Şimdi Ara

Google Huawei'nin Android lisansını iptal etti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
406
Cevap
6
Favori
38.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne kadar uygulanabilir bilmiyorum ama benim bir çözümüm var aslında. Dizüstü bilgisayarlarda kullanılan Ryzen U serisi işlemcilerin TDP değeri 15W iken amiral cep telefonlarında kullanılan SD855 işlemcinin TDP değeri 5W. Batarya, adaptör ve soğutma biraz daha güçlendirilerek Ryzen işlemci+Vega GPU+Telefon launcherli ama PC sürümü olan Windows 10'a geçilebilir, dock ile de bilgisayar olarak da kullanılabilir. Böylece DEX sisteminin daha fonksiyonel olanı yapılmış olunur. Bunların yapabilmesi için şirketin kardan biraz kısması gerekir ancak bırakın tutunmayı satışları daha da artar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mevcut cihazlar herhalde şimdilik risk dışında, ama yakın gelecekte Huawei kullanıcıların akıbeti herhalde budur.
  • Acaba google Huawei Nexus 6p'den de desteği çeker mi? Google telefon alıyorsun. Play store yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TakemasterTR T kullanıcısına yanıt
    Peki Windows 10’u yapan Microsoft’un ana ofisi Çin’de mi acaba? Yoksa Amerika’da mı?
  • TakemasterTR T kullanıcısına yanıt
    Hocam çok zor dediğiniz ama oldu diyelim. Google'dan desteği kestiren Trump bence Microsoft'a da aynı şekilde engelletirir.

• Huawei bu saatten sonra Android i kullanmaz yeni telefonlarında orası kesin, ama Çinli bir şirketin Çinli yazılımına güvenip telefonlarını satın alacak birilerini bulur mu Çin dışında onu bilemem.

• Bugün öğlen n11 üzerinden Huawei Mate 20 Lite sipariş vermiştim. Az önce iptal ettim.

Edit: 3 ay erteleme karara sonrası tekrar verdim siparişi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaifasin -- 21 Mayıs 2019; 12:48:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShortcutsMaster

Mevcut cihazlar herhalde şimdilik risk dışında, ama yakın gelecekte Huawei kullanıcıların akıbeti herhalde budur.
    İyimiş Yeni Gördüm Böyle Bir Videoyu

• P30su olan varsa helalinden 2000TL veririm, tuğla için iyi fiyat, düşünün.

ilgilenen pm atabilir
  • The Verge, Reuters haberini az önceki güncellemeyle doğruladı.

quote:

Update: we have confirmed that Google has suspended business with Huawei
    The Verge
    Google pulls Huawei’s Android license, forcing it to use open source version
    https://www.theverge.com/2019/5/19/18631558/google-huawei-android-suspension

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShortcutsMaster -- 20 Mayıs 2019; 1:5:15 >

• ShortcutsMaster kullanıcısına yanıt
    Öyleyse bende bir itiraf yapayım :D Oldum olası hiç sevememiştim ismini.. Huawei ülkemizde ilk yaygınlaştığı zamanlarda bende, iletişim operatörlerinin telefon modellerini andırmıştı ve bu yüzden hiç kanım ısınmamıştı. Ek olarak kirin işlemci kullanmalari ve tepe modellerinde 60 fps 4k video kayıt olmaması da cabası benim için.

• dugers kullanıcısına yanıt
    Microsoft yine bir yolunu bulur ve lisans satar, çünkü işin ucunda para var. Satamazsa, bu işin ucunda Xiaomi, Oppo, Meizu, Nubia, Nokia HMD gibi markaların engellenmesi de var, o büyük firmalar bir araya gelip yeni bir ekosistem oluşturabilir. Tek bir firmanın yapması zor ama birkaç büyük firma bir araya gelip iyi avantajlar sunarsa, ve onlara ülkelerin yerel firmaları da katılırsa sağlam rakip çıkar. Yani bu durum Google ve Microsoft'un zararına olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TakemasterTR -- 20 Mayıs 2019; 1:18:42 >
  • The Verge
    Google pulls Huawei’s Android license, forcing it to use open source version
    https://www.theverge.com/2019/5/19/18631558/google-huawei-android-suspension

• Arkadaşlar şuan kullanmakta olduğumuz telefonlar bir süre sonra güncelleme alamayacağından atıyorum 3 ay sonra whatsapp, instagram vs kullanamayacak mıyız?
    Doğru mu anladım.

1 yılı doldurmadan p20 pro elimizde patladı o zaman.
  • Erdo ile mesuut ne diyecek merak içindeyim. Onlara göre hawehawe aldı hızını gidiyordu bu sene şampiyon olacaklardı. Zuhahahaha insan trupm u hesaba katmaz mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koyunsavar -- 20 Mayıs 2019; 1:26:1 >
  • Gerçekse donanımhaberin de suyu kurur vah vah

• Xiaomi önderliğinde yeni bir işletim sistemi çıkarmalıyız

• Bunlar yuzeysel seyler, goz dagi vermek icin. Zamain da apple ve samsung arasinda olmiustu, ozellikle parca tedarik icin, ama altta isler yurumeye devam ettit. America ve cin bu isin sonunda anlasicak, artik eskisi gibi degil isler, herkes herkese muhtac.

• İnanılmaz bir savaş gerçekten hayret içerisinde izliyorum. İş bu noktaya kadar geldi koca şirketi dize getirmek için işletim sistemini yok ettiler resmen. Huawei bu saatten sonra ister kendi store’unu oluştur ister kendi işletim sistemini çıkarsın kolay toparlanamayacaktır. Çok büyük bir darbe almışlar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.