Şimdi Ara

GPU DERECESİ NORMAL Mİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

GPU DERECESİ NORMAL Mİ ?
    GPU DERECESİ OYUN OYNARKEN 100'ÜN ÜZERİNE ÇIKIYOR SİİZCE BU NORMAL Mİ ?

• 83 derece yanlış görmüyorsam resimde,

havalar sıcak normal değerlerden fazla olabilir bu dönemlerde ama boştayken 83 fazla şuan bile.
    ağır yükte o dereceleri görebilir.

normal değil yani, oyunda 100'ün üzerinde olması da keza.

Ekran kartının ömrünü kısaltır ztn kart da yeni sayılmaz

kasayı ve ekran kartının tozlarını vb temizle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shinra- -- 27 Temmuz 2017; 15:21:37 >
  • çıktığı max sıcaklığı boşver yüksüz sabitlendiği sıcaklık bile 83. bunun en fazla 50den fazla olmaması lazım hatta 40lara kadar inmesi lazım. tahminim çiple soğutucu blok birbirinden ayrıldı yoksa bu kadar yüksek sıcaklığa çıkmaz tozla mozla olacak iş değil. kasanın içinde kartın hizasında hatta altına doğru çekilmiş bir fotoğraf atabilirsen anlayabiliriz.
  • pirefokkes kullanıcısına yanıt
    SANIRIM YANLIŞ OLDU BİRAZ
    aslında oyun açıkken derecesi 100 üzerinde oluyor. Attığım screenshotta oynadığım bir oyun açıktı fakat birkaç dakikalığına oyunu arka plana koydum . derecesi 83 oldu .
    anlattığım üzere oyun açıkken 100 üzerinde oluyor peki sizce bu normal mi ? (oynadığım oyun sundered YANİ çok performans gerektiren bir oyun değil ) a bir de oyunu uzun bir süre boyunca oynayınca ses gidiyor ardından düzeliyor en sonunda ekran yok oluyor ilk önce oyun yüzünden sandım. fakat bu diğer oyunlarda da oluyor mesela lol de aram oynarken (galiba gpu yüzünden) ekran gidiyor. sinir oluyorum bu duruma bunun sebebi sizcce nedir ? (driver güncel bilgisayar temiz )
    bunu lütfen söyler misiniz ?
    kimseyi bulamadım belki siz bilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOSSBoy

SANIRIM YANLIŞ OLDU BİRAZ
    aslında oyun açıkken derecesi 100 üzerinde oluyor. Attığım screenshotta oynadığım bir oyun açıktı fakat birkaç dakikalığına oyunu arka plana koydum . derecesi 83 oldu .
    anlattığım üzere oyun açıkken 100 üzerinde oluyor peki sizce bu normal mi ? (oynadığım oyun sundered YANİ çok performans gerektiren bir oyun değil ) a bir de oyunu uzun bir süre boyunca oynayınca ses gidiyor ardından düzeliyor en sonunda ekran yok oluyor ilk önce oyun yüzünden sandım. fakat bu diğer oyunlarda da oluyor mesela lol de aram oynarken (galiba gpu yüzünden) ekran gidiyor. sinir oluyorum bu duruma bunun sebebi sizcce nedir ? (driver güncel bilgisayar temiz )
    bunu lütfen söyler misiniz ?
    kimseyi bulamadım belki siz bilirsiniz

yanlış olmadı çünkü kartın ne işlem yaptığını da görebiliyoruz resimden. yani 83derece olduğu bölümde gpu kullanımı nerdeyse sıfır ikinci grafikte. bu bölümde gpunun kesinlikle 60ların 50lerin altına düşmesi gerkir.

oyun açıkken 100 üzerinde oluyor peki sizce bu normal mi ? hayır normal değil.

sesin gitmesini bilemiyorum çok şeye bağlı. mesela eğer hdmi üzerinden ekranın hoparlörüne falan bağlıysanız gpunun sıcaklığından dolayı olabilir ya da gpu ve cpu aynı anda tam yükteyken psu eksik geliyor olabilir anakartın ses dac çeviricisine yeterli güç gitmiyordur milyon tane olasılık var.

• sağolun sonunda öğrendim gpu derecesi normal değilmiş. çok teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOSSBoy

sağolun sonunda öğrendim gpu derecesi normal değilmiş. çok teşekkürler

peki sorun nerdeymiş kartın soğutucusunun durumunu kontrol ettin mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.