Şimdi Ara

GRAN TURISMO 5 (2010) [ANA KONU] (1734. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34.976
Cevap
49
Favori
1.735.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17321733173417351736
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sen sanırım yanlış anlamışsın.Ben başka bir konu hakkında, bir başkası için yorum yaptım.C-TRanger benim 6-7 senedir arkadaşımdır.Zaten gran turismo 5 sayesinde tanışmışızdır.Onun hakkında kötü bir yorum yapmam olanaskızdır.
  • Konu C-Tranger deil, bu son mesajın veletli falan, uzatıp polemige girmek istemiyorum sadece herkes hakaret olmadıkça istedigi yorumu yapma hakkına sahiptir isteyen simulasyon der. İsteyen alakası yok der. dileyen herşeyi yazabilir. Sakin saygılı olmakda yarar var bu hepimiz için geçerli.
  • Bu gt5 sıkıcı konusunu açan senin akraban, yeğenin falan mı oluyor.Çünkü hiç gt5 konusu ile alakası olmayan sen, birden atlayıp, benim mesajıma alıntı yapıyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala kendini düzeltme yoluna gitmeyip abuk subuk konuşuyorsun be kardeşim. Kime hitap ediyorsun nasıl hitap ediceksin ayıp yahu nasıl bir ruh halindesin seni anlamak mümkün deil uslubum yanlış kusura bakmayın diyecegine hala sataşma peşindesin lütfen cvp yazma kardeşim. bende hata sana cvp yazdım kapatalım bu konuyu uzatmayalım. Sen gene devam et milletle didişmeye.

Bu konu açma konuya sahip olma ne mühim şeymiş be arkadaş sanki sabancının şirketine ceo olunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Easy Ice -- 16 Mayıs 2013; 23:01:01 >
  • Sizde uslubunuzü bir gözden geçirin bence.Direk benim mesajı alıntı yapıp,tahrik edici mesaj atıyorsun.Ondan sonra benden sağduyu bekliyorsunuz.Durup dururken konu ile hiç alakanız olmamanıza rağmen, beni tanıyormuş gibi, herkeslen tartışan yola gelmez biri ilan ettin.Doğru mu şimdi bu.Eleştirini daha sakin bir üslup ile dile getirseyseydin.Bende aynı sakinlikle karşılayıp,, hatamı kabul edip, orta yolu bulurduk.Sayenizde konu düzelmişken, ikili tartışmalar ile kirlendi.Tebrikler.
  • 15. Yıla özel sezonluk etkinlik gelmiş. Zamana karşı Nürburg. Kazanana Black Academy Edition Nissan veriliyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: C-TRanger

15. Yıla özel sezonluk etkinlik gelmiş. Zamana karşı Nürburg. Kazanana Black Academy Edition Nissan veriliyor...

arabayı kazanmak kolayda.. adamlar 08.32 ile dönüyor şuanki 1. olan ejnebi son virajlarda hata yaptıda 08.32 geldi şuan en iyi "shiftdriver" mesut arkdaşımız 400 de olan tek türk..
  • valla ben sizler gibi fanatik oyuncu değilim ps 3 .ü geçen hafta, gran turismo 5 3d türkçe olan oyunuda dün aldım..çok memnunum görüntü kalitesi güzelmiş..birde direksiyon aldım mı süper olacak.yanlız 3d olayını pek göremedim oyunda.yani derinlik falan yok gibi bir şey.olsun ben yinede memnunum alacak olanlara tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: RAINN-TURK

quote:

15. Yıla özel sezonluk etkinlik gelmiş. Zamana karşı Nürburg. Kazanana Black Academy Edition Nissan veriliyor...

arabayı kazanmak kolayda.. adamlar 08.32 ile dönüyor şuanki 1. olan ejnebi son virajlarda hata yaptıda 08.32 geldi şuan en iyi "shiftdriver" mesut arkdaşımız 400 de olan tek türk..

Sadece eski pist olsa iyi de yeni pistle harmanlanınca alerji yapıyor bende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: besyo_bora

valla ben sizler gibi fanatik oyuncu değilim ps 3 .ü geçen hafta, gran turismo 5 3d türkçe olan oyunuda dün aldım..çok memnunum görüntü kalitesi güzelmiş..birde direksiyon aldım mı süper olacak.yanlız 3d olayını pek göremedim oyunda.yani derinlik falan yok gibi bir şey.olsun ben yinede memnunum alacak olanlara tavsiye ederim

derinlik ayarını yapabiliyorsunuz ayarlardan. yanlış hatırlamıyorsam 1 den 9a kadar seçenek var. yükselttikçe derinlik artıyor.

• Bugun vaktim olursa ugrasmaya calisacagim sezonlukla.

• bu gece ben gelemeyeceğim arkadaşlar.
    bu gün benim küçük oğlanın 1.yaş günü.
    ev birazdan kalabalık olur. herkese hayırlı geceler.
  • Nice mutlu yaslara kucuk kardesime.

• Abi ailece hep birlikte nice senelere. Bu akşam bende yokum gibi, dışarıdayım biraz işlerim var.

• İlk oynanış videoları da yayınlandı:http://www.youtube.com/watch?v=2WZxx4XTzFI&feature=player_embedded
  • GT6 ön tanıtımı sonrası Kazunori Yamauchi'nin gtplanet ile yaptığı röportajı sizler için vakit ayırıp çevirisini yaptım paylaşıyorum. Sabahın bu erken saatinde hızlıca çevirdim, arada ufak tefek hatalar olduysa affola. Bu uğraşım için bir teşekkür beni mutlu eder.

Oyundaki yeni ışıklandırma motoru hakkında daha detaylı bilgi verebilir misiniz?

Kısaca anlatmak gerekirse, enerjinin hızlı bir şekilde her bir pixel de daha detaylandırılması diyebiliriz. Kameranın bir nesneye tam odaklandığında, yüzeydeki netlik ve aydınlanmanın o noktadaki ışık etkisinin çok daha isabetli bir şekilde görüntü vermesiyle ilgili bir teknoloji.

Daha fazla araç modifiyesi seçenekleri görebilecek miyiz? Araçlarda motor değişimi yapabilecek ve de araç üzerine sticker giydirme yapabilecek miyiz?

Hepsi teknik olarak mümkün ve bunun için hazırlık yapıyoruz (gülüşmeler).

GT6 da standart araçlar olacak mı?

GT5 de ki tüm standart araçları alıp permium hale getirmeyeceğiz.

Şu ana kadar, bu araçları kategoriye ayırdık. Standart ve Premium şeklinde çünkü fonksiyonel olarak aralarında farklılıklar söz konusu: bazı standart araçların modifiye parçası yoktu ve fotoğraf modun da kullanılamıyorlardı. Şimdi bunu düzeltiyoruz ve her bir model fotoğraf modunda kullanılabilecek. Ayrıca her bir aracın kendine göre parçası takılabilecek. Grafik kalitesi açısından baktığımızda ise standart araçlardaki kötü görünüm olmayacak ve çok daha güzel görünür hale getirilecek.

Tüm araçların iç kabin görüntüleri olacak mı?

Hayır.

Fizik modellemesini yaparken, oyunun erişilebilirliğini tüm oyuncular için nasıl geniş yelpazede sunmayı başardınız?

Bununla ilgili bazı şeyleri düşünmedim değil fakat şu anda biz çok daha fazla sayıda sürüş yardımları üzerine geliştirmeler yapıyoruz GT6 için.

Bir başka şey de, çok daha gerçeğe yakın yapmak çok daha sürmesi zor bir oyun yaratır. Herkes burada, eminim ki hepiniz araba sürdünüz; bu kadar zor değil – fakat araba kullanan insanlar gelip birden bu oyunu oynadığında araba süremiyorlar! Bunun nedeni gerçeğin ta kendisinin tamamiyle oyun içinde olmaması. Gerçek daha farklı.

Şu anda biliyoruz ki GT6 bir PS3 oyunu, fanlarınıza bunun nedenini anlatabilir misiniz? PS4 için planlarınız var mı?

PS4 için tabi ki planlarımız var, fakat bazı taleplerimiz var.

İlk olarakPS3 te PS3 versiyonunu sunacağız, ki zaten bunu bekleyen bir kitlemiz var ve her ay güncellemelerimiz her ay DLC lerimiz olacak.

PS3 de oyuncular GT6 nın tadını tam çıkarıp oynarlarken, bu sırada da PS4 versiyonu gün yüzüne çıkacak (gülüşmeler). PS3 versiyonunun tadını çıkarmaya bakın şimdilik.

GT6 nın yapım süresinin bu kadar kısa olmasını GT5 ile kıyasladığınızda ne söyleyebilirsiniz?

GT5 yapılması zor bir oyundu çünkü PS3 yapı itibariyle çok karmaşık bir donanıma sahip ve bizim ilk kez böyle bir yapıya sürekli genişleyen online platform oturttuğumuz bir oyundu.

İlk oyunu yaparken karşılaştığınız en karmaşık şey neydi ve GT6 yı yaparken karşılaştığınız en karmaşık şey neydi?

GT1 e doğru dönüp bakmak şu an çok zor!

Sanıyorum GT1 en zor şey onu sıfırdan inşa etmemizdi ve onun şeklini belirlemek Gran Turismo'nun ilerde nasıl birşeye benzeyeceğini oluşturmak.

GT1 ile GT6 arasındaki ana fark oyunun ölçeği. 100 kez daha büyük bir ölçek var. Bu işe başladığımızda 15 kişiydik ve şimdi 150 kişilik bir ekip var. Fakat sanırım değişmeyen bir tek şey var ki tüm ekip bu oyunu geliştirirken hem keyif alarak bunu yapıyor hem de çok çalışmaktan keyif alıyorlar.

Gerçek dünya araçlarına yönelik oyunun GPS fonksiyonu için planlarınız var mı?

İnanın bugün şu an bunu konuşamam, fakat GPS konusu için birçok araç üreticisi ile çok farklı şeyler üzerinde planlarımız var. Şunu belirtebilirim ki aylar içerisinde çok farklı şeyler sizi bekliyor.

Oyundaki en zor kısım hangisiydi yeniden yaratırken? Lastik dinamiği mi?, süspansiyon tepkisi mi? ya da aerodinamikler mi?

Açıkçası bir yarış oyunu yaratırken tüm bu üç şey en esrarengiz kısımlardır. Aslında en zoru damper karakterini yeniden yaratmaktı.

Farklı araç üreticileriyle birlikte çalışmak ve araçlarını oyuna dahil etmek nasıl bir şey?

İlk GT yi yapışımızdan bu yana geçen süre 20 yıl oldu ve ilk oyunun piyasaya çıkması da 15 yıl oldu.

Tüm dünyadaki araç üreticileriyle olan ilişkimiz 20 yıldır var. Sanıyorum ilk oyunda çalıştığımız bu firmalar hala bizlerle birlikte. Aradaki bu iletişim çok daha yakın bir hale geldi ve bu yakınlaşma bize daha fazla bilgiye erişim sağlarken otomotiv dünyasının derinliklerine daha rahat inebilmemize olanak tanıdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vcx -- 18 Mayıs 2013; 9:13:48 >

• Elinize saglik hocam.

Bu GPS muhabbeti ne acaba ?

• vcx

Teşekkürler hocam, eline sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RAINN-TURK

quote:

Sezonluk etkinlikler de Mesut dan iyisini görmedim. Helal olsun Türkiyeyi çok iyi temsil ediyor.
  • vcx teşekkürler...

çok iyi oldu çevirmen..
  • 
Sayfa: önceki 17321733173417351736
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.