Şimdi Ara

GRAN TURISMO 5 (2010) [ANA KONU] (1726. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
34.976
Cevap
49
Favori
1.735.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17241725172617271728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Grid bence arcade bir oyun. Daha doğrusu arcade ve simulasyon arasında arcade öğeleri daha ağır basıyor yeni gt çıkana kadar anca çerezlik bir oyun olur shift gibi, bence daha ötesi olmaz. Ama pcars için daha umutluyum eğer biraz shift atmosferinden ve kontrol,fizik gibi unsurlarından kurtulmuşsa( bilgisayarda oynayan arkadaşların yorumları nasıl pek bilmiyorum) biz gt oynayanları daha mutlu eder, yanlış anlaşılmasın grid e kötü oyun demiyorum çıkınca muhtemelen alıp da oynamayı düşünüyorum ama bu kadar uğraşıldıysa bir oyuna neden kokpit konmadı? bence bu oyunu biraz daha arcade yapıp oyunun pazarını daha geniş tutmak için yapılmış bir adım olabilir ya da sanıldığının aksine pek uğraşmadılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

quote:

Orijinalden alıntı: kubilay baykal

Valla İlker kardeşim Grid yarı arcade bir oyun, üstelik 2. oyunda kokpit kamerasıda olmayacak. Sim sevenler için bence pek makul bişey değil.
    En azından benim için. Tabi denenmeyi hakeder ama pek beklentim yok. GT5 şu ana kadar severek oynadığım birkaç sim (kimine göre sim e yakın) den biri.
    GT5 den sonra GT6 çıkana kadar tek beklediğim oyun Project Cars dır. Evet adamlar harbi harbi Sim yapıyorlar.
    Project Cars dan çok umutluyum. Belki yeni Dirt, Rally Sim olabilir ama o da hep dedikodu.

Arabaların kokpiti yok ama yol tutuşları ve çevreyle olan etkileşimi, çevrenin bizle olan etkileşimi simülasyon. O kadar Colin MC Rally, DIRT 3 oynadım, arabaların sürüş dinamiği bana, arcade oyun gibi hissettirse bilmezmiyim.
    Gaz ve frenin L2-R2 olması bile ayrı bir güzel, gaza bastığımı gerçekten hissediyorum.

Neyse hocam çıksın bi bakalım. Ben umutluyum, yeter ki bu oyuna geçecekler üzerine gidilip bir kaç ay oynasın. GT5 den GRID 2 ye geçilince bu ne biçim simülasyon, çöp bu denilmesin. Adamlar kaç senedir oyunu hazırlıyor. Neticede emek var ve bu kadar emek harcayan Code Master firması, arcade oyun yapmak için emek, zaman ve para harcamıyor. Şayet arcade oyun yapacak olsalar, NFS serisi gibi her sene bir yarış oyunu çıkarırlar.

Arcade yarış oyunları her sene çıkarken, Simülasyon yarış oyunları 3-5 senede bir çıkıyor. Çünkü yapmak daha zor ve zaman alıyor. GRID de her sene çıkan bir oyun değil.

Codemasters simülasyon yapıyor ?

buna tüm simülasyon severler gülerler, codemasters her sene formula 1 serisi için oyun çıkarır, dirt 1 ,dirt 2, dirt 3 'ü de fasona bağladılar, nerdeyse tamamen arcade.. ama sen simülasyon olduğunda ısrar edebilirsin.. evet codemasters çok emek harcıyor resmi forumuna girersen çıkardığı tüm oyunlardaki save sorunlarına bile halen çözüm bulamadıklarını görürsün, o kadar da master değilmişler demekki, need for speed serisinde çok da fazlası yok codemasters'ın oyunlarının..

• gt5 te hile yapan şe..... işte böyle yapıyor bakın araca kaç hp(beygir)

• quote:

Orijinalden alıntı: heavyblitzer

Grid bence arcade bir oyun. Daha doğrusu arcade ve simulasyon arasında arcade öğeleri daha ağır basıyor yeni gt çıkana kadar anca çerezlik bir oyun olur shift gibi, bence daha ötesi olmaz. Ama pcars için daha umutluyum eğer biraz shift atmosferinden ve kontrol,fizik gibi unsurlarından kurtulmuşsa( bilgisayarda oynayan arkadaşların yorumları nasıl pek bilmiyorum) biz gt oynayanları daha mutlu eder, yanlış anlaşılmasın grid e kötü oyun demiyorum çıkınca muhtemelen alıp da oynamayı düşünüyorum ama bu kadar uğraşıldıysa bir oyuna neden kokpit konmadı? bence bu oyunu biraz daha arcade yapıp oyunun pazarını daha geniş tutmak için yapılmış bir adım olabilir ya da sanıldığının aksine pek uğraşmadılar...

Kokpit yerine, arabaların ve yolların gerçek dinamiklerini yansıtmak için uğraştılar. Onun için simülasyon diyorum. İnsan arabayı sürerken NFS deki değil bir Gran Turismo da ki sürüş hissini alıyor. Ben ve bir çok arkadaşım bunu DIRT 3 de bu deneyimi yaşadık, inanmayan DIRT 3 ü oynayabilir. GRID 2 den de o yüzden umutluyum. Ha Codemaster, fikir değiştirmiştir ve NFS gibi bir arcade oyun çıkartır. O zaman bende uzun süre oynamam.

Neyse uzatmaya gerek yok, isteyen oynar isteyen oynamaz. Her halükarda hackli GT5 i oynamaktan iyidir. Kazu bile bile hacklenmesine çanak tuttu ve şimdide bir şey yapmıyor. B.. vardı da save dosyasını USB ye kaydetmeye izin verdi.

Ha unutmadan şunu da eklemek isterim. Gran Turismo ya o kadr simülasyon simülasyon diyoruz da, kaza yapan arabaların aldığı hasara bakarmısınız bi, hiç çarpılan yerden adam gibi hasar alıyor mu? Neredeyse hasar yok araçta, kokpit koymuşlar, adam gibi hasar koymamışlar. DIRT 3 de ki hasarlar harbi gerçek hayatta ki hasarlar gibiydi. Mesela arabanın tamponu yavaş yavaş kopup yola düşüyordu ve yarış bitene kadar o tampon pistin içinde kalıyordu, diğer arabalar üstünden bile geçiyordu ve geçtiğinde o tepkiyide arabaya yansıtıyordu, Aynı şekilde, çarptıkça yavaş yavaş ön kaput kopup, yüksek hızda arkaya doğru fırlıyordu. Arkada araç varsa vay haline, kapı yine düşüyordu ve yarış bitene kadar piste kalıyordu, vs. daha neler neler. Abartılmadan gerçek hayatta olan hasar senaryolarına yer verilmiş ama Gran Turismo da bundan eser yok, birde simülasyon olacak, ben Gran Turismo gibi bir simülasyona böylesi saçma sapan hasarları yakıştıramıyorum.

Tamam Gran Turismo hepimiz için bir tutkuydu, çıktığı günden beri oynuyorum ama artık Gran Turismo 5 hakkında gerçekleri konuşma vakti geldi. Çok ciddi eksik yanları var. Hacklenmesi de altın vuruş oldu.

Ben hala Gran Turismo serisini çok seviyorum, benim için bir tutku ama GT5 i artık sevmiyorum. Yapımcı firma beni kendi oyunundan soğutmayı başardı. 3 senedir oyuna bir çivi çakmadılar. İnsanlar o kadar istekte bulundu, sorunları bildirdiler ama takan yok.

Ben şimdi GT5 e girersem bir birinden değerli arkadaşlarımla, abilerimle, muhabbet etmek için giriyorum. Onların muhabbetini hiç bir şeye değişmem.

Gran Turismo bizim tutkumuz olduğu için kötü yönlerini görmezden geldik ve sakladık ama artık gün yüzüne çıkarma vakti geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 16 Nisan 2013; 0:58:28 >

• ilker dediklerinin hemen hepsine katılıyorum
    1 milyondan pahalı arabları paylaşıma kapattılar
    usb den hacklenmeye çanak tuttular tabi şimdi 6 yı çıkaracakları
    içinde 5 için kıllarını dahi kıpırdatmıyorlar
    ya oyun çıkalı nerdeyse 3 bitti 4 ncü yıla girdik
    hala gıvır zıvır güncellemelerle bizleri uyutuyorlar resmen
    çıkarın 6 yı kardeşim 5 in serverlerinide kapatın
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: heavyblitzer

Grid bence arcade bir oyun. Daha doğrusu arcade ve simulasyon arasında arcade öğeleri daha ağır basıyor yeni gt çıkana kadar anca çerezlik bir oyun olur shift gibi, bence daha ötesi olmaz. Ama pcars için daha umutluyum eğer biraz shift atmosferinden ve kontrol,fizik gibi unsurlarından kurtulmuşsa( bilgisayarda oynayan arkadaşların yorumları nasıl pek bilmiyorum) biz gt oynayanları daha mutlu eder, yanlış anlaşılmasın grid e kötü oyun demiyorum çıkınca muhtemelen alıp da oynamayı düşünüyorum ama bu kadar uğraşıldıysa bir oyuna neden kokpit konmadı? bence bu oyunu biraz daha arcade yapıp oyunun pazarını daha geniş tutmak için yapılmış bir adım olabilir ya da sanıldığının aksine pek uğraşmadılar...

Kokpit yerine, arabaların ve yolların gerçek dinamiklerini yansıtmak için uğraştılar. Onun için simülasyon diyorum. İnsan arabayı sürerken NFS deki değil bir Gran Turismo da ki sürüş hissini alıyor. Ben ve bir çok arkadaşım bunu DIRT 3 de bu deneyimi yaşadık, inanmayan DIRT 3 ü oynayabilir. GRID 2 den de o yüzden umutluyum. Ha Codemaster, fikir değiştirmiştir ve NFS gibi bir arcade oyun çıkartır. O zaman bende uzun süre oynamam.

Neyse uzatmaya gerek yok, isteyen oynar isteyen oynamaz. Her halükarda hackli GT5 i oynamaktan iyidir. Kazu bile bile hacklenmesine çanak tuttu ve şimdide bir şey yapmıyor. B.. vardı da save dosyasını USB ye kaydetmeye izin verdi.

Ha unutmadan şunu da eklemek isterim. Gran Turismo ya o kadr simülasyon simülasyon diyoruz da, kaza yapan arabaların aldığı hasara bakarmısınız bi, hiç çarpılan yerden adam gibi hasar alıyor mu? Neredeyse hasar yok araçta, kokpit koymuşlar, adam gibi hasar koymamışlar. DIRT 3 de ki hasarlar harbi gerçek hayatta ki hasarlar gibiydi. Mesela arabanın tamponu yavaş yavaş kopup yola düşüyordu ve yarış bitene kadar o tampon pistin içinde kalıyordu, diğer arabalar üstünden bile geçiyordu ve geçtiğinde o tepkiyide arabaya yansıtıyordu, Aynı şekilde, çarptıkça yavaş yavaş ön kaput kopup, yüksek hızda arkaya doğru fırlıyordu. Arkada araç varsa vay haline, kapı yine düşüyordu ve yarış bitene kadar piste kalıyordu, vs. daha neler neler. Abartılmadan gerçek hayatta olan hasar senaryolarına yer verilmiş ama Gran Turismo da bundan eser yok, birde simülasyon olacak, ben Gran Turismo gibi bir simülasyona böylesi saçma sapan hasarları yakıştıramıyorum.

Tamam Gran Turismo hepimiz için bir tutkuydu, çıktığı günden beri oynuyorum ama artık Gran Turismo 5 hakkında gerçekleri konuşma vakti geldi. Çok ciddi eksik yanları var. Hacklenmesi de altın vuruş oldu.

Ben hala Gran Turismo serisini çok seviyorum, benim için bir tutku ama GT5 i artık sevmiyorum. Yapımcı firma beni kendi oyunundan soğutmayı başardı. 3 senedir oyuna bir çivi çakmadılar. İnsanlar o kadar istekte bulundu, sorunları bildirdiler ama takan yok.

Ben şimdi GT5 e girersem bir birinden değerli arkadaşlarımla, abilerimle, muhabbet etmek için giriyorum. Onların muhabbetini hiç bir şeye değişmem.

Gran Turismo bizim tutkumuz olduğu için kötü yönlerini görmezden geldik ve sakladık ama artık gün yüzüne çıkarma vakti geldi.

3 yıldır çivi çakılmadı mı, 20 tane update geldi bunlar ne peki Oyuncuların bir sürü isteği yerine getirildi bunlardan biri de save dosyasının yedeklenmesiydi, birkaç aya kadar hack sorunu yoktu bunu da çözerler yakında, çözülene kadar özel oda açın yabancılar giremesin bu kadar basit.

Ayrıca sim oyunlarında görsel hasarın mükemmel olması şart değildir, önemli olan mekanik hasardır, mekanik hasar da yeterince iyi hatta online yarışlarda korkumuzdan full hasar açamıyoruz, kısacası gran turismo nun ölüsü her oyundan iyidir, GT5 bence de beklediğim kadar iyi olmadı eksikleri var ama GT6 çok daha iyi olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda_tirmas -- 16 Nisan 2013; 14:16:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cantosman

ilker dediklerinin hemen hepsine katılıyorum
    1 milyondan pahalı arabları paylaşıma kapattılar
    usb den hacklenmeye çanak tuttular tabi şimdi 6 yı çıkaracakları
    içinde 5 için kıllarını dahi kıpırdatmıyorlar
    ya oyun çıkalı nerdeyse 3 bitti 4 ncü yıla girdik
    hala gıvır zıvır güncellemelerle bizleri uyutuyorlar resmen
    çıkarın 6 yı kardeşim 5 in serverlerinide kapatın

Eyvallah abi, kesinlikle bir çivi dahi çakmadılar. Arda arkadaş 20 tane güncelleme geldi diyor ama bu 20 güncellemede lastik erimesi ve yakıt tüketimi ayarını bize bırakmaları dışında gözle görülür ne var. Online Drift mi geldi, online Drag mı geldi, araç hasarları olması gerektiği gibi mi yapıldı, GT5 in Rally modu gerçekçilikten çok uzak, orada bir düzeltmemi yapıldı, sunucu hatların ardı ardası kesilmiyor, odalarda çakışma, paralel evrene geçme, vs. bunlarda da herhangi bir düzeltme yapılmadı. Save dosyasının açılması iyilik yerine kötülük olarak geri döndü. Neticede oyun save dosyası üzerinden hacklendi. Bu saatten sonra hack olayının önüne geçebilirler ama hacklenen arabalar aynen o şekilde kalır. HP olarak hacklenen arabayı bir şekilde anlıyoruz da adam Redbull' un yol tutuşunu dandirik bir arabanın üstüne çakıyor. Bunu anlamak çok zor.

Bende Arda gibi GT6 dan çok umutluyum. Çünkü GT5 in onlarca sorunu yapımcı firmaya tecrübe kazandırmıştır diye düşünüyorum. Her şeye rağmen çıktığı günden bugüne GT5 i oynadık mı oynadık. Hemen hemen her gece oynadık ama artık fişinin çekilme zamanı geldi diye düşünüyorum. Ben uzun süre oynadığım bana keyif veren hiç bir oyuna nankörlük etmem. Ama GT5 de farklı düşünüyorum. Yapımcı firma bir çivi dahi çakmadı bu beni çok ama çok kızdırdı. Hacklenmesi de üstüne tuzu biberi oldu. Böyle düşünen bir tek sen ve ben değiliz Ali abi, böyle düşünen bir çok arkadaş var.

Yav SPA pisti dışında gelen DLC ler bile osuruktan teyyare, 3 senede insan ele avuca sığar bir DLC çıkarmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 16 Nisan 2013; 16:00:26 >

• aynen ilker bir hokanhaim pistini koymadılar en güzel pistlerden biri
    ne biliim değişik araba dlc leri vermediler hep capon hep capon daral geldi valla
    lakin artık oynamaya bile üşeniyorum sniper varı elimde onu oyuyorum öle yalandan
    adam öldürüyom uzaktan
    birde bu ara tenis oynuyorum daha çok
  • quote:

aynen ilker bir hokanhaim pistini koymadılar en güzel pistlerden biri
    ne biliim değişik araba dlc leri vermediler hep capon hep capon daral geldi valla
    lakin artık oynamaya bile üşeniyorum sniper varı elimde onu oyuyorum öle yalandan
    adam öldürüyom uzaktan

Abi Tom Raider son oyununu oynamadıysan mutlaka oyna bu oyunda adamlar aşmışlar çok iyi.
  • 60 fps 1080p oyunda nasıl bir hasar bekliyordunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

60 fps 1080p oyunda nasıl bir hasar bekliyordunuz

Hocam GT5 1080p değil. Öyle zannediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 17 Nisan 2013; 2:48:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata-ozkan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

60 fps 1080p oyunda nasıl bir hasar bekliyordunuz

Hocam GT5 1080p değil. Öyle zannediliyor.

Gran turismo 5 1280x1080p çözünürlükte çalışıyor. Upscale ile 1080p'de çalışıyor. Yani native 1080p değil

Aynen hocam, 1080p falan değil. Ama yinede görüntüsü güzel, bir de tırtıklar olmasa çok daha iyi olacakta, oda PS3 de teknik olarak mümkün değil. AA yok

• quote:

Orijinalden alıntı: arapnasri

quote:

adam öldürüyom uzaktan

Abi Tom Raider son oyununu oynamadıysan mutlaka oyna bu oyunda adamlar aşmışlar çok iyi.

tamamdır onuda oynarım unchardet gibi yapmışlrsa eğer
  • GT5 deki Rally modu RBR nun sürüş dinamikleri ile hemen hemen aynı, yani sim. Dirt3 ile kıyaslanması yanlış. Go-kart bile birebir. Bence GT5 in sürüş dinamikleri çok kaliteli. Rally modunun eksiği, yetersiz pist yani çeşit yoktu. Bir Finlandiya olsa fena mı olur. Umarım Rally modu GT6 da kapsamlı bişey olur.

Kazu PS3 ömründe bi kere GT çıkardı, Xbox360 da 3 tane Forza çıktı ve adamlar update yerine devamlı oyun çıkardı. Bu hile olayına da çok takılmamak lazım. Hile yapan adam birinci olsa ne olur ki. Ne keyif alacak.

GT5 de olmayan en önemli şeylerden birkaçı; Motor fren ki düzgün yapılamadığında Forza da motor göçüyordu. Ve birde Forza da araç hasar alınca bunun aracın mekaniğine olan etkisi daha detaylıydı. Eğer GT6 da bunlar eklenir ve standart araçlar Premium olursa güzel olur. Ha bişey daha var, bu ehliyet daha dinamik olsun. Kasti çarpanların ehliyeti düşürülsün, ehliyetinin kapsamına göre bazı yarışlara giremesin filan.

Bakalım, kasım ayında GT6, PS3 e gelince görecez.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: arapnasri

quote:

adam öldürüyom uzaktan

tamamdır onuda oynarım unchardet gibi yapmışlrsa eğer

Ali abi, tomb raideri bende oynadım, gerçekten harika bir oyun yapmışlar, bende kesinlikle oynAmanı tavsiye edrim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shiftdriver -- 17 Nisan 2013; 18:38:25 >

• ali abi. ben tomb raiderin tüm serirsini oynadım. ve bu yenisi o kadar farklı ki anlatmakla bitmez tamamen kanı değişmiş oyunun. şimdiye kadarki en iyi tomb raider.
    mutlaka oynamalısın.
    uncharted kadar iyi değil tabi ama unchartedden çok şey öğrenmiş LARA.
  • tamam birolcum mesutcum oynarım

neyse konu gt5 konusu fazlada saptırmayalım
    gt5 tabiki güzel oyun herşeyden önemlisi Türkçe olması bile insana al beni oyna dedirtiyor
    yalnız işte dediğimiz gibi bu japon arabalarının çeşitlerini fazla abartmamları lazım
  • gene 16 kişi oldu odada ama. 5 türk :( vardı . sonuçta güzel bir geceydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birol özsoy -- 20 Nisan 2013; 0:18:16 >
  • Evet Birol çok keyifli bir Cuma gecesi daha geçirdik. Katılan tüm arkadaşlara teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E-tedh -- 20 Nisan 2013; 11:53:39 >
  • Tam döndüğümde odadan çıktınız ardarda :))
  • 
Sayfa: önceki 17241725172617271728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.