Şimdi Ara

Görüntü Sistemlerinizin Fotoğrafları # Ana Konu (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
391
Cevap
18
Favori
103.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hakanemre34

Sayın sinemaforum..Evdeki boya rengi kum bejimi acaba..

Maalesef bilemiyorum tam ne olarak geciyor rengi.
  • Buda benden, eksik çok... Fırsat buldukca düzeltmeye çalışıyorum... Bunada çok şükür tabi

LCD TV : "SAMSUNG 40" LE-40S81B"
    Ses Sistemi : "A Sınıfı Dijital Mos-Fet Receiver "Technics SA DX-950" "DolbyPrologic, DoblyDijital, DTS" + Front "Sony SS-MF450H 150W Ahşap" + Surround "Technics SB-CSS140 100W "
    TV Ünitesi : TepeHome 'dan

Görüntü Sistemlerinizin Fotoğrafları # Ana Konu

• Sanki baska bir topicte görmüstüm bu sistemi. Kablolari toparlarsan cok daha güzel durur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SinemaForum

Sanki baska bir topicte görmüstüm bu sistemi. Kablolari toparlarsan cok daha güzel durur.

Evet Bozkurt bey, X360 bölümündede vardı resimler... Buarada kablo konusunda haklısınız, en kısa sürede düzenleme yapıcam...
  • BUYRUN BUDA BENDEN ÜNİTE KENDİ ÖZEL YAPIMIMDIR.

• quote:

Orijinalden alıntı: mstclk

sizinkiler kadar olmasada

çok zevklisiniz , harika olmuş

• Ben daha çok yeniyim bu işlerde... Şimdilik başlangıç olarak böyle başladım...

• Bence çok güzel bir konu bende kısmet olursa sistemimi kuracağım ama neden kimse artık fotoğraf koymuyor anlamadım hem fikir açısından benim gibi araştıran kişilerede çok faydalı olacaktır lütfen elimizden geldiğince görüntü sistemlerimizim fotoğraflarını koyalım
  • Pozitif
    - TV güzel (ambilight mi var?)
    - Baslangic icin iyi

Iyilestirmeye acik alanlar
    - Cok kablo var
    - Amfi sart
    - Dantel olmamis

Sorular
    - Center speaker müzik setine mi ait yoksa ilave mi ?
    - rear speakerlar mevcut mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisaydemir

Bence çok güzel bir konu bende kısmet olursa sistemimi kuracağım ama neden kimse artık fotoğraf koymuyor anlamadım hem fikir açısından benim gibi araştıran kişilerede çok faydalı olacaktır lütfen elimizden geldiğince görüntü sistemlerimizim fotoğraflarını koyalım

Evet katiliyorum. Nedense insanlar foto koymaktan cekiniyor. Oysa bilgi paylastikca artar
  • sinemaforum hocam tvnin arkasında ledler gözüküyor.
    birde onlar yanarken fotosunu koysan çok iyi olur bence.
    merak ettim doğrusu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: digitbook

sinemaforum hocam tvnin arkasında ledler gözüküyor.
    birde onlar yanarken fotosunu koysan çok iyi olur bence.
    merak ettim doğrusu...

• hocam eline sağlık, çok güzel olmuş ama bana ışık şiddeti biraz fazlaymış gibi geldi.
    belkide fotoğraftan bu şekilde anlaşılıyor olabilir.
    kısma imkanınız varsa biraz kısmanızı tavsiye ederim.
    ayrıca ışıkları nerden alabilirim, ne şekilde monte edebilirim diyede sorsam ayıp olur mu bilmem
    bende uygulamak istiyorum.
    ayrıca ekleyim ünite şahane olmuş.
    hele o ortadan geçen alüminyum olayı bitirmiş.
    sehpada gayet güzel ama tv altına gelen kısım dediğiniz gibi açık olsa cihazlar içerisinde daha iyi olabilir.
    son olarakta kabloları gizleme çözümünüz 10 numara.
    ellerinize sağlık...
  • Sevgili Digitbook,

öncelikle yazdiklarin icin cok tesekkür ederim. LED ile ilgili bilgileri burada bulabilirsin:
    http://forum.donanimhaber.com/m_32170060/mpage_1/key_//tm.htm#32170060

Isik siddeti tam istedigim gibi oldu, zira TV/ film izlerken bütün isiklar kapaniyor ve sirf LED aciyoruz. Böylelikle ortalik yine de hafif bir aydinlik oluyor. Ama zevk meselesi tabi.
  • hocam teşekkürler.
    biraz araştırayım, bakayım.
    çok hoşuma gitti, belki seni tekrar rahatsız edebilirim.
  • SinemaForum sana özelden mesaj atmıştım. cevaplarsan sevinirim.

• Onnow78 merhaba,

özel mesajda da yazdim, gayet güzel olmus.

Biraz daha detayli bakinca konsept sahibi olarak bir iki sey yazmam lazim:
    1. Keske kablolama üzerine biraz daha fazla hazirlik yapsaydin, daha düzgün olabilirdi. Mesela o prizleri dolabin arkasina gelecek sekilde hizalasaydin keske. Ortada kablo falan görmeyi hic sevmiyorum sahsen.
    2. Birde anladigim kadariyla arka ünitenin arkasindan kablo gecme gibi bir fonksiyon yok. Bütün kablolar ortada. Benim arka üniteyi yapmadaki en büyük amacim kablolari saklamak
    3. Arka ünitedeki orta seridi keske TV'nin ortasina denk getirecek sekilde hizalasaydin.
    4. Merkez hoparlarün kablosu TV den mi geliyor ?
    5. Bu arada bizim zeminde mese rengi, cicek falan da ayni yerde, göründügünden daha cok benzerlik var
    6. LED' ler cok renkli mi yoksa fotograf mi yaniltiyor ?
  • Ünitede bende hatalar buldum!

Ayrıca geçmişte @Sinema ilede konuyu tartışmıştık,aynı dildende konuştuğumuzu anlamıştım

-"Marangoz" işi olduğu zaten çoğu ünitelerde anlaşılıyor,onlar hala işin "Mobilya" kısmında kalmışlar,dolayısıyla,hatalarda kaçınılmaz!

-Yine çoğunlukla panel asılma işi yanlış yapılıyor ve göz hizası üstüne gelecek şekilde paneller asılıyor!!

++

@onnow un ünitesinde ise

-panel hizasını tam anlıyamadım umarım olması gereken yüksekliktedir!
    -orta bölüm>>arka kısım tamamen açık ve arka taraf(pano) görünmektedir!!!
    oranın mutlaka bir şekilde kontraplak veya benzer bir malzeme ile kapatılarak kablo geçişleri için
    ya yuvarlak kesimli delikler yada örneğin iki parça malzeme kullanılarak aradan kablolama
    yapılabilir ama yinede arka fon açık renk olduğu için biraz açıklıktan dolayı sırıtma yapabilir,ama yinede
    bu halinde daha iyi olacaktır!
    -BIAS Lighting ise belki resimden tam anlıyamadım ama fondan çok parlak olduğu için ışık şiddeti fazla
    gibi geldi bana!!
    -Kablolama daha doğrusu "gizleme" hiç olmamış!
    -Priz olayıda öyle ve sırıtmış!

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 7 Eylül 2009; 23:35:23 >

• Selamlar arkadaslar ,
    bu uniteyi sinema forumun unitesinden esinlenerek cizdim ve mobilyaciya yaptirdim ,
    malzeme olarak mdf kullandim ,

sinemaforuma cevaplar

kablolarin hepsi panel arkasindan gidiyor , sadece elektronik aletler kisminda kablo yogunlasmasi var , arka panelin krem kablolarin siyah olmasindan dolayi cok siritiyor, bu konu uzerinde caliscam kablo gizleme , kablolari aletlerin arkasina yayma ve albani ustanin dedigi gibi kontraplak gibi birsey olabilir, yada 2 olan raf sayisini 3 e cikarip o genisligi azaltarak kablolarda belki gorunmeye bilir.

arka serit tv nin tam ortadan gecmiyo cunku bunu ben cizdigim icin alt sehpanin boyunu standarttan birazdaha uzun yaptirdim, ve tv ninde goz hizasina gelmesi icn tv yi assagi dogru monte ettirdim , o seridi o yuzden fazla dusunmedim, ayrica tv 50 inctir , goz hizmiz tv nin tam ortasinin cok az assagisina gelmektedir tam ortada degil, ama tv nin ust tarafi one cok az one dogru oldugu icin hemen hemen sorun olmdigini dusunuyorum,

merkez hoparlor ve diger butun hoparlorler amfi den geliyor , ama kablosu tv nin arkasindaki unitenin arkasindan geliyor .

ayica sinema forum arkadas soyle demis

5. Bu arada bizim zeminde mese rengi, cicek falan da ayni yerde, göründügünden daha cok benzerlik var

evet dostum cok benziyor , senin evin aynisini yaptim

led isine gelirsek , tv nin arkasina led serit cektim ve 12 watt lik adaptore bagladim,

dediginiz gibi aslinda arka isik birazdaha sonuk olsa daha iyi olur ,
    bunla ilgilide duzeltme yapcam, acaba daha dusuk watt li bir adaptor kullansam isiklarin parlakligi aalirmi, yada mevcut ledlerden basilarini cikarmammi daha dogru olur , yada baska ledmi takmam lazim

tesekkurler

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.