Şimdi Ara

Google Nexus S - İlk İzlenim (Android vs iPhone)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    3 gün önce Amerika'dan elime ulaşan siparişim Google Nexus S için ilk izlenimlerimi paylaşmak istedim.
    Öncelikle belirteyim ki uzun süredir IPhone 3GS kullanıyorum ve Apple markasını da son derece başarılı buluyorum. Yani tamamen değişiklik için Nexus S almış oldum ve yorumlarım bu açıdan tamamen tarafsız olacak.

- Kutusu iphone'a benziyor fakat içinden kullanım kılavuzu çıkmıyor.
    - Telefonda ilk göze çarpan mütiş kaliteli SAMOLED ekran. Çözünürlülüğü ip4'ten düşük olmasına rağmen yanyana koyduğunuzda çıplak göz Google daha iyi diyeceksiniz (parlaklı ve yüksek kontrast nedeniyle heralde)
    - Göze çarpan ikinci şey telefonun hızı: menüler arası geçiş, tepkiler, program açılışları çok çok hızlı, resmen kayıyor :)
    - Cihazın dış görünüşü bence çok şık. Birçok site incelemesinde plastik hissi veriyor demiş, doğru, ip4 gibi metal alaşım hiç yok ama curve ekran ve kullanılan malzeme bence cihazı çok şık yapmış. Ayrıca alet ebat olarak ip4'ten biraz büyük olsa da daha hafif.
    - Cihaz masada duruyorken parlak siyah (piano black mi deniyor?) kasa çok dikkat çekiyor ancak bir dezavantajı cihazın ne tarafı üst ne tarafı alt anlaşılmıyor, şimdilik düğmelerden el yordamıyla anlıyorum.
    - Bana ekran iphone dan daha çok leke tutuyor gibi geldi (bu yeni diye üstüne çok titremiş de olabilirim :)
    - Başta apple'ın titreşim düğmesini özledim ancak bunda da son derece kolay (lock ekranından) ama bu konuda yine de iphone derim.
    - İlk android tecrübem olmasına binaen söyleyeyim ilk izlenimim çok olumlu. Kişiselleştirme seçeneklerine bayıldım. Menüler ve ekranlar çok başarılı.
    - Apple'ın çok kısıtlı olan ayar/menü seçeneklerine karşılık bu alet biraz daha karışık gelecektir. Avantaj/dezavantaj? Benim çok hoşuma gitti..
    - Ayarlar/seçenekler çok çeşitli ve karışık olsada hepsi bir arada duryor, kullanımını kolaylaştırmışlar.
    - Market konusunda kesinlikle apple daha iyi ancak android de şu anda yeterince iyi ve mutlaka gelişecektir. Zaten bunu bilerek aldım. Gözüme çarpan birşey de apple ve android aynı uygulamalar arasında apple olanlar daha başarılı.
    - Pil ömrü: ilk 3-4 tam şarj sonrası performansı iyileşeceği için biraz erkendir ama şu an için yoğun kullanım sonrası akşam yatarken 20%'den şarja takıyorum. Sanıyorum bir süre sonra normal kullanımda 1,5 gün civarında olacak.
    - Ne kadar pil kaldığını görmek için bir uygulama indirmek zorunda kaldım, pil göstergesinden birşey anlaşılmıyor (ya da ben bulamadım).
    - Cihaz sim kartız çalışırken birçok fonksiyonunu çalıştıramadım, kendi garip iç kuralları var gibi (gtalk, app indirme, vs.). Bu konuda apple..
    - Gerçek multi tasking, herşey arkada çalışıyor, apple gibi donmuyor. Kasma takılma şimdilik hiç hissetmedim (20'ye yakın apps kurmuş durumdayım) zaten task killer denen bir program herşeyi 1 sn'de kapatabiliyor.
    - Sistem bilgilerine ulaşım çok kolay, telefonda neler dönüyor görmek hoşuma gitti.
    - Notification sistemi mütiş (yukarıda birikiyor, perde gibi indirip bakıyorsun :) apple gibi mesaj uygulamanın ortasında yüzünüze çarpmıyor.
    - Widget ve live wallpaper sistemi çok çok iyi. Bu konuda kesinlikle android.
    - Wireless: sorunsuz fakat yeni bir şebekeye bağlanmak iphone'da daha kolay.
    - GPS: deneme fırsatım olmadı ama Google çok iyi desteklemiş altyapısını.
    - zil seçenekleri çok zayıf ama iphone daha zayıf :)

Aklıma gelenler şimdilik bu kadar, kendi incelemelerim de devam ediyor. Bunun dışında sorularınız olursa memnuniyetle yanıtlarım.

Sonuç olarak (şimdilik) : birisi diğerinden daha iyi demek çok zor. Iphone olmasa google böyle bir telefon asla yapmaz/yapamazdı, apple'dan esinlenmeler birçok detaya çok yansımış. Ancak üstüne birşeyler koymaya çalışmışlar ve çok güzel bir ürün çıkmış ortaya. Android olmasa da muhtemelen apple baskı hissetmeyecek ve iphone 5 şimdi olacağı kadar güzel bir alet olmayacaktı. Rekabet tüketiciye yaramış görünüyor. Google'ı alırken 6 ay sonra satar iphone 5 alırım fikrim şimdilik değişti, iphone5'i ve Google nexus s2'yi beraber görmeyi sonra karar vermeyi beklerim muhtemelen...

• gördüğüm en tarafsız karşılaştırmalardan biri olmuş ama dostum sen naptın ya! apple fanboyları doluşacak şimdi komik komik mesajlar atacak :D düşün ki, android eziyor filan da dememişsin, birbirine çok yakın demişsin. ama iphone cular bunu kabullenemiyor... birbirinin yerini tutar diyorsun, kabullenemiyor.. illa iphone ları 10 kat daha iyiymiş diyeceksin :D
  • Bundan 3 ay öncesine kadar ben de iPhone'a alternatif yok derdim fakat biraz araştırınca ve Google + android'in geldiği bu noktayı bizzat görünce (diğer androidleri hiç bilmediğim için böyle söylüyorum) birisi diğerinden üstün hele ki ezer demek kesinlikle mümkün değil. İkisinin de + ve - leri var, kullanacak kişi bunları da bilerek almalı. Zaten bu forumlar da bunun için faydalı.. Sonuçta birinin diğerini ezmesi, fanboy olmak kimin yararına olur onu da çok anlamam, ne güzel işte alternatifler var, biz de kullanıp tadını çıkarıyoruz..
  • güzel inceleme teşekkürler ,resimleri de bekliyoruz
  • Gerçekten güzel ve tarafsız bir karşılaştırma olmuş. Taktir ettim sizi.

quote:

Orijinalden alıntı: dium12
    Google + android'in geldiği bu noktayı bizzat görünce (diğer androidleri hiç bilmediğim için böyle söylüyorum)

Diğer Android'lerden kastınız nedir? Android zaten Google'ın geliştirdiği bir işletim sistemi.
  • hocam getirtebiliyorsan motorola atrix de getirt, iyice cossun ortalik :) guzel inceleme olmus, keyifle okudum, tesekkurler... hayirli olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoguK@N
    Gerçekten güzel ve tarafsız bir karşılaştırma olmuş. Taktir ettim sizi.

quote:

Google + android'in geldiği bu noktayı bizzat görünce (diğer androidleri hiç bilmediğim için böyle söylüyorum)

Diğer Android'lerden kastınız nedir? Android zaten Google'ın geliştirdiği bir işletim sistemi.

Diger Androidli modellerde nexus s gibimi demek istemis herhalde arkadas
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Diğer androidli telefonlari kastediyorum aslinda.. sonucta nexus s'in geldigi nokta dedim ama belki bu noktaya daha once gelinmistir, benim nexus s ile haberim olmustur...
  • quote:

Diğer androidli telefonlari kastediyorum aslinda.. sonucta nexus s'in geldigi nokta dedim ama belki bu noktaya daha once gelinmistir, benim nexus s ile haberim olmustur...

süper paylaşım.. samsung galaxyS & htc desire, desire hd gibi demek istemişsin sanırım. Nexus S'i bir arkadaş samsung ile htc arasında kaldığımda söyledi. aklımda o da vardı.
  • gerçekten tarafsız ve samimi bir yazı olmuş, ellerinize sağlık....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.