Şimdi Ara

Google maps konumumuzu şu şekilde tespit ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iki haftadır kafamı kurcalıyordu.
    Mobil telefonlarda google map komumumu 3 sn yede buluyordu . Diyordum ki Agps ten dolayı herhalde bu ama değilmiş çünkü masaüstü bilgisayarlarda da sim olmamasına rağmen buluyor Firefox bunu yapıyormuş mesela. Peki nasıl derseniz cevap : Geolocation ile IP den buluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakki220 -- 17 Şubat 2017; 17:33:37 >

• TTNet üzerinden kablosuz bağlanıyorum. 80 metre hata ile bulunduğum noktanın tespitini yapıyor. Sadece IP bilgisi ile olacak iş değil. Çünkü bir santral 5km yarıçaplı bir bölgede hizmet verebilir. Kablosuz modemlerden de adres bilgisi çıkartılamaz. Bu işin içinde başka bir iş var gibi. TTNet'in baz istasyonları ile bir ilişkisi de yok. Ciddi bir yer tespit durumu söz konusu.
  • Önce IP (baz istasyonu bilgisi) ile buluyor. Bu hassas olmuyor 1-2 km çapında gibi bir bölgeyi gösteriyor. Bu arada tahminim cache ye bakıyor, burada haritanının yanısıra daha önce gezdiğimiz yerlerin bilgileri de kayıtlı. Bu birkaç kmlik bölgenin daha önce neresinde bulunuyorsak orayı tahminen ortalıyor. Cache baktığını şurdan anlıyorum. Programı ilk kurduğumda önce 10.000 kmlik bir alanı maviye boyuyor. İstanbul Anadoludayken Avrupa yakasında gösteriyor.
    Denemek isterseniz cep telefonunun uçuş moduna alıp farklı yerlerde googlemaps'i açın.

GPS ile uyduları bulduğunda ise 3-5 m kadar hassasiyet söz konusu.
  • Arkadaşlar tracert yaptığımızda ttnetin serverleri çıkıyor mesela,acibadem gibi,belkide bu bilgilerle buluyor.
  • Bu arada benim yerimi bulamadı.
  • Çok güzel çalışıyor bu alet. Arada Hindistana ışınlıyor ama olsun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakki220

Evet şimdi firefox u kendi sitesinden indirim 3.6 indirdim.

http://maps.google.com/

tıkladım.

zoom yapma çubuğunun üzerinde 0 var diğer bir ifade ile mavi nokta konumum özelliği yani tıklayın önce bulunduğunuz İle gidecek .
    1-2 dakika bekleyin sokağınızı ve hatta binanızın dahil mavi nokta ile kaplandığını göreceksiniz. Evet bilgisayarda herhangi bir SİM kart olmadığına göre demek ki mobil google map ten çıkan mavi nokta A-gps ten değil telefonun almış olduğu ip den dolayısıyla ip nin ilişkilendirildiği baz istasyonundan kaynaklanayır.

Türkçe içinhttp://maps.nokia.com/services/?lang=tr

Google maps dan geri kalır bir yanı alternatif yol söylemiyor. Tek bir seçenek veriyor size. Sadece yürüyerek gitmek isteyen için ek bir rota var. Yine de çok başarılı. Epeydir yerin dibine soktuğum Nokiayı taktir ettim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.