Şimdi Ara

Gothic 1 (2001) [ANA KONU] (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
2
Favori
6.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hehe, tabiki bizim aç gözlülüğümüz, birazcık XP için neler yapmadım zamanında harbiden.
    Gothic 2 de liman şehrindeki bütün paladinleri kesmiştim mesela, buna rağmen Innos un seçilmişi olarak kaldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: solitude_within

quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

Gothiclerin en güzel yanı odur harbiden, yeni bir eleman görünce "Yenerim ki ben bunu!" diyip. Kelle koltukta en yakın save'e dönmek.(Snapperlar...) Elinden tutup gezdirmiyor oyuncuyu, kurt, sinek keserken bir anda kendimizi iskelet dolu bir mezarda(ki bence ilk iki oyunun en zorlu düşmanları) ya da etrafı keşfeden bir Orc Warlord'un (büyük harfle yazdım o kadar saygım var bunlara :)) kucağında bularak hezimete uğramak var.

Gothic serisinin tek beğenmediğim tarafı oyunun sonuna doğru gereksiz güçlü olmanız ve karşınızda kimsenin duramaması, aslında zevkli ama abartı oluyoruz. (gothic 2 son bossunu tek arbelet oku ile indirecek duruma gelmiştim) Risen da bu biraz daha dengeli, sonlara doğru çıkan düşmanlar gene biraz zorluyordu.

Dediklerini ne kadar iyi anladığımı anlatamam. Ama, sen de benim gibi yapılabilecek bütün görevleri yapıp ondan sonra boss kesersen öyle olur tabi. :)

Bu tarz oyunları sevenlerin kanında var galiba bu özelllik;her görevi yapıcaksın gibi hissediyor insanı kendini.

• quote:

Orijinalden alıntı: VII_outLaw

quote:

quote:

Gothiclerin en güzel yanı odur harbiden, yeni bir eleman görünce "Yenerim ki ben bunu!" diyip. Kelle koltukta en yakın save'e dönmek.(Snapperlar...) Elinden tutup gezdirmiyor oyuncuyu, kurt, sinek keserken bir anda kendimizi iskelet dolu bir mezarda(ki bence ilk iki oyunun en zorlu düşmanları) ya da etrafı keşfeden bir Orc Warlord'un (büyük harfle yazdım o kadar saygım var bunlara :)) kucağında bularak hezimete uğramak var.

Gothic serisinin tek beğenmediğim tarafı oyunun sonuna doğru gereksiz güçlü olmanız ve karşınızda kimsenin duramaması, aslında zevkli ama abartı oluyoruz. (gothic 2 son bossunu tek arbelet oku ile indirecek duruma gelmiştim) Risen da bu biraz daha dengeli, sonlara doğru çıkan düşmanlar gene biraz zorluyordu.

Dediklerini ne kadar iyi anladığımı anlatamam. Ama, sen de benim gibi yapılabilecek bütün görevleri yapıp ondan sonra boss kesersen öyle olur tabi. :)

Bu tarz oyunları sevenlerin kanında var galiba bu özelllik;her görevi yapıcaksın gibi hissediyor insanı kendini.

Mükemmeliyetçi insanlar olabiliriz (Geçmeyi haketmediğimi düşünerek bilinçli ders bırakmışlığım vardır ünide :) ), yaratılan dünyayı sevmiş olabiliriz (Gerçek dünyada Innos, Adanos, Beliar olmadığından, insanları keyfimize göre kesemediğimizden ya da dungeonlara dalıp define arayamadığımızdan güzel geliyor olabilir) ya da belki fazla boş zamanımız vardır. :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: VII_outLaw

quote:

quote:

Mükemmeliyetçi insanlar olabiliriz (Geçmeyi haketmediğimi düşünerek bilinçli ders bırakmışlığım vardır ünide :) ), yaratılan dünyayı sevmiş olabiliriz (Gerçek dünyada Innos, Adanos, Beliar olmadığından, insanları keyfimize göre kesemediğimizden ya da dungeonlara dalıp define arayamadığımızdan güzel geliyor olabilir) ya da belki fazla boş zamanımız vardır. :)

fazla boş zaman kısmı hariç her konuya katılıyorum x)

• 3 kamptan birini mecburen seçmek zorundamıydık?

Yada görevlerini parça parça yapıp istediğimize son anda karar veriyormuyuz?
  • A

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Necochea

3 kamptan birini mecburen seçmek zorundamıydık?

Bir yerden sonra seçim yapmak zorundasın, kesin katılmaya kadar olan görevleri yap hepsinden istersen önce daha fazla XP iyi gelir :) İlerleyemeyecek duruma gelince taraf seçersin.
    Taraflar arası seçim Gothic ve Risen oyunlarının dönüm noktalarıdır ve çok önemlidir, oyunun gidişatını değiştirir o noktadan sonra.

Eklenti: Mage olarak oynamak istersen Sect, kampa katılma. Old camp a katılabilirsin, en hızlı orada mage oluyordun yanlış hatırlamıyorsam. Ben savaşçı ol derim gerçi :) Yedek olarak da bir yay kullan, başlarda 18 DEX isteyen bir yay vardı o yeter uzun bir süre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 27 Şubat 2013; 17:17:15 >
  • Bir gothic hayranı olarak soyluyorum utanarak söylüyorum seriye 2 den baslayıp 3 ve forsaken god ı oynadım sırasıyla. 1 i oynıyan arkadasların zorlamaları sayesınde oynamıstım zaten ama hala en zevklı oyunun 1 oldugunu söylerler
  • Bence hep en zevklisi 2.oyun+ Night of the Raven ek pakedi.
    3. oyun en gelişmişi ve detaylısı aslında ama bir ton patch ve mod yapmak gerekiyor adam akıllı oynayabilmek için.
  • quote:

quote:

Bir yerden sonra seçim yapmak zorundasın, kesin katılmaya kadar olan görevleri yap hepsinden istersen önce daha fazla XP iyi gelir :) İlerleyemeyecek duruma gelince taraf seçersin.
    Taraflar arası seçim Gothic ve Risen oyunlarının dönüm noktalarıdır ve çok önemlidir, oyunun gidişatını değiştirir o noktadan sonra.

Eklenti: Mage olarak oynamak istersen Sect, kampa katılma. Old camp a katılabilirsin, en hızlı orada mage oluyordun yanlış hatırlamıyorsam. Ben savaşçı ol derim gerçi :) Yedek olarak da bir yay kullan, başlarda 18 DEX isteyen bir yay vardı o yeter uzun bir süre.

Alas! teşekkürler

bende öyle yapmayı planlıyordum tasdik etmek için yazma gereği duydum.

Savaşçı olarak oynuyorum close combat her zaman tercihimdir.

Eklentilere her zaman açığım bilginize.

• quote:

Orijinalden alıntı: Teutonic_

Bir gothic hayranı olarak soyluyorum utanarak söylüyorum seriye 2 den baslayıp 3 ve forsaken god ı oynadım sırasıyla. 1 i oynıyan arkadasların zorlamaları sayesınde oynamıstım zaten ama hala en zevklı oyunun 1 oldugunu söylerler

gizli yerler varsa oyun içinde hatırlansan yazmaktan çekinme lütfen o kadar detaylı oynadıysanız.
  • quote:

quote:

quote:

Alas! teşekkürler

bende öyle yapmayı planlıyordum tasdik etmek için yazma gereği duydum.

Savaşçı olarak oynuyorum close combat her zaman tercihimdir.

Eklentilere her zaman açığım bilginize.

Bütün kamplara git haritayı gez yapabildiğin görevleri yap en sonunda zaten bir taraf seçmek zorunda kalıcaksın.
    Savaşçı yada Büyücü Sectlere katılmıştım ben armorları daha çok hoşuma gitmişti. Old Campta da gönlüm yok değildi hani ilk göz ağrılarım ordaydı çünkü evlerini ilk onlar açmıştı bana.

Make your choice.

• İyiki başlamışım diyorum hiç pişman değilim ara ara oynuyorum ama çok güzel oyun.
    3 kampıda delik deşik ettim diyebilirim.
  • Tüm amme benim Gothic 2 ile ilgili bi sorunum var oyun golden edition night raven midir nedir o paketide yüklü ama oyunun başında Xardas'la konuşurken hiç birisinden ses gelmiyor.

Sadece bizim söylediğimiz diyaloglar altta yazı olarak beliriyor sonrasında Xardas ne bişey konuşuyor nede birşey yazıyor.

Videolarını izlediğimde Xardas'ın konuşmaları üstte yazı biçiminde çıkıyormuş adam konuşuyomuşta,
    ama benim PC de tık yok bu bir bugmudur hatamıdır nedir anlamadım gitti ayarlarada baktım öyle bir şey göremedim.

Biraz daha inceleme yapayım bakalım.

İkinci oyun ayrı bir güzel geldi bana... heyecanlandım birden şu yeni oyunlar çıkmadan biraz daha eski oyun bitiresim var.
  • Steamden almıştım Windows 7 64 bit sorunsuz açtım hiçbir hata almadan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shaddar

Steamden almıştım Windows 7 64 bit sorunsuz açtım hiçbir hata almadan.

Gog ve Steamden alınan oyunlar hatasız oynanıyor dediğiniz gibi.
  • Sleeper ( Warrior ) oldum

Chapter 2 deyim çok sindire sindire oynuyorum biraz zor geldi ama cin cücüğü gibi olduğumdan hallediyorum büyük yaratıkları da.
    3 kamptaki görevlerin %90'ının yaptım gibi.

Hikaye kısmından bişeyler alıntıladım buyrun.

Myrtana…
    In these times the Gods looked upon Myrtana with a kind heart and blessed
    all the land with peace, lavish crops and an abundance of Copper, bronze and
    Ore. Myrtana thrived in this blissful age until others received word of their
    fortune……
    The Orks made war upon the land of Myrtana.
    Endless raids and battles devastated the land throughout the next years and
    as Myrtana’s armies grew smaller and weaker, the Orks moved on, in greedy
    destruction. Eventually no longer able to watch the mindless losses to his people,
    King Rhotbar chose to take desperate measures……
    THE BARRIER…
    In order to save his most precious mine in Khorinis, where his people gathered
    magical Ore and forged them into the strongest weapons in the land, King
    Rhotbar called together 12 of the most talented Mages of Myrtana……..
    The bright winter sky grew gray and dark as thick black clouds obscured the
    sun. Lightning flashed across the sky darting through a whirlwind of energy as
    the mages cast the spell using the foci.A blue-hazed sheet drove across the
    mine, passing the boundaries of will enclosing even the Mages within its walls.
    And so it came to pass that fleeing from greed itself brought greed and thus
    tribulations upon King Rhotbar. And he was forced to make deals with the
    prisoners to get at his Ore. Throwing letters through the Barrier was the only
    way the outside world was able to contact people within the colony.
    Those prisoners who had always been the toughest among the miners, saw
    their chance and agreed to send all the ore they could to the King in
    exchange for goods from the outside world. Their leader was Gomez. They
    took over the old castle, killed the guards there and so they created the old
    camp.
    The other prisoners, rebelled against doing anything for the King or Gomez
    and traveled to another mine area: the free mine, and built there, their own
    camp: the new camp. Their leader was Lares and they lived from hunting,
    stealing and farming rice.
    Among the prisoners in the old camp were some who talked of visions and strange dreams. They felt themselves misunderstood and different from the
    rest of the camp. So their leader Y’Berion took them on a journey to find a place where they could dwell amongst themselves. Without explanation he chose a swamp area and so created there a sect named the Brotherhood. The sect members also found that the strange plants that grew there in abundance
    increased their visions and that some had access to magical powers. They were able to sell these plants and magical scrolls to the rest of the colony and so
    traded to make a living. Of the 12 Mages in the colony there were 6 of the circle of fire, and 6 of the circle of water. The fire mages thought it important that theKing should win the war. And so took it upon themselves to control the situation in the old camp. The water mages thought it more important to find out what went wrong with the barrier and to find a way to breech the magical walls surrounding them. They decided to go to the new camp to control the ore from
    the free mine and were certain it would lead them to freedom. And just anotherconvict is thrown into the Barrier……….

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Necochea -- 18 Nisan 2013; 1:21:33 >

• Güzel kısmı zoru başarmanın verdiği his zaten, Gothic dünyası affetmez en ufak hatada alırlar kelleyi.
  • Cidden çok güzel oyundur.Arkadaşların dediği gibi affı olmayan oyundur.Bi dalarsın pata küte eline verirler patatesi.Zoru başardıkça iyice bağlanıyorsunuz.

Bu arada özlem çekilen çoğu oyun gog.com da mevcut ve W7 platformunda sorunsuz çalışıyor.En sık ziyaret ettiğim sitedir kendisi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.