Şimdi Ara

Google Huawei'nin Android lisansını iptal etti (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
406
Cevap
6
Favori
38.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    fiyat performansla ne alakası var saçmalamayın.

iphone da 1000 dolar huawei de 1000 dolar samsung da 1000 dolar amerikada ve diğer ülkelerde.

dünyanız türkiyeden ibaret olmasın.

2 tane sebebi var

1)Huaweinin bilgileri çin hükümetine aktarması
    2)Ticaret savaşları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneycaney -- 20 Mayıs 2019; 2:24:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Reaver

amazon türkiye den p30 pro almıştım cumartesi teslim edilmişti şansa bak ya telefonu açmıştım sim takmıştım iade etme şansımız varmıdır acaba?
    Hemen iade edin ben 14 gün kullanıp iade ettim amazona,kesinlikle iade alıyorlar hatta 30 gün iade süresi var amazona özel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lisansı iptal etse bile mevcut telefonlar için Google play desteğini kesemez buna imkan yok. Ama diğer güncelleştirmeler hemen mi kesilir yoksa 1 2 yıl sonra mı kesilir bilemiyorum.

• Katibim kullanıcısına yanıt
    Hocam bu sim kart takılması etkilemiyor mu bu durumu ?

• Allah belanı versin amerika 2 gün önce mate 20 aldım

• xiaomi'ye bulaşmasa bari deli
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hafnarfjordur -- 7 Mayıs 2020; 13:29:5 >
  • Herkes neler yazmış , işin gerçek boyutunu kimse bilmiyor sanırım
    Herkes Google demiş yok güncelleme demiş.

Beyler , Bayanlar.

Burada olay şu.

Çin hükümeti bilgi topluyor , diğer ülkeler de buna izin vermek istemiyor
    Çin hükümeti birkaç senedir Huawei yi fazlasıyla destekledi özellikle 5g yatırımları ile.
    Ya şimdi
    Küresel ülkeler buna izin verir mi Dünya savaşlarınca herkes kripto bilgi yarışına girdi.
    5g ile huawei çok daha fazla güçlenecek korkuyorlar çünkü kendi telefonları bilgileri toplarken işlerine geliyor.

Yarın öbürgün Xiaomi içinde böyle olabilir

Burada google versiyon bilmem ne alakası yok.
    Önemli olan bilgi depolamak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D7B950238

Hocam bu sim kart takılması etkilemiyor mu bu durumu ?
    Hayır amazon ve apple storeda etkilemiyor appleda 14 gün amazonda 30 gün keyfi iade var ama çizik vs olmamak koşuluyla

• Bundan iki sene önce Apple 'in batışı başlayacağını burada haberlerini okumuştum yanlış bilmiyorsam Anasayfa Haberleri 'nde çıkmıştı haber ve ABD en sonunda Huawei için hamlelere başladı ABD kendi şirketleri ile Dünya 'yı ele geçirirken sorun yok ama Huawei 'yi kendine göre istihbarat topluyor diyerek kalemini çizebiliyor üstüne bu hamle sonrası Dünya 'da Amerikancılar ve Amerikan mallarına karşı olanlar bir boykot başlatırsa ne olacak yarın öbür gün Xiaomi Oppo OnePlus Sony Nokia Htc demez mi bu google beni de yasaklarsa diye lisansı mı iptal ederse diye eeee bu yüzden bir cephe oluşur artık Dünya tarafında ve ABD 'nin en büyük kozu olan Apple 'a karşı bir boykot başlamasına ve de Apple 'nin 2019 'da düşüşü başlayacak denilen haberlerin gerçek olmasına şahit olabiliriz. Abd kendi ayağına sıkıyor madem bir şey var mahkemelerde hak arayacaksın diyeceksin şu şu şekilde Huawei istihbarat topluyor kişi haklarını gasp ediyor diye davalar açacaksın eğer bunu yapamıyorsan sen yani ABD korku başlamıştır demektir. Benim görmeye başladığım senaryo bu. Nokia 'da büyüktü şimdi geldiği tablo ortada sıra Apple 'da.

• Çin hükümeti çok kısa sürede Apple’ın en büyük tedarikçisi faxconn a baskı yapacaktır. Süreç devam ederse yeni nesil iPhone ertelenmeye gider.Apple köşeye sıkışır. Trump Apple’ı korumak için elinden geleni yapıyor ama bu yapılan hamle çok yanlış oldu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada da yok google çin pazarını kaybeder vs demişler de Çin şuan Amerika'nın yaptığını senelerdir tüm dünyaya yapıyor. Çin devleti kolay kolay yabancı şirketlerin ülkesine girmesine izin vermez. Bildiğim kadarıyla Google ve Whatsapp yerine kendi uygulamalarını kullanıyorlar.

Ayrıca çok da riskli işler yapar. Bkz. Türkiye'de tatildeyken Casper telefon alan turistin. Casper via m2 alan turistin düzenli olarak Çin'e veri yolladığını tespit etmesi.

Elbette diğerleri de veri alıyor ama bu kadar fütursuzca değil.

Bütün bunlardan sonra Google Android'i vermezse kim zarar görür bence net Huawei.

1. Yeni işletim geliştirmek kolay değil

2. Hadi süper bir işletim geliştirdin. İnsanlar kolay kolay işletim sistemi değiştirmek istemez.

3. Instagram, facebook, whatsapp, twitter hepsi amerikan kaynaklı şirketler. Bu uygulamalar için kimse uygulama geliştirmez. Bunları kullanamacağın bir telefonu kim neden alsın?

Kısacası bu karar uygulanırsa(Ben uygulanmama ihtimalini daha yüksek görüyorum). Huawei kesinlikle satış kaybeder. Baksanıza insanlar şimdiden huylandı.

• Cihan kullanıcısına yanıt
    O zaman vestel kullanananların bilgilerini Manisa da vestel merkezinde mi toplanıyor?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu ABD yada siyonistler çok tehlikeli insanlar. Bu gün android kullanılan telefonlarin neredeyse hepsi uzakdoğu

Samsung
    Lg
    Xiaomi
    Oneplus
    Meuzi sanırım
    Huawei
    Zte
    HTC
    Asus
    Lenovo

Aklıma gelenler şu kadar marka bir android e boyun egiyor. Bir yazılım bu kadar zor olmamali. Belki üsteki markaların toplam satış sayısı yıllık milyarlari geçiyordur. Beden ABD ye boyun egiyorsunuz.

• kullanıcılar için çok kötü bir haber ama bir şekilde sorun çözülür diye düşünüyorum
    öyle Çin Abd.ye kafa tutar gibi tuhaf şeyler söyleyenlerin dünyadan haberi yok
    abd. gerçek anlamda ambargo uygulasa Çin anında biter

üstelik Çin'de kendi ülkesinde her türlü konuda halka baskı uygulayan bir ülke

yani atlar tepişir çimler ezilir misali bir durum var
    onlar ticaret savaşı yapıyor ama bu işten başkaları zarar görüyor
  • radko kullanıcısına yanıt
    Hayır onları Çin topluyor. Vestel'in telefon ürettiğini mi sanıyorsunuz? Montaj ayrı şey bir şeyi üretmek ayrı şey.

ekşi sözlük
    yerli telefonların çin'e izinsiz veri göndermesi
    https://eksisozluk.com/yerli-telefonlarin-cine-izinsiz-veri-gondermesi--5770101

• quote:

Orijinalden alıntı: Murat Burç

Çin destekli Huawei'yi bu tür yollarla saf dışı bırakmak ancak bir ütopya.

Oppo, Huawei, Xioami, OnePlus, Vivo, Meizu bu saydıklarım android piyasasının yüzde 60-70'i yüzde 25'i samsung gerisi de lg htc vb.

Samsung'un yıllardır androidden kurtulma hedefi olduğunu bir kenara koyun.
    Üstte saydığım firmalardan huaweinin banlandığını ve çin hükümetinin diğer şirketleri androidden çıkmaya zorladığını düşünün.

Bizim turp ya seve seve geri adım atacak ya da googlea büyük zarar verip androidi bitirecek.
    Samsung da ayrılırsa tizenden yürürler olay bu kadar basit en kötü ihtimalle çinli şirketler yeni işletim sistemi yazar. Diğer çinli şirketler qualcoom işlemci almayı bırakır.
    Olay bu kadar basit.
    Zaten Huawei 'in kendi işlemcisini yıllar önce çıkartması ve bunda direnmesinin olayını şimdi şimdi anlamaya başladık aynı şekil Samsung 'ta android 'ten kurtulmak için yeni işletim sistemi denemeleri ve kendi işlemcisini yapmasındaki olaylar birbir aydınlanıyor.

• Bu işten zararlı çıkacak varsa o da Google. Çin hükümeti amerikaya karşı huaweiyi savunacağını söylemişti, üstüne bir de xiaomi,oppo vs. var. Asya desteğinden Samsung,Asus,Sony vs.'de bu işe karşı çıkarsa Google'ı çok zora sokarlar. Umarım en kısa zamanda bu sorun çözülür. Google'ın yasaklama yapabileceğini zannetmiyorum en fazla bir süre engel koyar.
  • Başlığı kim attı ? Google'ın CEO'su mu ?
  • GuitarxtanbuL kullanıcısına yanıt
    Doğru diyorsun da oradan Samsung ve Lg'yi sil Kore hayatta Abd'ye kafa tutamaz. Adamları Abd kurtardı ve şuan Abd koruyor. Diğerlerine gelince.

İçlerinde bir Xiaomi, Asus, Lenovo Huawei büyük. Yarın karar aldı. Windows Lenovo ve Asus bilgisayarda kullanılamayacak? Ne oldu yine boşa çıkarlar. Maalesef öyle kolay değil taşların değişmesi maalesef Amerika kumarhanenin kendisi.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.