Şimdi Ara

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
798
Cevap
9
Favori
85.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum benim eski 6850 de ölmeden 2 - 3 ay önce ayni hatayı vermeye başlamıştı. Bu fiziksel bir durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: namco20007

Dostum benim eski 6850 de ölmeden 2 - 3 ay önce ayni hatayı vermeye başlamıştı. Bu fiziksel bir durum.

hocam korkutmayin beni
    henüz sorun neyden oldugunu bulamadim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedser1

arkadasim ayni sorunu bende yasadim
    daha 5 gunluk yepyeni sistemimde oldu
    imzamdaki sistemde...

hatta vatana goturdum kasayi bana isletim sisteminden dediler
    onlar orginal kullandiklari win7 de sorun yok dediler akabinde silip bana kasayi teslim ettiler
    bende evde sifirdan kurulum yaptim ama ayni dvd ile yani hatayi aldigim win7 yi kurdum...su an sorun yok 4 aydir kullaniyorum
    yaptiklarim neler
    oncelikle sistemi kurar kurmaz ekran kartinin surucusunu kurmadim onu en sona biraktim
    biosu acip ramlarin profilini eski haline aldim..benimkiler oc ile 1600 mhz olduklari icin
    anakartin suruculerini kendi orjinal dvd sinden kurdum
    windows un guc ayarlarini yuksek performansa aldim
    ekran kartinin guncel turkce versiyonunu kurdum
    nvidia denetim masasindan sadece (buraya dikkat edin) ve sadece guc ayarlarini maximum a cektim
    dipnot:ekran kartinin sadece surucusunu kurdum diger zimbirtilarini kurmadim
    ve su anda gunluk 6-7 saat araliksiz bf4 oynuyorum cit yok cok sukur
    isletim sistemi kaynakli hata olayi bende curudu malesef
    benimki muhtemelen ramlarin oc olmasi ile alakali sanirim
    bendeki ramler corsair 2x4 gb xms3 kiti

Hocam önceden de dediğim gibi sizin yeni sistemde olmuş.. Benimki 2 yillik ve hiç birşey yokken birden başladi.Format attim şuan yine devam ediyor:
    Pc çok geç açiliyor.Normalde format atinca 15sn gibi bir sürede açilmasi lazimdi benimki 2,5dk buluyor..
    Sonra nette gezinirken birden ekran donuyor farenin boyutu büyüyor hareket ettiriyorum fakat tikladiğimda felan çalişmiyor.20sn sonrada kitleniyor zaten rest. atmak zorunda kaliyorum.
    Sizin dediklerini yapmamin bir anlami olur mu şimdi bilemedim..

• selowan kullanıcısına yanıt
    Hocam kesin bozulur diye bir şey yok tabi, ekran kartının garantisi var ise ne ala ben çizgi elektronikten para iadesi aldım. Sen içini ferah tut bir sorun olmazsa kullanırsın, olursa paranı alırsın
    Bu olaydan önce aşağıdaki parçaları değiştirdiler ama fayda vermedi.
    C.S BARTS PRO (A11) HFCBGA1737 AMD 215-0798006-00_EAH6850 DC 2DIS 1GD5
    MC74VHCT125AD
  • hocam peki şuan da ekran kartinda sorun var mi anlayabileceğim bir program felan var mi:?
    hayır oyl bir program yok. Bende eski bir ekran kartı vardı onunla denedim. Hata vermedi ama bu karttan değil yazılımdan. Kartın yazılımı ile windows un yazılılımı arasında hat kopuyor diyelim. Öyle bir şey. İnternetten indirin bir işletim sistemi deneyin. Bu gayet kolay ve masrafsız olacaktır hatayı bulmanızda. Donanıma yönlenmeyin benim gibi hemen
  • Benim bildiğim bir program yok garantide anlayabilirler diye düşünüyorum. Bu arada benim pcde mouse imleci çok kasarak hareket ediyordu bunun sonucunda bazen ekran gidip geliyordu ve seninle aynı hatayı alıyordum bazen de hatayı vermeden düzeliyordu. Son zamanlarda çok siklasmisti. Garanti devam ediyorsa gonder gitsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: namco20007

Benim bildiğim bir program yok garantide anlayabilirler diye düşünüyorum. Bu arada benim pcde mouse imleci çok kasarak hareket ediyordu bunun sonucunda bazen ekran gidip geliyordu ve seninle aynı hatayı alıyordum bazen de hatayı vermeden düzeliyordu. Son zamanlarda çok siklasmisti. Garanti devam ediyorsa gonder gitsin.

garantisi bitti sıkıntı orda işte
    İşte o büyük sıkıntı

hocam sen en iyisi arkadasin(borubey06) tavsiyesini dikkate alip baska bir win7 kopyasi ile format atip dene
    sistemin 2-3 dakikada acilmasi anakart ve hdd ile ilgili sorunlardan dolayi olur
    ekran karti sistemin acilmasini direk etkilemez
    siz en kisa zamanda baska bir win7 dvd si bulun ve format atin win8 de olur tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: speedser1

hocam sen en iyisi arkadasin(borubey06) tavsiyesini dikkate alip baska bir win7 kopyasi ile format atip dene
    sistemin 2-3 dakikada acilmasi anakart ve hdd ile ilgili sorunlardan dolayi olur
    ekran karti sistemin acilmasini direk etkilemez
    siz en kisa zamanda baska bir win7 dvd si bulun ve format atin win8 de olur tabi

anakart ve hdd nasil bir sorun vardir hdd 'yi hdtune ile yarisini tarattim ve birşey çikmadi.Acaba ekran kartinin son sürümünde mi bir sıkıntı var eskisi ni mi yüklesem. ?
    hocam hala ayni hatayi aliyorsan isletim sistemini degistirmen lazim
    keske baska bir ekran karti deneme sansin olsa daha iyi olur
    o zaman ekran kartindan oldugu ortaya cikar
    diger turlu baska bir dvd den sistemi kurup denemen lazim
    simdi ne yapsan faydasi olmayacaktir

• hocam sorun pat diye çikmiyor ki bugün hiç açmadim pc'yi
    Dün ilk açtiğimda oldu sonra rest attim bi daha hata vermedi.Ama sorunun devam edeceğini düşünüyorum..
  • Aynı sorun bende de oluyordu . Tamamen bence yazılım kaynaklı
  • Ben de kışın akasa600watt psu ile ayni sorunu yasamistim binadaki elektrik dalgalanmasindan dolayi psu zarar gordugunde olustugunu düşünüyorum bu problemin guc kaynağını degistirdigimde problem cozulmustu

• Ben sadece imzamdaki ekran kartını servise yolladım tek karttan şüpheliydim sanırım doğru çıktı. Ekran kartımı aldığım yere gönderdim onlarda servise yolladılar bakalım ne olacak sonucu bende buraya yazarım. Sorunu olupta çözemeyenler için benim çözümüm onlara bir adım olmuş olur
  • Arkadaşlar tekrar yazıyorum çünkü çözüm için yazdıklarım sanırım sayfa olarak epey geride kaldı..

Öncelikle temizlik v.s. hepsini yaptım.İlk Psu (Güç kaynağı) ve Ekran kartı dendiği için evvela kasayı komple toplayım Vatan Bilgisayara gittim. Burada yeni(sıfır) ekran kartı ve 750w psu ile sistemi test ettik.(Test programı Aida64) Aynı hatayı gene verdi. Ekran kartı ve Psu dan vazgeçip işlemci ve anakarta yöneldim. Anakart ve işlemci servise gitti.Bios v.s. güncellenip bana geri verildi ama sorun çözülmedi.

Ben 2 kez Windows 7 Ultimate 64 bit ile formatladım. denemediğim hemen hemen hiçbirşey kalmadı. İnternetten arattırdığınız "regedit e gir şunu yap v.s." ve Windows sitesindeki "fix it" programı bir halta yaramadı. Bunları hiç boşuna denemeyin derim. Psu değiştirdiniz, ekran kartını servise yolladınız v.s... Burada da biosu güncelleyip size geri verecekler ve sorun bir kaç gün veya bir kaç saatliğine çözümlenmiş gibi görünecek.Büyük bir olasılıkla sorun bir süre sonra yine hortlayacak

Ben internetten temiz bir windows 8.1 pro 64 bit buldum ve flashladım (bilmeyenlere bu konuyuda pm den anlatabilirim) Akabinde flash bellekten tertemiz bir kurulum yaptım ve sorun tamamiyle ortadan kalktı. Gelelim şu soruya ; Peki sorun ne? Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi neden kesiyor? Donanımsal mı yazılımsal mı?

Arkadaşlar ben ilk başta donanımsal olduğu konusunda çok iddalıydım. Ama gelin görün ki sorun yazılımsal çıktı. Peki ne yazılımı? Tabi ki windows cd/dvd sinin kayıt defterinde oluşan bir eksiklik , bozukluk , cd/dvd deki çiziklik artık ne derseniz.. Sorun buydu. Sorunu hemen ortaya çıkarmak için "aida64" test programını kullanmanız yeterli. Gpu stress test yaptığınızda görüntü sürücüsü yanıt vermeyi anında kesiyor. Çözüm olarak "düzgün" bir işletim sistemi temin edin ve aida64 ile tekrar test edin. Sorununuz %90 çözülecektir.

(Not: Sorunu kendim için çözene kadar herşeyi denedim, şunuda dene diyenlerin dediklerinide uyguladım. İşletim sisteminden kaynaklanan bir hata olduğunu bulana kadarda işin ucunu bırakmadım. Umarım bir nebze yardımı olmuştur konunun. Soru, görüş ,öneri bildiren herkese teşekkür ederim. )

• Hocam kimse değinmemiş gördüğüm kadarıyla ama ben sorunun sıcaklık faktörüyle de bağlantılı olabileceğini düşünüyorum.

EDIT:Hocam dediğin stress testi yaptım fakat sorun çıkmadı ama yinede oyuna girince sorun çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odun Herif -- 12 Ağustos 2014; 11:17:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odun Herif

Hocam kimse değinmemiş gördüğüm kadarıyla ama ben sorunun sıcaklık faktörüyle de bağlantılı olabileceğini düşünüyorum.

EDIT:Hocam dediğin stress testi yaptım fakat sorun çıkmadı ama yinede oyuna girince sorun çıkıyor.

Dediğim stress testini aida64 ile sadece "gpu test" sekmesini işaretleyerek yaptınız değil mi? Ve burada bildirim alanında "gpu started" hata olduğunda da görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti dediğinde yani, (yaklaşık 1.2 sn içerisinde) "gpu stoped" yazıyor olması lazım. Oyunlarda da oluyor evet , zaten benimde ilk tespitim oyunda olmuştu ama "aida64" ile problem anında ortaya çıktığından bu programı öneriyorum.

Sıcaklıkla olması biraz düşük ihtimal neden derseniz. Pc yi ilk açtığımda - ki burda ekran kartı sıcaklığı 24 ile 37 derece arası oluyor - ilk aida64 testini başlattığımda bu hatayı alıyordum. Parçalar henüz sıcaklıkla tanışmamışken. Sorunun esasen özeti kayıt defteri sorunu. Windows sisteminde bulunan görüntü dosyalarından birinin zarar görmesi de diyebiliriz buna. Mesele tek sıcaklık olsaydı ekran kartı işlemci v.s. direkt olarak pc kapanma sorunu oluşurdu. Burada hattın kopması, kısa süreliğine yanıt vermeyi kesmesi olayı var direkt olarak bir restart (tekrar başlatma) ve shutdown (kapanma) yok. Bu yüzden sıcaklık uzak bir ihtimal gibi duruyor.

• Hocam senin hatanın sebebi muhtemelen sıcaklık değildir 24-37 arası diyorsun benim bilgisayar açıldığında 50 derece civarı oluyor bir de uygulama açtığım zaman kaç derece olduğunu siz düşünün.Bir de son zamanlarda daha sık aldığımı gözlemlediğim için kendi mantığımla bunu sıcaklığa bağladım tabiki başka bir sebepten dolayı da olabilir ama windows 7deyken vardı 8.1 e geçtim hala devam ediyor yazılımsal olduğunu düşünmüyorum.Aslında bakarsan problemin nereden ortaya çıktığını anlayabilsem çözümünü yapacağım ama işte onu anlamak mesele zaten :D. Bu arada Stress testi şöyle yaptım System Stability Test- Stress GPU ya tıkladım diğer seçenekleri kaldırdım Start dedim fakat şöyle bir şey var bildirim kutucuğunda GPU Started yazısı çıkmıyor Dolayısıyla GPU Stopped de çıkmıyor bir adımda hata yapıyorum sanırım söylerseniz sevinirim.İyi Forumlar
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.