Şimdi Ara

Grafik bozulma ve donanım ivmesi ( yardım lütfen )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
8.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, öncelikle bu konu ile ilgili açılmış bir başlık varmı diye aradım ama bulamadım, yardımınıza ihtiyacım var.
    Bir kaç gün öncesine kadar, bilgisayarda herhangi bir sorun yoktu, oğlum ( 11 yaşında ) internet üzerinden oyun oynarken, oyunun ihtiyaç duyduğu ( yada spam bilemiyorum ) bir programın kayıt yada çalıştırılması uyarısında çalıştır komutunu vermiş. Sonra akşam ben eve geldiğimde masa üzerindeki dosyalarda görüntü bozuklukları dikkatimi çekti, bilgisayarı biraz kurcalarken baktımki bütün görsel öğelerde bozulma var ( explorer' in ileri geri okları bile ) sonrasında öncelikle virüs taraması ( kaspersky 6.0.2.614 kurulu ) yaptım arkasından emsi softun sguarde programı ile ( male, spam vs. ) taramasını yaptım sonuç temiz, sonrasında ekran kartının dreiver' ini kaldırıp tekrar yükledim, ama nafile, directx 9c yi kaldırıp tekrar yükledim, malesef sonuç hüsran, 3 gündür kasıyorum ( bir sürü test programı ile ) ama düzelme yok, sonra aklıma geldi, donanım ivmesi tam' da duruyordu ( mak. kurduğumdan beri hep aynı ) bunun değerini sola doğru 3 kademe düşürünce düzeldi, anlam veremedim, testlerden birinde 3d kapalı diyordu ama nedir açık mı? olmalı bilmiyorum, yardımınıza ihtiyacım var donanım ivmesi düşükken film izlemek ( sürekli takılmalar ) ızdırap oluyor, çok uzun yazdığımın farkındayım, ama detaylı anlatmazsam belki nasıl oluştu yada neler yapıldı bilinmeyeceğinden yazdım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Makinamın konfigrasyonu, ( kurulum 2005 yılı )

Ana kart: GA-8I915P DUO (REV2.0) ( İNTEL 915P/ICH6/PCI-E*16 - P4 LGA775/ATX/8CH )
    İşlemci: intel P4 processor 3.0
    Ram: 2x512 ( 533 )
    Ekran kartı: MSI RX600XT - VTD128E
    Ses: OB
    Psu : Tagan 450W
    HD: SEAGATE 320 GB SATA2 16MB CACHE
    RW-DVD
    Kasa: A-OPEN
    İlave : sadece kasa önüne küçük bir fan

donanımda başka birşey bulunmamaktadır.

Eğer yardım bulamazsam yada çözüm olmaz ise yeni bir ekran kartımı almam lazım ve bu donanıma göre tavsiyeniz ne olur. ( şimdilik oğlum küçük olduğundan ağır oyun oynamıyor )

• En azından bir fikri olan yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: freegen

En azından bir fikri olan yok mu?
    Donanım ivmesinin "tam ivme" de olması gerek. DirectX özelliklerinden 3 hızlandırmanın da etkin olması lazım. Orada 3d seçenkeleri içinde etkinleştir seçeneğinin olması lazım. Eğer silikse DirectX inizi (yükleşmişsiniz) yeniden yükleyiniz. Bir de ekran kartınızın sürücüsününü ekran kartınızla uyumlu olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

Donanım ivmesinin "tam ivme" de olması gerek. DirectX özelliklerinden 3 hızlandırmanın da etkin olması lazım. Orada 3d seçenkeleri içinde etkinleştir seçeneğinin olması lazım. Eğer silikse DirectX inizi (yükleşmişsiniz) yeniden yükleyiniz. Bir de ekran kartınızın sürücüsününü ekran kartınızla uyumlu olması lazım.

Alıntıları Göster
    merhaba, dejaay ilgin için çok teşekkürler, donanım ivmesi tam pozisyondayken bozulmalar hat safhada, directx' i evet 3-4 defa kaldırıp yükledim, ekran kartımın sürücüsüne gelincede, ilk olarak kaldırıp orjinal cd' sini yükledim sorun çözülmeyince tekrar kaldırıp MSI, 'ın kendi sitesinden son sürümünüde yükledim ama yide sonuç başarısızlık.

• quote:

merhaba, dejaay ilgin için çok teşekkürler, donanım ivmesi tam pozisyondayken bozulmalar hat safhada, directx' i evet 3-4 defa kaldırıp yükledim, ekran kartımın sürücüsüne gelincede, ilk olarak kaldırıp orjinal cd' sini yükledim sorun çözülmeyince tekrar kaldırıp MSI, 'ın kendi sitesinden son sürümünüde yükledim ama yide sonuç başarısızlık.

Alıntıları Göster
    değişik bir yönden yaklaşacağım...
    bilgisayarınızda hangi codec paketi yüklü?
    eğer Ace mega codec pack yüklü ise dashboardından sırayla lite, professional gibi seçenekleri denemenizi öneririm. (donanım ivmesi tamda iken)...
    aklıma şuan bu geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Tyathalae

eğer Ace mega codec pack yüklü ise dashboardından sırayla lite, professional gibi seçenekleri denemenizi öneririm. (donanım ivmesi tamda iken)...
    aklıma şuan bu geliyor

Alıntıları Göster
    Slm, Selimoloji, hangi codec' lerin yüklü olduğunu nerden görebilirim??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tyathalae

aklıma şuan bu geliyor

Alıntıları Göster
    @freegen aslında bi ekran görüntüsü yollasanız iyi olur, hatayı görmek açısından.

Acaba görüntü özelliklerinden ayarlar değiştirilmiş olmasın. (masaüstü sağ tık- özellikler-ayarlar.) Buradan çözünürlük ve renk ayarlarını bi kontrol ediniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

@freegen aslında bi ekran görüntüsü yollasanız iyi olur, hatayı görmek açısından.

Acaba görüntü özelliklerinden ayarlar değiştirilmiş olmasın. (masaüstü sağ tık- özellikler-ayarlar.) Buradan çözünürlük ve renk ayarlarını bi kontrol ediniz.

Alıntıları Göster
    2 dakika içinde 1,2 örnek resim koyuyorum

• quote:

Slm, Selimoloji, hangi codec' lerin yüklü olduğunu nerden görebilirim??

Alıntıları Göster
    siz en iyisi şu codec pack'i kurun ACE Mega http://www.free-codecs.com/download_soft.php?d=3303&s=83

ayrıca yazı fontlarında da bozukluk varsa şunu deneyin;
    Başlat -> Ayarlar -> Denetim Masası -> Görüntü -> Görünüm -> Efektler -> Ekran yazı tipi kenarları düzeltmek için geçiş efekti kullan kısmından ClearType'ı seçiniz...

• quote:

2 dakika içinde 1,2 örnek resim koyuyorum

Alıntıları Göster
    eğer bir oyun oynanıyorsa o zaman görüntü hepten içler acızı, işin ilginci, film izlerken bir sorun yok.

• quote:

eğer bir oyun oynanıyorsa o zaman görüntü hepten içler acızı, işin ilginci, film izlerken bir sorun yok.

Alıntıları Göster
    Birde şu var belki önemlidir bilgi açısından, ama windows ama virüs programı ekranın sağ alt köşesinde bir ileti kutucuğu açtığı zaman aynı anda sol alt köşedede birtane oluşuyor, hatta bir ara kendi kendime ( miror ) yani ayna etkisi diye düşündüm buda aklıma ( ki biraz mantıksız geldi, acaba ekran kartı sürücüsü, yada directx yada benzeri bir sürücünün aynı anda işlevsellik gösterdiği)

• quote:

Birde şu var belki önemlidir bilgi açısından, ama windows ama virüs programı ekranın sağ alt köşesinde bir ileti kutucuğu açtığı zaman aynı anda sol alt köşedede birtane oluşuyor, hatta bir ara kendi kendime ( miror ) yani ayna etkisi diye düşündüm buda aklıma ( ki biraz mantıksız geldi, acaba ekran kartı sürücüsü, yada directx yada benzeri bir sürücünün aynı anda işlevsellik gösterdiği)

Alıntıları Göster
    hatta son resimde paint crop' u araçlar bölümüne dikkat ederseniz herşey çift. Acaba farkında olmadığım ama aynı sürücüden iki tane yüklü olup aynı anda çalışma ihtimali nedir sizce?

• quote:

hatta son resimde paint crop' u araçlar bölümüne dikkat ederseniz herşey çift. Acaba farkında olmadığım ama aynı sürücüden iki tane yüklü olup aynı anda çalışma ihtimali nedir sizce?

Alıntıları Göster
    Selimoloji, vermiş olduğun linkten codeki indiriyorum, ( bu arada logitech x530 bencede oldukca iii )
    saat baya geç olmuş yardımlarınız için çok teşekkürler, ( malum yarın iş var ) indirdiğim codec' i kurup test ettikten sonra yarın neticeyi size bildiririm, sevgiyle ve sağlıcakla kalın.

• quote:

Selimoloji, vermiş olduğun linkten codeki indiriyorum, ( bu arada logitech x530 bencede oldukca iii )
    saat baya geç olmuş yardımlarınız için çok teşekkürler, ( malum yarın iş var ) indirdiğim codec' i kurup test ettikten sonra yarın neticeyi size bildiririm, sevgiyle ve sağlıcakla kalın.

Alıntıları Göster
    Problem , bazı ikonlarda "mirror" oluşturmaya kadar vardıysa, okkalı bir virüs yada spy var bence. Bu durumun driver yada direct-x ile alakası olamaz diye düşünüyorum.

Tavsiye edebileceğim programlar :

SUPERANTISPYWARE,
    MCAFEE 8.0
    NORTON online virus scan.

Bu son yazdığım , symantec sitesinde bulunan güncel bir uygulama ile makinenizi test etmenize yarıyor.

@deejay haklı... Bilgisayarınızda direct-3D uygulaması "AÇIK" ve donanım ivmesi de "TAM" konumunda olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: msakalar

Problem , bazı ikonlarda "mirror" oluşturmaya kadar vardıysa, okkalı bir virüs yada spy var bence. Bu durumun driver yada direct-x ile alakası olamaz diye düşünüyorum.

SUPERANTISPYWARE,
    MCAFEE 8.0

Bu son yazdığım , symantec sitesinde bulunan güncel bir uygulama ile makinenizi test etmenize yarıyor.

@deejay haklı... Bilgisayarınızda direct-3D uygulaması "AÇIK" ve donanım ivmesi de "TAM" konumunda olmalı.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: msakalar

SUPERANTISPYWARE,
    MCAFEE 8.0

SuperAntiSpyware 3.7.1018
    http://fs5.filehippo.com/4934/ac75f87c2c894ed4b379c9507e7b847d/SUPERAntiSpyware.exe

NOD32TR
    http://download1.eset.com/eval/win/v2/nenttrst.exe

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: msakalar

SUPERANTISPYWARE,
    MCAFEE 8.0

SuperAntiSpyware 3.7.1018
    http://fs5.filehippo.com/4934/ac75f87c2c894ed4b379c9507e7b847d/SUPERAntiSpyware.exe

NOD32TR
    http://download1.eset.com/eval/win/v2/nenttrst.exe

Alıntıları Göster
    Msakalar ve Dejaay, göstermiş olduğunuz ilgi ve yardım için çok teşekkür ederim, bu sorun ilk oluştuğunda bitdefender online tarama ile yapmıştım ama akşam eve gidince hemen tekrar ( tavsiye ettiğiniz şekilde ) tarama yaptıracağım. Gelişmeleri mutlaka bildireceğim. Fakat ilginç olan şudur ki, donanım ivmesini azaltınca sorun çözülüyor gibi görünüyor, eğer spam yada bir virüs olasılığı olsaydı yine böyle donanım ivmesini azaltınca pasif hale geçebilirler mi? Şimdi söylediklerimi birşey bildiğim için değil sadece mantık yürüterek yazıyorum, acaba sorun ekran kartının grafik tarama ( yada yineleme ) hızı göçmüş olabilir mi?
    Hani hepimiz arada bir masa üzerinde ki dosyaları topluca işaretlemek için ( bazende can sıkıntısından ) mosue oku masa üzerinde iken sol tuşa basılı tutup geçici çerçeve oluştururuz ya, ben böyle yapınca her bir geçici çerçeve kalıcı şekilde iz bırakıyor, ama mouse' nin sağ tuşuna basıp çıkan menüden yenile dediğim zaman ( yada F5 ile ) bu izler kayboluyor. Bu da akla başka bir soru getiriyor?

• quote:

Msakalar ve Dejaay, göstermiş olduğunuz ilgi ve yardım için çok teşekkür ederim, bu sorun ilk oluştuğunda bitdefender online tarama ile yapmıştım ama akşam eve gidince hemen tekrar ( tavsiye ettiğiniz şekilde ) tarama yaptıracağım. Gelişmeleri mutlaka bildireceğim. Fakat ilginç olan şudur ki, donanım ivmesini azaltınca sorun çözülüyor gibi görünüyor, eğer spam yada bir virüs olasılığı olsaydı yine böyle donanım ivmesini azaltınca pasif hale geçebilirler mi? Şimdi söylediklerimi birşey bildiğim için değil sadece mantık yürüterek yazıyorum, acaba sorun ekran kartının grafik tarama ( yada yineleme ) hızı göçmüş olabilir mi?
    Hani hepimiz arada bir masa üzerinde ki dosyaları topluca işaretlemek için ( bazende can sıkıntısından ) mosue oku masa üzerinde iken sol tuşa basılı tutup geçici çerçeve oluştururuz ya, ben böyle yapınca her bir geçici çerçeve kalıcı şekilde iz bırakıyor, ama mouse' nin sağ tuşuna basıp çıkan menüden yenile dediğim zaman ( yada F5 ile ) bu izler kayboluyor. Bu da akla başka bir soru getiriyor?

Alıntıları Göster
    Aslında en kolayı sistem geri yüklemeyi çalıştırmak, denemekde faide var. Bir de bilgisayara son yüklenen herhangi bir programda bu duruma neden olmuş olabilir.

Birde ekran ayarları kısmında sorun gider kısmı var, bir de oraya bakınız. Galiba sorun DirectDraw ile ilgili olan bieşet. Zaten sorun gideri okuduğunuz zaman,sorunla ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

• quote:

Aslında en kolayı sistem geri yüklemeyi çalıştırmak, denemekde faide var. Bir de bilgisayara son yüklenen herhangi bir programda bu duruma neden olmuş olabilir.

Birde ekran ayarları kısmında sorun gider kısmı var, bir de oraya bakınız. Galiba sorun DirectDraw ile ilgili olan bieşet. Zaten sorun gideri okuduğunuz zaman,sorunla ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    slm dejaay, sorun halen çözülmüş değil, en son bende senin düşüncene katılıyorum, directdraw ve direct 3d sorunu gibi gözüküyor. Fakat benim bildiğim kadarıyla bunlar directx9' un içinde yer alıyor, ben sırasıyla önce directx' i kaldıracak bir program kurdum, emin değilim ama kaldırdığını düşünmüştüm sonra MSI' ın ekran kartıyla birlikte verdiği cd' den ( içinde var ) directx9b yi tekrar kurdum, baktım değişme yok, terar o kurduğum program ile kaldırmayı deneyip netten, directx 9c' yi kurdum ama sonuç hüsran, ( aslında çözüm olacağına emin olduğum en iyi yol format, fakat o kadar çok program ve veri farki anlatamam ( 320gb formatı gözüm yemiyor ) o yüzden bu kadar kasmaya çalışıyorum, yani bu kadar basit bir sorun, dışardan ayrıca directDraw ve Drect 3d' yi yükleyebilirmiyim diye baktım olcak gibi değil. Ne yapacağımı şaşırdım.

• quote:

slm dejaay, sorun halen çözülmüş değil, en son bende senin düşüncene katılıyorum, directdraw ve direct 3d sorunu gibi gözüküyor. Fakat benim bildiğim kadarıyla bunlar directx9' un içinde yer alıyor, ben sırasıyla önce directx' i kaldıracak bir program kurdum, emin değilim ama kaldırdığını düşünmüştüm sonra MSI' ın ekran kartıyla birlikte verdiği cd' den ( içinde var ) directx9b yi tekrar kurdum, baktım değişme yok, terar o kurduğum program ile kaldırmayı deneyip netten, directx 9c' yi kurdum ama sonuç hüsran, ( aslında çözüm olacağına emin olduğum en iyi yol format, fakat o kadar çok program ve veri farki anlatamam ( 320gb formatı gözüm yemiyor ) o yüzden bu kadar kasmaya çalışıyorum, yani bu kadar basit bir sorun, dışardan ayrıca directDraw ve Drect 3d' yi yükleyebilirmiyim diye baktım olcak gibi değil. Ne yapacağımı şaşırdım.

Alıntıları Göster
    Yukarıda verdiğim programlarla sisteminizi tarattınız mı?

Görüntü ayarlarına, (yenileme sıklığı, renk yönetimine...vs) baktınız mı, normal mi?

DirectX 9.0c
    http://download.microsoft.com/download/5/5/e/55ec0e96-a046-42c6-b6c8-2cd5742a073a/directx_jun2007_redist.exe

Bir de bu sorun ekran kartı sürücüsüyle de ilintili olabilir, o nedenle doğru sürücüyü bulmak için googleden "DriverMAGIC Pro" programı bulup indirin. Bilgisayarınızdaki tüm sürücülere ait bilgileri verip, güncellenmesi gerekenleri belirtecektir.

• quote:

Yukarıda verdiğim programlarla sisteminizi tarattınız mı?

Görüntü ayarlarına, (yenileme sıklığı, renk yönetimine...vs) baktınız mı, normal mi?

DirectX 9.0c
    http://download.microsoft.com/download/5/5/e/55ec0e96-a046-42c6-b6c8-2cd5742a073a/directx_jun2007_redist.exe

Bir de bu sorun ekran kartı sürücüsüyle de ilintili olabilir, o nedenle doğru sürücüyü bulmak için googleden "DriverMAGIC Pro" programı bulup indirin. Bilgisayarınızdaki tüm sürücülere ait bilgileri verip, güncellenmesi gerekenleri belirtecektir.

Alıntıları Göster
    Slm, dejaay
    Yukarıda bahsettiğiniz bütün programlarda tarama yaptırdım, birşey çıkmadı, ekran kartı ile ilgili bütün testleri yaptım sonuç gayet iyi,ekran kartında ve sürücüsünde sorun yok gibi görünüyor, yenileme sıklığı uyumlu ama renk yönetiminde bir veri yok ( geçerli monitör : tak ve kullan monitörü, varsayılan monitör profili : < yok> ) şeklinde başka birşey yok. directx9c zaten yüklü ama tavsiyeniz üzere tekrar yükliyeceğim, ama önce şu DiverMagic Pro ile bir driver taraması yaptırayım diyorum, gelişmeleri bildireceğim. yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Saolun

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.