Şimdi Ara

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
798
Cevap
9
Favori
85.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Temiz format arkasına 2 versiyon eski ekran kartı driveri kurarak sorunu hallettik...
  • Tamam konu ekran kartı ile alakalı değil. Sorun windows tan kaynaklanıyor. regedit deki görüntü dosyasının bozuk olmasından. Farklı bir işletim sistemi deneyin ve aida64 ile gpu yu stress testine sokun. Mesele büyük olasılıkla düzelecektir.

Not : Daha önce format attığınız cd/dvd/flash bellek 'i kullanmayın..

Ha şunu da belirtiyim bunun ekran kartı driver i ile falan uzaktan yakından alakası yok. Eğer sürücü kaynaklı hata olsaydı bu yüzlerce kişiyi etkilerdi. Israrla sürücüden diyen arkadaşlarda sanırım kazara windows regedit dosyasındaki görüntü sürücüsü bozukluğu gideriyorlar.(format v.s. atarak).
  • Tekrar söylüyorum bu hatanın eski driver la 3 önceki 5 sonraki sürücülerle alakası yok. Boşuna güncel sürücülerden mahrum bırakmayın kendinizi. Komple sürücüyü silip otomatik sürücü kurdurduğumda da aynı hatayı alıyordum. ( yani grafik kartının ilk hali 1024 x 720 çözünürlükte sürücüsüz) Format attığınızda kayıt defteri komple yenilenip bozukluklar gideriliyor . (tabi cd/dvd ya da flash bellek bozuk değilse)
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    bu problemin olup olmadığını kontrol etmek için bir program veya yöntem var mı hocam? onu da deneyeceğim. ama şu an denemem pek mümkün değil çünkü ekran kartım bende değil şu an.

Açıkca söylemek gerekirse kayıt defteri veya dediğiniz gibi regedit dosyalarından olabilir. onboard ekran kartını kullanınca hiçbir problem çıkmıyor çünkü. şu an onboard ekran kartını kullanıyorum ve hani donma kasma reset ve görüntü sürücüsü hatası gelmedi.
  • Aida64 indirip gpu stres test dediğiniz anda problem oluyor. Sonra testi otomatik olarak sonlandırıyor. Bu şekilde gözlemleyebilirsiniz.
    ekran kartında problem var mı test etmek için arkadaşa verdim kartı kendi bilgisayarında denemesi için. geldiği zaman o testi de yaparız hocam bi deneyelim bakalım.

ekleme: kartı bir birbuçuk saat önce vatan bilgisayara teslim ettim garantiye gönderdim. ekran kartı sizlere ömür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylord -- 19 Şubat 2015; 21:30:23 >
  • Benimde başıma geldi
    hemen aktarıyorum
    Bilgisayari komple sokup temizledim baya parçaladım geri taktım ve baslattim pcyi herhangi bir video oyun ne olursa açtığımda bu hatayi veriyordu ekran kartini sildim yeniden yükledim olmadı format attim olmadi en sonunda bilgisayar < yönet orda tanımlanmamış donanımlar sürücü ler her neyse "video denetliyici?" Seklindeydi sag tik guncellestir dedim evde internet yok zaten pcden bul dedim anakartin cdsini taktım ordan buldu ve intel vga driver mi dedi ne dedi tam göremedim yuklendi yani onboard ekran kartıyla alakali karisik birsey sorunum bu sekilde çözüldü sistemim:

Intel Core i5-2500K 3.30GHz 6MB Vga Lga1155 İşlemci

Asus ENGTX560 DCII OC/2DI/1GD5 1GB GDDR5 256Bit 16x

Asrock Z77 Pro3 DDR3 2800MHz Sata3 Usb3.0 HDMI Vga 16x PCIe 3.0 Lga1155

Seagate ST500DM002 500GB 7200Rpm 16MB Sata3 6Gb/s

XILENCE XP600 Redwing 600W Gaming Serisi 80 Plus Bronze 135mm Fan PSU

3RSYS L600 Fan Kontrolcülü 120mm Mavi Led'li Fanlı Atx Psu'suz Kasa

Corsair CML8GX3M2A1600C9 Vengeance LowProfile 8GB (2x4GB) DDR3 1600Mhz CL9 XMP Dual Kit

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmiş olsun öncelikle. Keşke evvela güzel bir format atsaydınız. Format atmak birçok yönden bilgisayarınız ve parçaları için iyi birşey.
    Teşekkür ederim pc ile hic bir sorunum yok artık @BORUBEY06

• Ben teşekkür ederim bu konu yol gösterici oldu ise.
  • Benimde bu sorun vardı enteresan bir şekilde Windows 7 kullanırken kendi kendine hata vermemeye başladı neyden kaynaklandığını anlamış değilim :D
  • Selam arkadaşlar,

https://www.youtube.com/watch?v=qJUiM-2LA3g

bilgisayarımda uzun zamandır (2-3yıl) amd görüntü sürücüsü yanıt vermeyi durdurdu hatası alıyordum bu hata bazen 3-4 ay hiç olmazken bazen ayda 3-4 defa oluyordu ekran bi saniyeliğine kararıp geri geliyor ve sağ alt köşede amd görüntü sürücüsü yanıt vermeyi durdurdu diye bir uyarı çıkıyordu o zamanlar internette araştırmıştım ama sonuç bulamamıştım çok sık karşılaşmadığım içinde üstüne gitmedim ama bu gün ne olduysa hata cozuttu bilgisayarı artık kullandırmıyor ekran karını devre dışı bırakmak için bile işlem yapamadım (güvenli modda açıp devre dışı bıraktım şu an bu şekilde kullanıyorum) ekran karını devreye alınca olanları videoya çektim;

konuyu biraz okudum 3-4 gün önce format atmıştım tam onun üstüne geldi gibi sanki tekrar format mı atmalıyım

ekran kartı : 512 MB DDR3 bellekli AMD ATI Radeon HD 5470

işletim sistemi : win7 pro 64 bit

• serssseri kullanıcısına yanıt
    Deneyebilirsen şunu'da 1 denersin.
     görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ]
    Yarı saydam (Aero peak) içermeyen hazır 1 tema'da seçebilirsin, aşağıda kırmızı alan içindekilerin hepsi uygun ama görselliği çokta öldürmeye gerek yok, mesela en soldaki olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 6 Haziran 2015; 19:50:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: coax47

Deneyebilirsen şunu'da 1 denersin.
    Yarı saydam (Aero peak) içermeyen hazır 1 tema'da seçebilirsin, aşağıda kırmızı alan içindekilerin hepsi uygun ama görselliği çokta öldürmeye gerek yok, mesela en soldaki olabilir.

sanki geçti gibi dostum teşekkürler ayarlar için ordaki ayarların hepsini kapatsam ne olur acaba bi sıkıntı çıkarmısanki geçti gibi dostum teşekkürler ayarlar için ordaki ayarların hepsini kapatsam ne olur acaba bi sıkıntı çıkarmı

• serssseri kullanıcısına yanıt
    Hiç 1 sıkıntı çıkmaz ve system bellek kullanımın 1 az daha düşer, ancak görsellik kaybedersin, resimdeki ayarlar'da benim kullandığım ayarlar, windows ve çerçeve üzerlerindeki barlar mat renk oluyo, ama masaüstü sağ tık ve menüler, gezinti v.s. daha hızlanıyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 6 Haziran 2015; 22:57:18 >
  • Nvidia gegorce GT555M ekran kartım var bende de çalışmayı durdurdu hatası alıyorum arkadaşlar. win7 kullanıyordum 8.1 yükledim başka bişey yapmama gerek varmı acaba
  • malesef aero kapamak pek bir işe yaramamıştı bende. Zaten neden ayar kısayım ki ? diyordum.. Bu işin en güzel çözümü elinizde olan format cd/dvd/flash ından farklı bir format cd/dvd/flash ı bulup tertemiz bir kurulum yapmak. Aynı hatayı alıp almadığınızı denemek içinde Aida64 - Stres Test - Gpu test çalıştırarak görebilirsiniz.

smtcglr @ aida 64 ile - stress test sadece gpu testi çalıştırıp 3-5 dakika bakın. Eğer hata vermezse sorun yok demektir. Testi çok uzatmanıza gerek yok.

Bende Win.7 den 8.1 e geçtim o günden beri hatayı hiç almadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 8 Haziran 2015; 10:29:41 >
  • iada64 ü kurup deniyorum hemen.

Benim sorunum ekran bi kaç kez siyah titriyor bazen tam siyah oluyor gidiyor bazen düzeliyor. win7 den win8.1 e geçtim azaldı gibi sanki ama gitmedi tam olarak.
  • Gtx 970 kullanıyorum ve bu olay benim de başıma geldi 2 kere. ikisi de witcher 3 ü ultra da oynarken oldu. Bunun sebebi windows dan mı kaynaklıdır. Format mı atmalıyım

• arkadaşlar bu sorunun işletim sistemi, soğutma sistemi, işlemci yada powerla ilgili bir sorun değil, çok nadir bozuk ve uyumsuz driverdan yapabiliyor,çok basit denemesi ekran kartını çıkarır temiz bir pc de test edersin, genelde bu sorun ekran kartı işlemci çekirdeklerinin bir yada bir kaçının sorunlu çalışması yada çalışmamasında kaynaklanıyor, garantisi varsa gönderin eminim değişecektir bu sorundan ben dolayı benim kartımı değiştirmişlerdi, ekran kartınız gitmek üzere, bir süre sonra bu uyarılar sıklaşacaktır daha sonra komple gidecektir, sebep ise karta aşırı yüklenilmesi yada oc dir.
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.