Şimdi Ara

Görev Mars: Bütçe 16000TL 'En iyi oyun sistemini topluyoruz' video inceleme (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
418
Cevap
8
Favori
21.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Of hala çok işlemcili sistemlerin oyuna etkisi, HTnin etkisi, Core Parkingin oyuna etkisini, düşük frekanslı işlemcinin etkisini sorgulayacağınıza laflar dönüp dolaşıp aynı geyik muhabbetlere geliyor.

selam rubisco.. sen ve senın gibi bir kaç alta yorum yazanlarını yazılarını zevkle okuyorum.. konulara hakım ve teknık olarak bilgiler paylaşmanız çok güzel..

sana sormak istediğim şu : masa üstü pclerde win7x64 güç planlarından dengelimi yoksa yüksek performansda kullanımı tercıh edersin .. ayrıca biosdan c1e c6 apm cool and quiet gibi ozelliklerin acıkmı kapalımı olmasını tavsiye edersin ? cpu gücünün dinamik olarak iş yüküne göre artıp azalması özellğinin sistem performansına olumsuz etkisi olurmu gecikme ler yasana bilirmi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lady Gagalayan

16bin liraya çok daha yüksek fps alamaz mısınız? Sanki bana işlemcinin üstünde çok fazla durmuşsunuz da ekran kartını sallamışsınız gibi geldi. Tek işlemci ve 4 tane tek çekirdekli veya 2 tane çift çekirdekli ekran kartı koysaydınız alınan fps çok daha üst seviyelerde olabilirdi bence.

Örnek olarak Titan Quad SLI:

Görev Mars: Bütçe 16000TL 'En iyi oyun sistemini topluyoruz' video inceleme

Veya Asus ARES II CrossFire

Görev Mars: Bütçe 16000TL 'En iyi oyun sistemini topluyoruz' video inceleme

Bence değerler sadece donanım cephesinden kaynaklı değil. Yazılım cephesinden de önemli aslında.

Ne kadar iyi optimizasyon o kadar iyi verim demektir aslında. PS3, XBOX,I Phone gibi cihazların cpu ve gpu larına baktığımızda yazılımın ne kadar önemli bir kıstas olduğunu da görebiliriz.

• DH ile alakalı değil ise o zman bak ne kadar pahalı sistem yapabiliyoruz denilmeyecek, yazılım 8 çekirdekli işlemciyle bile iyi anlaşamıyorsa 2S sistem kurup bak ne güzel oyun oynuyoruz denilmeyecek.

Şurda sorsan 4.5 ghz 3930k ile daha iyi performans alınır diyen 100 kişi rahat çıkar. Geri kalan parayı da istediğin gibi dağıtırsın.

Önce Crysis 3'de tek işlemcinin yetmediğini, 2S sistemlere geçilmesinin gerektiğini, düşük frekanslı işlemcilerin daha çok iş yapabildiği gösterilsin de sonra 2S den bahsedelim.

Verim imiş bilmemneymiş bahane onlar, SLI veya CF ile iyice yüklenebilecek bütçe var elinde. Fantazi peşinde koşulacaksa önce en yüksek sorunun çıkacağı kısımlara bakmak lazım. x79'da 40 lane PCIe yetmeyecek mi, yoksa 2S sistemde 80 PCIe lane kesin gerekli gibi mi. Ayrıca tek soket yüksek frekanslı sistemin nasıl performans göstereceği kesin kez yanında olması gereken bişey. Ben bi sürü uygulama bulurum, paralel yük bindirdiğini düşündürüp 5 ghz'e zorlanmış 3770'de daha iyi perf gösteren.

Düşük frekanslı 2S sistem koyup bak ne güzel fantazi sistem kurdum demek olmaz. Onun çuvallayacağı yerler de var, nitekim anakarta işlemciye parayı bağlayıp bu sistemin ne yaptığını gördük.

• bir sonraki inceleme 1-2 yıl sonra yapılır artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1080p

Sony 'e Dh olarak rica etseniz 10 bin dolara ps4 prototipi alabilirdiniz.

Pc ye oyun icin verilen paraya yazik.

6 senelik konsollar 1080p@60 kare her oyunda veremiyor bu dogru.
    Lakin i7 gtx 670 li sistem de crysis 3 de 30 la 60 arasinda fps veriyor.
    Yeni konsollar
    1080p de full aa full af vs.
    Sabit 60 kare oynatim ile ciktiginda
    300-400 euro luk ps4
    16000 lik sistemde ki cify vga yi nasil ezip gececek cok merak ediyorum.
    Dahasi belki de en surprizi,
    Yeni konsollar da
    4k @60fps hayal olmayabilir.
    Sirf grafik diye para harcayip
    Karsiliginda sayisiz hic almis biri olarak derim ki;
    Pc de oyun oynamak eziyet.
    Pc de orjinal oyun oynamak da eziyet.
    Pc de orj. Multiplayer de hileden gecilmez
    Pc de 160 bin liralik donanim olsa
    Istediginiz fps yi elde edemeyebilir
    Bunun icib surucu yama bekler durur
    Benchmarklarin oyuncagi hale gelinir.
    Bu arada oyun oynamanin hic bir sekilde onemi kalmaz.cunku amac
    Takilmayan akici hareket eden oyun acmaktir.
    Konsol ise rahatliktir.
    Ben masaustu pc den kurtulali cok daha mutluyum tavsiye ederim.

Aynen sana katılıyorum dostum 5 sene önce ps3 ile masaüstü oyun işini bitirdim.Yazdıkların çok doğru bir tespit olmuş bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZodiaK123 -- 11 Nisan 2013; 11:10:49 >

• mükemmel, ben fifa 2013'ü dona dona oynuyorum, crysis hayal benim için :)
  • Video bulunamadı
  • Belli bir seviyeden sonra performans artışı gözle görülmekten ziyade tatmin için başlıyor...
  • Herkes bi şeyler söylemiş, kimi sallamış, kimi dolu konuşmuş, kimi yellenmiş. Ama konu iyi olmuş.
    Şimdi bu konfigürasyonu alır 4-5 bileşen üstünde oynar, yarı fiyatının da altında workstation yaparım.
    Konu için teşekkür Mesut. tam sistem kurma arefesinde iyi oldu.
  • video yu izledim crysis 3 de performan artışı istenilen düzeyde olmaması

geforce titan ekran kartlarının birinde problem var gibime geldi

ne kadar para harcan harca hepsi para tuzağı

2008 de topladığım sistem ekran kartı değiştirdim yola devam
    fx8350 işlemci ile asus formula v anakart alcaktım vazgeçtim şimdilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meydey45 -- 12 Nisan 2013; 1:21:52 >
  • adamın dıbısın mesut
  • emeğinize sağlık bu tarz videolar mümkün oldukça daha çok olmalı gerçekten çok yararlı olduğunu düşünüyorum testlerle değil önemli olan real olarak neler yaptığı bence daha önemli sistem açılma hızı yada video rendering filanda görebilirdik ama gerçekten çok başarılı olmuş bir video böyle oyun içi testler harika bişiy katıyor diye düşünüyorum videolara hem böylelikle bir değil daha fazl aürünü yakından tanıma imkanı oluyor teşekkürler tekrardan emeğinize sağlık

• Çöp sistem :P Daha iyisi toplanabilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuzhan Ünver -- 16 Nisan 2013; 19:29:21 >
  • mesut ve erdi üstadlarımın hayali biraz tuzlu olmuş..sonuç dedikleri gibi hüsran
  • Neden xeon işlemci

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emeğinize sağlık zevkle izledim.
  • Biri sayısız ekran kartı haberi girmiş diğeri sayısız ekran kartı incelemiş iki kişiden ütopik oyun performansı için 2 Xeon'a değil tek bir yüksek frekans canavarı işlemciye ve 4x titan yada benzeri bir çözüme para harcamalarını beklerdim.Anakart gözünüze çok güzel gelmiş ama 16bin tl verip 30 fps görmek başta sizi üzdü gördüğünüz gibi.
  • ZOTAC'a bravo donanım tedariği konusunda desteğini esirgemiyor bu tür etkinliklerde...bizim millet pro her konuda. adamlar hayal bütçeyle bir fantazi yapmış izleyin fikir edinin ama yoook ürik asit yarışı varken ne saygı duyacaksın....yazık yurdum insanına...
  • 16 bin tl ile 2 k çözünürükte o fps nedir ya bence ekran kartı seçimi kötü olmuş.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.