Şimdi Ara

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
798
Cevap
9
Favori
85.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hem yazılımsal , hem donanımsal olma ihtimali yüksek. Ben (eğer eski mesajları okuma fırsatı bulduysanız) kendi namıma denenmedik bir şey bırakmamaya gayret gösterdim. Konunun başından beridir donanımsal anlamda , psu dan ekran kartına , anakarttan işlemciye kadar hatta monitör ve priz değişikliğine varıncaya dek denenmedik pek birşey bırakmadım. Format diskleri temizleme, kasa içi temizleme gibi birçok şeyi denedim. Bendeki sorun (kopya win7) işletim sistemindeki regedit-hey-lokal bilmem ne görüntü sürücüsü hatası çıktı ki. Format atılan Cd deki bir bozukluk bu. Aynı Cd ile 1000 kere format atsam yinede düzelmeyecek bir sorun. Basit bir kayıt defteri problemi.

Demem o ki, deneyin arkadaşlar. Ekran kartını psu yu. Ama önce en kolayı ve masrafsızı neyse onu deneyin. Ben farklı işletim sistemi kurmayı (Win 8.1) en sona bırakınca epey bir uğraştım. Sizde bu kadar uğraşmayın.
  • ben 4 gündür aliyorum bu hatayi ve şuan ekran donmasi baya ilerledi.pc'yi açiyorum sonra birden takiliyor sonra görüntüde kesilmeler,donmalar oluyor.
    Başta 1-2 takiliyor sonra geçiyordu artik geçmiyor.
    uzun zamandir oyun açmiyordum pc'de bu hafta açmaya başladim.Siz ne önerirsiniz.Benim aklimda şimdilik format var en temizinden diyorum
    Fakat olayin donanımsal olmasindan korkuyorum garantisi felan da bitmiştir.
    asus Hd5870 ekran kartim oc suz.
    Dediğim gibi hiç birşey yapmadim birden başladim sorunum ..
  • selowan kullanıcısına yanıt
    Şimdi eğer donmalar oluyorsa sorun hdd ya da ram,dendır. Bence 2-4 gb arası bir flash disk bulun ve "memtest86" adlı programı indirip taratın ramleri. Youtube da videoları var nasıl yapılacağının. Sonra format atarsınız olmazsa. Ekran donması ram ve harddiskten oluyor genelde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

Şimdi eğer donmalar oluyorsa sorun hdd ya da ram,dendır. Bence 2-4 gb arası bir flash disk bulun ve "memtest86" adlı programı indirip taratın ramleri. Youtube da videoları var nasıl yapılacağının. Sonra format atarsınız olmazsa. Ekran donması ram ve harddiskten oluyor genelde.

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu''

bu hatayi alinca aklim direk ekran kartina gitmişti.Dediğinizi denerim..
  • http://www.youtube.com/watch?v=7OBA_RXRvbs bunu inceleyin. Ram ler temiz çıkarsa , temiz bir format atıp hdd ye bir bakın.
    arkadasim ayni sorunu bende yasadim
    daha 5 gunluk yepyeni sistemimde oldu
    imzamdaki sistemde...

hatta vatana goturdum kasayi bana isletim sisteminden dediler
    onlar orginal kullandiklari win7 de sorun yok dediler akabinde silip bana kasayi teslim ettiler
    bende evde sifirdan kurulum yaptim ama ayni dvd ile yani hatayi aldigim win7 yi kurdum...su an sorun yok 4 aydir kullaniyorum
    yaptiklarim neler
    oncelikle sistemi kurar kurmaz ekran kartinin surucusunu kurmadim onu en sona biraktim
    biosu acip ramlarin profilini eski haline aldim..benimkiler oc ile 1600 mhz olduklari icin
    anakartin suruculerini kendi orjinal dvd sinden kurdum
    windows un guc ayarlarini yuksek performansa aldim
    ekran kartinin guncel turkce versiyonunu kurdum
    nvidia denetim masasindan sadece (buraya dikkat edin) ve sadece guc ayarlarini maximum a cektim
    dipnot:ekran kartinin sadece surucusunu kurdum diger zimbirtilarini kurmadim
    ve su anda gunluk 6-7 saat araliksiz bf4 oynuyorum cit yok cok sukur
    isletim sistemi kaynakli hata olayi bende curudu malesef
    benimki muhtemelen ramlarin oc olmasi ile alakali sanirim
    bendeki ramler corsair 2x4 gb xms3 kiti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedser1 -- 23 Temmuz 2014; 22:27:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam benimkinde hiç bir sorun yokken birden başladi bende yeni format attim bakalim devam edecek mi
    peki sorun var mi? su anda...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha update felan yükleniyordu 30 dk once donduydu rest attim şimdi birşey yapmadim daha bekliyecem
  • Tabi donanımsal hatada olabilir. Bende işletim sistemini yenileyip, güncel sürücüleri yükledim sorun yok gibi devam ediyordu. Sadece Aida64 ile sorunun anında ortaya çıkarabiliyorsunuz. Gpu seçeneğini seçip stress testine soktuğunuzda hatayı anında veriyor. Eğer vermiyorsa bu sorundan kurtulmuşsunuz demektir.
  • hocam format attiktan sonrada devam ediyor şuan da ve yine pc çok geç açiliyor. şimdi ben hangi programlari deneyim.?
    Format attınız ama elinizde bulunan işletim sistemini mi kurdunuz? Öyleyse yanlış yaptınız demektir. Bende denenebilecek herşeyi denedikten sonra format attım. Sonra aynı hatayı yine aldım. Farklı bir işletim sistemi bulun, arkadaştan alın , internetçilerden, bilgisayarcılardan tedarik edin ve öyle deneyin. Çünkü sorun kullandığınız işletim dvd sindeki eksiklikten kaynaklı da olabiliyor. Dvd de 1 çizik bir sürü hataya sebep olabiliyor.
  • hocam eğer işletim sisteminden kaynaklansaydi ilk format attiğimda da ayni hatayi almazmiydim:?
    Ben 1;5 sene kullandim son 1 haftadir bu sorun vermeye başlayinca format attim.Şimdi de memtest programini deneyeceğim sonucunu buraya yazarim..
    sorun ekran kartında bence
  • Dvd de çizik oluştuysa çok rahat alırsınız bu hatayı. Özelden pm atarsanız işletim sistemi ile ilgili sizi yönlendiririm.

Ekran kartını sıfırıyla denedim ben, yetmedi psu yu da denedim sorun devam ediyor.
  • hocam pc memtest devam ediyor 1 saati geçti şuan ben laptoptan yaziyorum..
    ramin birisi 25 dk sürdü diyeri 35 dk oldu daha %50 de
    1.de sorun çikmadi 2.de sadece 1 pass var..
    Bekliyim mi? bu daha 30 dk sürecek gibi duruyor..
  • quote:

Dvd de çizik oluştuysa çok rahat alırsınız bu hatayı. Özelden pm atarsanız işletim sistemi ile ilgili sizi yönlendiririm.

Ekran kartını sıfırıyla denedim ben, yetmedi psu yu da denedim sorun devam ediyor.

dvd de cizik yok ama olsaydida yüklenirken hata vermez miydi zaten :?
  • quote:

hocam 2 ramıde test etti tam bitti derken başka bir teste başladi 1saat 44dk oldu .Ne kadar sürüyor bu test artik kapatayim diyorum şimdilik sorun çikmadi zaten..pcnin sogutucuları felan tam güç çalişiyor odamı ısıtdı pc çalişa çalişa
  • sonlandırın testi . Normalde 1 saat taratmak yeterli eğer "eror" gibi birşey çıkmadıysa ramler sağlamdır. Dvd de çizik olunca bazen yükleyeyip sonrada hata verebilir tam bilemiyorum. Bendeki win7 arızalı çıktı. Bende Win 8. 1 bulup kurdum sorunsuz bir şekilde win7 ye göre de çok çok iyi performasnla çalışıyor.
  • hcm 2:40 dk oldu kapatiyorum artik bişi çikmadi zaten nette 6 saat felan sürüyor diyenler var
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.