Şimdi Ara

Görüntü sürücü yanıt vermeyi kesti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Merhaba.. Yaklaşık 3 ay önce yeni bir bilgisayar topladım. Topladığım gün Windows 7 64bit i yükledim. Bu hatayı vermeye başladığı için xp 32 bite geçtim onda hata almadım ama tekrar Windows 7 64 bit e geçtim çünkü xp de bilgisasyarımın performansını kullanamıyordum (Ne işlemciyi nede rami tam performansta çaıştırmadı). En sonunda hatayı umursamamaya başladım. Ancak şu aralar okudğum bölüm nedeniyle photoshop vb grafiksel programlarla çalışmak zorunda kalıyorum ve neredeyse her ps ye girişimde ekran kartı hata verip ps yi yanıt vermiyor durumuna getiriyor ve projelerim yarım kalıyor. Bende az önce anakartın driverı ile birlikte yüklenen oc programını kaldırdım. Sorun hallolmadı. Daha sonra anakartın sitesinden bios dahil tüm driverları güncelledim. Ekran kartı driverı zaten güncel. Birde ekran kartıyla birlikte gelen oc paneli var. Oda pc ye takılı usb den ama tüm ayarları en aşağıda..

Ekran kartında bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü xp de hiç hata vermedi. Bilgisayarı internetten toplatırken 500 watt lık bir kasa almıştım ancak aldığım firmadan yetkililer beni arayarak aldığım parçalara yetmeyeceğini söyledi ve bende 600 wattlık bir kasayı tercih ettim.

Bilgisayarımın parçalarını sıralamak gerekirse:

AEROCOOL Vx-R 600W Super Mid-Tower Kasa
    PIRANHA PIRANHA PHYTON Q TYPE Q MM PS2 SİYAH SET
    ZEROTHERM ZEROtherm Core92 Intel (Lga775 / i5 1156 / i7 1366) İşlemci Soğutucusu
    WESTERN DIGITAL WESTERN DIGITAL WD5001AALS Caviar Black SATA2 500GB 32MB
    HI-LEVEL HI-LEVEL 4GB DDR3 1600MHz Dual Kit (2X2GB)
    ASUS ASUS P7P55D LE P55 DDR3 2200MHz Core i5 LGA1156
    INTEL INTEL Core i5 750 2.66GHz 8MB 2.5 GT/s LGA1156 İşlemci
    MSI MSI N260GTX Lightning Black Edition GTX 260 1792MB 448Bit GDDR3 16x
    VESTEL VESTEL DMT19W 19' Wide Parlak Siyah 5ms Monitör

Sizce donanımsal bir uyumsuzluk/yetersizlikmi var ?

• Ekran kartınızın driverı güncel mi?Güncelse bi alt sürüm driverı yükleyip deneyin
  • Güncel. Son 3 aydır en güncel driverlerı kullanıyorum yani. Driverlarda belirli aralıklarla güncellendiğinden dolayı birçok versiyon driver denemiş oluyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadikukcu -- 20 Şubat 2010; 17:30:13 >
  • 191.07 sürücüsünü sisteminize kurun suan en saglıklı nvidia sürücüsüdür,195ve 196.21 de hatalar mevcut...
  • o sorun bendeki sapphire referans tasarım 3870 dede vardı yazılımla felan bi alakası yok.powerden dir diye en baba powerleri bile denedim ama düzelmedi . sonunda sorunun kaynağını buldum ısınınca yapıyor.yani donanımsal. üstelik web sayfasında gezerken bile ekran 2-3 saniye donuyor siyah oluyor ve tekrar düzeliyor ve bu hatayı veriyor.
    riva tuneri yükleyip manuel fan ayarını yüzde 45 e getirdim sorun düzeldi gibi ancak 3-4 saat oyun oynarda 70-75 derece olursa yapıodu.
    bide aynı pc ye sürücü değişmeden başka atiler taktım sorunsuz çalıştı. yani kartta olduğunu eleye eleye buldum

ama nvidiada durum aynımıdır bilmiyorum.kolay gelsin
  • 32 bitte sorun yok demissiniz 64 bitte problem yaratıyorsa driverlarla ilgili bir problem var bence 191.07 mutlaka deneyin...kartta bir problem olsaydı zaten 32 bittede aynı sorun dogardı...
  • 191.07 versiyonlu driverı yükleyince sorun halloldu.. Yani şmdiye kadar hata vermedi :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 191.07 hatasız en güncel nvidia driveri defalarca sorun yasattı bana 195 ve 196 onu önermemin sebebi odur..
    konunuza oy vererek yeşil tik işaretinin cıkmasını saglarsanız daha iyi olacaktır...
    iyi forumlar...
  • Sorun malesef hallolmamış.. Bugün ps ile uğraşırken yine aynı hatayı aldım ve çalışmam yarıda kaldı.. Yakında vistaya geçmeyi düşünüyorum. Onda hata olup olmayacağına bakıcam. Dahada olmadı ekran kartını servise göndericem..
  • quote:

Orijinalden alıntı: phparsab

Sorun malesef hallolmamış.. Bugün ps ile uğraşırken yine aynı hatayı aldım ve çalışmam yarıda kaldı.. Yakında vistaya geçmeyi düşünüyorum. Onda hata olup olmayacağına bakıcam. Dahada olmadı ekran kartını servise göndericem..

kanaatimce işletim sisteminizi bir değiştirin yakın zamanda sorun düzelmez ise sorun ekran kartıdır...
  • Sorun ekran kartınızda bilginiz olsun Garanti süresini geçirmemenizi tavsiye ediyorum.
  • ramlerde arizali olabilir... hi-leveller o konuda mimliler bende
  • Aynı Sorun bende vardı dostum xp den win 7 32bit ultimateye geçtim ayno hatayı veriyodu bendede ekran kartım geforce8800gt idi herşeyi yaptım ona ragmen düzeltememiştim ısınmayla alakası yok benim makina haytta ısınmıyo ekstra fanlar taktım sıcaklıgınıda sürekli kontrol ettim tamamen driverin güncellemesiyle alakalı bişi ben en güncel driveri kurdugumdada hata veriyordu taki 1 ay öncesine kadar nvidianın yeni updatesi çıktı yeni güncelleştirme olarak bilgisyarımda uyarı verdi bende biosla beraber o güncellemeyi yaptım düzelti 2 haftadır kullanıyorum hiçbir sıkıntı yok bende cs5 kullanıyorum sorunsuz test drive oynuyorum herhangi bir problem vermiyo biosunu güncellemeni tavsiye ederim eger düzelmezse yapacagın tekşey ekran kartının yeni bir güncel sürümünün gelmesini beklemek aksi halde geçmio çok ugrastım ama bios güncellemeni kesinlikle tavsiye ediyorum yüzde 90 düzelecektir..

• Arkadaşında dediği gibi ekran kartın ne ise yeni updatenin gelmesini beklemek zorundasın win 7 tam oturana kadar herşeyde ufak çaplı problemler çıkar bu problemi sana geçirmenin çözümü şudur dostum aero temasını kullanma bu sorunu asla yaşamazsın bu ekran kartının win 7 içindeki aero temasıyla uyuşmazlıgından kaynaklanan bir sorun her yeni güncelleme sürümünde bir hata siliniyor onun için aero temasını kullanma yeni güncel sürüm gelene kadar geldiği zaman tekrar dene aero temasından kaynaklanıyor.
  • Ayni sorun bendede var, sapphire hd 6850 kullanmaktayim. Ekran gidip geliyor ve bu hatayi veriyor, 5-10 saniye icinde de mavi ekran verip res atiyor.

Driverlarim guncel, eski surumdede yapiyordu bundada yapiyor.

Anlamadim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neronnn5

Arkadaşında dediği gibi ekran kartın ne ise yeni updatenin gelmesini beklemek zorundasın win 7 tam oturana kadar herşeyde ufak çaplı problemler çıkar bu problemi sana geçirmenin çözümü şudur dostum aero temasını kullanma bu sorunu asla yaşamazsın bu ekran kartının win 7 içindeki aero temasıyla uyuşmazlıgından kaynaklanan bir sorun her yeni güncelleme sürümünde bir hata siliniyor onun için aero temasını kullanma yeni güncel sürüm gelene kadar geldiği zaman tekrar dene aero temasından kaynaklanıyor.

Aynen öyle aero efektini kapatmanızı tavsiye ederim ben onu kapattığımdan bugüne kadar bu hayatla karşılaşmadım

• quote:

Orijinalden alıntı: hayalperestink

Ayni sorun bendede var, sapphire hd 6850 kullanmaktayim. Ekran gidip geliyor ve bu hatayi veriyor, 5-10 saniye icinde de mavi ekran verip res atiyor.

Driverlarim guncel, eski surumdede yapiyordu bundada yapiyor.

Anlamadim.

Bu yazdiklarima ek sunlarida ekleyeyim ;

Sorun donanimsal olabilir, cunku windows acilisinda goruntu degisimi sirasinda bile ufakta olsa kiyida kosede bir goruntu bozuklugu olusuyor, cok kisa gidip geliyor.

Anlam veremedim, driver beklemekteyim simdilik sadece.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.