GPU sıcaklığı 60° 'den düşmüyor
-
-
Gayet normal bir durum 1000 serisinden basliyarak butun gpular ayar yapmazsan 60 dereceye kadar fan acmiyor 60 dan sonra acar fani
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gs09gs09 -- 21 Kasım 2021; 20:21:38 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
fakat nedense fpsimde bir hayli düşüş oldu ve kasadan çok fazla fan sesi geliyor. neden olabilir?
-
Hangi fandan ses geliyor?
Cpu fanı sys fana takmıs olabilir misiniz?
-
kasada 4 fan var hepsinden geliyor gibi bi yüksek ses var cpu danda olabilir.
cpu fanını temizlerken çıkartmadım.
-
Hwiinfo değerlerini gönderin bir bakalım boş vaktimizde.
-
-
Cpu 92 dereceyi görmüş. Temizlerken ne yaptınız? Termal macunu da silmiş olabilir misiniz? Soğutucuyu temas edecek şekilde oturtabildiniz mi?
Cpu sıcaklığını hızlı bir şekilde düzeltmeniz gerekiyor.
-
Aynen hocam, işlemciniz çok ısınıyor.
Muhtemelen kasa fanları da işlemci sıcaklığıyla orantılı çalışıyor. Stok soğutucu varsa, 200 liralık bir soğutucu + macun işinizi görür. Baya sessizleşir sistem
Masraf etmeyeyim dersen sadece termal macun alıp sür.
Üstelik 18w güç tüketiminde 90 derecelere çıkıyor. Bu halde oyun oynamayın. Soğutucu montajı sıkıntılı muhtemelen. Çıkartmadım demişsiniz ama normal şartlarda 18w ile bu sıcaklık imkansız, üstündeki fan çalışmıyor olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forum1th -- 21 Kasım 2021; 22:39:53 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dediklerinizi yapıp geri dönüş yapacağım teşekkürler :)
-
İşlemci sıcaklığı evet yüksek ve stok soğutucu kullanıyorsan onlar bazen işlemciye düzgün oturtulamamış olabiliyor ve bu durumda işlemciye tam temas etmediğinden işlemci ısısı da haliyle yüksek oluyor.
Birde gpu ya özel aşağıdaki minik yazılımı indirip, sensors kısmından gpu ve bellek hızlarını da kontrol edesin, çünkü bazı sürücülerde yada windowstan kaynaklı bazı sıkıntılarda kartın bellekleri tam hız da takılı kalıp, kartı masaüstünde boştayken dahi ısıtabiliyor.
-
1060 eski bir kart. ikinci el aldıysa içindeki termal macunu vs. değiştir, tozlarını temizle düzelir.
-
Hepinize Teşekkürler termal macunu değiştirdim düzeldi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X