına yanıt
    Ben olsam iptal etmiştim çoktan. Durumlar pek iç açıcı değil gibi.

• İptal ettim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.