Şimdi Ara

Gpu usage nedir???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gpu usage nedir arkadaşlar acaba?? Assassin's oynuyorum nvidia yapımı olduğundan ikide bir düşüyor çıkıyor oyun ile falan mı alakalı yoksa ekran kartının gb'ı ile ilgili mi??

Ani fps düşüşleri beni bunu araştırmaya soktu diğer oyunlarda aşırı birşey olmamıştı pek araştırmadım.

Not = Ekran kartı 2 gb 7970m

• Assasin's creed özürlü bir oyundur. Gpu kullanımı o anlık ekran kartı işlemcisinin ne kadar kullanıldığıdır. oyunlarda ortalama %90 99 arası olması iyidir ancak gereksiz olduğu yerlerde ekran kartının zorlanmadığı yerlerde %50 civarında da seyredebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IIBurkiII

Assasin's creed özürlü bir oyundur. Gpu kullanımı o anlık ekran kartı işlemcisinin ne kadar kullanıldığıdır. oyunlarda ortalama %90 99 arası olması iyidir ancak gereksiz olduğu yerlerde ekran kartının zorlanmadığı yerlerde %50 civarında da seyredebilir.

doğrudur hocam sıkıntılı bi oyun senaryo icabı oynuyoruz bizde işte. peki ekran kartı miktarını ne kadar kullandığını nerden öğrenebiliriz bi program önerebilir misin??
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardarda45

quote:

Assasin's creed özürlü bir oyundur. Gpu kullanımı o anlık ekran kartı işlemcisinin ne kadar kullanıldığıdır. oyunlarda ortalama %90 99 arası olması iyidir ancak gereksiz olduğu yerlerde ekran kartının zorlanmadığı yerlerde %50 civarında da seyredebilir.

doğrudur hocam sıkıntılı bi oyun senaryo icabı oynuyoruz bizde işte. peki ekran kartı miktarını ne kadar kullandığını nerden öğrenebiliriz bi program önerebilir misin??

msı afterburner. ekran kartı ile ilgili memory kullanım, gpu kullanım, fan hızı, sıcaklık, fps hepsini oyun içinde gösteriyor. seçeneklerden on monitoring ayarları var kolay bi şekilde yaparsın.

• GPU kullanımı, ortalama olarak kartın aktif kalma süresidir. Mesela CPU GPUya 15 milisaniye için görüntü çizdirip, 5 milisaniye de başka işlemleri yapıyorsa GPU-kullanımı %75 olur.
  • Ekran kartinin kullanim orani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laptop'ta ısınma sorunu varsa gpu kullanımı ani olarak düşebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GPU Load hakkında !!!
    11 yıl önce açıldı
    Gpu bios switch nedir ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

msı afterburner. ekran kartı ile ilgili memory kullanım, gpu kullanım, fan hızı, sıcaklık, fps hepsini oyun içinde gösteriyor. seçeneklerden on monitoring ayarları var kolay bi şekilde yaparsın.

msi afterburner kullanıyordum bi ara bende ama memory kullanımı bulamadım hocam şu an PlayClaw4 kullanıyorum onda da zaten yok sanırsam bilgilendirme için tşk

• eyw hocam bilgi için

@Tugrul_512bit

@volki97

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardarda45 -- 2 Haziran 2013; 20:59:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

Laptop'ta ısınma sorunu varsa gpu kullanımı ani olarak düşebilir.

ısınma sorunu yoktur diye düşünüyorum hocam clevo kasa çift fan var 90 da fanlar turboya başlıyor 90 dan ilerisini görmedim herhalde biosta 90 sabit diye pek kurcalamak istemedim
  • quote:

quote:

ısınma sorunu yoktur diye düşünüyorum hocam clevo kasa çift fan var 90 da fanlar turboya başlıyor 90 dan ilerisini görmedim herhalde biosta 90 sabit diye pek kurcalamak istemedim

Laptop için 90c yüksek değilmi ? Çoğu laptopda 80c'den sonra gpu ve cpu kullanımlarında ani düşmeler olabiliyor
  • quote:

quote:

quote:

Laptop için 90c yüksek değilmi ? Çoğu laptopda 80c'den sonra gpu ve cpu kullanımlarında ani düşmeler olabiliyor

bilmiyorum ki bende hocam ilk defa sıcaklık değerlerine de bakıyım dedim assassin's deki düşmeler yüzünden ilk başlarda bana da çok yüksek geldi sonra 90'da fanların coşmaya başladığını gördüm ve 91'i dahi görmedim pek üstünde durmadım daha ama diğer oyunlarda hiç bakmadım yarın farcry'a başlıyacağım hem amd yapımı oyun kesin bir cevap bulabilirim belki

• quote:

quote:

quote:

quote:

msi afterburner kullanıyordum bi ara bende ama memory kullanımı bulamadım hocam şu an PlayClaw4 kullanıyorum onda da zaten yok sanırsam bilgilendirme için tşk

settings/monitoring seklemelerinden ortadaki kısımda memory usage yan tarafını tikleyeceksin. sonra aşağıdan show in on- screen display kutucuğunu işaretleyeceksin bu kadar

• quote:

eyw hocam bilgi için

@Tugrul_512bit

@volki97

Ne demek.Yardimci olduysam sevindim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd driver sil. Laptopla verilen cdden yükle driverları.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.