Şimdi Ara

GPU KULLANIM SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dostlar mevcut sistemimi aşağıda yazdım. Sorunum şudur ki hangi oyuna girersem gireyim gpu kullanımım %40'ın üzerine çıkmıyor. Darboğazım yok yani işlemci genelde %30-40'larda. Driverlarım güncel. Onun dışında bin tane şey denedim. Control panelinde herşey performansta, güç ayarları performansta, ekran kartının kendi tweak adlı programı performans da. Yani ne yaptıysam halledemedim. Ve işin garibi mesela PUBG diye bir oyun var bilirsiniz, oyunun ana ekranındayken gpu %99 kullanıyor. oyuna girince %25 max. csgo ana ekran %99 kullanıyor, oyuna girince max%35. h1z1 ana ekran %99, oyuna girince %40-45 lerde. cpu kullanımım yayın yaptığımda bile %60 ı geçmiyor, maximum gördüğüm %65. 500w psu kullanıyordum yetmiyor diye düşündüm, 750w gold bir psu aldım yemedi. Şuanda da problemin anakartımdan kaynaklanabileceğini düşünüyorum, tamamen bilinçsizce bir düşünce bu. Çünkü herşeyi denediğimi düşünüyorum ve sonuç alamadım. Eğer konu ile alakalı bilgili arkadaşlar var ise gerçekten yardımlarını almak çok isterim. Yoksa kafayı kırma noktasındayım. Bu arada işlemci ve ekran kartı ısı değerlerimde normalin altında, yani iyi bir soğutma düzeneği kurdum. şuanda işlemci ve anakart bakıyorum dh'den, çözemezsem başka işlemci ve anakart alıcam ve çok zorlicak beni. Yardımlarınızı bekliyorum. Ek bilgi isterseniz yazmaktan lütfen çekinmeyin, her türlü bilgiyi verebilirim. Teşekkürler.

AMD FX 8350 4.0 GHZ
    Asus Matrix Platinum GTX 980
    Asus M5A97 R2.0 anakart
    Ripjaws 16 gb 1666 mhz ram
    Corsair 480gb ssd
    Corsair hx750 psu
    Coolermaster Hyper 212 evo tower cpu soğutucu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canozturkk -- 4 Haziran 2017; 7:24:36 >

• Yardımcı olacak kimse yok mu ?
  • Peki ekran kartını herhangi bir test programıyla denediniz mi ? örneğin MSI Kombustor veya Furmark gibi

Birde sormak istediğim oyunda aldığınız FPS'ler düşük mü ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 4 Haziran 2017; 15:51:15 >
  • GENERAL006 kullanıcısına yanıt
    Oyunda aldıgım fps'ler bu sisteme göre sanırım bir hayli düşük. PUBG de 40-50 fpsler ortalama, cs'de 200 ü geçmiyor ki bu sistemin minimum 400 alması gerekirdi. fx 6300 ve 750 ti lı eski sistemimde bile 250+ fps alıyordum csgo da. H1z1 de keza 60 larda. Furmark ile denedim, furmark yaptıgım zaman gpu %99 u kullanıyor ve işlemci de bottleneck olmuyor. zaten 8 çekirdekli ghz'si yüksek bir işlemci. fakat iş oyuna geldiginde ekran kartının maksimum %45 i görüyor.
  • Oyuna girmeden görev yöneticisini açık bırakıp biraz oyun oynayıp tekrar çıkıp CPU ve RAM kullanımına bakarmısınız
  • Ekran kartını, intel işlemcili bir bilgisayarda test edermisiniz, bakalım aynı şeyi yapacak mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cpu kullanımı %30'u geçmiyor, RAM kullanımı ise maksimum 9gb gördüm oyun oynarken. İntel sistemde denedim, taabiri caizse uçuyor. Bildiğim kadarı ile zaten güçlü bir karta sahibim, 980 serisinin en performanslı kartı. Fakat karta yük bindiremiyorum yani çıkamadım işin içinden. Bir ayarlar falan yaptım kurcaladım baya, şuan %60 yükte çalışıyor, ama normal midir yeterli midir yoksa anormal midir onu da bilemiyorum..
  • Siz bence PC'ye doğru düzgün ekran kartını kullanan bir oyun yükleyin örnek veriyorum Battlefield 1 gibi onda ki FPS'ye bakın bir de.
  • işlemcin yetersiz tek cekirdek performansı düşük oldugu için gpu tam kullanamıyor tüm ayarları yuksege alınki yük binsin karta gölgeleri efekleri verylow yapın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.