Şimdi Ara

Göz sağlığı için sarı gün ışığı mı beyaz ışıkmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
12.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Odamın markasız 12 v beyaz led ampül almıştım eskiden ışık seviyesi zamanla düştü zaten yetmiyor Du yenisi almaya karar verdim göz yormaması için sarı led ampül mü yoksa beyaz led ampül mü almalıyım

• Yapay Zekanın Yanıtı

Göz Sağlığı için Sarı Gün Işığı mı Beyaz Işık mı?

Göz sağlığı için en uygun ışık rengi, kişisel tercihlere ve kullanım amacına bağlı olarak değişebilir. Ancak genel olarak, bazı renklerin belirli faydaları sunabileceği düşünülmektedir.

Sarı Gün Işığı (Sıcak Işık)

• Sarı gün ışığı, güneş ışığına benzer bir renk sıcaklığına sahiptir ve göz yorgunluğunu azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Yatıştırıcı ve rahatlatıcı bir etkiye sahiptir, bu da onu gece kullanımı için iyi bir seçenek haline getirir.
    • Uyku hormonu melatoninin üretimini bozmaz, bu da uykuyu desteklemeye yardımcı olabilir.

Beyaz Işık (Soğuk Işık)

• Beyaz ışık daha uyarıcıdır ve dikkat ve konsantrasyonu artırmaya yardımcı olabilir.
    • Gündüz kullanımı için tercih edilir, çünkü uyanıklığı artırabilir.
    • Ancak, uzun süreli beyaz ışık maruziyeti göz yorgunluğuna ve baş ağrılarına neden olabilir.

Göz Sağlığı için Hangi Işık Rengi Uygun?

• Günlük Kullanım: Gün içinde hem sarı hem de beyaz ışığın bir kombinasyonunu kullanmak faydalı olabilir. Gündüzleri beyaz ışık verimliliği artırabilirken, geceleri sarı gün ışığı göz yorgunluğunu azaltabilir.
    • Uzun Süreli Bilgisayar Kullanımı: Bilgisayar ve diğer dijital cihazlar, yoğun miktarda mavi ışık yayar, bu da göz yorgunluğuna neden olabilir. Bu tür görevler için mavi ışık filtreli sarı gün ışığı lambaları veya gözlükler kullanılması önerilir.
    • Uyku: Uykuyu desteklemek için, yatmadan önce beyaz ışık kullanımından kaçınmak ve bunun yerine sarı gün ışığı tercih etmek önemlidir.

Göz Yorgunluğunu Azaltmak için İpuçları:

• Düzenli aralar verin ve gözlerinizi dinlendirin.
    • Ekran parlaklığınızı ayarlayın ve mavi ışık filtreleri kullanın.
    • Sarı gün ışığı lambaları veya gözlükler kullanın.
    • Göz sağlığı için uygun ampuller seçin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manonofy

?
  • Bağ
  • Sari tabii ki, yani 2700 veya 3000k. Aslinda en iyisi mum isigi, sonra halojen sonra leddir goz sagligi icin. Ledde kirmizi dalga boyu hic yok. Mum ve halojende kirmizi var, kirmizi isik faydali bir isik turu. Mavi isik ise melatonin salgisini etkiliyor. Halojen cok daha az etkiliyor ama halojen daha cok elektrik yakar lede gore. Watt degerine ve lumen degerine gore alirsin iste. 12 v halojenler de var, 50 watta kadar. Led alacaksan da bari Osram, Philips filan al. Mavi isigi azaltan o fosforu daha iyi yapiyorlar. Ve de flickering yani kirpisma en aza dusuyor. Eski monitorlerde olurdu hani kamerayla cekince yatay cizgiler olurdu. Bunu biz gormesek de gozu yorabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Some guy -- 20 Mart 2019; 0:46:20 >
  • Some guy S kullanıcısına yanıt
    hocam yazdiklarinizi pek anlamadim da simdi ben de bugun ampul alicam ders calisirken rahat etmek icin odamda beyaz isik veren tasarruflu ampul var cok rahatsiz ediyor gozumu.

simdi ben hangi ampulden almaliyim?
  • göz sağlığı için en iyisi sarı gün ışığı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam ben geceleri çalisiyorum genelde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A2C4E36DE

göz sağlığı için en iyisi sarı gün ışığı

Bunı aldım bakalım gece denerim artık

Göz sağlığı için sarı gün ışığı mı beyaz ışıkmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 20 Mart 2019; 11:30:17 >

• red alert2 R kullanıcısına yanıt
    Sari isik almalisin. Renk sicakligi 2700-3000k arasi ediyor yani.
    Tasarruflu ampuller zararli isin kaciriyor, uv isinlari yani. Ve de kirilirsa icinde civa oldugundan, o odada hava solumak bile tehlikeli. Ustune bassan o civanin ayagini kesmek zorunda kalabilirler.
    Halojen veya led al. Halojen daha kaliteli isik ama birazcik daha fazla yakar. Ledde ise zararli mavi isik oluyor sari isik olsa bile, mavi isik gece zararli ozellikle. Ben acikcasi kendi odamda 30 watt halojen kullaniyorum. Ufak oda oldugu icin yetiyor. Ledler ise 8-10 watt oluyor. Elektrigin kw/saati vergisiyle 1 lira falan. Gunde 8 saat yakilsa ayda 5 lira falan eder. Ama halojen yazin odayi isitabilir biraz ona gore.
  • göz sağlığın için hava kararınca yat hajı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Some guy

Sari isik almalisin. Renk sicakligi 2700-3000k arasi ediyor yani.
    Tasarruflu ampuller zararli isin kaciriyor, uv isinlari yani. Ve de kirilirsa icinde civa oldugundan, o odada hava solumak bile tehlikeli. Ustune bassan o civanin ayagini kesmek zorunda kalabilirler.
    Halojen veya led al. Halojen daha kaliteli isik ama birazcik daha fazla yakar. Ledde ise zararli mavi isik oluyor sari isik olsa bile, mavi isik gece zararli ozellikle. Ben acikcasi kendi odamda 30 watt halojen kullaniyorum. Ufak oda oldugu icin yetiyor. Ledler ise 8-10 watt oluyor. Elektrigin kw/saati vergisiyle 1 lira falan. Gunde 8 saat yakilsa ayda 5 lira falan eder. Ama halojen yazin odayi isitabilir biraz ona gore.
    Benim aldığım nasıl hocam akiwa led ampul yukarıda resmini paylaştım 15w=120w bedel yazıyor 2700k bu iyimi sarı ışık yani gün ışığı birde günde 8 10 saat arası ortalama ne elektrik yakar?

bilgilendirme icin tesekkurler hocam

su sekilde ampullere baktim halojenlerin kullanim omurleri cok kisaymis 2000 saat filan yaziyor

2000 saat dolunca patliyor mu yoksa isigin kalitesi filan mi azaliyor hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: red alert2

su sekilde ampullere baktim halojenlerin kullanim omurleri cok kisaymis 2000 saat filan yaziyor

Halojen ampül kullanmayın kullandırmayın çevre dostu daha az elektrik harcayan sıcaklık yapmayan led tercih edin hocam uzun ömürlü kullanım içinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: red alert2

Işık şiddeti düşüyor.
  • arkadaslar hepinize tesekkur ediyorum
    philips led sari isik e27 aldim 1521 lumenmis ins hatali bir alim yapmamisimdir.
  • berke_17. kullanıcısına yanıt
    Sarı ışık iyi, saatlik 0,015 kW eder, elektrik 1 tl ediyor ortalama vergisiyle, oradan sen hesapla. Markayı hiç tanımıyorum ama en iyisi Osram falan, Alman malı. Philips de iyi.

Ayrıca bir zamanlar dizel araçlar da çevreye faydalı diyorlardı. Ledler çevreye faydalı olabilir belki ama göze pek de faydalı değil. Yapay bir ışık kaynağı neticede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Some guy

Sarı ışık iyi, saatlik 0,015 kW eder, elektrik 1 tl ediyor ortalama vergisiyle, oradan sen hesapla. Markayı hiç tanımıyorum ama en iyisi Osram falan, Alman malı. Philips de iyi.

Ayrıca bir zamanlar dizel araçlar da çevreye faydalı diyorlardı. Ledler çevreye faydalı olabilir belki ama göze pek de faydalı değil. Yapay bir ışık kaynağı neticede.
    Anladım hocam teşekkür ederim şuan akşam oldu odam eski 12v beyaz led aydınlatma göre çok daha iyi oldu istediğim aydınlık seviye yakaladım fakat çok uzun süredir beyaz kullandığım için tuhaf geldi bayağı bi bakalım hayırlısı
    hocam tekrar merhaba

şu mavi mor isik yayan elektrikli sinek oldurucu cihazlarda civa var mi acaba kullanmak guvenli midir?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.