Şimdi Ara

Gp Powerbank S360 Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bende Gp Powerbank S360 şarj cihazı var. Bu cihazda koruma varmı acaba bileniniz var mı? Yani diyelimki piller 3 gün şarjda kaldı, şarj bitince cihaz otomatikman şarj gerilimini kesiyor mu, yoksa çıkartmazsak piller patlayana kadar şarj etmeye devam mı eder ? Ama kesiyorsa da o şarj olurken yanan kırmızı ledler hiç sönmüyor. Normal şartlarda o ledler şarj gerilimine mi bağlı yoksa şarj etsede etmese de pil takılı olduktan sonra yanar mı o ledler ?

• Kimse bu cihazdan kullanmıyor mu?
  • Yeşil ışıktan kastınız o kırmızı ledler yeşilemi dönüyor yani. Çünkü başka led yok da ondan diyorum.

Cihaz aşağıdaki, ama ben 2700 ma lık pil kullanıyorum.

Gp Powerbank S360  Yardım
  • Evet bende kullandım.Koruma Var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Méchatronic

Evet bende kullandım.Koruma Var.

Teşekkür ederim. Ama dün denedim özellikle düşük mili amperli (600mah) pil, normal şartlarda 4-5 saat civarında doldurması lazım, 10 saat kaldı o kırmızı ledler yeşile dönmüyor. Ama pillerde hiç ısı yoktu galiba şarj bittikten sonra sizin dediğiniz gibi şarj akımını kesmiş.
  • Bende Kullanıyorum Ama Tahmini Yöntemlerle. Işık Yeşile Dönüyormu Bilmiyorum. Renk Körüyüm.
  • yeni konu açmadım, lütfen yardım edin, 3 gün önce bu piller -2500- ve makineden aldım teknosa'dan, belirli aralıklarla taktım çıkardım yaklaşık 25 saat şarjda durmuşdur, fakat hala kırmızı yanıyor, bu hala dolmadığı anlamına mı geliyor, dolunca yeşil mi olacak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilgisi olan yok mu? biri cevap versin bozuk mu mal acaba ona göre değiştireyim...
  • bunlar otomatiğinden değil, düşük akımla uzun sürelerde dolduruyor, otomatilerin fiyatı 60 dan başlar, şarj süresi 1/2/3/5 saat olabilir, kutusunda yazar: quick charge, automatic shutdown, temperature protected, gibi. sizinkinde de sanırım şu kadar maH, şu kadar saatte şarj olur diye yazıyordur. imkan varsa otomatikle değiştirin. tavsiyem 3 saatte dolduranlar.(1 saatte dolduranlar pilin ömrünü kısaltabilirler)
  • arkadaşlar bu şarj aletinin özelliği piller dolduktran sonra düşük akım vermeye geçiyor ki dolduktan sonra piller boşalmasın. Kullanma kılavuzunda böyle okumuştum.
  • Beyler biraz hort olucak ama bende de bu cihazdan var. 25-30 saat piller şarjda kaldı ve Kırmızı led'ler hiç renk değiştirmedi. Sanırım manuel bu cihaz. Pillerin şarj olup olmadığını nasıl anlicam acaba??
  • Yok mu kos koca DH'de bu işlerden anlayan?
  • Bende de bu aletin bir benzeri var.. içini açıp devresine baktım, ne koruma ne bişey..
    GP diyince insan çok fonksiyonlu bişey bekliyor..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam siz içinde bir şey yok deyince benim hızlı şarj özelliği olan cihazın içini merak ettim, zaten kuş gibi hafifti dedim herhalde bunda da koruma falan yok diyerek söktüm. Ama korktuğum başıma gelmedi o 2 entegreyi gördükten sonra.

Gp Powerbank S360  Yardım Gp Powerbank S360  Yardım

@djoz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doorbay -- 29 Ağustos 2013; 23:15:49 >

• Ohooo, benim ücubenin yanında sizinki uzay mekiği gibi kalmış..

Gp Powerbank S360  Yardım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • GP markalı bir NiMh pil şarj cihazım vardı. İçinde; sıcaklık koruması vardı, GP entegresi vardı, küçük trafolar vardı, üç uçlu renk değiştiren LED vardı. 5 saatte 2 adet 3000mah pili dolduruyordu.

220V AC girişinde 5,1R yarım watt direnç ve SMD bir köprü diyot vardı, çıkışını ölçtüğümde 300V DC geliyordu. O direnç yanmıştı, yanlışlıkla 51R direnç bağlamıştım çalışmamıştı, ben de onu balyozla ezmiştim. : )

Çalışan bir şarj cihazına kulağınızı yanaştırdığınızda vızzz, cazzz, fıyk fıyk, currrrug vb. diye sesler gelir, gelmiyorsa çalışmıyordur. Tahminen bu sesler o minik trafodan geliyordur.

Onun yerine Sony aldım, 15 saatte şarj ediyor. Yeni bir tane alacak olsam GP560 alırdım.

Şimdi soruya gelirsem, diyelim ki; cihaz prizde takılıyken elektrik gitti, geldiğinde alet şarja baştan mı başlıyor, o zaman şarj işleminde problem çıkmaz mı? Eğer pili ölçüp de şarja devam ediyorsa sorun yok.

Biraz oradan biraz buradan oldu ama ancak böyle oluyor.

Saygılarımla...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.