Yeni bir C4 Grand Picasso aldim. Onumuzdeki gunlerde Picasso sahiplerine birkac sorum olacak. Soyle basliyalim:
1) Arac ile birlikte gelen kullanim kilavuzu bana cok basarisiz geldi. Aracta olmayan bircok ozellik listelendigi gibi, olan bazi seyler de yazilmamis sanki. Aracta tam olarak ne var ne yok ogrenmek icin ne yapmak lazim bilemiyorum. 2) Bu aracta Ani fren destek sistemi var mi? (EBA) 3) Aracin ortadaki yol bilgisayari ekranindaki hersey ingilizce. Sizlerinkiler de ingilizce mi? Bu Turkce'ye cevrilebiliyor mu? Renault'unu arabalarinin cogu Turkce menulu. Citroen boyle yapmamissa sasiracagim dogrusu.
Simdilik bu kadar, cevaplarinizi bekliyorum. Daha cok yeni bir picasso kullanicisim, ama sorulariniz olursa cevap vermeye calisirim.
haydin hayırlı olsun allah ağız tadıyla binmeyi nasip etsin. ilk sorun dediğin gibi aldığımız araca göre kullanım klavuzu değil genel bir kullanma klavuzu hazırlamışlar bütün araçlarada onu koymuşlar ki bi çok özellik avrupa versiyonlarında var .
benim kocaoğlan ( hep karaoğlan diyordum fakat yanlış anlaşıldı ) 5 kişilik cam tavan deri direksiyon ve satış temsilcisinin söylediğine göre EBA mevcutmuş .
Gelelim menü olayına aracı teslim almaya gittiğimde arkadaş aracı detaylı tanıtırken menüsünün ingilizce olduğunu söyledi ve sizin gibi canım biraz sıkıldı çünkü araç ile ilgili bir çok şeye ordan ulaşabiliyorsunuz neyse menüyü dolaşırken türkçe dil seçeneğini gördüm ve ok dedim menüye tekrar döndüm bütün menü türkçe, satan adama gösterdim çok şaşırdı ve içerdeki müdürü ve diğer satış temsilcilerini çağırdı ve hepsi çok şaşırdı bu araçlarda türkçe menü yok diye biliyoruz dediler ve bi çok müşterinin sırf menüsü ingilizce olduğu için almaktan vazgeçtiklerini söylediler ve sanki ben bulmuşum gibi hepsi bana teşekkür ettiler . diyeceğim daha satış elemanları bilmiyor aracın tam özelliklerini buna rağmen araç kimsenin yardımı yada reklamı olmadan tek başına kendi kendini satıyor diyebiliriz .
Henüz almayı başaramadım picasso yu. Nedense bazı şartlarda Baylas la ortak müşterekte buluşamıyoruz. Herhalde olmayacak gibide görünüyor. Bu aracın ve dolasıyla citroenin ülkemizde gereken ilgiyi görmemesine de şaşırmamak gerekiyor. Dünyanın en pahalı yakıtını kullanan ve trafik kaza oranlarıyla dünya sıralamasında ilk sıralarda yer aldığımız ülkemizde yakıt cimriliği ve güvenliğiyle öne çıkan citroenin gereken önemi görmediğini düşünüyordum.
Cd değiştiricinin önemli olmadığını düşünenelere söylemek istediğim şu. Madem ki şu saat itibari ile halan sitesinde yazıyor ve fiyatı 52 küsür iken yeni gelenler cd siz diyip fiyat düşmesi söylenmiyor. Aksesuarlar linkini tıkladığınızda iletişim kutusu bölümünde cd değiştirici var ve cezası 601 ytl + kdv. Sanırım 712 ytl yapıyor. İşçilik hariç.
Ayrıca haricen alıp taktırdığımda garanti dışı kalabileceğni söylüyorlar.Tıpkı xenon far gibi. Bu konular nedense bayiden bayiye göre değişiyor ve kafalarda şüphe uyandırıyorlar. Yine aydınlanma paketi bir muamma olmaya başladı. Bir bayi torpido ve kapı eşiklerinde bir takım ışıklar olduğunu söylüyor. Bir başkası demin kine ilaveten ekran rengininde sürücü tarafından 7 renkten birine değiştirilebilecğini söylüyor. Ki doğrusuda bu.Yani ortada ikircikli bir durum var. Ama sebebini bilmiyor ve Baylas hakkında haksız eleştiride de bulunmak istemiyorum. Sonuç olarak ben almak istiyorum ama bir türlü sonuçlandıramıyoruz.
Herkese şimdiden iyi bayramlar dilerim. Kazasız belasız yolculuklar dilerim. Hoşçakalın.
Bu forumda yazılanları roman tadında okudum, çok güzel, bilgilendirici yazılar var gerçekten, teşekkürler. Ben henüz böyle bir araç sahibi değilim, kalabalık aile arabası arıyorum, grand picasso da hoşuma gidiyor. Aslında benim için ideal olan iki araç sahibi olmak, biri günlük şehiriçi kullanım için, diğeri ise kalabalık şekilde alışverişe, uzun yola vesaire giderken kullanmak için. Gelin görün ki imkanlar sınırlı, Türkiye'de yaşıyoruz, arabaların yıllık bakım, tamir, yakıt vs masrafı bir yana bir de üzerine yıllık vergi ödeniyor. Ben yurtdışında yaşarken böyle bir saçmalık yaşamadım, alırken %8 vergi verdim (evet sadece %8) o kadar. Her neyse, neticede bir adet ne deve ne kuş vasıta (siz MPV de diyebilirsiniz) ile durumu idare edeceğiz. Grand picasso dışında opel zafira ve 7 kişilik nissan qashqai ilgimi çeken araçlar arasında. Subaru forester da çok cazip ama 7 kişilik değil, hani 7 kişilik olsa liste başına alırdım. Evet bu tip araçlarda üçüncü sıra çok geniş değil ama ufaklıklar ara sıra orada seyahat etmek durumunda. Ford s-max ise MPV olarak pahalı geliyor, o fiyata yeni yada ikinci el hyundai santa fe, mitsubishi grandis, 7 kişilik Toyota Rav4 gibi birşeyler alınabilir. Sanırım uygun bir araç bulana kadar lpg'li corolla ile yola devam edeceğiz. Zaten acelem de yok.
Not: Görüldüğü üzere seçeneklerde SUV ve crossover tabir edilen araçlar da var, MPV lere göre daha "karizma" olduğunu düşünüyorum bunların. Tabi MPV'ler aile babalarına yönelik, SUV'ler farklı amaç için tasarlanmış vs vs ama neticede ihtiyacım olan şey gerektiğinde kalabalık bir ailenin sığabileceği, ekonomik ve iyi bir araç.
quote:
Orjinalden alıntı: aegeanisle
Bu forumda yazılanları roman tadında okudum, çok güzel, bilgilendirici yazılar var gerçekten, teşekkürler. Ben henüz böyle bir araç sahibi değilim, kalabalık aile arabası arıyorum, grand picasso da hoşuma gidiyor. Aslında benim için ideal olan iki araç sahibi olmak, biri günlük şehiriçi kullanım için, diğeri ise kalabalık şekilde alışverişe, uzun yola vesaire giderken kullanmak için. Gelin görün ki imkanlar sınırlı, Türkiye'de yaşıyoruz, arabaların yıllık bakım, tamir, yakıt vs masrafı bir yana bir de üzerine yıllık vergi ödeniyor. Ben yurtdışında yaşarken böyle bir saçmalık yaşamadım, alırken %8 vergi verdim (evet sadece %8) o kadar. Her neyse, neticede bir adet ne deve ne kuş vasıta (siz MPV de diyebilirsiniz) ile durumu idare edeceğiz. Grand picasso dışında opel zafira ve 7 kişilik nissan qashqai ilgimi çeken araçlar arasında. Subaru forester da çok cazip ama 7 kişilik değil, hani 7 kişilik olsa liste başına alırdım. Evet bu tip araçlarda üçüncü sıra çok geniş değil ama ufaklıklar ara sıra orada seyahat etmek durumunda. Ford s-max ise MPV olarak pahalı geliyor, o fiyata yeni yada ikinci el hyundai santa fe, mitsubishi grandis, 7 kişilik Toyota Rav4 gibi birşeyler alınabilir. Sanırım uygun bir araç bulana kadar lpg'li corolla ile yola devam edeceğiz. Zaten acelem de yok.
Not: Görüldüğü üzere seçeneklerde SUV ve crossover tabir edilen araçlar da var, MPV lere göre daha "karizma" olduğunu düşünüyorum bunların. Tabi MPV'ler aile babalarına yönelik, SUV'ler farklı amaç için tasarlanmış vs vs ama neticede ihtiyacım olan şey gerektiğinde kalabalık bir ailenin sığabileceği, ekonomik ve iyi bir araç.
Aeganisle,
Subaru forester gercekten cok guzel bir arac. Yanliz C4 grand picasso ile ayni temel ozelliklere sahip donanimi pahali. Minimum otomatik vites Forester'in fiyati su anda 59.500, ki C4 picasso'nun donanimina yakin olani cok daha pahali. Kaldi ki forester'in motoru 2.0 benzinli. Ulkemizde yakit tuketimini de gozonune almak gerekiyor. Subaru yeni boxer diesel motorunu piyasaya surdu ama Turkiye'ye geldi mi, gelmediyse ne zaman gelecek bilemiyorum. Ben eski bir Outback kullanicisiyim, Subaru'lar gercekten cok kaliteli arabalar ancak Turkiye'de fiyatlari asiri derecede pahali.
Qashqai da guzel bir araba, yanliz 7 kisilik ve otomatik olani C4'e gore yine cok cok pahali. RAV4 icin de yine ayni sey gecerli.
quote:
Orjinalden alıntı: cengizabi ...
neyse menüyü dolaşırken türkçe dil seçeneğini gördüm ve ok dedim menüye tekrar döndüm bütün menü türkçe, satan adama gösterdim çok şaşırdı...
Çok ilginç! Benim menümde böyle bir şey yok. Araç nedir? Kaç model? Bendeki araç 2008 model Grand Picasso 7 koltuklu, aydınlatma paketi+cam tavan var. 5'li CD changer da var.
Yurt dışı forumlardan okuduğum kadarıyla aracın teybi Blaupunkt RD4. Bu teybin arkasında 2 tane Aux girişi var. Bir kablo kiti ile mp3 player ve ipod takılabiliyor. Ancak servisin araca servis yazılımı ile bağlanıp teyp menüsünde Aux seçeneğini açması gerekşyormuş. O zaman "source" düğmesi ile gezerken radyo, CD ve MP3 CD seçeneklerinin yanısıra Aux seçeneği de çıkıyormuş. Mp3 player veya ipod'u böylece direksiyondaki kontrollerle kumanda edip, listeden parça seçmek vb. mümkün oluyormuş.
Evet bugün itibari ile C4 grand picassomu aldım. Gerçekten değişik bir sürüş deneyimi. Ama insan rahata çabuk alışırmış. ilk 20 dakikada acemiliği atıp eski arabamı kullanır gibi kullandım. Ebat olarak başta kaygılanmıştım ama diğer arabalarda demek ki size göre hareket ediyorlar. Evet cd changer alamadık.Ne yaptıysak olmadı. Onun yerine Türkçe menü verdiler. Daha önceki otomatik vitesli arabam gibi seri değil. Ama o arabaya ilişkin bir şeymiş sanırım çünki 2 günlüğüne geçici toyota bir araç kullandım. Onun oto viteside çok sıkıcıydı. Ama picassoda iki sistemide kullanabilmek heyecan verici. Sorun yok. 1 den 2 geçiş de yığılma oluyor diğer arkadaşların dediği gibi. Ancak manuel müdahale ile sorun yok. Süspansiyon göreceli. Bana da çok yumuşak limuzin gibi geldi.Önceki aracıma göre değerlendiriyorum.
Şu an şehir içi tüketimi 7.3 den başladı. Sonra hep 7.1 oldu.6.5 lara düşeceğini umuyorum. Servis ilk kullanım için mazota kimyasal katkı vermedi. 2009 modeller için geçerli değilmiş. Ancak dikkatimi çeken şey yol tutuş mükemmel. Ya da mükemmele yakın. Bu kadarını tahmin etmemiştim. Su püskürtme sistemi acaip. Yanlışlıkla bastım arabanın arkasına kadar giti. Panoramik camda battı. Pırıl prıldı. Mahvoldu.Ona bir ayar çekmek şart. Ben akustiği iyi bulmadım. Eşim gayet güzel dedi. Göreceli. Ama bir modifiye ister kanaatindeyim. Ancak nasıl yaptırcaz? hangi marka ? servis kabul eder mi? direksiyondan müdahale kaybolur mu? Garanti dışı kalır mı? hepsi muamma. Satın aldığım bayii de pek sarih konuşmuyor.
Araba siyah renkte. Siyah olupta film yaptıran var mı arabasına. Nasıl nerde kaç para gibi sorulara cevap veren olursa sevinirim. İlk kez yaptırıcam bilgim yok. 2 numara yap amerikan olsun gibi bir çok tavsiye geldi ama bu arabada yapılan bir uygulama görmedim.
Herkese iyi bayramlar.
cez hayırlı uğurlu olsun hepimize ağız tadıyla binmeyi nasip etsin
bugün bi tane beşiktaş forması gördüm arkasında " bir gün herkes beşiktaşlı olmasın bırakın o ayrıcalık bizde kalsın " yazıyordu bende diyorumki bir gün herkes picasso almasın bırakın o ayrıcalık bizde kalsın. kesinlikle duruşuyla gidişiyle fiyatıyla olsun en iyi arabayı almışsın. benim kocaoğlanda siyah ve aldıktan bir gün sonra film çektirdim 2 numara amerikan ve satın aldığım bayiide filmi çektirdiğim yerde abi camlardan ziyade kesinlikle kaputa film çektir dediler diğer araçlara göre daha dik duruyormuş kaput yani gelen taşlardan vb. daha çok etkileniyormuş banada mantıklı geldi kaputada koruyucu film çektirdim arka ve ön cam hariç bütün camlara 2 numara amerikan ve kaputa 60 cm film 500 ytl verdim ki kaputa çekilen meret çok pahalı. senin nerde olduğunu bilmiyorum ama ben ankarada yaptırdım. ayrıca bayiide yaptırsaydım bu dediklerime 1100 lira istemişlerdi. kesinlikle şiddetle tavsiye ederim çok şık oldu hele yazın güneşe karşı çok işime yaradı .
quote:
Orjinalden alıntı: cengizabi
cez hayırlı uğurlu olsun hepimize ağız tadıyla binmeyi nasip etsin
bugün bi tane beşiktaş forması gördüm arkasında " bir gün herkes beşiktaşlı olmasın bırakın o ayrıcalık bizde kalsın " yazıyordu bende diyorumki bir gün herkes picasso almasın bırakın o ayrıcalık bizde kalsın. kesinlikle duruşuyla gidişiyle fiyatıyla olsun en iyi arabayı almışsın. benim kocaoğlanda siyah ve aldıktan bir gün sonra film çektirdim 2 numara amerikan ve satın aldığım bayiide filmi çektirdiğim yerde abi camlardan ziyade kesinlikle kaputa film çektir dediler diğer araçlara göre daha dik duruyormuş kaput yani gelen taşlardan vb. daha çok etkileniyormuş banada mantıklı geldi kaputada koruyucu film çektirdim arka ve ön cam hariç bütün camlara 2 numara amerikan ve kaputa 60 cm film 500 ytl verdim ki kaputa çekilen meret çok pahalı. senin nerde olduğunu bilmiyorum ama ben ankarada yaptırdım. ayrıca bayiide yaptırsaydım bu dediklerime 1100 lira istemişlerdi. kesinlikle şiddetle tavsiye ederim çok şık oldu hele yazın güneşe karşı çok işime yaradı .
Teşekkürler Cengizabi. 2 numara amerikan kaput, (ki bu tavsiyeyi sizden ilk kez duyuyorum saolun mantıklı görünüyor) ön cam hariç 400 ytl gibi bir şey verdiler.Bayramdan sonra yaptırmayı düşünüyorum. Başka tavsiyeniz var mı? Ses sistemi ile ilgi ve xenon farla ilgili. İyi bayramlar
CEZ Kardeşim, arabanı kazasız ve mutlulukla güle güle kullan. Hayırlı olsun..
Benim arabam da siyah ve henüz koruma yaptırmadım. Bayramdan sonra düşünüyorum. Ancak cam filimleri konusunda yeni araç muayene istasyonlarında sorun çıkıyormuş diye duydum. Tam olarak öğrenmeden para harcamamanı öğütlerim. Gerçi ilk muayenene 3 yıl var ama aklında bulunsun..
herkesin kurban bayramını kutlarım nice güzel bayramlara dileğiyle başlayalım.
cez başka tavsiyelerin varmı demişsin tavsiye demeyelimde paylaşacaklarım evet var;
ben 2 numara film yaptırdım sen 1 numara yaptır bence, çünkü 2 numara bile çok koyu oldu dışardan canavar gözüküyor fakat içerden özellikle akşamları dışarıyı yanları vb. görmek zorlaşıyor karanlık bi kutunun içinde gibisin gündüzleri açık alanda çok keyifli fakat ilk çok zorlandım gündüzleri alışveriş merkezlerinin parkına girdiğimde bile inan camları açmak zorunda kalıyordum baktım olacak gibi değil tekrar film yaptırdığım yere gittim 1 numara yaptırayım diye saolsun arkadaş 200 liranı alırım dedi ve tabiki bende vazgeçmiştim sonradan alıştım ama sen direk 1 numara yaptır zaten amerikan olduğu için seni güneşden korur ve güvenlik filmi olduğu için 1 numarada olsa cam kırılmaz. film demişken kaputa mutlaka ama mutlaka yaptır derim servisde bi arkadaşın kaputunu değiştiriyorlardı gelen taşlardan dolayı kaput sanki taranmış gibiydi zaten alimünyum gelen taş sadece boyayı kaldırmıyor resmen deliyor bende çok taş darbesi aldım fakat hiç bir şey yok sadece o kalın film tabakası ufak ufak ezilmiş gibi çok faydasını görürsün derim ben biran önce yaptır çünkü ilk taş darbesini aldıktan sonra keşke yaptırsaydım deme .
xenon far arabadaki bana göre en önemli hatta en en en önemli eksiklik kim ne derse desin hiç bir işe yaramıyor halihazırdaki farlar yok çok güzel bana göre diyenler kesinlikle xenon farlı araç kullanmadıklarındandır. herkes gibi bende yaptırayım dedim cevap garanti dışı kalır dediler . dedim siz yapın servis olarak bişey değişmez yine garanti dışı dediler. servisdeki arkadaş hocam araca ekstra ne yaparsan yap o yaptırdığın şeyle ilgili olsun olmasın garanti bunu mazeret gösterir sakın girme o işe dedi. for example xenon taktırdık ve aracın turbosu bozuldu garanti bunun nedeni siz aracınıza xenon taktırmışsınız o yüzden turbo arızalanmış bunu biz karşılayamayız diyormuş. elemana diyorum aga avrupadaki araçlarında niye standart o zaman onlar niye garanti dışı değil yada bi arıza vermiyor yine hep aynı cevap orası europa . biliyorum çok saçma ama adam gözümü korkuttu. daha geçen hafta başlarım garantisine ben gidip xenon taktıracağım dedim fakat tırsdım ne olur ne olmaz çünkü yeni teknoloji nerdeyse herşey elektronik ki forumda bazı arkadaşlarımızın şanslarına zor günler geçirdiklerini biliyorum ( ayrıca onlarada hatta herkesede iyi yada kötü başlarından geçenleri bizimle paylaşdıkları için laf olsun diye demiyorum gerçekten teşekürler) kısacası şuan xenon benim için zor gibi fakat kaliteli beyaz ampul taktıran varsa kullanımı nasıl bilmek isterim.
ses sistemi demişsin benim için hiç bir kusuru yok mükemmel sesi var kocaoğlanın ama seni tatmin etmiyorsa yine garanti dışı olabilir bi sor derim .
ben kapı kollarına ve kapı içi basamaklara orjinal picasso nikalajlarından yaptırdım şook güzel oldu .
jetranger hocam muayeneden geçemezsin demiş evet doğru muayene istasyonlarının özelleştirmelerinden dolayı kesinlikle geçemezsin ilk sadece arkalara film çektirdim fakat sonuç berbat yarısı siyah yarısı beyaz gibi oldu kocaoğlan ustaya devam dedim ben yaptırdım çünkü polise yakalanana kadar yada en az 3 yıl binerim mantığıyla . 2 defa radara girdim 6 defa kontrollerde çevirmelere girdim fakat hiç kimse aracında niye film var demedi belkide şansımıza bilmiyorum.
yine çok uzun yazmışım kusuruma bakmayın artık yüz yüze görüşemiyoruz bari burda uzun uzun laflayalım
Çok teşekkürler jetranger ve cengiz abi. Açık güneşli bir havada mavi 2 nolu amerikan filmini bir c4 de gördüm çok iyiydi.(Bindiğim takside) Ancak işyerim olan havaalanının otoparkında dışarıyı görmeme şansını atlamışım. Bencede bayideki tavsiyede aynıydı 1 numara siyah renk önermişlerdi. Ön kelebek dahil yaptırmak gerekiyor sanırım. Bu ses izolasyonu olayı nedir? Sizler bu işlem için serviste neler yaptırdınız. Rüzgar sesi için özellikle. Gerçi ben şu ana kadar bir rahatsızlık duymadım da.
Ses sistemi derken sanırım direksiyondan kumanda olayını bozmadan bir modifiye yaptıramıyacağız gibi gözüküyor. Ama 1-2 koltuk arasına bir harici kule olarak yaptırılabilinir sanırım. Cd changer dvd ekran navigasyon. Zaten orası çok boş elim habire vitese gidiyor. Xenon far ı daha önce yazmıştım. Bayiiler bile durumu bilmiyor ikircikli konuşuyorlar diye. Birisi garanti dışı kalır diyor birisi kampanya var 150 ytlye çin malı öneriyor. Ayrıca bu baylas la ciddi olarak konuşmak lazım. Birlik olursak bazı şeyleri belki elde edebiliriz. Ciddi bir tıkanıklık ve gevşeklik var bu konuda. Paranla istediğin opsiyonu alamıyorsun, başka yerden getiremiyorsun, yaptırmaya kalksan garanti dışı kalır diyorlar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. C4 fun clupta bugün üye oldum okudum forumları gerçekten şaşırdım. Daha sonra satın alma süreçlerinde gördüklerimi aktarırım. Bayramda siz daha fazla sıkmayayım.
2009 yılının ilk aylarında Grand C4 Picasso almayı plânlıyorum. Citroen Tr sitesinde çok basit Excel tablosundan ibaret olması beni çok üzüyor. Avustralya vb sitelerinde çok harika tanıtım var. Yeni Zellanda'da bröşür 20 sayfa iken Türkiye'de sadece 2 sayfa. Ancak, Türkiye'de satılan versiyon farklı. Bu siteden araçla ilgili çok şey öğrendim. Birkaç sorum olacak. Yan park sensörleri var mı? Bir de bagaj kapağı iki parçalı mı? Yani cam bölüm ayrıca açılıyor mu? Son olarak ben pdf formatında kullanma klavuzunu arıyorum ve bulamıyorum. Bu konularda yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiye kadar bilgi veren ve verecek kişilere çok teşekkür ederim.
quote:
Orjinalden alıntı: hhosafci
2009 yılının ilk aylarında Grand C4 Picasso almayı plânlıyorum. Citroen Tr sitesinde çok basit Excel tablosundan ibaret olması beni çok üzüyor. Avustralya vb sitelerinde çok harika tanıtım var. Yeni Zellanda'da bröşür 20 sayfa iken Türkiye'de sadece 2 sayfa. Ancak, Türkiye'de satılan versiyon farklı. Bu siteden araçla ilgili çok şey öğrendim. Birkaç sorum olacak. Yan park sensörleri var mı? Bir de bagaj kapağı iki parçalı mı? Yani cam bölüm ayrıca açılıyor mu? Son olarak ben pdf formatında kullanma klavuzunu arıyorum ve bulamıyorum. Bu konularda yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiye kadar bilgi veren ve verecek kişilere çok teşekkür ederim.
Hüseyin Bey, ben de arabamı aldığım 2007 Ağustos ayından beri ne zaman bir yetkili Citroen Bayi'ne gitsem bu arabanın tanıtım konusunun maalesef ciddiye alınmadığı, çok yetersiz olduğunu söylüyorum. Bu vasıflarda ve fiyatta böylesine kullanışlı bir aile arabası sırf tanıtım eksikliği yüzünden bugün yeteri kadar bilinmiyor maalesef.
Sorularınıza gelince; ülkemizde Grand C4 ün sadece bir versiyonu satılıyor. Bu modelde de yan sensörler yok ve bagaj tek parça halinde açılıyor. Yani camı sabit. Fransa'da satılan 2000 cc modellerinde sorduğunuz özellikler var. Kullanma kılavuzunu nette ararsanız belki yabancı bir dilde PDF olarak bulabilirsiniz. Benim size önerim bir Citroen Bayiine uğrayıp arabayı kendi gözünüzle görüp incelemektir. Daha faydalı olacağına inanıyorum. Arabanız şimdiden hayırlı olsun.
Cevabınız için çok teşekkür edelim. Yabancı sitelerde de aradım (kullanma klavuzu) ama sonuç olumsuz. İlginize tekrar teşekkürler.
quote:
Citroenin kullanma kılavuzu olmayan tüm özellikleri anlatarak insanı sinir etmekte birebir. Hani desen anlatılan tüm versiyonlar var tamam dersin genel bir kılavuz yayımlamışlar. Ama nerde; satılmayan versiyonun tamami ile rezalet bir Türkçe ye çevrilip basılmış hali. Üstelik ek olarak navidrive'ı Türkçe ye çevirip kullanma kılavuzu olarak vermiş.Gülmemek çok zor inanın. Ama sanmayın ki arabayı kötülüyorum. Yakıt tüketimini gördükçe daha çok seviyorum.
Ancak daha önce yazdığım gibi basitmiş gibi görünen bu kılavuz olayı bile Baylas Holding in olaya bakış açısını gösteriyor. Ve bu beni korkutuyor sonrası için. Ben de şimdiden hayırlı olsun demek isterim. En iyisi jetrangerin dediği gibi gidip kendinizin bakması bulabilerseniz!! deneme sürüşüne çıkmanız.
quote:
Orjinalden alıntı: Cez
quote:
Citroenin kullanma kılavuzu olmayan tüm özellikleri anlatarak insanı sinir etmekte birebir. Hani desen anlatılan tüm versiyonlar var tamam dersin genel bir kılavuz yayımlamışlar. Ama nerde; satılmayan versiyonun tamami ile rezalet bir Türkçe ye çevrilip basılmış hali. Üstelik ek olarak navidrive'ı Türkçe ye çevirip kullanma kılavuzu olarak vermiş.Gülmemek çok zor inanın. Ama sanmayın ki arabayı kötülüyorum. Yakıt tüketimini gördükçe daha çok seviyorum.
Ancak daha önce yazdığım gibi basitmiş gibi görünen bu kılavuz olayı bile Baylas Holding in olaya bakış açısını gösteriyor. Ve bu beni korkutuyor sonrası için. Ben de şimdiden hayırlı olsun demek isterim. En iyisi jetrangerin dediği gibi gidip kendinizin bakması bulabilerseniz!! deneme sürüşüne çıkmanız.
Cez hayırlı olsun.Güle güle kullan kazasız belasız...
quote:
Orjinalden alıntı: LİTEON
quote:
Orjinalden alıntı: Cez
quote:
Cez hayırlı olsun.Güle güle kullan kazasız belasız...
Teşekkür ederim.liteon.
İngiltere kökenli, üyelerine uygun araçları tavsiye amacıyla piyasadaki her türlü otomobili test edip rapor yayınlayan bir site olan ünlü " What Car? " isimli sitede MPV bölümünü görünce bir Citroen Grand C4 sahibi olarak iftihar ettim. Avrupa'daki en iyi yeni model 5 MPV sıralaması şöyle:
1. Ciroen Grand C4 Picasso 2. Ford S-Max 3.Toyota Verso 4. Kıa Carens 5. Ford Galaxy
Tüm kullanıcı arkadaşlarımı doğru kararlarından ötürü bir kez daha kutluyorum. Kazasız, arızasız sürüşler dilerim.
Herkese merhaba,
Citroen C4 Grand Picasso aracima kar lastigi almayi dusunuyorum. Araca uygun lastik tipi 215/55R16 sanirim. Su anda Michelin almayi dusunuyorum. Yanliz 3 farkli modeli var: Pilot Alpin, Primacy Alpin ve Alpin olmak uzere. Michelin'in kendi sitesinin tavsiye ettigi model Pilot Alpin PA3 veya Primacy Alpin. Citroen bayii ise standard Alpin modelini taktiklarini soylediler. Biraz kararsiz kaldim. Aranizda almis olanlar veya konu ile ilgili bilgisi olanlarin tavsiyesi olursa memnun olurum.
quote:
Orjinalden alıntı: haydin_tr
Herkese merhaba,
Citroen C4 Grand Picasso aracima kar lastigi almayi dusunuyorum. Araca uygun lastik tipi 215/55R16 sanirim. Su anda Michelin almayi dusunuyorum. Yanliz 3 farkli modeli var: Pilot Alpin, Primacy Alpin ve Alpin olmak uzere. Michelin'in kendi sitesinin tavsiye ettigi model Pilot Alpin PA3 veya Primacy Alpin. Citroen bayii ise standard Alpin modelini taktiklarini soylediler. Biraz kararsiz kaldim. Aranizda almis olanlar veya konu ile ilgili bilgisi olanlarin tavsiyesi olursa memnun olurum.
Bence Citroen'in tavsiye ettiği lastiği alın. Bayi sadece elinde olanı önerir. Biraz araştırırsanız sanırım istediğiniz modeli bulabilirsiniz.. Kolay gelsin..