Şimdi Ara

gramer hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaslar present perfect tensei hala ve hala anlamış değilim turkcede tam karşılığının olmamasi zorlastiriyor konuyu kafayi yicek gibi oluyorum. bu tensein amaci nedir? hadi tamam gecmiste baslamıs ve etkisi hala süren olmasına tamam, tecrubeleri anlatmaya da eyvallah ama geçmişte başlamış ve hala suren olmasıyla present perfect continoustan ne farki var? ve zamanın belli olmayacak deniliyor yani ben gecmişte zamani bilmediğim eylemlerde bu tense mi kullanicam? örnek olarak bi sitede i have done my homework yazılmış bunun cevirisi odevimi yaptim değil mi turkce dusununce bunun pastla kurulması gerekmez mi yapılıp bitirilmiş cunku:/ yardım edin arkadaslarrr

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ssagiroglu

merhaba arkadaslar present perfect tensei hala ve hala anlamış değilim turkcede tam karşılığının olmamasi zorlastiriyor konuyu kafayi yicek gibi oluyorum. bu tensein amaci nedir? hadi tamam gecmiste baslamıs ve etkisi hala süren olmasına tamam, tecrubeleri anlatmaya da eyvallah ama geçmişte başlamış ve hala suren olmasıyla present perfect continoustan ne farki var? ve zamanın belli olmayacak deniliyor yani ben gecmişte zamani bilmediğim eylemlerde bu tense mi kullanicam? örnek olarak bi sitede i have done my homework yazılmış bunun cevirisi odevimi yaptim değil mi turkce dusununce bunun pastla kurulması gerekmez mi yapılıp bitirilmiş cunku:/ yardım edin arkadaslarrr

merhaba arkadaslar present perfect tensei hala ve hala anlamış değilim turkcede tam karşılığının olmamasi zorlastiriyor konuyu kafayi yicek gibi oluyorum. bu tensein amaci nedir? hadi tamam gecmiste baslamıs ve etkisi hala süren olmasına tamam, tecrubeleri anlatmaya da eyvallah ama geçmişte başlamış ve hala suren olmasıyla present perfect continoustan ne farki var? ve zamanın belli olmayacak deniliyor yani ben gecmişte zamani bilmediğim eylemlerde bu tense mi kullanicam? örnek olarak bi sitede i have done my homework yazılmış bunun cevirisi odevimi yaptim değil mi turkce dusununce bunun pastla kurulması gerekmez mi yapılıp bitirilmiş cunku:/ yardım edin arkadaslarrr

Present perfect tense i kullanirken olayin sadece gecmiste "yasanmis","olmus-bitmis" ligine dikkat et."etkisi halen süren" vb gibi tanimlamalar kafa karistirici ve cok derin bir aciklama iceriyor ki bence cok dikkate deger birsey de degil.Bu yönünü düsünmemeni tavsiye ediyorum.Gecmiste süreklilik arzeden olaylarda present continous tense i kullan sadece, bununla hic karistirma.Yani yapiyordum-ediyordum gibi cümleleri.Yazinin sonunda örnek vermissin "ödevimi yaptim-I have done my homework" ,onu düsünürsek, iste bu cümlede vurgulanmak istenen ödevin "yapilip bitirilmis" olmasi.Kesin hangi zaman araliginda yapmis oldugunu bildirmek istediginde vurgu bu zamana dogru kayar ve iste o zaman cümle normal past tense ile kurulmasi gerekir.

Senin bu konuyu düsünürken,sana daha iyi anlatabilecek bir kaynak bulabilirmiyim diye google´a yazdim ve örneklerle,güzel bir sekilde anlatan bir siteyle karsilastim.Tam anlayabilmen acisindan özellikle verilen karsilastirmali örnekleri cok iyi ve dikkatli bir sekilde incelemeni öneriyorum.Aralarindaki anlam ve vurgulari iyi anlayabilirsen yasadigin karmasayi da asabilirsin.Kolay gelsin,basarilar...

http://www.ingilizce-ders.com/gunes-dil/sample/04-zamanlar-3.htm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E-kitaplar Hakkında Yardım
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.