Şimdi Ara

Google Huawei'nin Android lisansını iptal etti (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
406
Cevap
6
Favori
38.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Farkettiyseniz Trump'ın derdi Huawei ile. Diğer Çinli üreticiler için bir şey yaptırmadı. Bu hamle Huawei'yi bitirir. Trump çok profesyonel gitti bu savaşta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMC

Yok daha neler
    Kapitalist düzene karşı zerre bir şeyler öğrendiysem bu veya buna benzer teknolojileri var. Kimlerin elinde var nasıl şeyler var bilmiyorum ama; bize en az 10 yıl geriden veriyorlar mevcut teknolojileri. Buna adım gibi eminim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapılabilir mi bilmiyorum ama apk çalıştıran bir bir işletim sistemi yapsalar bence tutar. Android zaten çok stabil bir işletim sistemi değil. Hazir yazilmisken stabil os yazsalar avantaja bile cevirirler. Ayrıca Çin'de zaten 1.5 milyar insan var sadece asya kıtasında 4 milyar insan yaşıyor. Çin'de çok milliyetçi adımlar atan bir devlet. Adamlar Huaweiyi korumak için ülkedeki herkes bu saatten sonra şu işletim sistemini kullanacaktir dese kimse üzerine laf söyleyemez adamlarin yazılımlarını sadece çin ile Hindistan kullansa 3 milyar kişi potansiyeli var. Ayrıca Çinliler zaten bizim kullandığımız hiç bir sosyal medyayı yada mesajlaşma uygulamasını kullanmıyor. Çoğunun Instagram'dan bile haberi yok. Adamlar WeChat kullaniyor uygulama o kadar kullanışlı ki markette alışveriş bile yapabiliyorlar birbirine para gönderip ticaret bile yapabiliryorlar. Onlar whatsap ogrenecegine biz WeChat kullaniriz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android isn’t open source, and today’s Huawei license removal underlines that. Yes there’s AOSP, but nobody outside China uses it, and everyone is reliant on the Google Play Store and the many APIs Google has been moving from AOSP into Play Services. Trade war is gonna get messy

Tom Warren

• RickCooL kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam. Akınsoft, Vestel, Casper, Peak el ele yaparlar. Maalesef çok geriyiz yazılım konusunda. Gönül isterdi gerçek olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yorumlar komedi, çin istediği kadar yasaklasın, android işletim sisteminin bitmesi imkansız. Çin'in android gibi bir işletim sistemi yapabilmesi için en az 10 yıllık bir sürece girmesi gerekiyor ki microsoft ve blackberry'e neler olduğunu gördük.
  • Muco kullanıcısına yanıt
    Orda bahsedilen yeni işletim sistemi için tüm uzakdoğu ülkelerinin bir olması fikri var. Microsoft Blackberry kimsenin umrunda olmadı. Ortak payda da buluşup bir işletim sistemi fikri var. Diğer markalar ne kadar katılır, bu muamma. Yaşansa bile en az 4-5 senesi var stabilite, uygulamalar vs.

• Peki çin de Apple in satisini yasaklar ise ne olacak?

• Hiçbir şey olmayacak. Böyle bir şey olmaz da zaten. Çinlilerin tercihi oppo xiaomi vs Huawei bile almıyorlar.

• Hiçbir şey olmayacak. Böyle bir şey olmaz da zaten. Çinlilerin tercihi oppo xiaomi vs Huawei bile almıyorlar.
  • Biz huawei kullanan kişiler olarak napcaz Peki? Teli satsak mı kullansak mı çöpe mi atsak.. 5.5 seneden sonra bi telefon değiştirelim dedik, başımıza gelene bak

• quote:

Orijinalden alıntı: yazilimsever

Kullanımda olan telefonlara bir şey yapamazlar. Yeni üretilecek olan telefonlar için geçerlidir. Dünyanın en büyük iki firması "iptal ediyorum, ettim" ile milyonlarca müşteriyi yarı yolda bırakacak bir anlaşma yapmamışlardır. Trump oyuncağı değil bu konular. Onlarca yüzlerce hukukçu ile anlaşmalar yapılıyor. Her ihtimali düşünüyorlar. Hemen yaygaracı tayfa konuyu ele geçirmiş, 2. el huawei piyasasını bile öldürmüş.

İnadına Apple almayacağım nokta.
    Evet bende birinin buna benzer bir şey yazmasını bekliyordum, satılmış olan kullanımda olan Huawei modelleri için Google hiçbir yaptırım yapamaz çünkü sen işletim sistemi satıyorsun ve karşılığında da para alıyorsun artık Huawei senib yayılmanı sağlayacak şekilde reklamını yapmış oluyor bu yüzden Huawei telefon yaparken ve lisans anlaşması yapılırken şu ürün ve ürünlerin ar ge sini yapıyorum sonrasında ise google ben senden android işletim sistemini alacağım ürün adedi olarak 50 milyon ürün planım var ve seninle de buna göre pazarlık yapalım deyip hukuk çerçevesi ile birlikte en az 10 yıllık anlaşmalar yapılıyordur Huawei ile Google arasında bu yüzden Google bugüne kadar satılan ürünler için destek vermeye güncelleme vermeye devam etmek zorunda olduğunu düşünüyorum ama bundan sonra Huawei 'nin tasarlayacağı hayata geçireceği hangi ürün olursa olsun ben sana lisans verme taahhütünü vermiyorum derse yapacak bir şey yoktur Huawei için. Bu iş böyle yürüyordur.

• b0Ni kullanıcısına yanıt
    Onu sanmıyorum huawei’nin göze kestirilmesi kendi işlemcisinide yapması. Amerikan malı olmazsa açıklar olmaz takip olmaz. Xiaomi Qualcomm kullanıyor hemen abd onlara saldırmaz.

• şüphesiz bu durum huawei'nin mobil operasyonunu sarsacaktır. fakat genel olarka huawei markasına hiçbir zararı olmaz. zira huaweinin bu görünenin 10 katı da yerin altında var :D

huawei çin hükümeti destekli olarak çinde çok büyük durumda. gelirinin yarısı çinden geliyor. bu gelirin kesilme ihtimali yok. toplam gelirin amerika kıtasından gelen miktarı %6.6.

bu gelirlerin de yarısı zaten kurumsal ürünlerden geliyor. çeşitli network ürünlerinde fiyat/performans açısından başarılı ürünler çıkarıyor huawei.

bunlara ek olarak huawei telefonların yaygınlaşması genellikle operatör markalı ucuz telefonlar ve kendi markalı ucuz telefonlarla oldu. bu cihazlarda huawei ara çözümlerde satışların düşmesine engel olabilir.

tüm bunları hesaba katınca huawei'nin kaybı %25'i geçmemeli. yüksek ihtimalle de %10 civarında bir kayıp yaşanır.

önemli olan ise bundan sonraki adımlar. huawei google play market ve google asistan dışındaki tüm google ürünlerinin alternatiflerini telefona koyabilir. sadece zuckerberg i ikna etseler bile müşterilerinin çoğunu tutmayı başarırılar. fakat aynı şekilde önemli uygulamaları tutamazlarsa avrupa ve amerika pazarından 1 senede silinirler.

Google Huawei'nin Android lisansını iptal etti

• trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    zaten yasaklı ondan dolayı abd de böyle bir yaptırıma gitmiş olabilir google arama motoru bile yasaklı çinde...
  • yanlışsam düzeltin, nokia android kullanmayıp windows phone yaptı değil mi? sonra ne oldu battı, uygulama yok diye millet kullanmıyordu, şimdi bu çinliler yeni bir işletim sistemi yaptı diyelim, adam mağazaya oyun veya banka uygulaması için girecek bakacak o sistem için ayrı yazılım çıkmamış böyle telefonu kim alır?

arkadaş Çinli müşteriler yüzünden olan google'a olur yazmış ama Çinlilere giren çıkan olmaz, adamlar whatsapp yerine wechat kullanıyorlar twitch yerine huyatv pandatv kullanıyorlar ek olarak milliyetçilerdir olan bizim gibi ülkedeki kullanıcalara olur.
  • Huawei'nin dünya çapında bir numara olacağı öngörülüyordu zaten Apple düşüşe geçmişti. Baktı ABD olacak gibi değil boykota gitti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • E.TAH E kullanıcısına yanıt
    Müşteri ile iş bitmiyor ki. ABD hükumeti Trump imzayı attıysa iş bitmiştir.
    Googlun trumpa karşı geleceğini düşünmüyorum.

• orcnd kullanıcısına yanıt
    WhatsApp, Facebook, Twitter, abd menşei li trumpi karşılarına alıp huaweiye program yapacaklarını zannetmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ramsey8795

Huawei'nin dünya çapında bir numara olacağı öngörülüyordu zaten Apple düşüşe geçmişti. Baktı ABD olacak gibi değil boykota gitti.
    Olay iphone un bir numara olamamasi degil bir numara yillardir samsung hic degismedi. Burada ki mesele huawei nin direk çin hukumetine bagli olmasi. Yok kendi islemcisini kullaniyormus yok kendi yazilimini yapacakmis ondan abd boyle olmus hepsi tiri viri olay tamamen abd-çin hukumeti arasinda. Samsung yillardir bir cok pazarda exynos islemci kullaniyor neden kimse bir sey demiyor? Yillardir iphone dan fazla satiyor her anlamda hem telefon hem de yan urunleri. Samsung a ses etmezler cunku samsung un arkasinda guney kore hukumeti yok adamlar dev bir sirket ama huawei oyle degil arkasinda kapi gibi çin hukumeti var. He kim hakli derseniz abd de çin de ayni bok.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.