Yahu adam düzgünce bir soru sormuş sen ise dalga geçiyorsun.. verdiğin link ne biliyomusun? Sport Tracker uygulaması yani nokianın tansiyon ölçme aletini ve uygulamada ise gps yoluyla ne kadar tempoda koştuğunu belirleyen bir uygulamadan bahsediyor.. bizim arkadaşın sormak istediği ise şu : mesela mehmetin telefonu şu an nerede
Yardımcı olmaktan başka amacım yok.Hem dalga geçmekle ne ilgisi var.Nokia sport tracker sadece senin bahsettiğin gibi telefon içindeki sensör yardımıyla adımlarını sayan gittiğin yolu gps yardımıyla kaydeden basit bir uygulama değil.Büyük ihtimalle düzgün biçimde kullanmadığından dolayı bilmiyorsun.
Nokia sport tracker programında gps e bağlanıp gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra new workout bölümünde live sharing vardır bu seçeneği işaretleyip verdiğim adresteki siteye de üyeliğini gerçekleştirirsen anlık olarak site üzerindeki google earth tarzı harita üzerinden nerede olduğunu görebilirsin.Ha burada tabi izleyeceği kişide bu program olmalı öyle herhangi bi gps i olan telefonla olmuyor.Bunu zamanında ben denedim gerçekten sağlıklı çalışıyor.Gps üzerinden yerini tespit edip gprs üzerinden internet ortamına aktararak gerçek zamanlı takip yapılabiliyor.Veya gprs e bağlanmadanda program kullandığın süre boyunca senin gittiğin güzergahları kaydeder daha sonra bunları isteğe bağlı olarak vermiş olduğum adrese gönderirsen sana yine dünya haritası üzerinden hangi yollardan gittiğini gösterir nerede en yüksek hız yapmışsın nerede en az hız yapmışsın grafiksel olarak bunları ekranda gösterir.Ayrıyetten rota kayıt esnasında herhangi bir fotoğraf çekersen veya müzik dinlersen bunları yine dünya haritası üzerinde müziği nerede açtıysan veya fotoğrafı nerede çektiysen gösterir.Aslında hata bende bunların hepsini ilk verdiğim cevapta yazmam gerekiyordu ancak gecenin bi yarısı kafayı toparlayıpda yazamadım.Umarım dalga geçmediğimi anlamışsındır.
eywallahta senin anlattığın başka bir şey sanırım arkadaş karşıdaki kişinin haberi olmaksızın nerede olduğunu bilmek istiyor