Şimdi Ara

GPU yanıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yaklaşık bir hafta oldu bilgisayar sürekli kapatıyordu kendini .. ve açıldıktan sonra sistem tarama yapıyordu. fanlardan da çok ses geldiğini düşünüp acaba temizlik vakti mi geldi dedik veeeee....
    dün içini açıp temizledik ...
    ben herzamanki gibi temizliği abarttım. :D
    ekran kartının fanını da soktum çatır çutur temizledim. üstündeki aparatı söktüm sonra fanı söktün derim bir temizlik yaptım. şi,mdi de son durum bu ancak bu programı yumurta kapıya gelince keşfettiğim için temizlikte önceki sıcaklık durumu da aynımıydı bilmiyorum. sipikerını geri taktım herhangi bir uyarıcı ses gelecek mi diye... herhangi bir ayırt etmeye yarayacak ses gelmiyor kapanışta yada açılışta.
    ışık tutup baktığımda hafiften bir salınma görüyorum fanda. aklıma gelen ilk şey sabahın köründe bilmiyorum orası neresiyse artık gidip bir yerden fan almak istiyorum.
    [DHTUBE=]çapı hakkında hiçbir bilgim yok...
    bilen bir arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim.
    dip not: az bilen biri için sanırım biraz fazla örseliyorum bilgiyasarı :)
    size yazarken kontrol ettiğimde en son sıcaklık 96 yı gösteriyordu yazımı bitiremeden kapandı şimdi 47 fandan gelen ses su an normal ama stabil bir durum söz konusu değil..
     GPU yanıyor... GPU yanıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucky+90 -- 24 Ocak 2016; 7:56:46 >

• ben anakarta takılan enerji kablosunu metal soğutucunun dişlerinin arasından geçirdim öncedende öyleydi ftograftaki gibi değildi sanırım sonrun o değil değil mi?
    şuan tek isteğim biran önce fan çapo ögrenebilmek yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucky+90 -- 24 Ocak 2016; 8:00:13 >
  • Senin sorunun macun. Fanı sökersen macunu yenilemen lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkbozkus

Senin sorunun macun. Fanı sökersen macunu yenilemen lazım

fanı sokup temizledim ama fanın takıltığı metal parca ekran kartının arka kısımdan sabitlenmiş çıkmıyor yoksa onu da yapacaktım yani :) aklına gelen başka bişey olursa yaz lütfen ama fan ı değştirmeyi düşünüyorum . çapının kaç santım olduğunu öğrenmem gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucky+90 -- 24 Ocak 2016; 9:31:34 >
  • Yahu fanın dönüyorsa değiştirmene gerek yok. Soğutucu bloğu çıkarmadn anladığm kadarıyla. Muhtemelen fanı oturtamadın bloğa tekrar

• berkbozkus kullanıcısına yanıt
    fan dönüyor ama hızını arttırdım %50 den %60 a çıkarttın şimdi biraz rahatladı gibi.
    hızı arttırınca sıcaklık GPU da %52 civarında dolaşıyor şuan. CPU da %60 -63 lerde geziyor.
    ama tam ekran yapmadım henüz oyunu. birde su var unutma bir haftadan beri devam eden bir kapanma sorunu var ve kasayı hemen arkasından açtığımda sistem taraması yapıyordu hep :) dert bir değil yani ekran kartını cırtlatmadan konuyu halletsem diğerine de girişicem hemen :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: lucky+90

biraz değil remsne yangın var ...
    yaklaşık bir hafta oldu bilgisayar sürekli kapatıyordu kendini .. ve açıldıktan sonra sistem tarama yapıyordu. fanlardan da çok ses geldiğini düşünüp acaba temizlik vakti mi geldi dedik veeeee....
    dün içini açıp temizledik ...
    ben herzamanki gibi temizliği abarttım. :D
    ekran kartının fanını da soktum çatır çutur temizledim. üstündeki aparatı söktüm sonra fanı söktün derim bir temizlik yaptım. şi,mdi de son durum bu ancak bu programı yumurta kapıya gelince keşfettiğim için temizlikte önceki sıcaklık durumu da aynımıydı bilmiyorum. sipikerını geri taktım herhangi bir uyarıcı ses gelecek mi diye... herhangi bir ayırt etmeye yarayacak ses gelmiyor kapanışta yada açılışta.
    ışık tutup baktığımda hafiften bir salınma görüyorum fanda. aklıma gelen ilk şey sabahın köründe bilmiyorum orası neresiyse artık gidip bir yerden fan almak istiyorum.
    [DHTUBE=]çapı hakkında hiçbir bilgim yok...
    bilen bir arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim.
    dip not: az bilen biri için sanırım biraz fazla örseliyorum bilgiyasarı :)
    size yazarken kontrol ettiğimde en son sıcaklık 96 yı gösteriyordu yazımı bitiremeden kapandı şimdi 47 fandan gelen ses su an normal ama stabil bir durum söz konusu değil..

dostum ati 4800 serisi zaten çok ısınan bir grafik kartı serisi!

macunu değiştirip başka fan da takabilirsin ama !

gene çok ısınan bir kartın olacak!

ayrıca dx 11 desteği yok!

önümüzde dx 12 varken o kartı sat ya da birine hediye et!

kartı yakabilirsin!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdilik idare ediyorum.
    O günden sonra pc kendini hiç kapatmadı.
    Dolar düşmeden bilgisayar parçası almayı düşünmüyorum. Yaşamsal ihtiyaçlarım öncelikli çünkü.. ama belki gün gelir benimde en ufak arızada eşya degistirecegim gün gelebilir.
    Ekran kartının özelliği ile ilgili verdiğin bilgi için teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucky+90 -- 27 Ocak 2016; 20:34:59 >
  • ekran kartını güzelce titiz bi şekilde tamamen sök sonra kaliteli bi macun al netten macun gelince temizliği yap macunu sür topla ekran kartını

işlemci iş görür 4gb ramde varsa oyun oynanmıyorsa en az 2 yıl daha atar bu sistem seni

birde o kartlar çok ısınıyor bi arada bendede vardı sırf kaç derecede yanacağını merak ettiğimden hertürlü eziyeti yaptım karta en son 98c gordum ama yinede çalışıyordu

sistem taraması demişsin ama onu tam anlayamadım

ek not: konu yanlış yerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4A4F57CBB -- 28 Ocak 2016; 1:18:38 >
  • lucky+90 L kullanıcısına yanıt
    termal macun sürmez isen yakarsın zaten...
  • berkcano B kullanıcısına yanıt
    Suremedimv:(
    Çünkü sirt kısmında ki pun yerleri sapit. Parmakla sıkıştırılıp çıkartılan turden değil. Yoksa yapacaktım. Ama fan ağlıyor su an bildiğin gibi değil. Mendil uzatsam paketi kapar elimden o derece gor gor gor şeklinde

• 2 gb ram var ekran kartı zaten belli :)
    Ben hep sunu demisimdir at sahibine gore kişner :D
    Ben bu bilgisayarla tomb Raiderları bitirdim skyrim, Assassin creed leri bitirdim (sonuncusu hariç)) Crysis oynadım :D daha neler neler ağlattım onu mahvettim ;)
    Su fanı silerken sanırım biraz haşin davrandim. Ve milini bozdum çünkü yalpalayarak dönüyor :) bu geceyi de atlatayım öğlen ilk is 8cm capinca bir fanla eve koşucam geri
    Birde bunun soğutucu metalinin karta takilan kısımları çıkmıyor percinli gibi bir metal geçmiş kartin levhasindan sirt kısmında o metal boruyu kenarlardan dışa büküp sabitlamisler. Yani yeni macun sürmek biraz hayal gibi :(

• Sistem taramasını inan bende anlamadım
    Kart yüzünden pc birden kapandığı icin yapıyordu belki de. Sıcaklığı gozleyerek kullandığım için ben kapatıyorum pc yi o yüzden yapmıyor sanırım.
    Konu yerine gelince bölüm seçme konusunda hic başarılı olamadım :(

• Dolarin dusmesini beklersek isimiz uzun fiyatlar aldi basini gitti be

• THE1NS1DE kullanıcısına yanıt
    Saglam ikinci ellerde çıkıyor dur vurma kafani kırıcan şimdi :P

• Bilgi paylasmak istedim bir tane de :) alttaki fotoğrafta Asus 4850 de kullanılabildiğimiz fanin çapı ve vida yerlerinin genişliği ve hangi kartlara takılabileceği yazıyor. Hep şikayet edecek degilim ya :) bir katkım olsun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.