Şimdi Ara

grafik ve oyun bütçe:4000 tavsiye ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    genellikle grafik, web tasarım seyrek olarak video kurgu yapılacak. mesaiden sonra bir iki saat pupg oynayabileceğim sisteme ihtiyacım var.
    çok fazla oyun oynamıyorum. 4k olsun şu kadar fps olsun gibi isteğim yok. bir iki yıl akıcı oynayabileyim. önemli olan tasarım işlerindeki performansı.

Daha önce msi i7 4. nesil 2gb ekran kartlı laptop ile çalışıyordum. fakat laptop ekranı tasarım için uygun olmadığından ve biraz daha hız ile performans istediğimden masaüstü sisteme geçmeye karar verdim.
    askerlik dönüşü mayıs ayında alım yapacağım.

bütçe olarak 4000/4500 gibi düşünüyorum. fakat bu bütçeye kuracağın sistem işini görmez derseniz yükseltmeye çalışırım.
    ikinci elde alabilirim uygun olması için. fakat donanımdan çok anlamıyorum. hz, mhz, bit gibi terimler kullanılıyor ihtiyacım olan parçalarda bu terimlerin değeri kaç olmalı bilmediğimden karar veremiyorum.

çok fazla konu var benzeri. bu konuda tavsiye veren arkadaşlarsan ricam, "hangi donanımı neden almalıyım?" "bu donanımda kriterin şu olmalı", "bu işemi görecek" gibi açıklayıcı olursa bir nevi rehber gibi olur. Okuyucular balık tutmayı öğrenir.

ilgilenip tavsiye verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtaner -- 2 Şubat 2018; 10:30:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kullanacagınız programlar işlemci agırlıklıysa r5 1600 alınabilir. Ekran kartı olarak da 1060 önerilir bu bütçeye ama şuan stoklarda yok ekran kartını sonra almak şartıyla şöyle bir sistem toplanabilir.

2700TL yapiyor.Üzerinede 2bin tlye 1060 almak isterseniz 4700e gelir ama kesinlikle ekran karıtnı şuan almanızı önermem.Psu ve kasadan kısabilirsiniz fiyat fazla gelirse.
  • Pweck5 kullanıcısına yanıt
    Ryzenlarda dahili gpu yok, eğer şimdiden toplanmak isteniyorsa ya intel alınacak ya da ekstra gpu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingocd

Ryzenlarda dahili gpu yok, eğer şimdiden toplanmak isteniyorsa ya intel alınacak ya da ekstra gpu.

Biliyorum. Ben de kendime sistem topladım ekran kartı almamıştım daha. Eski ekran kartımla kullanıyordum kafa direk arkadaşın da eski bi kartı vardıra gitti :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pweck5

Kullanacagınız programlar işlemci agırlıklıysa r5 1600 alınabilir. Ekran kartı olarak da 1060 önerilir bu bütçeye ama şuan stoklarda yok ekran kartını sonra almak şartıyla şöyle bir sistem toplanabilir.

2700TL yapiyor.Üzerinede 2bin tlye 1060 almak isterseniz 4700e gelir ama kesinlikle ekran karıtnı şuan almanızı önermem.Psu ve kasadan kısabilirsiniz fiyat fazla gelirse.

tavsiye için teşekkürler. sistemi mayıs ayında alacağım.

1060 ve 1060 ti arasında nasıl bir fark oluşturur. ti ne katıyor ekran kartına

• quote:

Orijinalden alıntı: rtaner

quote:

Kullanacagınız programlar işlemci agırlıklıysa r5 1600 alınabilir. Ekran kartı olarak da 1060 önerilir bu bütçeye ama şuan stoklarda yok ekran kartını sonra almak şartıyla şöyle bir sistem toplanabilir.

1060ti yok hocam. 1050 , 1070 ve 1080de ti var daha fazla performans katıyor yaklaşık yüzde 25-30 galiba.

• anladım. hocam. teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: rtaner

quote:

Mayısta gel tekrar görüşelim hocam. Dereyi görmeden paçayı sıvamanın alemi yok.

• Benim tavsiyem gidin hazır sistemlere bakın içindeki parçaların fiyatlarını hesaplarsanız ekran kartlarının günümüz fiyatlarına göre daha uygun olduğunu göreceksiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.