Şimdi Ara

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
798
Cevap
9
Favori
85.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Odun Herif

Hocam senin hatanın sebebi muhtemelen sıcaklık değildir 24-37 arası diyorsun benim bilgisayar açıldığında 50 derece civarı oluyor bir de uygulama açtığım zaman kaç derece olduğunu siz düşünün.Bir de son zamanlarda daha sık aldığımı gözlemlediğim için kendi mantığımla bunu sıcaklığa bağladım tabiki başka bir sebepten dolayı da olabilir ama windows 7deyken vardı 8.1 e geçtim hala devam ediyor yazılımsal olduğunu düşünmüyorum.Aslında bakarsan problemin nereden ortaya çıktığını anlayabilsem çözümünü yapacağım ama işte onu anlamak mesele zaten :D. Bu arada Stress testi şöyle yaptım System Stability Test- Stress GPU ya tıkladım diğer seçenekleri kaldırdım Start dedim fakat şöyle bir şey var bildirim kutucuğunda GPU Started yazısı çıkmıyor Dolayısıyla GPU Stopped de çıkmıyor bir adımda hata yapıyorum sanırım söylerseniz sevinirim.İyi Forumlar

Pc yi ilk açtığınızda ekran kartınızın sıcaklığı 50 derece ise , ya fan dönmüyordur ya da macunun işi bitmiştir. Ama yine pc yi açar açmaz 50 derece olması çok zor , ha bi 10 dk sonra olabilir. Ben ilk görüntü ekrana geldikten ısı ölçme programını başlatıncaya kadar olan zamandan bahsediyorum ,o arada 24 -37 arası ( ilk 0- 10 dk diyeyim)..

Ekran kartı ,işlemci ya da anakart da ısınma olursa sistem kendini otomatik olarak kapatır. Genelde yanıt vermeye çalışmaz, anakartt yüksek ısıyı algıladığında çalışmayı durdurur.

Ekranda donma gibi şeyler var ise burada da hatayı ilk olarak ram hdd gibi yardımcı parçalarda aramak gerekir. Özellikle ekran donmalarında evvela ram leri test etmek gerekir. (test için memtest86 programını öneririm.)

Görüntü sürücüsünün yanıt vermemesi ile ilgili bir çok test yapıp birebir parça denemeleri yaptım. Bütün güncelleme v.s. de yaptım. Ama sorununuz sürücünün yanıt vermeyi kesmesi ise temelinde yatan windows kayıt dosyalarında görüntü birimine ait dosyaların bozulmasıdır.

Ha başka bir etkende sebep olabilir ama benim ulaştığım son nokta bu. Bunun ilk sayfalarda denildiği gibi psu ile ısı ile pek alakası yok. Zira ekran kartını Gpu-Z ve benchmarklar ile zorladığımda sıcaklık 77 - 78 lere dayanıyordu ve ekran kartı banamısın demiyordu. Sorun ssıcaklık olsa o testlerde de vermesi lazım dı. Dediğim gibi denenmedik pek birşey bırakmadım. O yüzden konu başlığına Çözüldü yazım.

Sizde bence Gpu-Z programındaki stess testini uygulayın olmadı benchmark ile de test edin ekran kartınız da sorun çıkmayacaktır.

• Tavsiyen için teşekkürler dediklerine bakıcam usta
  • usta ben hic dusunmemistim ama gercekten dedigin gibi ekran kartinin fani donmuyormus bunun bi cozumu var mi yoksa yeni bir ekran karti almak mi gerekir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Odun Herif O kullanıcısına yanıt
    ekran kartının fanını yaptırabilirsin eğer garantisi yoksa sanırım ayrıca fan da satılıyor bazı sitelerde ama emin değilim.
  • Usta fanini yaptirmak istemiyorm sadece fan alirim o problem degilde benim gordugum kadariyla hep 2.el satiliyor bende 2. el alip kullanmayi pek sevmiyorum yinede 1-2 yere sorarim sagol tavsiyen icin
    Edit:Garantisi yok 6 yillik kart :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odun Herif -- 16 Ağustos 2014; 17:31:27 >
  • Odun Herif O kullanıcısına yanıt
    ama bu hata ekran karti fanindan olmaz. ekran karti fani donmuyorsa bilgisayarin kendini kapatmazsa mazallah ekran kartin yanabilir. 6 yillik ekran kartiyla pek ugrasma derim ben kendine verecegi zarari bosver diger parcalarada zarari olabilir

• doğru soyluyosun hocam bende oyle dusunuyorum vaktini doldurdu ki 2-3 sene oncesine kadar kaldiramadigi oyun yok denecek kadar azdi son zamanlarda cikan oyunlara ayak uyduramadi kisacasi verilen paranin hakkini fazlasiyla verdi ve omrunu tamamladi yarin gidip yenisini alicam cok tesekkurler ilgin ve bilgilendirmen icin

• Eski bilgisayarımda durup dururken bu hataya bende rastlamıştım ve önceleri ara ara oluyordu sonra sıklaşmaya başlamıştı. Film, dizi izlerken ve özellikle flash ve görüntü içerikli wallbase gibi sitelere girişte belli bir süre donma ve kasma yapıp, bir süre sonra da görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti hatası alıyordum. Sonra ekran kartının soğutma bloğunu söktüp temizledim ve CPU için kullanılan termal macundan sürdüğüm de sorun çözülmüştü. Yaklaşık 4-5 ay boyunca hiç aynı hatayı vermedi ama bu süre sonunda nadir de olsa ara sıra hata veriyordu.
  • Odun Herif @ Estagfurullah ne dedim ki, umarım yardımcı olabilmişimdir az da olsa.

A fine day to die @ tabi donanımsal olmasıda muhtemel bir hata. Ama dediğim gibi sadece basit bir kayıt defteri sorunu. Örneğin win7 kullanıyor iseniz , xp kurduğunuz da bu hatayı almama ihtimaliniz çok yüksek .. Veya win7 den win8 e geçtiğinizde de. Windows un kayıt defteri hatası. Çok doğal karşılamak gerekir. Şu an 3-4 aydır bu hatayı almıyorum. Win7 den win8.1 e geçtiğimden beri
  • Bende yeni sistem kurmuştum ve bu sorunla karşı karşıya geldim baya uğraştıktan sonra sorunun ram olduğunu anladım.Eski pc'den kalan 2gb ram'i yeni sisteme takmıştım, sorun oymuş ram'i çıkartınca sorun çözüldü eğer bu problemi yaşayan varsa şüphelendiğiniz ram'i çıkarıp deneyebilirsiniz.
  • Bende bu hata ile uğraşıyorum ekran kartını nova bilgisayar'dan aldım gigabyte gtx 760 ve teknik servise göndermeleri için ankara'lara kadar yolladım kartı sonrasında ekran kartınız tamir edildi diye yollandı bana tekrar sisteme takarken 8 pin'in yanında ki soğutma yapraklarını yamultmuşlar pin yerine oturmuyordu anlıycağınız teknik servis daha da hasar vermiş karta ve sorun çözüldü demişlerde hata hala devam ediyor. Kısacası bu hatadan kendiniz kurtulmaya çalışın teknik servis başta sağma işler yapıyor 3 hafta boyunca bekledim sonuç bu
  • Usta benim sorun ekran kartındaymış değiştirdim çözüldü :D ama gerçekten çok farklı sebeplerle oluşabilen bir sorun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odun Herif

Usta benim sorun ekran kartındaymış değiştirdim çözüldü :D ama gerçekten çok farklı sebeplerle oluşabilen bir sorun

Hocam alalı ne kadar oldu ve hangi taleple değiştirdiniz.
  • Ekran kartını yaklaşık 1 hafta önce aldım 1 haftadır 1 kere bile o hatayı almadım

EDIT: Ekran kartını servise vermedim aynı marka aynı model başka bir ekran kartı aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odun Herif -- 24 Ağustos 2014; 16:56:04 >
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Ben de başlıktaki hatayı bir kaç kez aldım. Sonradan o sorun bir şekilde ortadan kalktı. Fakat fotoğraftaki iki sorun hala devam ediyor. Mouse imleci düz, nokta şekle giriyor bazen. Internet explorer açıkken ilk fotoğraftaki hata geliyor. İmlecin o şekle bürünmesi nadiren oluyor fakat explorer sürekli o hatayı veriyor. Ekran kartı firmasına yazdım durumu ve alttaki fotoyu ekledim. Bana bir kaç öneride bulundular fakat sorunlar geçmiş değil. Bana yazdıklarını buraya da yazayım. Bana pek faydalı olmadı fakat belki birilerinin işine yarar. Ya da bana çözümde bulunabilecek çıkar inş.

Dear Sir:
    Please check below steps,
    1. Clear your motherboard CMOS first and update your motherboard chipset driver and BIOS to the latest version. Please note this.
    2. Make sure the Windows OS you are using was up to date with all patches released from Microsoft.
    3. Remove all you previous card drivers (Nvidia or ATI drivers)
    4. Install v14.3 beta driver
    http://support.amd.com/en-us/download
    5. Load CCC to factory default.

Dear Sir:
    We recommend you can try to do clean install the windows OS in other free hard disk to test the video card again.

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ]

• heavyrocker kullanıcısına yanıt
    Explorer da benimde sık karşılaştığım bir durum mause imlecinin o hale gelmesi. Genelde yazılım kaynaklı ama sanırım bu sıkıntı windows explorer dan dolayı oluyor. Explorer dışında mozzilla ,chrome gibi tarayıcılarda olmuyorsa bilinki %100 explorer dan. Zaten windows güncelleştirmeleri explorer ve xp için kesti diye biliyorum. Ben genelde mozzilla kullanıyorum, sürekli sayfa çökmelerini saymazsak memnunum. Sizede amd kartınız için bios güncellemeleri yapın , yeni driver karı kurun demişler sanırım. Mesele aslında windows yazılımdan kaynaklanıyordur bana kalırsa. "Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesemesinin nedeni de windows tabanlı genelde. Regedit/kayıt defterindeki ufak bir hata. 7 den 8.1 e geçtim ve hiç o hatayı almadım. Aygıt yöneticisinden donanımlarınızı sürekli güncel tutun, arada bir temiz format atın.

Not: Sürekli format attığınız cd/dvd nin içinde hata olabiliyor. (özellikle kopya windowslarda olan birşey) Yani 10 kerede format atsanız hata dvd/cd de olduğundan dll,exe. ,dat dosyalarında eksiklik olabiliyor. Bu da sorunun çözülmemesine neden oluyor. Yaşadığım bir durum olduğundan anlatıyorum. Farklı bir işletim sistemi cd/dvd si temin edin, öyle deneyin. win 7 , win 8 ,win 8.1 ama farklı dvd /cd veya flash ile format atın.

İyi forumlar.

• BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    USB üstünden kurulum yapıyorum Windows 7 ve öncekinden farklı bir full kurulum indirmiştim. SSD alınca ona da kurdum en baştan fakat güncel yamalı 7 yine de aynı hatayı verdi. Çok uyuz bir durum. Dediğiniz gibi ya işletim sisteminden ya da explorer ile alakalı. Bios güncellemesinden, donanım değişikliğine, formattan, sıfır hdd ye kuruluma kadar çok seçenekler denedim fakat sorun aynı. 8 kurmadım. Vista gibi uyuz bir sistem olduğundan. Win 9, nisan gibi çıkacak galiba, onu bekleriz artık ne yapalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 11 Eylül 2014; 23:56:05 >
  • heavyrocker kullanıcısına yanıt
    Bence satış politikası. Win 8 çıktığında büyük mağazalarda win 7 ultimate bir anda yok oldu. Amaç insanları 8 e yönlendirmekte olabilir. Bence 8 i deneyin. BEn gayet memnunum.
  • ya bendede arma 3 te oluyor bu. son sürüm yüklü. ekran kartım GTX680
  • Bilgisayardan pek anlamıyorum Bi süredir bu sorun var alışırım sandım alışamadım tabi pc elimde kalmadan ne yapabilirim bi diyiverseniz

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.