Şimdi Ara

Görebildiklerim..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Çekimler fuji s6500fd ile yapılmıştır ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuketBakar -- 21 Ağustos 2011; 14:13:59 >

• Özellikle 5. fotoğraf hoşuma gitti fakat gerçekçilik sınırını biraz zorlamış hatta aşmış olduğu için farklı bir göz ile bakmamı gerektirdi.. Şahsi fikrim, gerçekçilik oranını pek bozmadan düzenlemeler yaptığınız taktirde çok daha güzel sonuçlar elde edebilirsiniz..

İmza boyutu oldukça büyük, biraz daha küçültüp, her resime uygun renklerde imza seçerseniz daha hoş olacaktır.
    Photoshop plug-in'i olarak HDR Efex Pro yazılımını tavsiye ederim, oldukça başarılı sonuçlar alabilirsiniz..
    Elinize sağlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LmfaO -- 21 Ağustos 2011; 2:11:09 >
  • Hangi programla oynadığınızı bilmiyorum fakat;
    Fazla detay ve strength veriyorsunuz. Contrastla çok oynuyorsunuz bu da fotoğraflardaki renkleri bozuyor gren veriyor. Eğer bu tür fotoğraflar elde etmek istiyorsanız photomatix i deneyin. Daha tutarlı fotoğraflar elde edersiniz.
  • Günaydın
    Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim . Tüm fotoğraflarıma aynı imzayı atmayı düşünmüştüm fikrimi değiştirdiniz .
    Dynamic photo HDR kullanıyorum .
    Buraya ilk defa fotoğraf yüklüyorum o yüzden boyutlarıyla oynamak zorunda kaldım . Yüklediğim fotoğraflar biraz daha farklı gözüktü donuklar sanki ..
    Müdahalede bulunmadığım 2. fotoğraf net görünmüyor mesela .
    Sebebi sizce nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuketBakar -- 21 Ağustos 2011; 12:32:50 >
  • Günaydın, aynı imzayı atın yine de, ben sadece rengini değiştirmenizi kastetmiştim ama eksik cümle kurmuşum

Yaşadığınız sorun ise fotoğrafın boyutunun gereğinden fazla küçültülmesinden kaynaklanıyor. Fotoğraflarınızı Donanımhaber'in sunucularına yüklediğiniz için 500kb sınırına takılmışsınız ve bu sınırı aşmak için fotoğrafların kalitelerinden epey bir ödün vermişsiniz..

Ben Photoshop kullandığımda yatay fotoğrafların genişliğini 2700px olarak ayarlıyorum, gerisine Photoshop karar veriyor. Bu şekilde hem boyut azalıyor hem de düzenlemeler yapacağım zaman kalite bozulmuyor. Fotoğraflarınızı İmageshack.us - Flickr - Photobucket - 500px gibi sitelerin birinden hesabı açıp, oraya yüklediğiniz taktirde hem daha kalıcı olurlar, hem de bozulma problemi olmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LmfaO -- 21 Ağustos 2011; 12:57:08 >

• Çekimleriniz arasında en çok hoşuma giden şu kare oldu gayet hummalı bir temizlik çalışması var

Görebildiklerim..

Hepsi birbirinden güzel fakat şu HDR'yi fazla kullanmasanız doğal sonuçlar alsanız daha iyi olur bir fotoğrafçıya daha çok yakışır bence.
    Başarılarınızın devamını dilerim iyi günler...

• Bilgiler için teşekkür ederim .En kısa zamanda deneyeceğim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tek kareden HDR oluşturmak genelde noise oluşmasına neden oluyor.En az 3 kareden HDR oluşturmanızı tavsiye ederim

Ayrıca imza biraz olmamış sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: ParsLorD

Çekimleriniz arasında en çok hoşuma giden şu kare oldu gayet hummalı bir temizlik çalışması var

Görebildiklerim..

Hepsi birbirinden güzel fakat şu HDR'yi fazla kullanmasanız doğal sonuçlar alsanız daha iyi olur bir fotoğrafçıya daha çok yakışır bence.

bende bu resmi sevdim. bu kuşu temizlik şirketinden mi gönderdiler :)

• quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

quote:

Orijinalden alıntı: ParsLorD

Çekimleriniz arasında en çok hoşuma giden şu kare oldu gayet hummalı bir temizlik çalışması var

Görebildiklerim..

bende bu resmi sevdim. bu kuşu temizlik şirketinden mi gönderdiler :)

Sonradan dikkatimi çektide kuşun konduğu beton hiç iç açıcı değil

• Poz vermeden bir temizlik yapayım diye çok ısrar ettim ama doğal ortamım bu benim dedi saygı duyduk
  • Dynamic Photo Hdr nin yerin Photomatix i kullanın. İki programı da kullandım photomatix çok daha başarılı o konuda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Dynamic Photo Hdr nin yerin Photomatix i kullanın. İki programı da kullandım photomatix çok daha başarılı o konuda

Teşekkür ederim birde bu programı deneyeceğim ..
  • Olurda program da takılırsanız ben hep buralardayım yardım etmeye çalışırım bildiğim kadarıyla.
    Birde ek olarak Photoscape var. basit sadece efekt uygulayan bir program. O da güzeldir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.