Şimdi Ara

Gprs, edge, 3g kbps hızları, türkiye operatörlerinin hizmetleri ve sıkıntılarınız.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
11.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, google'de araştırma yaparken, ayrı ayrı sitelerde karşılaştığım bilgiler beni şaşırttı.Edge 248 kbps ile maximum 486 kbps arasında farkları değişiyor.3g ile ayrıntılı bir site bulamadım sadece bir sitede 320kbps'den bahsediyordu.Benim merak ettiğim şuanki teknoloji de edge'nin hızı nedir, 3g'nin hızı nedir.Egde ile gprs arasında gözle görülür şekilde hız farkı vardı, ama gprs için yanılmıyorsam 47kbps diyorlardı.

Bakalım operatörler ilerideki günlerde bize nasıl internet kampanyaları sunacak.Yeni paketlerde hız farkı olacak mı, zira bazen telefonda normal koşullarda nete girmek işkence, hem hız açısından hemde ücret açısından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çağdaş -- 17 Ocak 2009; 11:40:40 >

• 3G>EDGE>GPRS
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatih_h

3G>EDGE>GPRS

Bilinen birşey bu, ama kbps hızları belli değil tam olarak.
  • turkcell'in 3 mbps ile başlayacağı sonradan 7.2 mbps ye çıkacağıyla ilgili bir yazı okumuştum ne kadar doğrudur bilmem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatih_h

turkcell'in 3 mbps ile başlayacağı sonradan 7.2 mbps ye çıkacağıyla ilgili bir yazı okumuştum ne kadar doğrudur bilmem.

Başlar belki, ama fiyat açısından acımasız olucağını düşünüyorum.
  • Şuan vadofone takılı
    Ekranda 63 Kbps Yazıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: ticaretbudur.com

Şuan vadofone takılı
    Ekranda 63 Kbps Yazıyor

Cihazınız sadece gprs'den faydalanıyor galiba.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hatırladığım kadarı ile teorik değerler : (bu değerler harekete hıza göre bie değişiyor, ör: arabada veri alma hızı düşüyor)

GPRS : 144kbps
    EDGE : 384 kbps
    3G : 3mbps+
    4G : 100mbps
  • quote:

Orjinalden alıntı: Çağdaş

quote:

Orjinalden alıntı: ticaretbudur.com

Şuan vadofone takılı
    Ekranda 63 Kbps Yazıyor

Cihazınız sadece gprs'den faydalanıyor galiba.

Bilmiyorumki. Cihazı Konya merkeze kargoları vermeye giderken yolda ve konya merkezde gökdelenlerin bulunduğu nalçacıda kullanıyorum.
    Konyanın en merkezi yeri. Büyükşehir, Numune, Kadın doğum, Maliye, Ticaret odası, Ptt, Türk telekom, Hacıveyiszade hepsi burda. Burada EDGE olmaması normal mi?
    Ben hiç 200ü aştığını görmedim. En fazla gördüğüm 80-90
    Aldığıma alacağıma pişman oldum ama 12 ay kullanma talimatı verdik.
  • aRKaDaŞLaR KaYNaK BuRDa...!!!
    TüM SoRuLaRıNıZı CeVaPLıYaCaĞıNDaN eMiNiM...
    üCReTLeNDiRMe iÇiNDe...
    aNCaK 3G ŞuaN SıNıRLı BiR iNTeRNeT...
    24 aYLıK SöZLeŞMeYLe MoDeM VeYa FLaS-USB MoDeM VeRiYo...
    eN FaZLa 8 GB aYLıK KoTaSı VaR 69 TL... HıZ 7.2 Mbps...

HSDPA 7,2 Mb/s'a varan veri indirme hızı*
    HSUPA 5,76 Mb/s'a varan veri yükleme hızı*

MODEM: E176
    KoTa FiYaT KaMPaNYa
    1 GB 29 TL ilk 3 ay 19 TL
    4 GB 39 TL ilk 3 ay 19 TL
    8 GB 69 TL - YOK -

MODEM: E180
    KoTa FiYaT KaMPaNYa
    1 GB 29 TL 2GB SD Kart hediye
    4 GB 39 TL 2GB SD Kart hediye
    8 GB 69 TL 2GB SD Kart hediye

aYRıNTıLaR iÇiN;
    http://www.turkcell.com.tr/bireysel/cihazlar/3Ginternetcihazlari/vinn3Gmodem

• Konuyu hortlattım ama internette 3g, edge hızları diye aratınca bu sayfa çıkıyor. O yüzden google amcaya sorup da bu sayfa düşenler olursa diye güncel bilgiler ekliyorum. Yazılar aşağıda kaynak gösterdiğim siteden alıntıdır.

2G ( GSM )
    * GSM ( Global System for Mobile Telecomunications ), 1991 yılında kullanılmaya başlanmış bir servistir.
    * 2G olarak da bilinen GSM 9,6 Kbps hızında Ses ve SMS servislerini sağlamaktadır.

GPRS
    * 2000 yılında kullanılmaya başlanmış olan GPRS ( General Packet Radio Service ) 2,5 G olarak da adlandırılır.
    * Maksimum indirme ( downlink ) hızı 115 Kbps olmakla birlikde pratikde 40-50 Kbps ortalama hız sağlamaktadır.

EDGE
    * 2003 yılında kullanılmaya başlanmış EDGE ( Enhenced Data Rates for GSM Evolution ) 2,75 G olarak da adlandırılmakla birlikde bir 3G ( Third Generation ) mobil teknolojisidir.
    * Teorik olarak 474 Kbps hızı desteklemekle birlikde pratikde 70-130 Kbps ortalama hız sağlamaktadır.

3G
    * 2001 yılında kullanılmaya başlanmış olan 3G ( UMTS, WCDMA ) teknolojisi 384 Kbps hız sunmaktadır.

HSPA
    * 2005 yılında kullanılmaya başlamış olan HSPA ( High Speed Packet Access ) 14,4 Mbps hız sunmaktadır. HSDPA / HSUPA teknolojilerini içermektedir.
    * HSDPA ( High Speed Downlink Packet Access ) ; 1,8 / 3,6 / 7,2 / 14,4 Mbps indirme hızlarını sağlamaktadır.
    * HSUPA ( High Speed Uplink Packet Access ) ; 384 Kbps / 2 / 5,76 Mbps gönderme hızlarını sağlamaktadır.

HSPA+
    * 2009 yılı itibari ile kullanılmaya başlanmış HSPA+ ( High Speed Packet Access Evolution ) ; yeni geliştirilen teknolojiler sayesinde 21 / 42 Mbps indirme ( downlink ) ve 11,52 Mbps gönderme ( uplink ) hızlarını sunmaktadır.

LTE
    * LTE ( Long Term Evolution ) ile geliştirilen teknolojiler sayesinde 172 / 326 Mbps indirme ( downlink ) ve 57 / 86 Mbps gönderme ( uplink ) hızlarını sunacaktır.

LTE+ ( LTE Advanced )
    * 4G olarak da adlandırılmakta olan LTE+ ile 1 Gbps hızı hedeflemektedir.

WIMAX ( Worlwide Interoperability for Microwave Access )
    * Evolved EDGE ile 1,89 Mbps indirme ( downlink ), 947 Kbps gönderme ( uplink ) hızları hedeflenmektedir.

M2M ( Machine to Machine, Machine to Man, Man to Machine )
    * Endüstriyel uygulamalarda kullanılır.
    * Mobil Genişbant ve M2M Uygulama / Sektör örnekleri:
    - Parekende Sektörü Uygulamaları
    - Finans Sektörü Uygulamaları
    - Enerji Sektörü Uygulamaları
    - Uzak Erişim Uygulamaları
    - Genişbant Yedekleme Uygulamaları
    - Taşımacılık / Lojistik Sektörü Uygulamaları
    - Endüstriyel Veri Transferi / Depolama Uygulamaları

***Kaynak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorp1725 -- 25 Haziran 2012; 18:25:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Scorp1725

Konuyu hortlattım ama internette 3g, edge hızları diye aratınca bu sayfa çıkıyor. O yüzden google amcaya sorup da bu sayfa düşenler olursa diye güncel bilgiler ekliyorum. Yazılar aşağıda kaynak gösterdiğim siteden alıntıdır.

2G ( GSM )
    * GSM ( Global System for Mobile Telecomunications ), 1991 yılında kullanılmaya başlanmış bir servistir.
    * 2G olarak da bilinen GSM 9,6 Kbps hızında Ses ve SMS servislerini sağlamaktadır.

GPRS
    * 2000 yılında kullanılmaya başlanmış olan GPRS ( General Packet Radio Service ) 2,5 G olarak da adlandırılır.
    * Maksimum indirme ( downlink ) hızı 115 Kbps olmakla birlikde pratikde 40-50 Kbps ortalama hız sağlamaktadır.

EDGE
    * 2003 yılında kullanılmaya başlanmış EDGE ( Enhenced Data Rates for GSM Evolution ) 2,75 G olarak da adlandırılmakla birlikde bir 3G ( Third Generation ) mobil teknolojisidir.
    * Teorik olarak 474 Kbps hızı desteklemekle birlikde pratikde 70-130 Kbps ortalama hız sağlamaktadır.

3G
    * 2001 yılında kullanılmaya başlanmış olan 3G ( UMTS, WCDMA ) teknolojisi 384 Kbps hız sunmaktadır.

HSPA
    * 2005 yılında kullanılmaya başlamış olan HSPA ( High Speed Packet Access ) 14,4 Mbps hız sunmaktadır. HSDPA / HSUPA teknolojilerini içermektedir.
    * HSDPA ( High Speed Downlink Packet Access ) ; 1,8 / 3,6 / 7,2 / 14,4 Mbps indirme hızlarını sağlamaktadır.
    * HSUPA ( High Speed Uplink Packet Access ) ; 384 Kbps / 2 / 5,76 Mbps gönderme hızlarını sağlamaktadır.

HSPA+
    * 2009 yılı itibari ile kullanılmaya başlanmış HSPA+ ( High Speed Packet Access Evolution ) ; yeni geliştirilen teknolojiler sayesinde 21 / 42 Mbps indirme ( downlink ) ve 11,52 Mbps gönderme ( uplink ) hızlarını sunmaktadır.

LTE
    * LTE ( Long Term Evolution ) ile geliştirilen teknolojiler sayesinde 172 / 326 Mbps indirme ( downlink ) ve 57 / 86 Mbps gönderme ( uplink ) hızlarını sunacaktır.

LTE+ ( LTE Advanced )
    * 4G olarak da adlandırılmakta olan LTE+ ile 1 Gbps hızı hedeflemektedir.

WIMAX ( Worlwide Interoperability for Microwave Access )
    * Evolved EDGE ile 1,89 Mbps indirme ( downlink ), 947 Kbps gönderme ( uplink ) hızları hedeflenmektedir.

M2M ( Machine to Machine, Machine to Man, Man to Machine )
    * Endüstriyel uygulamalarda kullanılır.
    * Mobil Genişbant ve M2M Uygulama / Sektör örnekleri:
    - Parekende Sektörü Uygulamaları
    - Finans Sektörü Uygulamaları
    - Enerji Sektörü Uygulamaları
    - Uzak Erişim Uygulamaları
    - Genişbant Yedekleme Uygulamaları
    - Taşımacılık / Lojistik Sektörü Uygulamaları
    - Endüstriyel Veri Transferi / Depolama Uygulamaları

***Kaynak

Elinize, emeğinize sağlık. İyi ki güncellemişsiniz. İşi düşen çıkıyormuş demek ki

• Avea yozgat merkezde 1 sn de 500kb atıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Scorp1725 kullanıcısına yanıt
    Konuyu hortlatmiş gibi olacam ama LTE+ dikkatimi çekti ortalama 1gbps bahsedilmiş ama onun yüzde 10 hızını dahi göremedim ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.