Herkese selam. Bugün sabahtan beri pc ile çalışıyordum ve hiçbir sorun yoktu. Akşam üzeri oyuna girdim ve 2 dakika sonra ekran karardı ve ardından restart. Tekrar denedim oyuna girmeyi aynı sonuç tekrarlandı. Fakat bundan sonraki denemelerimde artık pc açılıyor ama görüntü biyere kadar gelip donuyor ekran öylece kalıyordu ama windowsun açılış sesini duyuyordum yani pc açılıyordu pc nin düğmesinede bastığımda kapanış sesini duyuyordum. Ben denemeye devam ettim ve artık hiç görüntü gelmez oldu. güç bağlantılarını herşeyi kontrol ettim. ekran kartından olduğunu düşünüyorum çünkü anakartın çalışmasında herhangibir anormallik gözüme çarpmadı. ekran kartım haricindeki tüm donanımım 1 aylık falan. ekran kartı 1.5 yıllık MSI x1950 xtx ve şu anda teknik servise götürülmek üzere sökülmüş vaziyette hazır bekliyor:))
Yardımlarınız ve görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.
Ekran kartından başka bir şeyde sorun yok gibi. Başka bir kart varsa onunla dene, yoksa ekran kartını sök bir şeyler yap.
quote:
Orjinalden alıntı: OMER87
Ekran kartından başka bir şeyde sorun yok gibi. Başka bir kart varsa onunla dene, yoksa ekran kartını sök bir şeyler yap.
evet dostum sorunu kesinleştirmiş olursun (OMER37 nin sölediği gibi)
Beyler teşekkürler ama malesef pc yi başka kartla yada başka pc de kartı deneme şansım yok. el mahkum vatan yolları göründü.
monitörün ekran kartına bağlantı noktasında problem olabilir.Eğilmiş,gevşek bağlantı var mı bi bak.
Baktım bağlantılarda birşey yok. Zaten oyuna girdiğimde başlamıştı problem ve restart olmuştu. ve ardından görüntüde donmalar ve sonunda görüntü yok. bunun bağlantılarla yada monitörle alaklı olduğunu sanmam. Arkadaşlar bu arada belli bir markayı kötülemek gibi bir derdim yok ama ben ortalama senede 1 yada 2 kez ati kartımı servise yollarım. daha önceki sapphire x800gto idi 2 kez servise gitti daha sonra birebir değişti. sonra tekrar bozuldu ama muadili olmadığından para iade edildi:) sonra bu kartı aldım MSI x1950xtx baba kart ama buda tırtladı. yine 1.5 sene iyi dayandı. Severim atiyi ama böyle yapıyo :) heralde birdahaki tercihim nvidia olacak. Onu da bırakın 11 senelik bilgisayarımın kıytırık tnt2 ekran kartı hala taş gibi çalışıyor. . Bu üreticiler artık hem kalitesiz hemde pahalı ürünler çıkarıyorlar. En az 500 tl veriyoruz ekran kartlarına 2 sene dayanmıyor. Nekadar iyi bakarsanız bakın dandik parçalar kullanıldığından büyük ihtimal bozuluyorlar. bu kaçıncı benim başıma gelen
Vatan bilgisayarmı?İnşallah işin görülür bilader inşallah.
Görülür görülür. akraba olduk artık onlarla
slmlar bütün parçaları sök...
temizle .. ve tekrar yerlerine tak işletim sistemi kur ama kurarken bios tan cpu ısısına bakmayı unutma böle tür reset atmalar cpu 60 veya 70 dereceye geldiğinde yapıyor...
ve sistem kur tekrardan ati ekrenkartı sürücüsünü internetten indir son sürümünü...
herşeyi kur problemin kalmazz..
saygılar...
quote:
Orjinalden alıntı: ssmaximus
Baktım bağlantılarda birşey yok. Zaten oyuna girdiğimde başlamıştı problem ve restart olmuştu. ve ardından görüntüde donmalar ve sonunda görüntü yok. bunun bağlantılarla yada monitörle alaklı olduğunu sanmam. Arkadaşlar bu arada belli bir markayı kötülemek gibi bir derdim yok ama ben ortalama senede 1 yada 2 kez ati kartımı servise yollarım. daha önceki sapphire x800gto idi 2 kez servise gitti daha sonra birebir değişti. sonra tekrar bozuldu ama muadili olmadığından para iade edildi:) sonra bu kartı aldım MSI x1950xtx baba kart ama buda tırtladı. yine 1.5 sene iyi dayandı. Severim atiyi ama böyle yapıyo :) heralde birdahaki tercihim nvidia olacak. Onu da bırakın 11 senelik bilgisayarımın kıytırık tnt2 ekran kartı hala taş gibi çalışıyor. . Bu üreticiler artık hem kalitesiz hemde pahalı ürünler çıkarıyorlar. En az 500 tl veriyoruz ekran kartlarına 2 sene dayanmıyor. Nekadar iyi bakarsanız bakın dandik parçalar kullanıldığından büyük ihtimal bozuluyorlar. bu kaçıncı benim başıma gelen
Evin elektrik tesisatında problem olmadığına eminsin değil mi ? Dalgalanma filan.Bu kadar sık arıza ya dalgalanmadan ya da şanssızlıktan olur.Geçmiş olsun yinede
ekran kartının çalışırken sıcaklığını kontrol et bir anormallik varmı, yine ekran kartının fanlarının çalıştığını kontrol et, son olarak bütün oyunlardamı yapıyor bunu. bazı kopya oyunların crack vs. sorunlarından dolayı bu tip prob. çıkabiliyor... her üç durumdada anormallik varsa bu tip sonuçlar oluşabilir...
soruyu okumadan cevap yazıyorsunuz tüm parçalar yeniymiş, nesini temizleyecek ayrıca işletim sistemi kurarken biostan cpu ısısına nasıl bakılır çok merak ettim
quote:
Orjinalden alıntı: jimikerem
slmlar bütün parçaları sök...
temizle .. ve tekrar yerlerine tak işletim sistemi kur ama kurarken bios tan cpu ısısına bakmayı unutma böle tür reset atmalar cpu 60 veya 70 dereceye geldiğinde yapıyor...
ve sistem kur tekrardan ati ekrenkartı sürücüsünü internetten indir son sürümünü...
herşeyi kur problemin kalmazz..
saygılar...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme