Şimdi Ara

Grafik Kartı Sorunu: N61JV-240DV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Forumda önceden bununla ilgili konu açan arkadaşlar olmuş, bir kaçını inceledim ama verilen öneriler çözüm olmadı.
    Asus'un N61JV-240DV modelinde nVIDIA Optimus özelliği mevcut.
    Yani görüntü bağdaştırıcısı olarak Intel HD ve nVIDIA GeForce GT 325M, ikisi de mevcut.
    Bilgisayar, uzun süre açık kalabilmesi ve bataryayı sömürmemesi için Intel grafik kartını kullanıyor normal zamanlarda. Ve oyun gibi zorlandığı yerlerde GeForce 325M'e geçmesi gerekiyor.
    Fakat bu gün CounterStrike 1.6 oynadığımda düşük FPS aldım (40-60 arası), çözünürlüğü yükseltemedim oyunda. Normal şartlarda GeForce GT325M ekran kartı ile 100'den aşağı düşmemesi gerekiyor.
    Bunu nerden tahmin edebilirsin ki diyorsanız, 2 sene önce aldığım masaüstü bilgisayarımda 512MB bellekli ekran kartında dahi 100'den aşağı inmiyor; 1GB bellekli de hiç inmemesi lazım.
    Bu sorunu nasıl düzeltebilirim?

Denediğim çözüm yolları şunlardır:
    *Intel HD grafik kartını aygıt yöneticisinden devre dışı bırakmak - Bu şekilde görüntü tamamen gidiyor ve bilgisayarı yeniden başlatınca düzeliyor.
    *nVIDIA'nın son sürüm driver'ını yüklemek - Şu an bilgisayarda bulunanı en son sürümü
    *Güç ayarlarından High Performance'yi kullanmak - Hiçbir şey farketmedi

Ayrıca sanırım diğer ekran kartına geçtiğinde bu laptopun hoparlörünün sağ ve solundaki mavi ışıkların beyaza dönüşmesi gerekiyor, bilgisayarı açarken falan çok nadir 1-2sn'liğine beyaz olup geri maviye dönüyor. Oyunlarda hiçbir değişim olmuyor.

Konuyu okuyan, ilgilenen, cevap veren, zaman ayıran bütün arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus n53sn Ekran kartı Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.